Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Άθλιο κρούσμα πατριωτισμού από τους Ελληναράδες της ΝΑΣΑ…

Η ΝΑSA βάφτισε μέρος του Άρη …Καλάβρυτα

 Ναι είναι αλήθεια, η ΝΑSA δια του επιστημονικού συνεργάτη της Αθ. Οικονόμου, ονόμασε βραχώδη κοιλάδα στην περιοχή του Άρη “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ”. «Νονός» των Καλαβρύτων του Άρη είναι ο καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, συνεργάτης της NASA και υπεύθυνος σχεδιασμού πρωτοποριακού εξοπλισμού για την εξερεύνηση του διαστήματος, Αθανάσιος Οικονόμου. «Μου αρέσει να δίνω σε ανεξερεύνητα σημεία πλανητών ονόματα πόλεων και βουνών της πατρίδας μας», λέει ο Έλληνας αστροφυσικός της NASA. O Αθανάσιος Οικονόμου είναι μόνιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και συνεργάτης της NASA, από το 1960, καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency).
Έχει σχεδιάσει τον ρομποτικό εξοπλισμό που αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείται για τη λήψη και ανάλυση δειγμάτων από την επιφάνεια και το υπέδαφος του Άρη. Στον μακρινό πλανήτη έφτασαν δύο ρομπότ που σχεδιάστηκαν από τον ίδιο, το «Spirit» και το «Opportunity». Τα ρομπότ αυτά ανακαλύπτουν άγνωστες περιοχές του πλανήτη, στις οποίες ο Οικονόμου δίνει ελληνικά ονόματα, όπως ο κρατήρας «Σαντορίνη», η πεδιάδα «Λασίθι», η κοιλάδα «Καλαβρύτων» κ.λπ. Ο επόμενος στόχος για την ομάδα του είναι ο Κρόνος και η μελέτη της ατμόσφαιρας του.

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκικός επιθετικός παροξυσμός: 15 παραβιάσεις και υπερπτησεις πάνω από το Αιγαίο σήμερα

Image
Ρεκόρ παραβιάσεων είχαμε σήμερα στο Αιγαίο συμπληρώνοντας  ένα «καυτό» τετραήμερο τουρκικής επιθετικότητας που λίγη απόσταση έχει από τα όρια του παροξυσμού.
Έτσι εκτός των σημερινών υπερπτησεων  από αεροσκάφη F-4E Terminator πάνω από το Φαρμακονήσι άλλα 17 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Από τα 17 μαχητικά τα 8 έφεραν οπλισμό ενώ την παρουσία του έκανε και ένα τουρκικό ελικόπτερο. Η δραστηριότητα εξελίχθηκε σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Για άλλη μια φορά και κατά πάγια τακτική τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αγνόησαν επιδεικτικά τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής που επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν και για αυτό δεν υπήρξαν εμπλοκές 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

"ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ" ΕΙΔΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ "ΣΚΑΪ"


Δεν περίμενε βέβαια κανείς να δώσει τον λόγο το ραδιόφωνο του Αλαφούζου στον αρχηγό της "Χρυσής Αυγής" και πλέον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων, Νίκο Μιχαλολιάκο... Αφού είναι γνωστή η στάση τους απέναντι σε κάθε τι πατριωτικό! Τον Πέτρο Κωνσταντίνου, τον γνωστό ντουντουκοφόρο και υπερασπιστή λαθρομεταναστών, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλαν στον "αέρα", με τον δημοσιογράφο να τον ρωτάει για το εντυπωσιακό ποσοστό της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές. Ο Κωνσταντίνου φυσικά μίλησε για άνοδο φασιστών και... εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της αριστεράς! Έχουν πάθει μεγάλη πλάκα οι ακροαριστεροί!!!

Γ.Π.
stoxos
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΤΩΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Πάτωσαν οι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Γεωργιάδης στην Αττική παίρνει 6,57 με 3 έδρες, ο Βελόπουλος στη Κεντρική Μακεδονία 6,58 με 2 έδρες, ο Χρυσανθακόπουλος 3,03 και 1 έδρα, ο Ροντούλης 4,44 και 1 έδρα και ο Παπανδρέου στη Στερεά Ελλάδα 7,94 και 2 έδρες.

Τα ποσοστά αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλά αν υπολογίσει κανείς ότι πάντα η ψήφος στις αυτοδιοικιτικές εκλογές είναι πιο χαλαρή και έχει στοιχεία αποδοκιμασίας. Ενδεικτικά είναι τα ποσοστά των υποψηφίων του Κ.Κ.Ε ενώ ρόλο έπαιξε και η αποχή στη γιγάντωσή τους.

Η αποδοκιμασία των πολιτών όμως στράφηκε και εναντίων του ΛΑ.Ο.Σ εξ αιτίας της ψήφισης του μνημονίου κυρίως αλλά γενικότερα των επιλογών του.

Είναι καιρός το κόμμα - απάτη που συνεργάζεται με την κατοχική κυβέρνηση να πάρει το δρόμο της διάλυσης.

egersis

Διαβάστε περισσότερα...

Ο άθλιος όχλος της αποχής και της αδιαφορίας!...

ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Εχθές το βράδυ ήμουν έξαλλος. Έξαλλος με την αποχή, που σε εθνικό μέσο όρο κυμάνθηκε στο 39%, στην Αθήνα δε έφθασε στο... αστρονομικό 57%.
Ήμουν έξαλλος με όλους αυτούς τους μίζερους και γκρινιάρηδες συμπολίτες μου, που όλα τους φταίνε, όλοι τους φταίνε, συχνά αναρωτιούνται κιόλας "μα επιτέλους ποιοι τους ψηφίζουν;" (αυτούς που μας πηδάνε κανονικά), αλλά σαν έφτασε εχθές η ώρα της κάλπης προτίμησαν τη νιρβάνα του καναπέ τους. Και στην ερώτηση "ποιοι τους ψηφίζουν;", η απάντηση δόθηκε εχθές: ο Γιάννης Σγουρός (που έχει το χρίσμα της κατοχικής κυβέρνησης) συγκέντρωσε μόλις το 13% των πραγματικών ψήφων, οι οποίες λόγω αποχής ανεβαίνουν στο 24,08%.
Δηλαδή (να το πω όσο πιο απλά γίνεται), τον Σγουρό εγκρίνει, επιλέγει, ψηφίζει ένας στους δέκα πολίτες της Αττικής αλλά, σύμφωνα με το "πολίτευμά" μας, αυτή η ισχνή μειοψηφία γίνεται ως δια μαγείας... πλειοψηφία! Και όλο αυτό το μπουρδέλο κάποιοι το αποκαλούν... δημοκρατία.
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης είχε περιγράψει κάποτε το πολίτευμά μας ως "φιλελεύθερη ολιγαρχία", σήμερα μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι πρόκειται για κανονικότατη ολιγαρχία δίχως "ευγενείς" επιθετικούς προσδιορισμούς.
Αυτά σκεφτόμουν εχθές που ήμουν έξαλλος. Σήμερα, χωρίς καμία οργή, απλώς γελάω...
Γελάω με όλους αυτούς τους οργισμένους απέχοντες ανθρωπάκους που σε λίγες ημέρες θα ξεπαγώνουν από το κρύο (γιατί δεν θα έχουν μία για πετρέλαιο), άνεργοι θα ικετεύουν για μια θέση "μικρού" σε κάποια δουλειά, θα περιμένουν να τελειώσουν οι λαϊκές για να ψάξουν λαχανικά στα σκουπίδια! Γελάω με τη νέα γενιά των 400 ευρώ που δεν πήγε να ψηφίσει, γιατί έχει μια καραμέλα κολλημένη στον εγκέφαλο που λέει "όλοι ίδιοι είναι" και αύριο θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ εκπόρνευσης ή μετανάστευσης για να επιβιώσουν!
Γελάω με τα κομματόσκυλα των ΔΕΚΟ, που ακόμα παραμένουν και δηλώνουν ΠΑΣΚΕίτες υπερήφανοι. Αύριο που θα πάρουν τον πούλο της ανεργίας και της ιδιωτικοποίησης θα μας καλέσουν σε... εξέγερση, αλλά τότε θα πάρουν τα αρχίδια μας, ως αρχίδια που είναι!
Γελάω και με τον εαυτό μου, που κάθομαι και ασχολούμαι με αυτόν τον αποχαυνωμένο, αμόρφωτο, δειλό και προσκυνημένο όχλο, που όλο περιμένει κάποιον μεσσία - ηγέτη να τον "σώσει" και δεν κάνει τίποτα για να σωθεί από μόνος του...
Διαβάστε περισσότερα...

Ρε Σιμπέλ που είναι οι “Τούρκοι;

Αυτοί είναι οι “Τούρκοι” στην περιοχή της Κομοτηνής; Τόσοι πράκτορες, “γκρίζοι λύκοι”, τόση προπαγάνδα από το “προξενείο”, τόσες βαριές κουβέντες εκστόμισε η εκλεκτή του ΓΑΠ για τις αδικίες που υφίστανται οι “Τούρκοι στην Κομοτηνή. Και ποιο το αποτέλεσμα;
Η κα Σιμπελ Μουσταφάογλου, που κατέβαινε με “τουρκικό” προφίλ  στις εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, με το σύνθημα “οι Τούρκοι ψηφίζουν Τούρκους”, με καταμετρημένο το 64,3% των ψήφων συγκεντρώνει μετά βίας 1500 ψήφους ποσοστό 7,6%.

Αν με όλη την κινητοποίηση, πρακτόρων και προξενείου που δρουν εκεί η κα Σιμπελ συγκεντρώσει κάπου στους 2000 ψήφους, τότε ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι στην Θράκη ΔΕΝ υπάρχει τουρκική μειονότητα; Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει ούτε πρέπει να υπάρξει (όσο κι αν δουλεύει γι’ αυτό η κυβέρνηση), και οι Έλληνες μουσουλμάνοι της περιοχής αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο απομονωμένοι είναι από την ελληνική πολιτεία κι όμως αντιστέκονται!
Όσο και να προσπαθούν να φυτέψουν τουρκική μειονότητα στην Θράκη, να ‘ναι καλά ο τρικυμίας (εν κρανίω) ΓΑΠ και η κυνηγημένη κι αδικημένη Δραγώνα, δεν τους βγαίνει. Καιρός να δούμε πιο σοβαρά το θέμα.
Η Θράκη δεν χαρίζεται σε κανέναν!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα σχόλια για τις εκλογές

Θα αρχίσουμε την αναφορά μας για τις εκλογές αρχίζοντας από την επιλογή της αποχής που έφτασε πανελαδικά το 40% ενώ σε εκατοντάδες περιπτώσεις ξεπέρασε το 50%.
Έχουμε ξαναπεί από εδώ ότι η αποχή βοηθάει αφάνταστα τους πολιτικάντηδες.
Ναι μεν κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο αλλά ουσιαστικά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ως πράξη.
Γιατί η πλειοψηφία αυτών που απέχουν από τις εκλογές απέχουν από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους συνολικότερα και δέχονται παθητικά να αποφασίζουν άλλοι αντί αυτών.
Μιλάμε σαφώς για την πλειοψηφία χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που απέχουν από τις εκλογές αλλά είναι ενεργοί πολίτες, διεκδικούν και αγωνίζονται.Εμείς σιχαινόμαστε την παθητικότητα. Προτιμούμε να πάει κάποιος και να ψηφίσει άκυρο περνώντας ένα δικό του μύνημα παρά να απέχει. Και στο τέλος τέλος το ποσοστό της αποχής περιμένουμε να δούμε για να βγάλουμε συμπέρασμα για την απαξίωση του πολιτικού κατεστημένου; Σαφώς όχι.

Ας ασχοληθούμε τώρα με αυτούς που έκαναν τον κόπο να ψηφίσουν.
Κατ αρχήν αξίζει να αναφερθούμε πρώτα με το Δήμο της Αθήνας και το ποσοστό της ''Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα'' που για ορισμένους αποτελεί έκπληξη. Για μας που ζούμε στο γκέτο της πρωτεύουσας δεν αποτελεί έκπληξη το αποτέλεσμα αυτό που φτάνει μέχρι στιγμής στο 5,27 και στους 9.535 ψήφους (με καταμετρημένο το 93,72 %) Είναι βέβαια κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και δείγνει σαφώς ότι οι πολίτες μπορούν να περάσουν το μύνημα τους στο πολιτικό σύστημα με ενεργές επιλογές στη κάλπη. Η αξιοποίηση αυτού του ποσοστού παραπέρα δηλαδή την μετάφρασή του στο δρόμο και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι κάτι που θα φανεί στο άμμεσο μέλλον αν και τα σημάδια έχουν διαφανεί εδώ και καιρό και είναι απολύτως ενθαρυντικά.
 
Σε ότι αφορά τη περιφέρεια Αττικής ο εκβιασμός του Τζέφρυ πέτυχε. Ο Δημαράς έμεινε εκτός δευτέρου γύρου και οι πολίτες έδειξαν σαφώς ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις κομματικές αγκυλώσεις και να επιλέξουν έναν ανεξάρτητο συνδιασμό που θα έφερνε την κατοχική κυβέρνηση σε αφάνταστα δύσκολη θέση. Έδωσαν ανάσα ζωής στο ΠΑΣΟΚ και το δικαίωμα να μιλάνε για δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής. Φαντάζεστε τη θέση του ΓΑΠ στη περίπτωση που ο Σγουρός έμενε εκτός δευτέρου γύρου; Aλλά σ αυτή τη περίπτωση οι πολίτες επέλεξαν τις ξαπλώστρες νομίζοντας ότι έτσι θα περάσουν το μύνημα τους...

Όλοι παραδέχονται ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει βέβαια συνολικά από τη δύναμή του αλλά το χαρτί της περιφέρειας Αττικής όπως και τα ποσοστά Καμίνη στην Αθήνα και η ολική επικράτησή του σε κάποιες περιφέρειες το κρατάνε ακόμα ζωντανό. Διαβάστε περισσότερα...

Για πρώτη φορά ψηφίσαμε ελεύθερα και δημοκρατικά..


Για πρώτη φορά, οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν, ελεύθερα και δημοκρατικά, ποιος θα διοικεί την Περιφέρειά τους, ποιος θα διοικεί τους νέους ενισχυμένους Δήμους.”

Το ακούσαμε και αυτό στη χθεσινή δήλωση του κ. Πρωθυπουργού.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, τυχεροί και ευγνώμονες που μας έδωσε ο κ. Παπανδρέου αυτήν την ευκαιρία.
Δηλαδή τόσα χρόνια δεν επιλέγαμε ελεύθερα και δημοκρατικά ;
Tι υπονοεί άραγε ο κ. πρωθυπουργός;
Οι προηγούμενες εκλογές δεν ήταν δημοκρατικές;

Μετά τον Κολόμβο που ανακάλυψε την Αμερική, ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε την ελεύθερη και δημοκρατική επιλογή υποψηφίων.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_4629.html Διαβάστε περισσότερα...

Οι 'Έλληνες" του giorgakis ψήφισαν...


Εικόνα από τις σημερινές εκλογές και συγκεκριμένα 
από εκλογικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων!!!

Με αυτούς τους ψηφοφόρους στηρίζεται το μνημόνιο 
και οι τύποι σαν τον Καμίνη και τον Σγουρό...

με τις υγείες μας...

απορία!
αυτός είναι Έλληνας; είναι κοινοτικός; η απλά είναι ΠΑΣΟΚ;;;;;

Greekalert Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP