Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οπλισμένοι Αλβανοί κυκλοφορούν στους δρόμους της Δερβιτσιάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ''ΟΜΟΝΟΙΑΣ''


Ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα βρίσκονταν στο Αργυρόκαστρο, μετά τις επισκέψεις του σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας και τις δηλώσεις για την προτεραιότητα που έχει η κυβέρνηση του για την προστασία και ανάπτυξη της Ελληνικής Μειονότητας, λίγα χιλιόμετρα ποιο πέρα, ομάδα νεαρών από το Λαζαράτι κυκλοφορούσαν οπλισμένοι στους δρόμους της κωμόπολης Δερβιτσιάνη και πυροβολούσαν αδιάκριτα προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Το φαινόμενο όπου γνωστοί ή άγνωστοι, έχουν στραμμένες τις κάνες των όπλων κατά της Ελληνικής Μειονότητας, τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Τους προηγούμενους μήνες ήταν δεκάδες τα περιστατικά όπου οπλισμένοι επιτέθηκαν με στόχο να τρομοκρατήσουν ή να κλέψουν. Η παράνομη οπλοκατοχή, είναι γενικό φαινόμενο σε όλη την Αλβανία αλλά, η διαφορά με την κοινότητα μας έχει να κάνει με την εγκληματική ανοχή και αδιαφορία της αστυνομίας και των αρχών της δικαιοσύνης.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν συνάδουν με μία χώρα που επιδιώκει σε λίγους μήνες την ελεύθερη επικοινωνία με την Ευρώπη και την ένταξη της στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ελληνική Μειονότητα είναι το ποιο παραγωγικό και νομοταγές τμήμα της χώρας, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και ένταξης. Δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί να γίνει έρμαιο εγκληματικών και σκοτεινών δυνάμεων με την ανοχή μάλιστα κρατικών φορέων.

Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. "ΟΜΟΝΟΙΑ", πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, αγωνίζεται για την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και την κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των εθνικών, μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες και συμβάσεις.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ούτε ένα φορτηγό δεν γέμιζε η συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Ούτε ένα φορτηγό δεν γέμιζε η συγκέντρωση του Παφίλη -Σοφιανού στην Πλατεία Βικτωρίας.

Την προηγούμενη Παρασκευή στην πλατεία Βικτωρίας ο Παφίλης και ο Σοφιανός μίλησαν σε μια μικρή προεκλογική συγκέντρωση 30-40 περίπου ατόμων παρότι την είχαν πολυδιαφημίσει. Το 99% ήταν μέλη του από άλλες περιοχές με παντελή έλλειψη των κατοίκων της περιοχής.
Το ΚΚΕ όλο και πιο πολύ απομονώνεται από τον λαό και αυτό θα διαπιστωθεί και στις δημοτικές εκλογές.

Τα αποτελέσματα των διασπαστικών ξεχωριστών εργατικών συγκεντρώσεων της "αγάπης" τους για τους λαθρομετανάστες και της άρνησης τους να βάλουν θέμα παραίτησης της δωσίλογης κυβέρνησης.

Το μόνο που ζητάει το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ είναι να μετατραπεί η οργή του λαού σε εκλογικά ψηφαλάκια για να αυξήσουν τα έδρανα τους στό νεοταξίτικο παράρτημα του μπουρδέλου του ΔΝΤ, αντί να το καταγγείλουν σαν τέτοιο που είναι, να αποχωρίσουν και με τον συντονισμό όλων των αγώνων του λαού που έχουν ξεσπάσει, να ρίξουν τα ρεμάλια του ΔΝΤ. 

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΑΘΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ...



 Διαβάζοντας σήμερα τα δημοσιεύματα, τόσο στο TVXS με τίτλο «έμμισθοι Χρυσαυγίτες για να καθαρίσουν οι πλατείες από μετανάστες» (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι κύριε), όσο και το δημοσίευμα στο ZOUGLA gr με τίτλο «Πορεία για τα προβλήματα του Αγ. Παντελεήμονα»(βάζοντας φωτογραφία από την συγκέντρωσή μας στις 24.11.08), θέλουμε να ενημερώσουμε τους «έγκριτους» δημοσιογράφους, της αναίσχυντης παραπληροφόρησης και της κυβερνητικής προπαγάνδας αυτά που επιλεκτικά αποκρύπτουν, αν και τα ξέρουν, 2 χρόνια τώρα.
Τον Νοέμβριο που μας έρχεται κλείνουμε 2 χρόνια, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων, με μοναδικό γνώμονα και κομματική γραμμή την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ μα και την ανάγκη μας πλέον, να υπερασπιστούμε όχι την περιουσία μας αλλά την ζωή μας, πράγματα για τα οποία ήταν και είναι υποχρεωμένη να φροντίσει η ανύπαρκτη πολιτεία, ενός ανύπαρκτου Κράτους και ενός κατάπτυστου Δήμου.

Δύο χρόνια τώρα, με πίστη, υπομονή επιμονή, συνέπεια, καθαρό βλέμμα και ξεκάθαρα λόγια, οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και όχι οι δήθεν δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από το 6ο διαμέρισμα(γιατί είναι ελάχιστοι) αλλά και εισαγόμενοι από αλλά άσχετα διαμερίσματα (για να φαίνονται μπούγιο) διακτινιζόμενοι περίγελοι, ξεφωνημένοι σε όλα τα blogs, που εμφανίζονται ως κάτοικοι της περιοχής μας, αλλά και της πλ. Αμερικής, Δημοτικής αγοράς Κυψέλης, Πεδίου του Άρεως, Πάρκου Κύπρου και Πατησίων, Βοτανικού, πλ. Βικτορίας, Αττικής, Βάθη, και πάει λέγοντας, σταθήκαμε, στεκόμαστε και θα παραμείνουμε ΟΡΘΙΟΙ, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα μας για επιβίωση περιφρουρώντας τον με οποιοδήποτε κόστος.
Ενημερώνουμε επίσης ότι δεν μετέχουμε σε κανενός είδους πολιτικό παιχνίδι, από οποία παράταξη και αν προέρχεται και εδικά από αυτές που έχουν ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ από τις δημοσκοπήσεις και την δυναμική νέων, άλλων κομμάτων...
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί διεγράφη το eglimatikotita blog ;

Από τον διαχειριστή του γνωστού blog, λάβαμε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες σε γνωστό blog το οποίο κατηγορεί για υποκλοπή και hacking (δεν μπορούμε φυσικά να επιβεβαιώσουμε τίποτε από τα παραπάνω, απλά τα παραθέτουμε προς ενημέρωση του συνόλου των bloggers).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ..ΤΟ BLOG "tr..........." ΕΡΙΞΕ TROJAN ΣΤΑ ΕΜΑΙL ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΓΩ ΕΙXΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ PASSWORD ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ BLOGSPOT ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ EMAIL ΜΟΥ.
ΕΦΤΙΑΞΑ ΝΕΟ BLOG ΤΟ... 
http://alter.blogspot.com/
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΝOXH ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ BLOG ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ.

ΥΓ..ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΜΗΝΥΜΑ SPAM ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΠΟΥ ΤΟΝ "ΕΝΟΧΛΟΥΝ"..
ΕΓΩ ΗΔΗ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Tα ατοπήματα της πολιτικής μας ηγεσίας στο εθνικό μας θέμα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ

Mε αποτροπιασμό παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια στις 29/9/2010 στην Ουάσιγκτον.Δηλώσεις οι οποίες μας γέμισαν εκτός από απέχθεια,με προβληματισμό για το ποιανού κράτους είναι τελικά πρόεδρος ο κύριος Χριστόφιας.

Οι δηλώσεις εξίσωσαν το θύτη με το θύμα εφόσον ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε σε δύο εισβολές,της Ελλάδος και της Τουρκίας.Ο ΠτΔ αναφέρθηκε σε δύο μητέρες πατρίδες αλλά και στο γεγονός ότι στηρίζει το α...πευθείας εμπόριο καθώς επίσης και την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ο εξελεγμένος πρόεδρος ενός κράτους μπορεί να διαλαλεί θέσεις και απόψεις οι οποίες εκφράζονται από τον εχθρό και αντιτίθενται στα δίκαια των Ελλήνων της Κύπρου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα αντί να πράξουν τα δέοντα και να δείξουν την δυσφορία και την αγανάκτηση εκφράζοντας έτσι την πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού αρκέστηκαν απλά σε χλιαρές και δίχως ουσιαστικό νόημα δηλώσεις για το γεγονός.

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. καταδικάζει την ενέργεια του κ. Χριστόφια να προβεί σε τέτοιες προδοτικές δηλώσεις και ως εκ τούτου τον καλεί ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Σας καλούμε στην εκδήλωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7,Ζωγράφου, Αθήνα, τη Πέμπτη 14/10/2010 και ώρα 20:00. Κύριος ομιλητής ο Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος πρόεδρος του σύλλογου “ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974”.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του έναντι του Έθνους και της ιστορίας, μέσω του παρόντος δελτίου τύπου, τιμά τη μνήμη ενός εκ των κορυφαίων ηρώων του γένους, του Παύλου Μελά.

Ο Παύλος Μελάς, αυτός ο οραματιστής της Μεγάλης Ιδέας δε δίστασε στιγμή να αγωνιστεί για την πατρίδα του. Δε δίστασε στιγμή να αρπάξει το τουφέκι του και να ανηφορίσει στα χιονισμένα βουνά της Μακεδονίας μας, για να ελευθερώσει τα σκλαβωμένα χώματά της από τους βάρβαρους και άνανδρους κομιτατζήδες. Τα χωριά της Μακεδονίας δεινοπαθούσαν υπό το σλαβικό ζυγό, ενώ οι σωρείες των εγκλημάτων έμεναν επί χρόνια ατιμώρητες. Λιγοστοί ήταν εκείνοι που στην ελέυθερη Ελλάδα πονούσαν πραγματικά για τα δεινά των συμπατριωτών τους. Λίγοι και τότε, λίγοι και τώρα. Ραγιάδες και τότε βολεμένοι στην καλοπέραση, στις θέσεις και στους τίτλους, ραγιάδες και τώρα ταπεινοί κι απάτριδες. Μέχρι που κάποια φωνή ακούστηκε να λέει "Αν αγωνιστούμε για τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει"...
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΛΑΥΣΗ:ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ,ΠΟΥ ΑΝΤΗΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα-Ισραήλ 2-1

Ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Σαλπιγγίδη, άλλο ένα από τον Καραγκούνη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην 101η συμμετοχή του, ένας σούπερ Φετφατζίδης και ένας... φιλέλληνας διαιτητής, ήταν τα συστατικά για την συνταγή νίκης της εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ (2-1), που την φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο 20χρονος άσος του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή στο 15' στην θέση του τραυματία Νίνη και αυτή η ατυχία, έκανε μόνο καλό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Ο 20χρονος άσος έδωσε πνοή στην εθνική μας ομάδα με τις εκπληκτικές του ενέργειες και μπαλιές, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και απέδειξε γι' άλλη μια φορά πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

sport24.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ



Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Στυλιανίδη με τον αντιπρόεδρο του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ - ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ...

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του τούρκικου κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν AK Parti έκανε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τον Γραμματέα Κυβερνητικού Προγράμματος και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη. Την τούρκικη πλευρά εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του AK Parti, Υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις και Βουλευτής Αδάνων Omer Celik, πλαισιωμένος από στενούς συνεργάτες του υπουργού εξωτερικών κ. Νταβούτογλου.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και AK Parti, ο προγραμματισμός διμερών συναντήσεων σε όλα τα επίπεδα, καθώς και η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε το AK Parti να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο Αντιπρόεδρος κ. Celik κάλεσε τους συναδέλφους του κ. Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη, να επισκεφθούν την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για να εγκαινιάσουν το νέο κύκλο συνεργασίας.

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕ... ΑΥΓΑ ΚΑΙ... ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι κουκουέδες... Που πήγαν για περιοδεία τον Σοφιανό (υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων) στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε και το ΚΚΕ είναι κόκκινο πανί για τους κατοίκους, μιας και είναι πασίγνωστη η θέση του για τους λαθρομετανάστες, αλλά και για την περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα. Η αντίδραση των κατοίκων ήταν να υποδεχτούν με αυγά και γιαούρτια τον υποψήφιο και την κουστωδία του, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν άρον- άρον στα γραφεία τους! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής και των επιλογών σας "σύντροφοι"! Λουστείτε τα τώρα και περαστικά σας...

stoxos Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP