Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

KURBAN BAYRAM - ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ...



το βρήκαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Το "Κουρμπάν Μπαιράμι" όπως δεν το έχετε δει ή αλλιώς όπως θα το δείτε σύντομα... (βίντεο)

Επειδή πολλά ειπωθήκαν από όλες τις πλευρές για την προχθεσινή προσευχή των μουσουλμάνων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας λόγω του εορτασμού του Κουρμπάν Μπαιράμ και επειδή αρκετοί «προοδευτικοί» πολίτες αυτής της χώρας παρουσιάστηκαν αυτόκλητα να υπερασπιστούν τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων αυτών, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε σαν κοινωνία τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η γιορτή διότι πιθανόν να γίνουμε μάρτυρες του χρόνου καταστάσεων που δεν έχουμε φανταστεί.
 
Ακολουθεί βίντεο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εορτάστηκε το Κουρμπάν Μπαιράμι στην Τουρκία.
Επισημαίνονται δύο στιγμιότυπα από το βίντεο. Το πρώτο είναι το κόκκινο χρώμα που έχουν τα νερά του Βοσπόρου, που για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, δεν είναι μπογιά αλλά το αίμα των ζώων που σφάζονται αυτή την ημέρα και το δεύτερο το κυνηγητό και η απίστευτης βαρβαρότητας σφαγή των ζώων ακόμα και μέσα στην μέση του δρόμου. 

Αυτά για να γνωρίζουμε ποια πιθανόν θα είναι η επόμενη εικόνα που θα δούμε στους δρόμους της Αθήνας σε ένα μελλοντικό εορτασμό του Κουρμπάν Μπαιράμ.
Ακολουθεί το βίντεο
 http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=11289

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα καταπατούνται οι θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων και καταγράφει κλίμα αντισημιτισμού, ενώ καταγράφει ως θετική εξέλιξη τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος!!!

Καίει την Ελλάδα η πρόσφατη έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, τους τόπους λατρείας αλλόθρησκων και τη δυνατότητα προσευχής τους για την περίοδο Ιούλιος 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 και η οποία υποβλήθηκε στο Κογκρέσο βάσει νομοθεσίας.

Στην Έκθεση καταγράφονται μεταξύ άλλων τα επεισόδια κατά μουσουλμάνων, όπως η εμπρηστική επίθεση κατά του τεμένους στους Τοξότες, Ξάνθης, οι βανδαλισμοί σε κοιμητήριο στη Θράκη και η επεισοδιακή διαμαρτυρία χιλίων περίπου μουσουλμάνων μεταναστών στην Αθήνα, λόγω «βεβήλωσης αντιτύπου του Κορανίου από αστυνομικό!!

Δεν παραλείπεται μάλιστα σχεδόν κανένα περιστατικό στην Ελλάδα, ενώ σημειώνονται και οι βανδαλισμοί εβραϊκών μνημείων και περιουσιών και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Συναγωγής Χανίων. (τις οποίες δημιούργησαν οι δικοί τους πράκτορες)

Στα συν της ελεύθερης έκφρασης των θρησκευτικών πεποιθήσεων προβάλλεται ο εγκαινιασμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από τον υπουργό Επικρατείας τον περασμένο Μάιο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΗΞΕ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ - ΨΕΜΑ Η ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

Έληξε πριν από λίγο η πολιορκία του Δημαρχείου Αθηνών στη πλατεία Κοντζιά. Οι λιγοστοί πραιτωριανοί της κατοχικής κυβέρνησης που βρέθηκαν κοντά στο σημείο δεν παρενέβησαν καθόλου ενώ υποτίθεται ότι τους παρακολουθούσαν διακριτικά χωρίς να έχουν οπτική επαφή μαζί τους!

Η πρόφαση της συγκέντρωσης ήταν ότι ένας αστυνομικός πάτησε το Κοράνι αλλά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται όπως και τη προηγούμενη φορά που το επικαλέστηκαν. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας μουσουλμάνος προσήχθη  στο Αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου στη συμβολή των Σωκράτους και Μενάνδρου στο πλαίσιο ελέγχου από μικτό κλιμάκιο αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας. Στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες μουσουλμάνοι που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ύστερα επέδραμαν στο παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Σοφοκλέους.

Συντονιστές της συγκέντρωσης ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής κοινότητας Ναίμ Ελγαντούρ που χτες μόλις απειλούσε τους Έλληνες ότι οι μουσουλμάνοι θα αρχίσουν τα αντίποινα. (δείτε εδώ) Και να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει η Δημαρχία Καμίνη....



egersis Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ''ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ'' ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΖΙΑ.

Πήραν θάρρος από την εκλογή Καμίνη. Συντονιστής ο Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διαμαρτύρονται γιατί η αστυνομία συνέλαβε έναν λαθρομετανάστη που έκανε παρεμπόριο.

Σε λίγο νεώτερα. Διαβάστε περισσότερα...

Μαινόμενοι ισλαμιστές αυτή τη στιγμή ουρλιάζουν Αλλάχ ουάκμπαρ στην πλατεία Κοτζιά!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ - ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥΣ

Απίστευτες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας από τους κόνδορες!




πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΧΤΕΣΙΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΑΜΕ - ΑΠΕ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ

Επίθεση έξω από χώρο προσευχής


Επίθεση "αγανακτισμένων" κατοίκων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, με θύμα δύο νεαρούς από το Μπανγκλαντές.

Μετά το τέλος της προσευχής, στους εξερχόμενους από το "τζαμί Αλ Μαλίκ" -όπως το ονομάζουν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι-, επιτέθηκε ομάδα ατόμων και τραυμάτισε τους δύο μετανάστες.
Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, που οδήγησε τους δύο μετανάστες, μαζί με τον Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και από εκεί μεταφέρθηκαν οι δύο μετανάστες σε νοσοκομείο και ο Ναΐμ Ελγαντούρ, συνοδευόμενος από περιπολικό στο σπίτι του, καθώς έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος ατόμων, που εξύβριζε τους μετανάστες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο κύριος όγκος της αστυνομίας εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος στα Εξάρχεια" και πρόσθεσε ότι σήμερα θα συναντηθεί με δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις, διότι όπως είπε "δεν γίνεται 100-200 άτομα να εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό".

Παράλληλα προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή και ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Αυτοί, έτσι όπως το πάνε, κάποια στιγμή θα σκοτώσουν ένα μετανάστη και μετά θα χορεύουν γύρω του σαν τους ζουλού. Είναι άτομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη".

Εξήρε δε το ρόλο της αστυνομίας, λέγοντας: "Κάνουν ό,τι μπορούν, υπάρχουν σε μόνιμη βάση δύο περιπολικά έξω από το τζαμί στην Αριστομένους, που είναι από τη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί πάντως του Αγίου Παντελεήμονα φοβούνται πολύ, τους δικαιολογώ όμως γιατί τι να κάνουν όταν έχουν 200 άτομα κάθε λίγο να περικυκλώνουν και να απειλούν το αστυνομικό τμήμα".

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Ελγαντούρ θα συναντηθεί με τον Αττικάρχη, καθώς και με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων για να συζητηθεί διεξοδικά η κατάσταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο τραυματίες όπως δήλωσαν, δεν επιθυμούν να κάνουν μηνύσεις. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σχεδόν κάθε βράδυ συγκεντρώνονται άτομα που προκαλούν τους μουσουλμάνους οι οποίοι πηγαίνουν στο "τζαμί Αλ Μαλίκ" για προσευχή. Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι μόνιμα σε επιφυλακή στην περιοχή.

Και δείτε εδώ πως έχουν τα πραγματικά γεγονότα Διαβάστε περισσότερα...

''ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΙΜ ΕΛΓΑΝΤΟΥΡ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννιά το βράδυ όταν δύο Μπαγκλαντεσιανοί επιτέθηκαν κρατώντας ρόπαλα και μία σιδερένια πινακίδα σε παρέα ανηλίκων υπο την παρουσία του προέδρου της Μουσουλμανικής κοινότητας Ναίμ Ελγαντούρ έξω από το κατάστημά τους επί της οδού Παρασίου το οποίο λειτουργεί και ως παράνομο τζαμί. Οι Μπαγκλαντεσιανοί πρόλαβαν να τραυματίσουν ελαφρά έναν ανήλικο στο χέρι κι ενώ τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια και αμύνθηκαν της επίθεσης.  

Εκεί ο Ναίμ Ελγαντούρ απείλησε ότι ''θα κάνουμε αντίποινα στους Έλληνες για τα χτεσινά'', δηλαδή τη παρεμπόδιση όπως θεωρούν της προσευχής τους που έγινε παράνομα στη πλατεία Αττικής. Αλλά για ποιους Νόμους και ποιο Σύνταγμα μιλάμε όταν ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια και τους Νόμους και το Σύνταγμα...

.Στο σημείο κατέφτασαν περιπολικά που συνέλαβαν επ αυτοφώρο τους δύο άνδρες να κυνηγούν τους ανήλικους με τα ρόπαλα στα χέρια αλλά και τον Ελγαντούρ. Παράλληλα μαζεύτηκαν κάτοικοι της περιοχής που τους ακολούθησαν στο τοπικό Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα όπου εκτιλίχθηκαν σκηνές έντασης με τους πραιτωριανούς της κατοχικής κυβέρνησης. Ο προκλητικός Ελγαντούρ είχε το θράσος να κάνει μύνηση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν επ αυτοφόρο γιατί δήθεν δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

egersis Διαβάστε περισσότερα...

18.11.1958 Ανάσταση Γιακουμής & Καννάουρος Χριστόδουλος ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Αναστάση Γιακουμής. Γεννήθηκε στο χωριό Καλογραία, της επαρχίας Κερύνειας. Πιθανή χρονολογία αναφέρεται το 1903. Σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1958 στο χωριό Χάρκεια, ενώ όργωνε το χωράφι του. Σύζυγος : Μαρίτσα Γιακουμή Παιδιά : Άννα, Ανάστα και Ανδριανή Γονείς : Αναστάσης και Αννεζού Αναστάση

Ο Γιακουμής Αναστάση, φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και κατοίκησε στη συνοικία Φώτης του χωριού Χάρκεια, όπου και νυμφεύτηκε. Ήταν γεωργός. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του Αγώνα στην περιοχή του και υπηρέτησε ως σύνδεσμος. Μετέφερε αλληλογραφία, φυλλάδια και οπλισμό. Δούλευε σκληρά και αθόρυβα και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Κοντά στο περιβόλι του, στο χωριό Χάρκεια, στην τοποθεσία Φώτης, υπάρχει ένα μέρος, από το οποίο κατηφορίζει ο δρόμος προς τη θάλασσα και στενεύει. Τόσο από τη δυτική όσο και από την ανατολική πλευρά υψώνεται απότομος γκρεμός. Από πάνω εκτείνεται τράχωνας (ισιοτόπι), η "Μούττη της Χαμπίνας". Για να μεταφέρουν οτιδήποτε στο στρατόπεδο τους στο Γιαϊλά, κοντά στη Χαλεύκα, οι Άγγλοι έπρεπε να περάσουν από εκεί. Αυτή την τοποθεσία επέλεξε η ΕΟΚΑ για επίθεση εναντίον τους. Την ομάδα που θα διενεργούσε την επίθεση αποτελούσαν τρία μέλη της ΕΟΚΑ, ανάμεσα στα οποία ο Γιακουμής Αναστάση, ο οποίος και είχε μεταφέρει εκεί τη νάρκη πιέσεως που χρησιμοποιήθηκε. Αφού άνοιξαν λάκκο στο δρόμο όπου θα την τοποθετούσαν, κρύφτηκαν οι δυο και περίμεναν.

Ο Γιακουμής φρουρούσε από το περιβόλι του και έδωσε το σύνθημα, όταν εμφανίστηκαν τα στρατιωτικά αυτοκίνητα. Οι άλλοι δυο τοποθέτησαν τη νάρκη και απομακρύνθηκαν.

Ο Γιακουμής παρέμεινε εκεί οργώνοντας, τάχα, για να εμποδίσει το πέρασμα πάνω από τη νάρκη ιδιωτικού αυτοκινήτου, αν τύχαινε να εμφανιστεί. Όταν η νάρκη έπληξε στρατιωτικό αυτοκίνητο από τη διερχόμενη φάλαγγα, Άγγλοι στρατιώτες ξεχύθηκαν στην περιοχή, τον είδαν που εργαζόταν και τον πυροβόλησαν απρόκλητα.

Καννάουρος Χριστόδουλος. Γεννήθηκε στο χωριό Κυπερούντα, της επαρχίας Λεμεσού, το 1908. Σκοτώθηκε από Άγγλους στρατιώτες στη γενέτειρά του, στις 18 Νοεμβρίου 1958. Σύζυγος : Χριστίνα Χριστοδούλου Παιδιά : Μιχάλης, Ανδρέας, Ευτυχία, Παναγιώτα, Ελένη και Ρεβέκκα Γονείς : Σάββας Κοιλιάρης και Ευσταθία Γιαννή Χατζηδημήτρη Αδέλφια : Γιαννής, Στυλιανή και Κυριακού

Ο Χριστόδουλος Καννάουρος υπήρξε στέλεχος της Νέας Συντεχνίας Κυπερούντας και από τα πρώτα μέλη της ΕΟΚΑ. Τα καθήκοντά του στον αγώνα ήταν η απόκρυψη οπλισμού, η διακίνηση της αλληλογραφίας και η φιλοξενία ανταρτών και καταζητούμενων, για την ασφάλεια των οποίων διατηρούσε κρησφύγετο στο σπίτι του.

Το Φεβρουάριο του 1957 ο Παναγιώτης Αριστείδου, καταζητούμενος αντάρτης της ΕΟΚΑ, πληγώθηκε στη μάχη του Πελεντρίου, κατά την οποία έπεσαν οι ήρωες Σωτήρης Τσαγκάρης και Δημητράκης Χριστοδούλου και πληγώθηκε ο Στυλιανός Λένας. Ο Αριστείδου μπόρεσε να διαφύγει και κατέφυγε στο σπίτι του Χριστόδουλου, όπου κρύφτηκε και του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, μέχρι που έγινε καλά.

Στις 18 Νοεμβρίου 1958 συνελήφθη μεταξύ Αμιάντου - Κυπερούντας ο σύνδεσμος Κυπερούντας με όλη την αλληλογραφία που προερχόταν, τόσο από την ανταρτική ομάδα, που βρισκόταν την ημέρα εκείνη στον Αμίαντο, όσο και από άλλα μέλη της περιοχής. Με βάση το περιεχόμενο των επιστολών οι αγγλικές αρχές επιδόθηκαν σε συλλήψεις και έρευνες στην περιοχή.

Ο Γεώργιος Κάζανος από την Κυπερούντα, που ανέμενε να παραλάβει την αλληλογραφία, ειδοποιήθηκε για τα συμβάντα και μετέβη στο χωριό Αγρίδια όπου ενημέρωσε τον υπεύθυνο της ΕΟΚΑ Κυπερούντας, ο οποίος ήταν δάσκαλος διορισμένος στα Αγρίδια.

Γυρίζοντας πίσω στο χωριό του κατά τα μεσάνυκτα, πήγε να μείνει για ασφάλεια στο σπίτι του Χριστόδουλου Καννάουρου, όπου υπήρχε κρησφύγετο. Μόλις μπήκε μέσα και προτού τακτοποιηθεί στο κρησφύγετο κτύπησε η πόρτα και Άγγλοι στρατιώτες, που συνοδεύονταν από Τούρκους επικουρικούς, πυροβόλησαν θανάσιμα τον Χριστόδουλο Καννάουρο, ελευθέρωσαν την είσοδο, όρμησαν μέσα και συνέλαβαν τον Γεώργιο Κάζανο.

Με βάση το επίσημο ανακοινωθέν, ο Χριστόδουλος Καννάουρος, μόλις άνοιξε την πόρτα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει το όπλο Άγγλου στρατιώτη, για να καθηλώσει τους υπόλοιπους, οπότε πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Ευχαριστούμε θερμά την ''Κάρολ Γρίβα'' από το facebook για τις σημειώσεις της. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP