Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΜΕ: ΑΞΙΟΣ Ο (ΠΑΧΥΛΟΣ) ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ!

Το «κογκλάβιο» που βγάζει τη «γραμμή» για τα θέματα των ειδήσεων σε όλα τα συμβαλλόμενα κανάλια, είχε αποφασίσει να θαφτεί τελείως το θέμα
 
Το πέταγμα του παπουτσιού από τον πατριώτη γιατρό-ακτινολόγο της Θεσσαλονίκης το είδαμε (και πολύ το χαρήκαμε) και ειλικρινά τον ζηλέψαμε. Αξίζει να πούμε όμως δυο λόγια και για την στάση των ΜΜΕ στο θέμα. Κατ’ αρχάς, το «κογκλάβιο» που βγάζει τη «γραμμή» για τα θέματα των ειδήσεων σε όλα τα «συμβαλλόμενα» κανάλια, είχε αποφασίσει να θαφτεί τελείως το γεγονός. Να θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Για κακή τους τύχη, στο συμβάν ήταν παρών το BBC και δι’ αυτού το μετέδιδαν όλα τα διεθνή δίκτυα. Οπότε δε μπορούσαν να το θάψουν, αλλά θα το παρουσίαζαν με… το δικό τους τρόπο.  


Τις πρώτες ώρες, που τα πράγματα ήταν συγκεχυμένα, προσπάθησαν να βγάλουν τον άνθρωπο «τρελό». Αλλά, η πληροφορία ότι επρόκειτο για έναν γνωστό επιστήμονα, και όσα πρόλαβε να φωνάξει ο γιατρός κατά την ώρα της σύλληψής του, που μόνο σε τρελό δεν παρέπεμπαν, τους ανέτρεψαν αυτή τη θεωρία. Συνέχισαν, εμφανίζοντάς τον ως «ακροδεξιό». Ούτε αυτό τους έκατσε. Οπότε τον παρουσίασαν ως «περιθωριακό» και «γραφικό τύπο» (εξ’ ου και τα χαμογελάκια με νόημα του Χυτήρη και των τηλεοπτικών κυβερνητικών εκπροσώπων), τη δε ενέργειά του ως… προσχεδιασμένη, κι όχι αυθόρμητη, άρα δεν ήταν προϊόν αγανάκτησης.  

Έφτασαν δε στο σημείο, αυτοί οι φανατικοί ανθέλληνες στην πράξη, εμμέσως πλην σαφώς, να τον χαρακτηρίσουν περίπου… ανθέλληνα και… ξενικίνητο, που… δυσφημεί την (πολλάκις δυσφημισμένη από τους ιδίους και τους πολιτικούς τους πάτρωνες) πατρίδα μας στο εξωτερικό, επειδή τη σκηνή μετέδιδαν τα ξένα κανάλια! Ότι κι αν κάνουν, ότι κι αν λένε, αποδεικνύουν ένα πράγμα: ότι είναι ΑΞΙΟΣ Ο (ΠΑΧΥΛΟΣ) ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ!


(ΥΓ): Δεν είμαστε βέβαια… καραμανλικοί(!), αλλά δε θα διστάσουμε να πούμε και την αλήθεια: αν είχαμε 11 Σεπτεμβρίου του 2009 και το παπούτσι είχε στόχο τον Καραμανλή, εκείνος που θα του πετούσε παπούτσι θα γινόταν από τα ίδια εξωνημένα ΜΜΕ λαϊκός ήρωας του μήνα!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΙΧΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΠΑΒΕΣΗ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ. 

Διαβάστε περισσότερα...

Παπαχρήστο τουλάχιστον “αυτό το νούμερο” δεν το πληρώνει ο πολίτης. Εσένα, γιατί έχω την αίσθηση ότι σε πληρώνω;

Ο Παπαχρήστος αποκάλεσε “νούμερο της κοινωνίας” και καραγκιόζη τον γιατρό Στέργιο Πραπαβέση.

Δικαίωμα του καθενός Παπαχρήστο να είναι νούμερο και καραγκιόζης εφ’ όσον δεν το κάνει ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ. Τα λεφτά του πολίτη δηλαδή. Μαγκιά του να είναι νούμερο, Νίντζα, μπρέικντανς ή οτιδήποτε εφ’ όσον εγώ δεν τον πληρώνω.
Και δεν θα σου πω για το νούμερο τον πρωθυπουργό που μου στοιχίζει δισεκατομύρια με το να κάνει το Νουρέγιεφ στον Δομένικο ή τον Τζώνυ Βαισμίλερ στην Πάρο με το κανό και τα ποδήλατα. Ούτε για νούμερα όπως ο Σιώπα που τα πληρώνω εγώ από την δικιά μου, ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ τσέπη.
Θα σου πω για εσένα που είσαι βασικό νούμερο των δελτίων ειδήσεων και πασίγνωστος μαϊντανός. Μπορείς κύριε Παπαχρήστο να κοιτάξεις τον ισολογισμό της επιχείρησης από την οποία αμοίβεσαι; Εκτός από τα κατακόκκινα νούμερα στην κάτω γραμμή και τις μαζικές απολύσεις, θα ήθελα να μου πεις ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.
Επίσης, θα ήθελα να μου εξηγήσεις ΠΩΣ διάολο γίνεται ένας οργανισμός με τέτοια αποτελέσματα να σε έχει εσένα στα ώπα – ώπα με αυτά τα μεγέθη αποδοχών. Εάν είχες την ελάχιστη αίσθηση της αγοράς κύριε Παπαχρήστο, μήπως θα προβληματιζόσουν για την προέλευση αυτών των χρημάτων; Σε ποιά ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα χωρίς δοσοληψίες με το κράτος ένας υπάλληλος ή στέλεχος θα αμοιβόταν με κολοσσιαία ποσά όταν οι μέτοχοι παίρνουν “από τα τρία το μακρύτερο”;
Μόνο στις ΔΕΚΟ, σε κάτι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ και φυσικά στην επιχείρηση που εργάζεσαι κύριε Παπαχρήστο. Όσο για τα νούμερα, άσε αυτόν που έχει γνώση να κρίνει ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ στην συγκεκριμένη περίπτωση. Που λέει και το τραγούδι:
Let him who hath understanding / Reckon the number of the beast / for it is a journalist number.

 


(Διαβάστε τι γράφει και το nonews που μόνο “φιλικό” δεν είναι) Ο Παπαχρήστος, αφού είχε αυτή την άποψη για τον Πραπαβέση (νούμερο της κοινωνίας, Καραγκιόζης, γελοίος) γιατί δέχτηκε να πάρει μέρος στην εκπομπή που ασχέτως των εξελίξεων (τον κόψαν στον αέρα) ο παπουτσοβόλος ήταν διακεκριμένος προσκεκλημένος της; Και κυρίως, γιατί, αφού είχε αυτή την άποψη γι’ αυτόν, δέχτηκε να τον κάνει συνομιλητή του.
Ο προπηλακισμός από τον Παπαχρήστο -απ’ ότι βλέπουμε κι από τα e-mail που μας στέλνετε- μάλλον ωφέλησε το… “νούμερο της κοινωνίας”.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ

ΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΜΠΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ 


Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP