Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: κάτοικοι πήραν το νόμο στα χέρια τους κι έδιωξαν τους Αθίγγανους

Γαλλία: κάτοικοι πήραν το νόμο στα χέρια τους κι έδιωξαν τους Αθίγγανους

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι μιας φτωχής συνοικίας στα βόρεια της Μασσαλίας (στη Γαλλία είναι, μην τινάζεστε κ. Δένδια…), εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κλοπών –ληστειών στην περιοχή τους και της παθητικότητας των αρχών, και εκδίωξαν από μόνοι τους, τους περίπου 40 Αθιγγάνους από τον καταυλισμό τους και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών από τους συνήθεις «προοδευτικούς», οι οποίοι όμως δε διαμένουν στη φτωχή αυτή συνοικία…
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Γαλλία 15-20.000 Αθίγγανοι από τη Βουλγαρία...
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να μπει στον γύψο...

...γιατί στον γύψο είναι ήδη.
Δεν ασχολούμαστε με τα δημοσιεύματα των νεοταξικών σκουπιδιών τα οποία είναι απολύτως ψευδή απλά εστιάζουμε στην είδηση για έναν και μόνο λόγο.
Η Χούντα του τόπου θέλει να φοβίσει δείχνοντας μια άλλη χούντα και επέλεξε απο το οπλοστάσιο της φαντασίας της το πιο εύκολο.
Πραξικόπημα απο τις ένοπλες δυνάμεις !
Φυσικά τσίμπησαν πολλά μελανούρια απο την νεοταξική αριστερα που φοβούνται μην έρθουν τα τανκς (έλεος) αλλά και πολλοί ακροδεξιοί μπετόβλακες που περιμένουν τα τανκς να τους σώσουν.
Τελικά απο οτι φαίνεται τα τανκς εμειναν απο βενζίνη...
Διαβάστε περισσότερα...

Να ποιοί είναι οι "αντιρατσιστές"

βάζουμε την είδηση απο το newsbeast για τους εξής λόγους : η πορεία έγινε φανερά απο τα Εξάρχεια χωρίς κανενας να την σταματήσει και ενώ γνωριζαν για τις "αντιρατσιστικές εκδηλώσεις". Επίσης πλέον γίνεται φανερός ο εκκαθαριστικός χαρακτήρας κατά των κατοίκων , πράγμα που φαίνεται απο το σύνθημα "να διώξουμε τους φασίστες από την περιοχή" καθώς και το οτι οι Αφροασιάτες συμμετέχουν οπλισμένοι στις επιθέσεις κατά των Ελλήνων.Τι έχει να πει ο 'σκληρός" Δένδιας που επιτρέπει μηχανοκίνητες συμμορίες να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις ; Και τι έχει να πει το πλουσιόπαιδο ο Τσίπρας για τις επιθέσεις σε Έλληνες ;

Κάτοικοι συμπλέκονται με αλλοδαπούς και αντιεξουσιαστές

Δύο σοβαρά τραυματίες κάτοικοι της περιοχής Κάτω Πατησίων, και 15 προσαγωγές νεαρών αντιεξουσιαστών είναι μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα εκτεταμένων επεισοδίων, που σημειώνονται την τελευταία ώρα στα Κάτω Πατήσια και συγκεκριμένα στις οδούς Αγαθουπόλεως, Λέσβου, Θήρας, Φυλής και σε άλλα σημεία της περιοχής μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν έφθασαν στην περιοχή 40 δίκυκλα στα οποία επέβαιναν συνολικά 80 άτομα και είχαν προέλθει από τα Εξάρχεια.

Σύνθημα των νεαρών ήταν «να διώξουμε τους φασίστες...
Διαβάστε περισσότερα...

Τσιμουδιά ο "ζούγκλας" για τα επεισόδια στο γκέτο.

Αποσιωπεί την αλήθεια και κρυβει την δολοφονική επίθεση σε Έλληνες και αναφέρεται μόνο σε επίθεση των λουμπεν ηλιθίων στην αστυνομία.

Ηδη σε μακελειό και ενικός έχουν ανέβει τα θέματα και με βίντεο και δεν έχει καμια δικαιολογία οτι δεν γνώριζε, απλά κρύβει ειδήσεις !
Το βάζουμε τώρα γιατί προφανώς σε κάμποση ώρα θα αναγκαστεί ο "αναρχομάκης" να βάλει κάποια είδηση απο όσα έγιναν.
διαβάστε πως κρύβει τις ειδήσεις...

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012, 22:05
Επίθεση από αγνώστους που επέβαιναν σε 40 μηχανάκια δέχθηκαν στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περιπολούσαν επί των οδών Φυλής και Μεθύμνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 15 προσαγωγές, ενώ υπήρξαν 2 τραυματισμοί.

Οι μοτοσικλετιστές είχαν ξεκινήσει μοτοπορεία με κατεύθυνση προς την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. 
Διαβάστε περισσότερα...

Δένδια είσαι ανίκανος και επικίνδυνος ! ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ !

Με τις ανόητες "αντιφασιστικές" εμμονές σου έδωσες πατήματα και θάρρος στα λούμπεν κατακάθια της κοινωνίας και στους αφρικανούς και ασιάτες συνοδοιπόρους τους να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε Έλληνες στο γκέτο.
Οι άχρηστοι ανθέλληνες ματατζήδες σου μόνο Έλληνες ξέρουν να ψεκάζουν και να συλλαμβάνουν (τα μπόνους να είναι καλά) ενώ οι αναρχικοί είναι πάντα οι "κοινωνικοί αγωνιστές" και τα καλά παιδιά.
Είσαι υπεύθυνος για οτι περνανε οι Έλληνες στα γκέτο .
Είσαι υπεύθυνος για οτι συμβεί σε κάθε Έλληνα .
Είσαι χειρότερος και απο τον Χρυσοχοίδη και απο τον σαμινοπνίχτη.
Σου βάλαμε αυτήν την φωτογραφία γιατί δείχνει πόσο θα είναι το κ@υλί που θα φάει το κόμμα σου στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα...

Ρημάζει τις προτομές η μαφία του χαλκού.



Νέα... μόδα. Κυκλώματα αφαιρούν μπρούτζινες προτομές από δρόμους και πάρκα της Αθήνας για να τις οδηγήσουν σε χυτήρια και να αποκομίσουν το αντίστοιχο κέρδος. Ο χαλκός, άλλωστε, είναι το τρίτο πολυτιμότερο μέταλλο μετά τον χρυσό και το ασήμι.
Μάλιστα, στο Τμήμα Γλυπτών και Μνημείων της Διεύθυνσης Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Αθηναίων δεν προλαβαίνουν να συντάσσουν εκθέσεις προς τη νομική...
Διαβάστε περισσότερα...

ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ! ΤΩΡΑ .



Σοβαρά επεισόδια  στις οδούς Φυλής και Αγαθουπόλεως μεταξύ πλατείας Βικτωρίας και πλατείας Αμερικής στα Πατήσια.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Οι Έλληνες κάτοικοι εναντίον των φονιάδων του Τσίπρα !


Πεδίο μάχης θύμισε πριν από λίγο το κέντρο της Αθήνας. "Αντιεξουσιαστές" που έκαναν μοτοπορεία και λαθρομετανάστες συγκρούστηκαν με κατοίκους της περιοχής, με συνέπεια να τραυματιστούν δύο στο κεφάλι και να μεταφερθούν στο ΚΑΤ. Η κατάσταση του ενός τραυματία είναι πιο σοβαρή.Μέχρι τώρα σύμφωνα πάντα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν γίνει 15 προσαγωγές .Ενώ οι αντιεξουσιαστές εγκατέλειψαν στο σημείο επτά μηχανάκια.Προφανώς έφαγαν πακέτο μετά την άνανδρη επίθεση και όπου φύγει-φύγει...
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα νεκρό παιδί και τρία τραυματισμένα από επίθεση με χειροβομβίδα στην Κένυα


Ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη τρία τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εκκλησία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
Τα παιδιά παρακολουθούσαν τα σχολικά μαθήματα που γίνονται την Κυριακή στην εκκλησία, «όταν μια χειροβομβίδα ερρίφθη στο εσωτερικό του ναού...
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ.


proxy

Μια ακόμη δυναμική διαδήλωση στη Γαλλία κατά της λιτότητας. "Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό", έγραφε το πανό των διαδηλωτών , ενώ οι ελληνικές σημαίες ανέμιζαν...














Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΤΙΦΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ !

Στις νέες τους αφίσες οι λουμπενάριοι ξεφτίλες λένε ακριβώς οτι και τα πορνοκάναλα.
Κατηγορούν δηλαδή τους φαρμακοποιούς οτι πλούτισαν εις βάρος των εργαζομένων και τους γιατρούς οτι ΟΛΟΙ παίρνουν φακελάκια.
Είτε ακούς Πρετεντέρη είτε τους ψευτοεπαναστάτες επαγγελματίες ξεφτίλες ακούς για "συντεχνίες" , για "λαμόγια που πλούτισαν" κλπ.
Ο στόχος τους προφανής καθώς έχουν τα ίδια νεοταξικά αφεντικά.
Να εμφανιστούν ως λαικοί κριτές και να αποκόψουν φαρμακοποιούς και γιατρούς απο την μάζα που υποφέρει και να τους παρουσιάσουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Μάστιγα το παρεμπόριο και στην Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ;;;

Μετά από συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής της Ροτόντας και Καμάρας της Θεσσαλονίκης για τη πάταξη του παρεμπορίου και της παραβατικότητας, η κατάσταση συνεχίζει και είναι πραγματικά τραγική.

Η πολιτεία φαίνεται να έχει εγκαταλείψει πλήρως το μνημείο και τη γύρω περιοχή. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι στρουθοκαμηλίζει σε ένα πρόβλημα...
Διαβάστε περισσότερα...

Στέλνουν συνεχώς λαθρομετανάστες οι Τούρκοι !

26 Αφγανοί, δώδεκα άνδρες, επτά γυναίκες και επτά παιδιά- συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν αναχωρήσει με βάρκα από τις τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν πριν από τέσσερις ημέρες σε παραλιακή περιοχή του νησιού.

Στη Σάμο εν τω μεταξύ κρατούνται ήδη περισσότεροι από εκατό αλλοδαποί οι οποίοι στοιβάζονται είτε στα κρατητήρια της αστυνομικής...
Διαβάστε περισσότερα...

Μιλάνε όλοι, μιλούν και οι εφοπλιστές !

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» συνδέεται ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης με φοροδιαφυγή ύψους 31 εκατ. ευρώ.Φυσικά δεν περιμένουμε κανένα νεοταξικό έντυπο να μας πει για τα έργα των εφοπλιστών καθώς πρόκειται για απάτριδες που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας. Για ανθρώπους που έχουν το δόγμα "φορολόγησέ με αν με βρεις" και "στην ποντοπόρο ναυτιλία το καράβι έχει προπέλα και φεύγει". Ας μην ανησυχούν όμως οι καραβοκυραίοι , έρχεται ο Τσιπράκος να τους τα χαρίσει όλα !
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΕΣΤΗ.

Ο Όμιλος Ρέστη διευκρινίζει...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο λακές του πολυπολυτισμού Αλέξης Τσίπρας μιλάει για κίνδυνο ανάφλεξης νέου εθνικισμού στην Ευρώπη

Έμαθε τι θα πει εθνικισμός και το Τσιπρώνι

Το ηλίθιο μαμμόθρεπτο Τσιπρώνι, τις αντιδράσεις των λαών για την υποταγή των κρατών εθνών, στην προωθούμενη διεθνή φασιστική διακυβέρνηση, την ονομάζει -το ταϊσμένο κωλοπαίδι από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού- εθνικισμό. Απειλεί δε για να τρομοκρατήσει τον λαό, πως θα έχει αποσταθεροποιητικές συνέπειες, για όλη την Ευρώπη.

Σε ποια Ευρώπη αναφέρεται όμως ο ευρωσιαλιαμάγκουρας; Μα στην ευρώπη των...
Διαβάστε περισσότερα...

2,9 δις φόροι για τους φορολογούμενους το 2013 .

Φόρους και επιβαρύνσεις ύψους 2,9 δισ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το οποίο γίνονται προσπάθειες να κλείσει έγκαιρα για να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Η λύση των φόρων, αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", επιλέχτηκε λόγω και της αδυναμίας των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Εκατό άτομα διόρισε στη Βουλή ο Τσίπρας

η επανάσταση θέλει και μάσα...

Για επιλεκτικές και παρεΐστικες επιλογές προσώπων καταγγέλλουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέλη του κόμματος. Με επιστολές τους στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για προσλήψεις ατόμων, για μία εκ των περίπου εκατό θέσεων που το κόμμα δικαιούται, οι οποίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ανάληψης...

Διαβάστε περισσότερα...

Περικοπές μισθών 1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά των υπαλλήλων και των λειτουργών του Δημοσίου στο πακέτο των περικοπών για το 2013. Το ποσό αυτό, το οποίο θα εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους (κατατίθεται μεθαύριο Δευτέρα στη Βουλή) θα εξοικονομηθεί από την κατάργηση των δώρων, τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και τις υπόλοιπες...

Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται νέες αποκαλύψεις Ψυχάρη !


psyharis-new 

το καλό να λέγεται ! Αυτό μάλιστα είναι χιούμορ ! Τό είδαμε στο "μακελειό"

Μετά τις συγκλονιστικές και αποκλειστικές αποκαλύψεις για το σχεδιασμό πραξικοπήματος που φιλοξενεί αυτή την εβομάδα το βήμα, το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι την επόμενη Κυριακή η ναυαρχίδα του Ψυχάρη αποκαλύπτει ντοκουμέντο που θα κάνει πάταγο και θα κλυδωνίσει την πολιτική ζωή....Μετά απο αυτή την αποκάλυψη η πολιτική στην Ελλάδα δεν θα είναι ίδια...Δείτε στο makeleio το επόμενο πρωτοσέλιδο του βήματος και πάρτε μια γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ HELLAS-ORTHODOXY ! ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΦΑΓΗΤΟ !!!

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ! και εμείς δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε ! Ίχνος ντροπής απο τους χρυσαυγίτες που στον γάμο του Παναγιώταρου έφαγαν φαγητό !
Όμως το hellas-orthodoxy εξεθεσε ανεπανόρθωτα την Χρυσή Αυγή !
Ανέβασε ειδικό θέμα για τον γάμο του Ηλία Παναγιώταρου !
Εμείς ομως προχωρήσαμε ακόμη πιο πέρα για να συμπληρώσουμε την σπουδαία αυτή έρευνα !

Ας δούμε όμως όλα τα ντοκουμέντα της ντροπής...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μειώσεις μισθων στην Ελλάδα.

Φυσικά κρατάμε μικρο καλάθι σε τέτοιου είδους ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρασύρουν τους Έλληνες να φαντάζονται εργασιακούς παραδείσους στο εξωτερικό. Και πόσο μάλλον όταν τα τελευταία 15 έτη οι Ευρωπαίοι μαστίζονται απο λιτότητα.


Μπορεί η κρίση να πλήττει ολόκληρη την Ε.Ε. ωστόσο όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα της Eurostat, οι...
Διαβάστε περισσότερα...

TO KKE ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ !

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ !
ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ !
ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ! 


Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα κυβέρνηση και το παλιό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο

Η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα μπροστά στα ίδια μνημονιακά αδιέξοδα
που αντιμετώπισαν και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις.
Από κει και πέρα, όλα εξαρτώνται από την δική μας αγωνιστική ετοιμότητα

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ανέδειξαν μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία, επί της ουσίας, θα προσπαθήσει να συνεχίσει την εφαρμογή του Μνημονίου, εξαπατώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό ότι δήθεν το «επαναδιαπραγματεύεται».
Με τα Μνημόνια, αυτό που επιδιώκεται επισήμως είναι η επίλυση τριών προβλημάτων (χρέος, έλλειμμα, μειωμένη «ανταγωνιστικότητα») με παροχή νέων δανείων από την Τρόικα συν «κούρεμα» των παλιών, για να...
Διαβάστε περισσότερα...

Καμία μείωση στον μισθό του Έλληνα υπαλλήλου !

Οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να απιτήσουν ακύρωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που υπέγραψε οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές νεοταξικές ηγεσίες με την εργοδοσία και προβλέπει μειώσεις μισθών για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Πρόκειται για συνδυασμό αντεργατικών ρυθμίσεων στα ωράρια εργασίας, δουλειά την Κυριακή με επέκταση!!! και γενίκευση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ελαστικής απασχόλησης.
Τους δύο πρώτους μήνες από την εφαρμογή της σύμβασης για τους 14.000 εργαζομένους της ΚΑΡΦΟΥΡ, τους 13.000 εργαζομένους στα LIDL και χιλιάδες...
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασιακός μεσαίωνας σε «CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIΑ»

Η πολυεθνική «CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA» προχώρησε σε εφαρμογή κλαδικής συλλογικής σύμβασης  η οποία προβλέπει μείωση μισθών 6,7% σε όλα τα κλιμάκια και τις ειδικότητες.
Να σημειωθεί ότι η πολυεθνική «CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA», παρά την υψηλή κερδοφορία που αποδεδειγμένα έχει, παίρνει μέτρα που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση των 14.000 εργαζομένων. Συγκεκριμένα έχει γενικεύσει τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο που αγγίζει πλέον το 70% στα καταστήματα, έχει προχωρήσει σε μειώσεις ωραρίων, σε μαζικές απολύσεις, σε εντατικοποίηση εργασίας. Η εφαρμογή...
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΚΚΕ εναντίον της ευρεσης εργασίας για Έλληνες !



Συνεχίζουν να κατρακυλούν ηθικά, πολιτικά , ιδεολογικά αλλά και σε δυναμική καθώς αδυνατούν να καταλάβουν πως ο Έλληνας χάνει το μεροκάματο του απο τον φθηνό αλλοδαπό που γλείφουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ.Σε μια εποχή που ο Έλληνας κυνηγάει το μεροκάματο με το ντουφέκι , το ΚΚΕ βλέπει ρατσισμό και καλλιέργεια μίσους ! Ο Έλληνας όμως βλέπει δουλειά και επιβίωση και θα τιμωρήσει ξανά το προδοτικό ΚΚΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ...


Καλύπτει πλήρως τη λειτουργία του δουλεμπορικού, ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων»
Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ένταση και στον νομό Δράμας για τους λαθρομετανάστες.



Σε τεταμένο κλίμα συνεδριαζαν πάνω από μία ώρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρενεστίου στο Νομό Δράμας για το θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο στρατόπεδο Πανταζόπουλου στο Παρανέστι.
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε, έξω από το στρατόπεδο, και έλαβαν τη διαβεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές ότι όση ώρα θα διαρκέσει το Συμβούλιο δεν υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς εκ νέου μη νόμιμων...
Διαβάστε περισσότερα...

Συμπλοκή Χρυσαυγιτών με αστοαναρχικούς στον Βόλο.

αντιγράφουμε απο το enikos.gr.
Θα περιμένουμε και νέα ενημέρωση καθώς είναι τόσο κίτρινα τα ΜΜΕ που δεν μπορούμε να παίρνουμε ως δεδομένο οτι δημοσιεύουν.
Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών σημειώθηκε λίγο μετά τις 19.30 στο Βόλο. Συγκεκριμένα, ομάδα 25 αντιεξουσιαστών ενεπλάκησε με ισάριθμη ομάδα Χρυσαυγιτών στα γραφεία του κόμματος στην πόλη.
Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσήγαγαν έξι μέλη της Χρυσής Αυγής...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP