Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Θα λειτουργήσει ξανά η Παναγία Σουμελά μετά από 87 χρόνια

 Άδεια για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, στην επαρχία της Τραπεζούντας, επέδωσαν οι τουρκικές αρχές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το σχετικό έγγραφο προβλέπει ότι θα μπορεί κάθε χρόνο την ημέρα τη εορτής της Παναγίας, τον δεκαπενταύγουστο, να τελείται θεία λειτουργία στην ιστορική Μονή.
1185972961_8af6b76923_oΟ Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ είχε ενημερώσει σχετικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, στα εγκαίνια του φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης στην Αγία Ειρήνη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ήδη εγκαινιάσει την παράδοση επαναλειτουργιών ιστορικών ναών της Καππαδοκίας.
Παράλληλα, είχε ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού δυνατότητα να τελεσθεί λειτουργία στη Μονή Σουμελά, που δεν έχει λειτουργήσει ως χριστιανικός ναός, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1923. Έκτοτε η Μονή λειτουργεί ως μουσείο.
Ο δήμαρχος της Μάτσκα του Πόντου, στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο γα να τον προσκαλέσει επισήμως στην πόλη του.

πηγη

Σχόλιο: Ζήτω μας!!! Δηλαδή τώρα θα πρέπει να χαιρόμαστε γιατί οι Τουρκαλάδες που έσφαξαν, έκαψαν, λεηλάτησαν,βίασαν και μετέτρεψαν τους Ιερούς Ναούς μας σ ολάκερη τη Μικρά Ασία,τη Κύπρο, την Ανατολική Θράκη,την Ίμβρο και τη Τένεδο σε σταύλους, δίνουν άδεια στο Πατριαρχείο να τελέσει μία φορά το χρόνο, το δεκαπενταύγουστο τη θεία Λειτουργία. Κι αυτό τώρα τι είναι; Δείγμα συμμόρφωσης, μεταμέλειας και εκπολιτισμού; To ίδιο υσχύει βέβαια και για το άνοιγμα της Χάλκης.
Ένα δευτερεύον ζήτημα μετατράπηκε σε μοναδική αξίωση μας έναντι των Μογγόλων και αν τυχών πραγματοποιηθεί, αν θελήσει ο Σουλτάνος Ερντογάν, θα βγούμε να πανηγυρίζουμε!!!Εκεί μας έφτασαν οι προσκυνημένοι. Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΥΣΕ ΚΑΒΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ! ! !

Η ώρα που περιμέναμε ήρθε η εθνική μας ομάδα στις 2.30 μμ ξεκινάει το ταξίδι της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Νότια Αφρική αντιμετωπίζοντας την Νότιο Κορέα.
Η εντεκάδα που θα παραταχθούμε έχεις ως εξής : κεντρικοί αμυντικοί οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λουκάς Βύντρα, με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεξί και τον Βασίλη Τοροσίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο βασικό σχήμα θα είναι και ο Κώστας Κατσουράνης, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παίξει στο κέντρο ή σε ρόλο λίμπερο στην άμυνα. Οι Καραγκούνης και Τζιόλης θα βρίσκονται στο χώρο του κέντρου, ενώ την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Γιώργος Σαμαράς (αριστερά), Άγγελος Χαριστέας (δεξιά) και Φάνης Γκέκας (σέντερ φορ).

ΠΑΜΕ ΡΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!

ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ!!! ΜΑΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ!!! ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΙΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟΙ ΠΙΟ ΕΠΑNΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.


ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ 

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΣΟΟΥ-ΜΠΙΖ ,ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΜΑΣ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ 
ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑI ΟΙ  ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΙΔΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΠΟ ΣTO ΛΑΙΜΟ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΗΣ...

Κι ύστερα (παραλάσοντας τα πρόσωπα)...
Ποιος είναι ο εθνισμός σου πρωθυπουργέ;
Δε χρειάζεται να μας πεις αφού όλοι ξέρουμεότι είσαι αμερικανάκι.
Και γιατί είσαι αλλοεθνής δεν μπορέις να είσαι δίκαιος.
Δεν μπορείς να κυβερνήσεις Έλληνες.
Ξέρεις να λες Ελλάδα στα ελληνικά, μα τίποτα δε νοιώθεις απ ότι σπουδαίο, μεγάλο και αιώνιο κρύβει τούτη η λέξη στα σπλάχνα της.
Κατέλαβες λοιπόν τη θέση του πρωθυπουργού στην Ελλάδα.
Αλλά δεν έχεις θέση στην ελληνική κοινωνία πρωθυπουργέ.
Είσαι εκτός, φύσει και θέσει.
Θέλεις να κυβερνήσεις τους Έλληνες με τον πατριωτισμό του Αμερικάνου.
Γίνεται όμως αυτό αγαπηγέ Τζέφρυ;
Ποτέ...
Δε γίνεται για έναν ακόμα λόγο:
Γιατί σύ φέρεις μαζί σου την κακή πρόθεση αυτών που σε διόρισαν.
Κι αυτοί που σε διόρισαν επιβουλεύονται τον Εθνισμό μας.
Αλλά ο Εθνισμός μας ώ πρωθυπουργέ είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα 800.000 Ελλήνων που θυσιάστηκαν εις τον Αγώνα...

Δείτε το βίντεο μέχρι τέλους

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΝΤ- ΛΑ.Ο.Σ

Δεν αλυσοδένεις το μέλλον του Έθνους στο όνομα της ''σωτηρίας'' του!!
Η κατοχύρωση της ''τσέπης'' των τραπεζιτών δεν είναι ''πατρίδα'' .
Εθελοτυφλούντες ξαναδιαβάστε Δραγούμη.

Ναι στο ΔΝΤ σημαίνει ναι στο μνημόνιο.
Μνημόνιο σημαίνει χρεωκοπία.

Υποκειμενικό; ΝΑΙ..
Εικασία; ΕΣΤΩ.
Μήπως το συν 15 ''εμπόδισε'' μια δεινή
ήττα Παπανδρέου;

Χρυσή ευκαιρία χάθηκε.
Αντί αυτού στρώθηκε ο δρόμος στον Ερντογάν.
Και τα χειρότερα έπονται.
Παράλληλα δόθηκε βαθιά ανάσα στους αεθνιστές εργατοκάπηλους.

Το αναγκαίο όριζε:
Άρνηση στο ΔΝΤ σε συνδυασμό με έμπρακτη ζύμωση αιτημάτων.
Αιτήματα όπως:
Αποφασιστική εναντίωση σε ΕΕ ,ΝΑΤΟ, εποικισμό, τραπεζίτες, καρτέλ.
Ταυτόχρονα, συγκεκριμένες πολιτικές, φραγμό στην εξατομίκευση, μέσα από
την καλλιέργεια εννοιών όπως:
συλλογική συνείδηση, ατομικό καθήκον.
Όλα τα αλλά θυμίζουν ''κύμβαλο αλαλάζων''.

Πάντα πολιτικά μιλώντας.
Απογοητεύσατε. Σπείρατε σύγχυση. Αποδιοργανώσατε. Δώσατε άλλοθι.

Το αναγκαίο είναι ''θεότητα ''
Κινεί τα πάντα.
Μια νέα σελίδα στο πατριωτικό κίνημα-ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ξεκινά.

Π.Β

από την εφημερίδα ''Στόχος'' που κυκλοφορεί.


η χαρακτηριστική φωτογραφία είναι από το kafeneio-gr Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP