Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε εμπιστευτική έκθεση της υπηρεσίας έρευνας και τεκμηρίωσης του Αμερικανικού Κογκρέσσου, με ημερομηνία 17 Απριλίου 2008, γίνεται εμπεριστατωμένη αναφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα. Όλα τα θέματα που αφορούσαν στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας μας όπως επίσης και οι σχέσεις Ελλάδος –ΗΠΑ αναλύονται διεξοδικά και εκφράζονται οι θέσεις της αμερικανικής κυβερνήσεως.
Ειδικώτερα σε ότι αφορά στην ανάμειξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο ΙΡΑΚ αναφέρεται ότι: η Ελλάς αρνήθηκε να μετάσχει, όπως και άλλες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στην εκπαίδευση των στρατευμάτων τους για τον πόλεμο στο Ιράκ. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι : «Η Ελλάς επενδύει στο ρόλο της, ως διεθνούς ενεργειακού κόμβου, με σκοπό αφ’ ενός να εξασφαλίσει την αυτονομία της, αφ’ ετέρου να εισπράττει διαμετακομιστικά τέλη. Ήδη η κυβέρνηση Bush προβληματίζεται με τους ενεργειακούς δεσμούς της Ελλάδος με την Ρωσία, όπως πχ ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, και ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (South Stream). ….που ενδέχεται να ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΟΥΝ τις προσπάθειες της Ευρώπης να εξασφαλίσει ενεργειακή (αυτοδυναμία) ασφάλεια, διευρύνοντας τις πηγές εφοδιασμού που θα έχουν υπερβολική εξάρτηση από την Ρωσία.
Αυτά και άλλα πολλά, όπως πχ η μεγάλη ικανοποίηση των Αμερικανών για τις «εξυπηρετήσεις»- «διευκολύνσεις» των προ Καραμανλή (2004) κυβερνήσεων, με ειδική μνεία στην Σούδα, στην μεταφορά όπλων κλπ κατά τον πόλεμο στο Ιράκ, είναι δηλωτικά των σκέψεων και των προθέσεων της Αμερικής έναντι της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή.
Επισημαίνουμε ότι η έκθεση αυτή φέρει ημερομηνία 17 Απριλίου 2008 και υπενθυμίζουμε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, τις «βιαστικές» εκλογές, αλλά και την δέσμευση του κ. Παπανδρέου, προεκλογικώς, για την «επανεξέταση» των συμφωνιών για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, έργο που σήμερα έχει ουσιαστικά ματαιωθεί. Οι σκέψεις της αμερικανικής κυβερνήσεως για όλα όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση, φαίνεται ότι για κάποιο «μυστήριο» λόγο, λαμβάνουν αργά αλλά σταθερά σάρκα και οστά και μάλιστα εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Ως επιμύθιο θα δανειστώ το σλόγκαν από την γνωστή διαφήμιση : ΤΥΧΑΙΟ ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε την νεώτερη έκθεση της ίδιας υπηρεσίας που έχει ημερομηνία Δεκεμβρίου 2009, δύο μήνες μετά τις εκλογές, για να μπορέσει ο αναγνώστης να επισημάνει τις διαφορές και να αντιληφθεί τα ΠΑΝΤΑ, ακόμη και την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ..

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ:ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΩΣ...ΛΥΣΗ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ",ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ,ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ:ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ;

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ...ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΗΘΕΛΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ!

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΑ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΥΟ "ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΨΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ "ΚΡΗΤΙΚΗ",ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ "ΑΔΙΚΗΘΕΙ" Ο Ο.Φ.Η;

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ,ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΓΑΛΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ!

Διαβάστε περισσότερα...

Ιρανός δάγκωσε δύο αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν!

Πολυπολιτισμό δε θέλατε;

Ντόπερμαν έγινε ένας ιρανός που προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψη....
Δάγκωσε δύο αστυφύλακες του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα, στον αριστερό ώμο και αριστερό χέρι αντίστοιχα, για να αποφύγει τη σύλληψη.
http://www.newsit.gr/files/Image/22-06/resized/SYLLIPSI_533_355.jpgΟ λόγος για έναν 20χρονο άνδρα από το Ιράκ ο οποίος μαζί με 7 άγνωστους δράστες στις 10 Ιουνίου είχε επιτεθεί σε 30χρονο από την Ινδία έξω από το σπίτι του στον Ασπρόπυργο.
Τον έδεσαν, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα στη Λ. Ιωνίας 14 όπου τον κρατούσαν φυλακισμένο απαιτώντας από τους συγγενείς τους χρήματα για να τον απελευθερώσουν.
Στις 17 Ιουνίου ο Ινδός κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας το περιστατικό. Κατά τη σύλληψή του ο δράστης άρχισε να δαγκώνει τους αστυνομικούς προκειμένου να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε ενώ οι αστυνομικοί πήγαν σε νοσοκομείο για κάποιες προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΩΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ..

Άσκηση ετοιμότητας σε εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Ρέντη

Αρχίζει σήμερα (31-05-2010) τετραήμερο διεθνές σεμινάριο, οι εργασίες του οποίου θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή πραγματικής Άσκησης Ανακατάληψης Σιδηροδρομικής Αμαξοστοιχίας σε περιοχή των Αθηνών. Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ) της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ένωση Ευρωπαϊκών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων (ATLAS), και συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι της Ομάδας Εργασίας Χερσαίων Μεταφορών "ΕΡΜΗΣ" (TRANSPORT) των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Αντιτρομοκρατικών Δυνάμεων, καθώς και παρατηρητές από ανάλογους επιχειρησιακούς σχηματισμούς. Οι εργασίες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν, κλιμακωτά, δύο (2) ημέρες θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών και τεχνικών σε θέματα δυναμικών επεμβάσεων σε περιπτώσεις μέσων σταθερής τροχιάς , καθώς και δύο (2) ημέρες πρακτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο της οποίας την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί προάσκηση με προσομοίωση επέμβασης και τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί πολύωρη πραγματική άσκηση ανακατάληψης αμαξοστοιχίας σιδηροδρόμου. Στην Άσκηση που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, στην περιοχή του Ρέντη, θα προσομοιωθεί ομηρία επιβατών σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε. από "μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης". Στην αντιμετώπιση και διαχείριση του περιστατικού θα εμπλακούν και οι διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ θα αναπτυχθεί Διοίκηση Σκηνής προκειμένου να δοκιμασθεί ο συντονισμός, η διοίκηση και ο έλεγχος των επιχειρησιακών δράσεων στο "θέατρο των επιχειρήσεων", η επιχειρησιακή ικανότητα και η αντίδραση των τακτικών δυνάμεων επέμβασης, καθώς και να εξετασθεί η διαλλειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ειδικών Αντιτρομοκρατικών Αστυνομικών Δυνάμεων σε κρίσιμα περιστατικά.
 Μήπως, λέω μήπως, κάτι άλλο κρύβεται από πίσω;
Τι γυρεύαν Εγγλέζοι, Γάλλοι και Γερμανοί ''αστερατοι'' στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και ποια είναι η πραγματική αιτία που προετοιμάζονται; Σκεφτείτε καλά πριν βιαστείτε να απαντήσετε...
Διαβάστε περισσότερα...

Πινακίδα για το Ισλάμ σε Αμερικάνικο αυτοκινητόδρομο δημιουργεί συζητήσεις



Μια διαφορετική διαφημιστική πινακίδα, στον Εθνική Οδό κοντά στην πόλη Columbia της πολιτείας της South Carolina στις ΗΠΑ, τράβηξε τα βλέμματα πολλών με αποτέλεσμα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός να δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από τηλεθεατές που άλλοι την θεωρούσαν ότι είναι προσβλητική και άλλοι ζητούσαν να μάθουν απλά τι σημαίνει.

Σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Orangeburg προς την Columbia, βλέπει κανείς διαφημίσεις σε τεράστιες πινακίδες διάσπαρτες κατά μήκος της πλευράς του δρόμου. Αλλά αυτή η πινακίδα ξεχωρίζει, «Το Ισλάμ ανεβαίνει. Προσέχετε» (‘Islam Rising Be Warned’) αναφέρει....

συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Βγήκαν και στο Ιόνιο τα τουρκικά υποβρύχια

Όταν έγραφε πριν χρόνια η εφημερίδα ''Στόχος'' για τη κυκλωτική στρατηγική της Άγκυρας και τις κινήσεις της στο Ιόνιο κάποιοι έλεγαν όπως πάντα: Γραφικότητες...Τώρα που το ανακάλυψε και η έγκυρη φυλλάδα των ''Νέων'' μόνο γραφικότητες δεν είναι... Και γέμισαν πάλι τα νοσοκομεία απ αυτούς που πέσαν πάλι απ τα σύνεφα!!!!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
ΕΠΕΚΤΑΣΗ της δράσης του και στο Ιόνιο Πέλαγος προδιαγράφει κίνηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να δεσμεύσει περιοχή 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κεφαλονιάς για πλεύση υποβρυχίου του, την ίδια στιγμή που θα βρίσκονται στην περιοχή και 4 φρεγάτες του προερχόμενες από λιμάνια της Αλβανίας!

Η χρονική σύμπτωση της παρουσίας των τουρκικών σκαφών στη συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται να υποκρύπτει, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, σχεδιασμό της Αγκυρας για πραγματοποίηση μίνι άσκησης ανθυποβρυχιακού πολέμου, επεκτείνοντας έτσι και δυτικά της Ελλάδας τα μέτωπα που έχει ήδη ενισχύσει στο Αιγαίο με τις περίεργες «κρουαζιέρες» πολεμικών μέχρι το Σούνιο.

Παρόλο που οι διαφαινόμενες τουρκικές κινήσεις δεν έχουν, μέχρι στιγμής, στοιχεία που να θίγουν τους διεθνείς κανονισμούς, στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η ενέργεια της Αγκυρας εντάσσεται σε ευρύτερο γεωστρατηγικό σχεδιασμό που σχετίζεται και με την προσπάθειά της να καταγραφεί ως περιφερειακή δύναμη. Προς επίρρωσιν, οι έλληνες αναλυτές επισημαίνουν ότι οι 4 φρεγάτες (που συνοδεύονται από ένα πετρελαιοφόρο) συγκροτούν μια αρμάδα (Τask Group 496.1), η οποία από τις 9 Ιουνίου πραγματοποιεί μεγάλη περιπολία στη Μεσόγειο. Ηδη έχει επισκεφθεί την Τύνιδα (Τυνησία), το Αλγέρι (Αλγερία), την Καρθαγένη (Ισπανία), τον Τάραντα και το Μπάρι (Ιταλία) και το Σπλιτ (Κροατία), ενώ από σήμερα τα τουρκικά πλοία θα βρίσκονται στα αλβανικά λιμάνια του Δυρραχίου και της Αυλώνας.

Ομως από αύριο (23/6) έως και τις 28/6 το τουρκικό υποβρύχιο «Ιnonu» - που ήδη πραγματοποιεί επίσκεψη στον Τάραντα- έχει προγραμματίσει κινήσεις δυτικά της Κεφαλονιάς. Για την κίνηση αυτή έχει ήδη εκδοθεί επίσημη ειδοποίηση. Η περιοχή είναι στα διεθνή ύδατα, ενώ η μισή βρίσκεται εντός και η υπόλοιπη εκτός του FΙR Αθήνας. Είναι φανερό, λένε αρμόδιες πηγές, ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP