Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«Ξαναζωγραφίζοντας» την Ελλάδα μας…

'Ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί..


Γράφει ο Μανώλης Κυπραίος

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερων πως προχωράμε προς τον Καιάδα μας και ένα θαύμα μόνο θα μπορέσει να μας σώσει από το να βρεθούμε στη χαράδρα του Ταϋγέτου. Όχι. Δεν μιλάω πεσιμιστικά ούτε προσπαθώ να προκαλέσω «έντεχνο» πανικό για να «κάτσουν κάποιοι στα αυγά τους».
Αυτή η κρίση όμως είναι μια μοναδική ευκαιρία, είτε να κάνουμε το θαύμα, είτε να γκρεμιστούμε.
Και το θαύμα που πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μόνο με μια λέξη μπορούμε να το περιγράψουμε: Αναμόρφωση.
Εφτασε η στιγμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως πολίτες και ως μέλη της κοινωνίας και του έθνους μας.
Οι ευθύνες πολιτικών, επιχειρηματιών και συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος είναι δεδομένη και την έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα. Οι στόχοι τους δεν άλλαξαν ποτέ και ούτε πρόκειται να αλλάξουν. Αποτελούν «αρχαίο κακό» για την ανθρωπότητα.
Όμως αυτή τη φορά πρέπει να αναλογιστούμε το δικό μας κομμάτι. Αυτά που έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε. Να βρεθούμε απέναντι στον «ωχαδελφισμό» μας και την έλλειψη συμμετοχής στα κοινά.
Ισως να φανούν λίγο δύσπεπτα αυτά .......που αναφέρω-και θα αναφέρω-αλλά είναι η αλήθεια. Η αλήθεια μας.
Το κύριο πρόβλημα κατά την ταπεινή άποψή μου ξεκινά από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Τα σχολεία «παράγουν» πολίτες, που αγνοούν ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Υποσκάπτουν το μέλλον τους, γινόμενοι «μηχανές» ασυδοσίας, εύκολου πλουτισμού, ζωής χωρίς ιδανικά, με μόνο κίνητρο τον «θάνατο του άλλου» για την επιβίωσή μου.
Νέοι πολίτες που αγνοούν την ιστορία μας, αγνοούν το περιβάλλον, μιμητές των προηγούμενων γενιών, που συνεχίζουν να πετούν τα τσιγάρα στο δρόμο, τα σκουπίδια στις παραλίες, τα έρημα τετράποδα στους δρόμους, να οδηγούν επικίνδυνα με το αυτοκίνητο «του μπαμπά» και να ανησυχούν μήπως τους τελειώσει η κάρτα του κινητού.
Οι εκπαιδευτές τους, τους μεταδίδουν όχι αυτό που πρέπει αλλά αυτό που θέλουν ή αυτό που «διατάσσει» η εκπαιδευτική εγκύκλιος. Ελάχιστοι πλέον εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ως ένα σώμα στις ώρες διδασκαλίας. Ένα απλό μάθημα «παπαγαλίας», το οποίο ξεχνιέται μερικές ώρες μετά και ακολουθεί η οδός προς τη νιρβάνα, παρά τις εξωσχολικές προσπάθειες-μέσω φροντιστηρίων-να μάθουν τα παιδιά γράμματα.
Διαιωνίζοντας αυτό το κακό, όλο και περισσότερο η κατεύθυνση είναι προς τον βυθό μέχρι να πιάσουμε πάτο…
Διαβάστε περισσότερα...

Πως γκρεμίζονται 35 χρόνια σε τρεις ημέρες

  • Προχθές εισήλθε στη Βουλή το ασφαλιστικό, χθες ψηφίστηκε. Ή αλλιώς, πως γκρεμίζονται σε τρεις μέρες κατακτήσεις 35 χρόνων

Δώδεκα περίπου χρόνια τη μέρα. Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο είναι ο terminator με το Λοβέρδο στο ρόλο του Σβαρτσενέγκερ.
Αυτά συμβαίνουν όχι με αυτούς τους πολιτικούς, αλλά με αυτούς τους «εκδότες – εργολάβους» και αυτούς τους «δημοσιογράφους» που ενημερώνουν την κοινή γνώμη.
Ο ένας ήταν κολλητός του Μιζοφοράκου, αφού πρώτα θήτευσε και στην ΚΝΕ για να πάρει το κολάι της εξαπάτησης των μαζών.
Η άλλη δούλευε για την εταιρεία που είχε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Μήζενς, αφού την έβαλε και την προώθησε καταλλήλως στο επάγγελμα εκείνος ο βαρόνος της ΝΔ που έκλεγε με μαύρο δάκρυ
Ο άλλος συνεργαζόταν με την μεγάλη κυρία του ΛΑΟΣ για να ανατρέψει τον Καραμανλή επειδή δεν του άρεσαν τα Βιντεολόττο και τώρα παριστάνει και τον φίλο του Σαμαρά.
Ένας τρίτος ζήτησε από τη ΝΔ να στηρίξουν το νέο εκδοτικό εγχείρημα του και αφού έφαγε πόρτα τώρα την λέει καθημερινά στον Σαμαρά.
Και φυσικά υπάρχει ο μεγάλος που βρέξει χιονίσει θα μας βγάλει τον Αρχιψεύτη να μας πει ότι τον αντέγραψε ο Σαμαράς.
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτοί πλέον. Είναι οι βαθειά νυχτωμένοι στην Ρηγίλλης (προσεχώς Συγγρού) που συνεχίζουν να τους δίνουν σημασία. Και να υποκλίνονται στην κάθε ξενέρωτη που επειδή έχει μπάρμπα στον τάδε εργολάβο που έγινε εκδότης νομίζει ότι έπιασε τον πάπα από τα γένια.
(Νομίζετε ότι θα έγραφα ότι τον έπιασε από τα α…, αλλά σας την έφερα)
Δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά ο Γιώργος το Σαββατοκύριακο έκανε πάλι κανό. Τον αφήνουν γιατί δεν έχει ούτε πηδάλια ούτε αλυσίδες.
Αυτοί που ψάχνουν με αεροφωτογραφίες τις πισίνες τις ξεχωρίζουν φαντάζομαι τις φουσκωτές. Γιατί έχω μία στρόγγυλη με διάμετρο 1 μέτρο και ψαράκια ζωγραφισμένα. Μην βρεθώ να πληρώνω τεκμήριο για πισίνα ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Και να ήταν μόνο αυτό, όπως το πάνε αυτοί θα μου χρεώσουν και έξοδα καθαριστή και χλωρίωσης.
Να ξέρετε αν μου κάνουν τέτοια δουλειά θα φτιάξω βατήρα τριάντα μέτρων και θα φέρω τον Παπακωνσταντίνου να κάνει κατάδυση. Αφού θα έχει βουτήξει πρώτα ο Πάγκαλος για να κάνει ρυθμική κολύμβηση και δεν θα έχει μείνει ίχνος νερού μέσα.
Πάλι πονάνε στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα που θα ψηφίσουν για το ασφαλιστικό. Αν σκοπεύουν να διαφημίσουν το depon να μας το πουν ξεκάθαρα.
Καθαρές τιμές στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ θέλει η Κατσέλη. Γι αυτό τις αλλάζουν συχνά προς τα πάνω. Για να μη λερώνουν...

Πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Η Μαύρη Τετάρτη της Μεταπολίτευσης

ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Ψηφίστηκε χθες το βράδυ επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με 159 «ναι», τα 157 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και δύο από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Κιλτίδη (“Όχι” από την Σ. Σακοράφα, “Παρών” από Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου ).
Πλέον το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του  θα μείνουν στην ιστορία ως οι νεκροθάφτες του λείψανου του ασφαλιστικού συστήματος. Η ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη – ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν ξεχωριστά η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΚΕ- είναι το μοναδικό κέρδος,  αφού πλέον οι τρομοκράτες των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών έχουν ξεκάθαρο ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ .
Δεν χρειάζονται λοιπόν πολλά λόγια για αυτούς τους 159 βουλευτές που ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ τη λαϊκή εντολή που τους εδόθη . Οι υπογραφές τους ως σκιές θα τους ακολουθούν . Δεν θα μπορούν να ξεφύγουν. Μια ζωή κυνηγημένοι. Μια ζωή στιγματισμένοι.
Οι 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  (που πολλοί διαφωνούσαν με τα μέτρα και το δήλωναν δημοσίως)  τέθηκαν μπροστά στην κρισιμότερη ψηφοφορία της πολιτικής τους σταδιοδρομίας. Απεδείχθησαν τελικά ….τσάμπα μάγκες!
Απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν το πολιτικό σθένος να υπερασπιστούν  τις απόψεις τους και τη λαϊκή εντολή των ψηφοφόρων τους.
Βροντοφώναξαν δια της ψήφου τους ότι  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η….. βουλευτική τους καρέκλα!
Οι άλλοι δύο βουλευτές (Μπακογιάννη – Κιλτίδης ) ,πολιτικοί τζογαδόροι, είναι οι χαμένοι της παρτίδας  και προσπαθούν να παίξουν τα ρέστα τους. Στην πλάτη του ελληνικού λαού όμως ! Της σημερινής και της επόμενης γενιάς..
Το γεγονός λοιπόν  έχει τεράστια διαπαιδαγωγική σημασία και για τον ελληνικό λαό. Γιατί τουλάχιστον επί δύο σχεδόν δεκαετίες τώρα η «περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα» αποθεώνει τα «λαμόγια» και όχι τους  ιδεολόγους της πολιτικής. Τους πραγματικούς Πολιτικούς.
Γι` αυτό φθάσαμε στην Mαύρη Τετάρτη της Μεταπολίτευσης. Γιατί μην το ξεχνάμε. Αυτούς τους 159 ( και άλλους 15 ακόμα  που χθες φορώντας προσωπεία κρύφτηκαν ) που λεηλάτησαν ασφαλιστικά δικαιώματα, εμείς τους τοποθετήσαμε στο κοινοβούλιο και τους δώσαμε το δικαίωμα να ορίζουν τις τύχες , τόσο τις δικές μας όσο και των παιδιών μας.
Τουλάχιστον,  τώρα πλέον έπεσαν οι μάσκες! Οι νεκροθάφτες του ασφαλιστικού έχουν Ονοματεπώνυμο !

Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο ρεζιλίκι για τη Ν.Δ. (ή μήπως για την Ελλάδα;)

Βρισκόμαστε μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα Ισπανία-Γερμανία. Η Γερμανία έχει χάσει και είναι ώρα αιχμής στην κίνηση του διαδικτύου. Η ώρα της υψηλότερης επισκεψιμότητας στη Γερμανία και ειδικά στην ιστοσελίδα της λαϊκής BILD, που έχει επισκέψεις εκατομμυρίων Γερμανόφωνων αυτή την ώρα.
Και μετά την ήττα της Γερμανίας, ξέρετε ποιό έχει πρώτο θέμα;
Δείτε και θα φρίξετε!

"Άλλο ένα σκάνδαλο στην Ελλάδα
Τα ροζ τηλέφωνα στοίχισαν στον Υπουργό 20 εκ."

Ούτε το MEGA δεν θα κάρφωνε έτσι τον Χατζηγάκη ! Λες και έκανε ο ίδιος τα τηλέφωνα.
Ρεζίλι για τη Ν.Δ. (ή μήπως για τη χώρα;). Ποιός το διοχέτευσε στη Bild?






ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 Οταν ο ΙΡΑ συνάντησε την ΕΟΚΑ.


Κύπριοι και Ιρλανδοί πολιτικοί κατάδικοι στις φυλακές της Αγγλίας.

Όταν στις 27 Αυγούστου 1956 έφτασαν οι έξι πρώτοι Κύπριοι της ΕΟΚΑ στις αγγλικές φυλακές Γουόρμγουντ Σκραμπς του Λονδίνου, συνάντησαν τέσσερις Ιρλανδούς πολιτικούς κρατούμενους και έγιναν αμέσως μία ομάδα. Έτσι, όταν οι κατάδικοι κοινού ποινικού δικαίου στις ίδιες φυλακές, οργανωμένοι από δεσμοφύλακες –χίλιοι περίπου– προσπάθησαν να επιτεθούν.... Πρώτη σκέψη όλων των αγωνιστών ήταν η απόδραση και επιστροφή στην Κύπρο για συνέχιση του αγώνα. Η οργάνωση των Ιρλανδών μάς εξασφάλισε τον Πατ Ο’ Ντόνοβαν, έναν Ιρλανδό αγωνιστή που διέπραξε επίτηδες μια ληστεία τράπεζας παρουσία αστυνομικών. Παραδέχτηκε το αδίκημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά χρόνων και στάλθηκε στις κοντινότερες φυλακές, στο Γουέικφιλντ. Από την είσοδό του στις φυλακές η διαδικασία οργάνωσης της απόδρασης κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς. Τελικά, ορίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου 1959.
Στις 11 Φεβρουαρίου είχε υπογραφεί η Συμφωνία της Ζυρίχης. Διαβάζοντάς τη, διαφωνήσαμε με το περιεχόμενο και αποφασίσαμε...

συνέχεια εδώ

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP