Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Απόγονοι των στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου στο Νουριστάν!

Δεν έκρυβε την έκπληξή του ο αδικοχαμένος και  αξιόλογος δημοσιογράφος Γ. Κοίλιαρης.
Καθώς κάλυπτε το στρατιωτικό ρεπορτάζ στο Αφγανιστάν, τον πλησίασε ένας ντόπιος  του είπε ότι οι κάτοικοι των γύρω χωριών στα σύνορα Αφγανιστάν με Πακιστάν, θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες, απόγονους του Μ.Αλεξάνδρου. Μάλιστα τον κάλεσαν στα σπίτια τους  βγήκαν για να συναντήσουν τον Έλληνα αδελφό! Δείτε το μοναδικό αυτο απόσπασμα από το ντοκυμαντέρ.



πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Στην Πάρο έφτασαν ανενόχλητοι 60 λαθρομετανάστες!

Ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει ότι ο θαλάσσιος έλεγχος του Αιγαίου είναι κάτι παραπάνω από ανεπαρκής αφού απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου διακίνησης είχαμε χθες με ένα σκάφος 60 λαθρομεταναστών. Το σκάφος αναζητείτο από το βράδυ της Παρασκευής από τα μικρασιατικά παράλια και τελικά βρέθηκε πριν τέσσερις ώρες ... κοντά στη Πάρο!

Για τον εντοπισμό του σκάφους κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma, ιδιωτικά καθώς και παραπλέοντα σκάφη, αλλά φυσικά δεν αρκούν αυτά από την στιγμή που απουσιάζουν οι κατάλληλοι αισθητήρες. Το ερώτημα είναι πότε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός του Μ.Χρυσοχοίδης θα αντιληφθούν την κρισιμότητα του εν λόγω συστήματος του οποίου η δημιουργία έχει αναβληθεί τουλάχιστον τρέις φορές.

Τελικά, το σκάφος εντοπίστηκε το πρωί, κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκα, βορειοδυτικά της Πάρου.

Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν σε άλλα πλωτά μέσα, καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε βλάβη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Ο ασυμβίβαστος ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ για το Χριστό και την Ελλάδα.

Σήμερα (Σάββατο 28 Αυγούστου) τα χαράματα, ο αγωνιστής επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης ξεκίνησε την πορεία του για τον Παράδεισο.

Έτυχε να συναντήσω και να ακούσω τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη πριν αρκετές δεκαετίες.
Ήταν συνάντηση με έναν ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για αληθινούς επαναστάτες:

  • που έχουν το σθένος να βαδίζουν ασυμβίβαστοι στη ζωή τους.
  • που η καθαρότητα της ψυχής, τους δίνει το δικαίωμα να ελέγξουν την αυθαιρεσία της εξουσίας.
  • Επαναστάτες που απευθύνονται στο Θεό στο Β' ενικό πρόσωπο γιατί Αυτός είναι ο καθοδηγητής και ο προστάτης τους σε κάθε τρικυμία. Και Αυτόν μόνον υπηρετούν. Και σε αυτόν μόνον λογοδοτούν.
Ο λόγος του επισκόπου π.Αυγουστίνου Καντιώτη δεν άφηνε ασυγκίνητο κανέναν.
Έβγαινες από την εκκλησία έχοντας υποστεί σοκ από το κήρυγμά του.
Λόγος έντονα συναισθηματικός, απλός αλλά και τόσο ελεγκτικός ταυτόχρονα.
Σου παρουσίαζε το Ευαγγέλιο σαν να το ζεις μπροστά σου, σαν να τα εκεί δίπλα ο Χριστός και να λαμβάνουν μέρος εκείνη την ώρα τα γεγονότα. Αλλά και το συσχέτιζε τόσο άμεσα με την καθημερινή πραγματικότητα για να δεις ποιο είναι το φως και ποιο το σκοτάδι στη ζωή μας.

Από τη μια λιτός, ασκητικός, έδινε όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπίες.
Παρά το ότι είχε την πιο φτωχή μητρόπολη, την γέμισε με ιδρύματα (γηροκομεία, οικοτροφεία στέγες κλπ), έχτισε σπίτια στους τσιγγάνους και κατόρθωσε να τους πείσει να μην κλέβουν. Έχτισε εκκλησίες, μοναστήρια, κατασκηνώσεις, αδελφότητες, ατελείωτη δραστηριότητα.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε μαζέψει όλα τα ορφανά και έδινε γεύματα κάθε μέρα. 3000-4000 μερίδες καθημερινά αν θυμάμαι. Βέβαια συγκινούσε με τον λόγο και το παράδειγμά του, γι αυτό και ο κόσμος παρά το ότι ήταν κατοχή έδινε τα λιγοστά τρόφιμα που είχε στον μαχητικό ιερωμένο.

Τα έβαλε με τον Βασιλιά (όταν πληροφορήθηκε ότι πήγε να δώσει προνόμια στη Μασωνία) και σταμάτησε να τον μνημονεύει- σε 1-2 εβδομάδες ο βασιλιάς έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη και επαναφέροντας την προηγούμενη κατάσταση.

Τα έβαλε με την Χούντα επειδή δεν δεχόταν να κηρύττουν πολιτικά μέσα στην εκκλησία. Προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό. ΔΕΝ δέχθηκε την επιτροπή των ψυχιάτρων που έστειλε η Χούντα. Τον είχαν καλέσει και στο στρατοδικείο αν θυμάμαι καλά (στο Ρουφ) και αρνήθηκε να πάει.

Τα έβαζε με τον κομμουνισμό για τις διώξεις που έκανε στη Ρωσία και για την αθεϊα που πρέσβευε.


Τα έβαζε με την Κυβέρνηση όταν πήγαιναν να περάσουν αντιεκκλησιαστικούς νόμους (εκτρώσεις, αυτόματο διαζύγιο κλπ).
Θυμάμαι ακόμη τον λόγο του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Φλώρινα όταν πήγαν να περάσουν τον νόμο για τις εκτρώσεις: "Κάθε παιδί στην κοιλιά της μητέρας του είναι ένας Χριστός. Και κάθε φορά που σκοτώνουν ένα αγέννητο παιδί σκοτώνουν το Χριστό".

Θυμάμαι όταν ο κ.Σαρτζετάκης πήγε στην Φλώρινα σε επίσημη επίσκεψη. Ο κ.Σαρτζετάκης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μόλις υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις (ενώ αν δεν τον υπέγραφε θα πήγαινε σε δημοψήφισμα).
Ο π.Αυγουστίνος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τον δεχθεί και μάλιστα όταν του ανακοίνωσαν ότι θα έρθει την Κυριακή στην δοξολογία ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ αλλά πήγε σε άλλο ναό.

Τα έβαλε με τον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για την αντιεκκλησιαστική διοίκηση της Ιεραρχίας (ουσιαστικά αποφάσιζε ο Αρχιεπίσκοπος και καλούνταν στο τέλος κάθε μήνα να υπογράψουν οι Ιεράρχες). Επίσης τον κατακεραύνωνε για την ατολμία του.

Τα έβαλε με Οκουμενικούς Πατριάρχες για την επιδίωξή τους να "εναγκαλίζονται" και να "συμπροσεύχονται" με τον Πάπα.


Εξέδιδε την "ΣΠΙΘΑ" και δεκάδες άλλα έντυπα, έγραψε δεκάδες βιβλία, όλα σε απλή γλώσσα. Απαγόρευσε από τους ιερείς του να παίρνουν "τυχερά" (χρήματα από τέλεση μυστηρίων-ακολουθιών).

Χριστός και Ελλάδα. Αυτά ήταν τα διαμάντια που έλαμπαν στην ψυχή του.
Αγώνες για την Μακεδονία, αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο,
μια ζωή αγώνες, αγώνες, αγώνες.

Σε ένα κήρυγμά του έλεγε·
«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω;
Όπου και αν πάω, αν δω ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει
θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό.
Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…
».

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Για τα 61 χρόνια από τη συντριβή των Μπολσεβίκων στο Γράμμο και το Βίτσι

“Με αφορμή τη συμπλήρωση 61 ετών από τη μεγαλειώδη νίκη του Εθνικού μας Στρατού στην κορυφογραμμή των Γράμμου-Βίτσι, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμά τη μνήμη όλων των ηρώων του έθνους, που αντιστάθηκαν, δίνοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για να προστατέψουν την πατρίδα μας από την ερυθρά λαίλαπα του μπολσεβικισμού. Δόξα και τιμή λοιπόν σε όσους με το τουφέκι στο χέρι, εξεδίωξαν στους μακρινούς χάρτινους κομουνιστικούς παραδείσους τους εγκληματίες του Βελουχιώτη και τα απαίσιασλαβικά σταγονίδια που είχαν παρεισφρήσει στις τάξεις των συμμοριτών.

Ήταν 29 του Αυγούστου του 1949 που η χώρα μας απηλλάχθη προσωρινώς από τον κίνδυνο της κομμουνιστοποίησης και από τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη. Τα τραγικά παραδείγματα των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, με την τεράστια εξαγωγή πορνείας και εγκληματικότητος, μας κάνουν να ευχαριστούμε το θεό που παραμείναμε ένα κράτος με εθνικό προσανατολισμό κι όχι μια χούφτα απάτριδων αφοσιωμένων στη μητέρα Σοβιετική Ένωση. Βαρεθήκαμε να ακούμε για τις κατακτήσεις της Ε.Σ.Σ.Δ. , μιας χώρας που δεν μπορούσε να παράγει γάλα και βούτυρο, αλλά ήξερε κάλλιστα να κατασκευάζει βόμβες. Για να μην αναφερθούμε στις τεράστιες ουρές για την προμήθεια μισού κιλού κρέατος κακής ποιότητος με το δελτίο. Σύντροφοι νοσταλγοί του εγκληματία Στάλιν, εάν αυτή είναι η κατάσταση η οποία επιθυμείτε, δεν έχετε παρά να γυρίσετε πίσω στην Τασκένδη. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ ξέρετε…
Σήμερα δυστυχώς το ανεκδιήγητο πολιτικό κατεστημένο, το προσκυνημένο στην άτιμη αριστεροκρατία, κάνει συνεχώς τα αδύνατα δυνατά για να μη δυσαρεστήσει αυτούς που στην ουσία υπήρξαν οι ηττημένοι σε ένα πόλεμο, τον οποίο η Κ.Τ.Ε. ονόμασε συμμοριτοπόλεμο. Αίσχος. Ντροπή σας κύριε Καραμανλή για τις περιηγήσεις και τις καταθέσεις στεφάνων σε νησιά που υποτίθεται ότι κάποιοι δεινοπάθησαν. Αν πιστεύουν ότι δεινοπάθησαν, ας ρωτήσουν και αυτούς που βρέθηκαν στα Γκούλαγκ της παγωμένης Σιβηρίας. Αίσχος προσκυνημένοι της ψευτοδεξιάς. Μια ζωή ίδιοι είστε. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ξεκάθαρο εθνικιστικό προσανατολισμό του, αποσαφηνίζει ότι δεν αναλώνεται διαρκώς και ανουσίως σε ένα στείρο αντικομουνισμό. Όμως δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί τη διαστρέβλωση της ιστορίας και της αλήθειας περί εγκλημάτων από κανένα θολοκουλτουριάρη ψευτοεπαναστάτη τη αριστεράς και της καθόδου. Τέρμα πια. Η ιστορία γράφεται από το σπαθί των νικητών και είτε τους αρέσει ,είτε όχι έχουμε να τους απευθύνουμε ένα μήνυμα: “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ” ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ- ΕΜΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΟΜΑΧΟΙ

Μετά τιμής για το Δ.Σ – Ο Πρόεδρος – Ο Γραμματέας – Χάμος Αστέριος – Τσιλοπάνος Πάρις Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τυφλοπόντικες των Μπλογκς


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Talpa europαea): Ασπάλακας ή κοινώς τυφλοπόντικας

Ο Τυφλοπόντικας, είναι ένα συμπαθέστατο εντομοφάγο τρωκτικό, μικρού μεγέθους, που ζει σε υπόγειες στοές. Έχει μικρά μάτια τα οποία καλύπτονται από επιδερμίδα και γι’ αυτό η όρασή του είναι ασθενής. Εχει πολύ απαλό καστανό-γκρίζο τρίχωμα και παρότι διαθέτει δυνατούς κυνόδοντες και νύχια, είναι ένα άκακο, φοβισμένο αλλά και παρεξηγημένο ζωάκι.
Μεταφορικά, λέμε τυφλοπόντικες ανθρώπους, με ασθενή πνευματική όραση, που συνηθίζουν να ζουν στο σκοτάδι και οι οποίοι δεν είναι τόσο αθώοι, όπως οι ασπάλακες. Φοβούνται και μισούν οτιδήποτε κινείται στο φως. Στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών, τυφλοπόντικες ονομάζονται οι διπλοί πράκτορες. Το είδος αυτό ευδοκιμεί και στον βρώμικο ιδεολογικό πόλεμο. Τον τελευταίο καιρό, βλέποντας την διαρκώς ανερχόμενη ισχύ των Μπλογκς στον τομέα της πληροφόρησης και εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία, οι
τυφλοπόντικες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους. Σκοπός τους είναι η δημιουργία σύγχυσης, η διάχυση ψευδών ειδήσεων η συκοφάντηση και ο δημόσιος διασυρμός όσων θεωρούν ιδεολογικούς αντιπάλους τους.. Ζουν και εργάζονται συνήθως σε υπόγεια. Προσποιούμενοι δήθεν τους οργισμένους «καθαρούς» πολίτες, χρησιμοποιούν διάφορα ψευδώνυμα για να ρίξουν το δηλητήριό τους, όπως τα ερπετά και εδώ διαφέρουν από τους ασπάλακες. Οι ασπάλακες επέλεξαν το σκοτάδι μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, ενώ οι ανθρώπινοι τυφλοπόντικες, το κάνουν, κάποιοι με το αζημίωτο αλλά οι περισσότεροι γιατί ηδονίζονται σπιλώνοντας και ρουφιανεύοντας. Το μοναδικό τους επιχείρημα, είναι η δήθεν Δημοκρατία και Ελευθερία του διαδικτύου και των Μπλογκς. Αυτό ακριβώς που επεσήμανε και ο μέγας μαθητής του Αριστοτέλη και διάδοχός του στην «Περιπατητική Σχολή», ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.) στο Χαρακτήρα του συκοφάντη:»κακώς λέγειν αποκαλών παρρησίαν και δημοκρατίαν και ελευθερίαν και των εν τω βίω ήδιστα τούτο ποιών» (την συκοφαντία την ονομάζει(ο τυφλοπόντικας) ελευθερία του λόγου, Δημοκρατία και ελευθερία (παρότι) η συκοφαντία του προκαλεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή».
Είναι απαραίτητο και θεμιτό να υπάρχει ανωνυμία για όσους σχολιάζουν, εκθέτοντας την άποψή τους με επιχειρήματα και δεν επιθυμούν να εμφανίσουν το πρόσωπό τους. Όταν όμως κάποιοι απλώς συκοφαντούν, βρίζουν και βγάζουν τα εσώψυχά τους σε βάρος άλλων, που δεν τους γνωρίζουν καν, τότε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με ελευθερία λόγου αλλά ελευθερία διάδοσης ασθενειών. Πολλά μπλογκς, έχουν ήδη κατανοήσει τους μελλοντικούς κινδύνους και έχουν θέσει κάποιους όρους. Αν αφήσουμε τους τυφλοπόντικες-συκοφάντες-υβριστές να κυριαρχήσουν στα μπλογκς, σαν ιοί, αφήνοντας παντού και δίχως αιδώ τα απορρίμματά τους, σε λίγο καιρό θα βρωμίσουν τα μπλογκς από τη δυσοσμία τους, πνίγοντας κάθε σοβαρή ελεύθερη έκφραση ανωνυμίας.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP