Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Σαν σήμερα εκδηλώθηκε ο Αττίλας II [ΒΙΝΤΕΟ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ]

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου 1974 και το μαρτυρικό καλοκαίρι για τον Κυπριακό Ελληνισμό, δεν λέει να τελειώσει.

Μετά την πλήρη αποτυχία και την λήξη των τριμερών διαπραγματεύσεων, για την κατάσταση στην Κύπρο, στην Γενεύη, η Τουρκία, τα χαράματα της 14ης Αυγούστου...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κάτοικοι της Μελβούρνης θέλουν να μάθουν αρχαία Ελληνικά


Mεγάλη ήταν η ανταπόκριση για το πρόγραμμα διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών σε µαθητές και ενήλικες, που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.
Ειδικότερα, άρχισαν δύο τάξεις για ενήλικες και μια τάξη για μαθητές. Το ενδιαφέρον για τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ήταν μεγάλο κι ο αριθμός εγγραφών...
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός τράβηξε πιστόλι σε μπαρ της Αλεξανδρούπολης

Την είδε...''Μπουραντάς'' και αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό!

Απείλησε με το υπηρεσιακό του όπλο τον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες. Σκηνές από την άγρια δύση εκτυλίχθηκαν σε μπαρ της Αλεξανδρούπολης τα ξημερώματα. 
Ένας 42χρονος αστυνομικός πήγε στο συγκεκριμένο μαγαζί και αφού διασκέδασε πίνoντας τα ποτά του, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό.
Ο ιδιοκτήτης...
Διαβάστε περισσότερα...

Κάρτα (φακελώματος) του Πολίτη ή ηλεκτρονική φυλακή;


 Σχετικά με τη νέα "έξυπνη" ταυτότητα που το μνημονιακό καθεστώς της κυβερνητικής κοινοπραξίας Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη, θα αρχίσει να μοιράζει σε λίγες εβδομάδες ,σπαταλώντας -όπως έγραψε πρόσφτα στην "καθημερινή" ο τέως τεχνικός σύμβουλος του ΓΑΠ κ. Δρυμιώτης-, πάνω απο 300 εκατομμύρια ευρώ! 300 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσουν την ηλεκτρονική περίφραξη της δουλοπαροικίας με το όνομα Ελλάς εντός της οποίας θα κινούνται ελεγχόμενοι και ψηφιακά ταυτοτοποιημένοι οι πάντες.
300 εκατομμύρια για να μπορούν οι επικυρίαρχοι και οι συνεργάτες τους να...

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΝΚΑ: Μην παραλάβετε την Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧEΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ. 

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα...
Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις συλλήψεις Τουρκοκύπριων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Λεμεσό

Σε τρεις συλλήψεις Τουρκοκύπριων για την πρόκληση μιας από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν την περασμένη Κυριακή, προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, οι Τουρκοκύπριοι φέρονται να προκάλεσαν την πυρκαγιά κοντά στη Λεμεσό, που έκαψε τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας βλάστησης και προς στιγμήν απείλησε και το νοσοκομείο της πόλης. Ένας από αυτούς...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπαγίς θέλει το αεροδρόμιο του Καστελόριζου!

Τη χρήση του αεροδρομίου του Καστελόριζου θέλουν οι Τούρκοι.Προσοχή όμως: Όχι για… κακό σκοπό, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος, αλλά για να διεκολύνουν τον τουρισμό τους, στην απέναντι τουρκική πόλη Κας! (Να είστε σίγουροι ότι πιστεύουμε τα παραμύθια τους...)
Το θέμα έθεσε ο τούρκος Υπουργός ΕΕ, κ. Εγκεμέν Μπαγίς όταν κάνοντας αναφορές στο θέμα...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Κούρδοι αντάρτες παρέλυσαν τη λειτουργία του τουρκικού κράτους

Έλεγχος ορισμένων περιοχών που καταργεί τα σύνορα, απαγωγές και καταστροφή εργοταξίων για να εμποδίσουν την κατασκευή στρατιωτικών φυλακίων και φραγμάτων. Μια νέα στρατηγική που έχει παραλύσει τη λειτουργία του κράτους στο Κουρδιστάν, ως μέρος ενός σχεδίου για...
Διαβάστε περισσότερα...

Σολωμός Σολωμού…… “ριπή” ελευθερίας και εθνικής αφύπνισης

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ(1970-1996)

Σα σήμερα, μας έδωσε το μάθημα…..ακόμα και σήμερα κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει……

Άλλοι τον χλεύασαν. Άλλοι τον κατηγόρησαν για ψευτοπαλληκαρισμό. Άλλοι τον θεώρησαν ως κίνδυνο για τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Μερικοί λυπήθηκαν που δε λυπήθηκε τη ζωή του. Πολλοί καθήμενοι στις πολυθρόνες τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν Τρελός...


Δεν Ξεχνούμε. Βίντεο...
Διαβάστε περισσότερα...

Κυβέρνηση και κόμματα δίνουν τα ρέστα τους υπέρ των λαθρομεταναστών...


Βαπτίζοντας τους έλληνες φασίστες και ρατσιστές για να υπηρετήσουν τα νεοταξίτικα φασιστικά υπερεθνικά αφεντικά τους

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για επικίνδυνα χαρακτηριστικά που έχει αρχίσει να λαμβάνει η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε αλλοδαπούς στη χώρα μας και επισήμανε ότι το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα και οι συνέπειες του δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν «με μέσα απάνθρωπης βίας».

Τη "ρατσιστική" βία καταδίκασαν με...

Διαβάστε περισσότερα...

Οι πακιστανοί διαψεύδουν το Στρατό Κατοχής (ΕΛ.ΑΣ). ότι τον Ιρακινό δολοφόνησαν Έλληνες ακροδεξιοί!

Μούφα παραμύθι όλη η ιστορία για να αντισταθμίσουν τη κατακραυγή για τη λαθρομετανάστευση και το βιασμό της Μυρτώς. Όπως έκαναν με τη δολοφονία Καντάρη

Οι αποκλειστικές πληροφορίες, που αποκαλύπτει το planet-greece αλλάζουν τελείως την ιστορία που η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα - και που είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος ο υπουργός, Νικόλαος Δένδιας να βγάλει ανακοίνωση, αφήνοντας υπονοούμενα περί συμμετοχής της Χρυσής Αυγής - για την άγρια δολοφονία νεαρού Ιρακινού, στην οδό Αναξαγόρα. Διαβάστε πώς περιέγραψαν στο planet-greece αυτόπτες μάρτυρες τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα....
Διαβάστε περισσότερα...

Πωλητήριο "μπίρ παρά" σε λιμάνια και μαρίνες

Η αγορά έχει παγώσει, τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις κλείνουν σωρηδόν, τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ύφεση έχει ξεπεράσει το 6% η ανεργία καλπάζει, τα νοικοκυριά να βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου οι αυτοκτονίες τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια να δίνουν και παίρνουν την ίδια στιγμή η φασιστική τρόικα των οικονομικών δολοφόνων του 4ου ράιχ δίνει εντολές και...
Διαβάστε περισσότερα...

Η Motorola ανακοίνωσε 4.000 απολύσεις

Η αντιμέτωπη με αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Motorola, η οποία εξαγοράστηκε τον Μάιο από τον γίγαντα του Διαδικτύου Google, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας -με τα δύο τρίτα του αριθμού αυτού να αφορούν θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ-, αναφέρει σήμερα στον ιστότοπό της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Η Motorola ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς της χθες πως πρόκειται να απολύσει το 20% του προσωπικού της και να κλείσει το ένα τρίτο των 94 γραφείων...
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφόρησε η μ@λ@κία του χοντρού...

Από σήμερα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου, με τίτλο «Τα φάγαμε όλοι μαζί», φράση η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο του κ. Πάγκαλου, «το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτι που έγινε. Περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι ''τα φάγανε'' και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω, στους πολιτικούς και τους πολίτες.
Το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τον τρόπο παραγωγής των...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάζουν την ρατσιστική βία τα κόμματα, αλλά τσιμουδιά για την Μυρτώ...

Αντιγράφουμε απο την καθεστωτική ζούγκλα...

Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα, με αφορμή το χθεσινό θανάσιμο τραυματισμό Ιρακινού από αγνώστους, στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Ιρακινός βρέθηκε αιμόφυρτος στην οδό Αναξαγόρα 17, έξω από ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων, έχοντας δεχτεί πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης συνεχίζονται.

Την τιμωρία των ηθικών αυτουργών, των συνεργών...
Διαβάστε περισσότερα...

τα "τινάζει" το ΚΚΕ...Τα έβαλε και με τον δήμαρχο Καλαμάτας.

Συνεχίζει την πολιτική του αυτοκτονία το κόμμα των προδοτων της εργατικής τάξης. Βλέπε παντού ρατσιστές και φασίστες...

Το ΚΚΕ Πελοποννήσου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας συνδέει την άνοδο της εγκληματικότητας και τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών με την παρουσία των μεταναστών - προσφύγων προκειμένου «να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Ακόμη υπογραμμίζει ότι «η συγκυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές που είναι στην ίδια γραμμή κάνουν επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης».

Επιπλέον το ΚΚΕ Πελοποννήσου, απευθυνόμενο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Ηρωίδες στο Λονδίνο, «πόρνες» στην πατρίδα τους

Η 19χρονη Σάρα Ατάρ και η 16χρονη Βόινταν Σαχερκανί είναι οι δύο αθλήτριες της Σαουδικής Αραβίας στις οποίες επέτρεψε η χώρα τους να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Μολονότι δεν κέρδισαν μετάλλια ούτε κάποια ιδιαίτερη διάκριση στα αγωνίσματα του στίβου και του τζούντο αντιστοίχως, η κυρίως επιτυχία τους έγκειται στο....


γεγονός της συμμετοχής τους στους Αγώνες αφού αποτελούν τις πρώτες αθλήτριες που εκπροσώπησαν ποτέ τη χώρα τους σε Ολυμπιακούς. Η Ατάρ, αν και είναι μισή από τη Σ. Αραβία και...
Διαβάστε περισσότερα...

Με ιδιώτες γιατρούς λειτουργεί η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

Χωρίς καρδιολόγο παραμένει το Νοσοκομείο Σάμου καθώς ο μοναδικός γιατρός, ο οποίος υπηρετεί, λείπει με αναρρωτική άδεια. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ιδιώτες γιατρούς που πλέον καλούνται με εισαγγελική παρέμβαση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται στο νησί από τα Χριστούγεννα, όταν έμεινε στο νοσοκομείο μόνο ένας καρδιολόγος, με αποτέλεσμα όταν παίρνει άδεια να προκύπτει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

Επιπλέον η ύπαρξη δεύτερου καρδιολόγου κρίνεται αναγκαία αφού το...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP