Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙΣ ΕΦΑΓΕ ΚΑΛΑ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ...

Άνετος και προκλητικός ο Κωστής Χατζηδάκης, θέλησε να κάνει τη... διαφορά και να περάσει μέσα από τη διαδήλωση. Μόλις τον αντιλήφθηκαν οι πολίτες, εξαγριωμένοι, του επιτέθηκαν. Το ξύλο της χρονιάς του το έφαγε στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Όταν τον είδαν, απλός κόσμος άρχισε να τρέχει και να τον κυνηγά, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι, προδότη, γαμημένε, πουστάρα»,  ενώ τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να οδηγήσουν τον πρώην υπουργό μέσα στο αυτοκίνητό του και να τον φυγαδεύσουν στην κυριολεξία λιντσαρισμένο!



το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας - Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν βουλευτή της Ν.Δ. (βίντεο)


Image Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Διαδηλωτές πετούν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνα. Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αιμόφυρτος κρύφθηκε σε ένα κτίριο της περιοχής. Οι αστυνομικοί, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών οι οποίοι πέταξαν μολότοφ στα ξενοδοχεία King George και Plaza Hotel στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Βουλή είχε εγκρίνει μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών που αποτελούν όρο για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στην πορεία κατά του Μνημονίου, περίπου 20.000 διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή ενώ περίπου 200 «αριστεριστές» επιτέθηκαν στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη με πέτρες και ξύλα, φωνάζοντας «Κλέφτες! Ντροπή σας»

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters δήλωσαν πως το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα καθώς αναζητούσε καταφύγιο σε παρακείμενο κτήριο. Εγκλωβισμένοι είναι οι βουλευτές και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Βουλής σε κτίριο πέριξ της Βουλής, στο οποίο στεγάζονται γραφεία βουλευτών και άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πήρε φωτιά από μολότοφ ο πρώτος όροφος του κτιρίου, η οποία έχει πλέον σβηστεί.
Στο Πολυτεχνείο βρήκαν τελικά καταφύγιο ως συνήθως οι αναρχικοί και κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που επιχείρησαν συντονισμένα να διαλύσουν τη μάζα των διαδηλωτών που είχαν παραμείνει στα Προπύλαια.

Το σκηνικό γνωστό. Οι νεαροί εκσφενδονίζουν πέτρες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου βαίνει προς εκτόνωση, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία έχουν αποχωρήσει.

Πληροφορίες μιλούν για εκτεταμένες ζημιές.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νεώτερη ενημέρωση εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Η φανταχτερή αριστερο-καθεστωτική αχρειότητα

 Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Όποιος δεν κλείνει σκόπιμα τα μάτια δεν μπορεί, πλέον, να μη διακρίνει τις πολύχρωμες, νεοταξικές ποικιλίες και ιδιαίτερα τον καθεστωτικό ρόλο της λεγόμενης «αριστεράς» και «ακροαριστεράς».
Ο Λένιν, συνήθιζε να υπογραμμίζει, συνεχώς, ότι οι άνθρωποι κρίνονται «όχι από τη φανταχτερή στολή που μόνοι τους φόρεσαν, όχι από την εντυπωσιακή επωνυμία που μόνοι τους πήραν, αλλά από τα έργα τους κι από όσα προπαγανδίζουν στην πραγματικότητα…»
Τα γεγονότα καθημερινά ξεσκεπάζουν τις «φανταχτερές στολές» και τις «εντυπωσιακές επωνυμίες» της «αριστεράς».
Τα γεγονότα είναι καταλυτικά και η Πράξη και ο Λόγος αυτής της αξιοθρήνητης «αριστεράς» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ: Κραυγάζουν…

Το τελευταίο συμβάν που έγινε στον Αγ. Παντελεήμονα αποκαλύπτει περίτρανα το μαύρο Μέτωπο του καθεστώτος, μέσα στο οποίο «συνωστίζονται» όλα τα νεφελώματα της «αριστερής προοδευτικότητας» και «επαναστατικότητας»…
Όλα τα οικονομικά και θεσμικά σύμβολα του καθεστώτος και τα ανδρείκελα βρίσκονταν εκεί:

α).Μέγαρο Μουσικής (λαμπρακιστάν): Ο σπόνσορας.

β). Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ο κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του καθεστώτος.

γ). Ιερώνυμος: Η κεφαλή του εκκλησιαστικού ιερατείου…

δ). Η κυβέρνηση με την ακραία «εθνομηδενιστική και πολυπολιτισμική της «σφραγίδα»: Άννα Διαμαντοπούλου…

ε). Ο κατασταλτικός «θώρακας» του καθεστώτος: Τα ΜΑΤ με τους κρανοφόρους τους.

Αναλυτικότερα, για τη σημασία της ωμής αυτής θεσμικής δικτατορίας, με υπόκρουση μουσικές νότες, διαβάστε: «Τα μουσικά σώου των «γουρουνιών της εξουσίας».

Όλα αυτά τα χρόνια η «αριστερά», η «ακροαριστερά» και τα «προοδευτικά» καθεστωτικά ΜΜΕ αγωνίζονταν απεγνωσμένα να νομιμοποιήσουν τις «συμμορίες» της αλλοδαπής κατοχής, να συκοφαντήσουν τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα και να επιβάλλουν την τρομοκρατία του «αντιρατσισμού».
ΣΗΜΕΡΑ, ωμά και κυνικά, έρχονται οι κορυφαίοι καθεστωτικοί παράγοντες (οικονομικοί, θεσμικοί και ΜΜΕ) να επιβάλλουν όλα αυτά για τα οποία αγωνίζονταν τα δήθεν «αριστερά» κόμματα και νεφελώματα.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά τα «αριστερά» κόμματα και αποκόμματα, δεν αποτελούν, απλώς, το άλλοθι των καθεστωτικών σχεδιασμών, αλλά έχουν αναλάβει και εργολαβικά το νεοταξικό έργο της ιδεολογικής προλείανσης του εδάφους.
Αυτό που έγινε στον Αγ. Παντελεήμονα αποδεικνύει πλέον κατηγορηματικά και τελεσίδικα τους δεσμούς εξάρτησης και υπαλληλίας που έχει αυτή η «αριστερά» με το ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Δεσμοί ιδεολογικού και πολιτικού μπράβου του καθεστώτος… Διαβάστε περισσότερα...

ΓΚΕΜΜΑ

Έρωτας και θάνατος

Κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του. Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.

Έτσι , από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής. Πιο πλατιά, και πιο μακρυά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές δηλαδή ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδελφά συστατικά του.

Έξω από τον έρωτα και το θάνατο πρωταρχικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά ούτε είναι και νοητό να υπάρχει. Τα ενενήντα δύο στοιχεία της ύλης εγίνανε, για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Και οι τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, ηλεκτρομαγνητική, ασθενής, ισχυρή, βαρυτική, λειτουργούν για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Όλα τα όντα, τα φαινόμενα, και οι δράσεις του κόσμου είναι εκφράσεις, σαρκώσεις, μερικότητες, συντελεσμοί, εντελέχειες του έρωτα και του θανάτου. Γι αυτό ο έρωτας και ο θάνατος είναι αδελφοί και ομοιότητες, είναι συμπληρώματα, και οι δύο όψεις του ιδίου προσώπου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημητρη Λιαντίνη «ΓΚΕΜΜΑ»,
εκδόσεις Βιβλιογονία. Αθήνα 1997

το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Μ.Α.Τ...ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ. Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ Μ.Α.Τ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.



το βίντεο το είδαμε εδώ


δείτε άλλη μια περίπτωση προστασίας του καθεστώτος από...επικίνδυνους που κρατούν ελληνικές σημαίες και θέλουν να κατευθυνθούν από το Σύνταγμα στον Άγιο Παντελεήμονα

Διαβάστε περισσότερα...

Αμείωτη ένταση στην Κερατέα

Κλειστή για 4η μέρα η Λαυρίου  - Οι κάτοικοι δεν υποχωρούν

Τα επεισόδια στη Κερατέα συνεχίζονται κάθε μέρα και με μεγαλύτερη ένταση. Ήδη οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 50 εκ των οποίων οι 15 σοβαρά. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με απίστευτη βιαιότητα. Εχθές το βράδυ επιτέθηκαν από τρία διαφορετικά σημεία σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τους κατοίκους προκαλώντας ζημιές στα αυτοκίνητα του Δήμου. Χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων το γεγονός ότι οι ένστολοι εισέβαλαν φωνάζοντας ρυθμικά ήρθε η ΧΟΥΝΤΑ!!

Η Δημοτική Αρχή κατάφερε αργά το βράδυ να συγκρατήσει το πλήθος των πολιτών που όσο περνούν οι μέρες γίνετε μεγαλύτερο. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο τι θα ακολουθήσει αργότερα μιας και η περιοχή έχει γεμίσει από άνδρες της ασφάλειας χωρίς διακριτικά που προκαλούν εντάσεις.

Οι κάτοικοι απαιτούν την αποχώρηση των δυνάμεων άμεσα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Ήδη εχθές ο Δήμος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίων του εργολάβου.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ

ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ.

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΥΤΥ.

από την ιστοσελίδα του Δήμου Κερατέας

Σχόλιο egersis: Aυτό που θέλουν να κάνουν στη Κερατέα, σε αρχαιολογικό χώρο είναι έγκλημα. Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους κατοίκους. Διαβάστε περισσότερα...

Τι υπονοεί η Καθημερινή για το marianaonice; Nα ξέρουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες!


Διαβάσαμε την Παρασκευή στην Καθημερινή που ανήκει στον κ. Αλαφούζο, πρώην αφεντικό του κ. Κωνσταντόπουλου, ότι:
"Eνδελεχής έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για μία δικαστική λειτουργό, η οποία διατηρεί μπλογκ που φιλοξενεί ακραίες πεποιθήσεις για τους Εβραίους και σχόλια υβριστικά για τη Δικαιοσύνη....  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες ανέθεσε την υπόθεση στον κ. Παντελή, με την εντολή διεξαγωγής έρευνας το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από το μπλογκ. Κάτι, όμως, που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να γίνει γρήγορα, δεδομένου ότι πρέπει να υπάρχει επώνυμη καταγγελία θιγομένου, ώστε να ακολουθήσει η ανάληψη των σχετικών αναγκαίων ενεργειών από την ειδική διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ."...
 
συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ...

Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος

Η απόφαση του βουλευτή Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστου, να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις Δ.Ε.Κ.Ο. και τα εργασιακά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου διαγράφοντας τον βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η διαγραφή αυτή του Γιώργου Παπανδρέου οδηγεί πρακτικά σε «μια νέα τάξη πραγμάτων» την κυβερνητική παράταξη καθώς ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ήταν εκτός από συνεργάτης του Πρωθυπουργού - διετέλεσε επί χρόνια σύμβουλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών- ένα και από τα βασικά στελέχη της ομάδας που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια σε νικητή των εκλογών του 2007.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο egersis: Λαμόγιο ολκής δηλαδή που τον έπιασε ο πόνος για τα εργασιακά και την οικονομία. Μπράβο για την άρνησή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά αυτή η πράξη δεν διαγράφει το παρελθόν του. Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση του Δ.Δρούτσα για τον διάπλου τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο

(Αυτά είναι υπουργάρα μου τους έκανες την μούρη κρέας!!!!!!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΑΣΤΕ.... ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Το σημερινό περιστατικό, αποτελεί άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας για να καταδειχθεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών από τις Βρυξέλλες. Έχουμε ενημερωθεί από το ΓΕΕΘΑ για τον διάπλου της τουρκικής φρεγάτας από το στενό του Καφηρέα και περιμένουμε την αναφορά εκ μέρους του αρμόδιου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προκειμένου να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ο Δ. Δρούτσας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας, δεν εκπλήσσει την Ελλάδα και, όπως ανέφερε, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για το συμβάν στο σημερινό Συμβούλιο γενικών υποθέσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, το σημερινό περιστατικό, αποτελεί άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας για να καταδειχθεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι με καθυστέρηση ενός χρόνου, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα και να υψώσουν τους τόνους και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Η κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική ουσίας, είπε ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κληθεί να καλύψει ελλείμματα και χαμένες ιστορικές ευκαιρίες που έχασε η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Επανακτούμε την αξιοπιστία μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες, ασκούμε μια εξωτερική πολιτική με βάση κάποιους κανόνες, με συγκεκριμένους στόχους και νομίζουμε ότι τα αποτελέσματα του σημερινού Συμβουλίου και τα συμπεράσματα για την Τουρκία αλλά και για τα Σκόπια είναι η κατάλληλη και καλύτερη απάντηση προς τους όποιους χαρακτηρισμούς που μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Σαμαράς», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας.
Ο Δ. Δρούτσας τόνισε ακόμη πως σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα, θα επιμείνει στην προσπάθεια συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πλήρους συνεργασίας με όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας.
Ο υπουργός εξωτερικών ανέφερε μάλιστα ότι προς το σκοπό αυτό προτίθεται στις αρχές του 2011 να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής.
Ο Δ. Δρούτσας σημείωσε επίσης ότι θα επιμείνει σε μια εξωτερική πολιτική ουσίας, με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα, μακριά από κλισέ που καλλιεργούν ορισμένοι περί μυστικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ
το είδαμε εδώ  Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά υπάρχει πουθενά ελπίδα ή πάμε για φούντο;

Ο τίτλος είναι από σχόλιο που είδα εδώ και θα κάνω ένα κόπο να μοιραστώ έδω δυο πραγματάκια μαζί σας για το θέμα.

Όταν έγιναν οι εσωκομματικές στη Ν.Δ είχαμε γράψει τη θέση μας εδώ και ξεκάθαρα λέγαμε πως όποιος κι αν εκλεγεί ο ρόλος του είναι να πουλήσει ελπίδα και να απογοητεύσει. Σήμερα, ένα χρόνο μετά και την εκλογή του Σαμαρά λέμε το ίδιο.

Πριν λίγες μέρες είδα ένα σχόλιο στο facebook που έλεγε: ''Αναζητείται ηγέτης να αναλάβει την αναγέννηση της Ελλάδας''. Απάντησα με το παρακάτω: ''Αναζητούνται πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαολοστείλουν τους πολιτικάντηδες. Με πράξεις....όχι με λόγια''.

Το Σάββατο που μας πέρασε δημοσίευσα το άρθρο: Αναζητώντας έναν Πούτιν, έναν Λοχία ή τέλoς πάντων έναν σωτήρα....Eκεί τονίζω χαρακτηριστικά:
Ας είμαστε σοβαροί. Αν ο καθένας από εμάς αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κανείς δεν θα το κάνει για μας. Όπως πριν την επανάσταση του 1821 που οι Έλληνες ανέμεναν τους ξένους να τους βοηθήσουν. Ξεσηκώθηκαν όμως όταν πήραν απόφαση να βάλουν τέλος στις ψευδαισθήσεις και τα κατάφεραν. Ας βάλουμε λοιπόν κι εμείς τέλος στις ψευδαισθήσεις κι ας μην περιμένουμε κανέναν σωτήρα. Μόνοι μας θα σωθούμε φτάνει να το θέλουμε και να κουνηθούμε απ το καναπέ.

Για να έρθω τώρα στην ερώτηση της ανάρτησης. Ελπίδα υπάρχει όσα υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται στη λαίλαπα. Αν περιμένετε κάποιον άλλον εκτός από σας (έναν πολιτικό, έναν Στρατιωτικό, έναν Μητροπολίτη, έναν Δικαστή, έναν Επιχειρηματία ή τον οποιονδήποτε) για να πειστείτε για το αν υπάρχει ελπίδα τότε δεν είστε παρά πρόβατα που περιμένετε το σφύριγμα του τσοπάνη για να κουνηθείτε και τη γκλίτσα του για να τρέξετε.

Μην περιμένετε κανέναν. Κάντε αυτό που πρέπει. Όπως το έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και πέτυχαν να ξεβρομίσουν τη πλατεία τους και να αναγκάσουν το κράτος να στείλει μέχρι και το Παπούλια και τον Συριζώνυμο, τις κεφαλές των πλέων επίσημων θεσμών για όσους ακόμα δεν αντιλήφθηκαν τη διάσταση του ζητήματος, για να κάνουν κήρυγμα περί συνύπαρξης και ανεκτικότητας με τους λαθρομετανάστες και άλλα τέτοια φαιδρά.

Στο τέλος τέλος αν είναι να ''πάμε για φούντο'', να τελειώσουμε δηλαδή ως Έθνος θα γίνει ώντας αντιστεκόμενοι. Αντιστεκόμενοι στη πράξη με όποιο τρόπο κι αν χρειαστεί κι όχι θεωριτικολογώντας. Αλλά όπως και στο παρελθόν που κάποιοι νόμιζαν πως ξεμπέρδεψαν με τους Έλληνες και διαψεύστηκαν οικτρά έτσι και τώρα.

Γιατί οι Κολοκοτρώνηδες σας εξεπέρασαν και σας επέβαλαν ό,τι δεν επιθυμούσατε. Κι αν ψάχνετε να βρείτε γύρω σας Κολοκοτρώνηδες ψάχνετε λάθος. Στο καθρέφτη κοιτάχτε κορόιδα! Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP