Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΤΟ ''EGERSIS'' ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

Καιρός ήταν και για μας να ηρεμήσουμε, να ξεφύγουμε από τη βρωμόπολη, να απολαύσουμε λίγο τη θάλασσα, να λιαστούμε στον ήλιο, να πάρουμε δυνάμεις για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Οι αναρτήσεις μας θα είναι λιγότερες αυτό το διάστημα και γι αυτό ζητούμε τη κατανοησή σας. Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΤΣΙ 29 AΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Αυτή η τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, ήταν και φέτος ξεχωριστή γι’ αυτούς που επιλέγουν τον ασυμβίβαστο Αγώνα για τα Ιδανικά, ως συνειδητή στάση ζωής. Από νωρίς το πρωί, όπως είχε ανακοινωθεί, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή συμμετείχε στην ετήσια εκδήλωση Μνήμης για τους πεσόντες του Εθνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, στο Μνημείο των πεσόντων στην κορυφή του όρους Βίτσι. Μια εκδήλωση που δεν αποτελεί απλώς ένα θρησκευτικό μνημόσυνο, όπως κάποιους θα βόλευε, αλλά πάνω απ’ όλα, ένα πολιτικό μνημόσυνο κι έναν όρκο Τιμής.
Με την παρουσία χιλίων και πλέον Πατριωτών, στα Ιερά αυτά χώματα της θυσίας και με την συντεταγμένη παρουσία διακοσίων περίπου Χρυσαυγιτών, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον μοναδικό, για ακόμη μια χρονιά, πολιτικό φορέα με μαζική και επίσημη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα κατάνυξη, το τελετουργικό της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης. Μοναδικό παράταιρο θέαμα αποτελούσαν ελάχιστοι πολιτικάντηδες του… «πατριωτισμού», της κεντροδεξιάς και των… πολυκατοικιών, με τους κομματάρχες τους με τα ροζ πουκαμισάκια, οι οποίοι ήρθαν για ακόμη μία χρονιά στον Ιερό χώρο για να ψηφοθηρίσουν…
Θλιβερά κατάλοιπα των εποχών που έστηνε στον ίδιο χώρο φιέστες με επιδοτούμενα λεωφορεία η Νέα Δημοκρατία, μέχρι να αρχίσει να τιμά τον Βελουχιώτη και τον καπετάν Γιώτη.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010: “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!”

Με το πέρας της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης των πεσόντων του Εθνικού Στρατού στο Βίτσι, ένα τμήμα των συναγωνιστών μας, μαζί με μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου, κατευθύνθηκε στο φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, στα (προσωρινά) σύνορα, όπου και πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς.

Ένα μεγάλο πανώ που ανέγραφε: Αριστοτέλης Γκούμας: Αθάνατος, οι Ελληνικές Σημαίες να κυματίζουν και συνθήματα ενάντια στους Αλβανούς δολοφόνους και στην προδοτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, υποδέχονταν για περίπου μία ώρα όσους αποφάσιζαν να περάσουν τον τελωνειακό σταθμό, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται! Όλα αυτά με την επιτήρηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε θέση μάχης, αλλά φυσικά κάτω από τη συνομωσία της σιωπής των ΜΜΕ(και όχι μόνο…),
τα οποία για ακόμη μία φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους, μην θέλοντας να αναδείξουν ένα θέμα που χαλάει το προφίλ των σχέσεων «καλής γειτονίας» με τους δυνάστες της Βορείου Ηπείρου.
Η συμβολική αυτή κίνηση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και μια υπόσχεση στη Μνήμη του νεομάρτυρα της Βορείου Ηπείρου: Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει κάτω από τα πόδια μας!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ντροπή και αίσχος είναι δύο μόνο από τις λέξεις που απευθύνουμε στους πολιτικάντηδες και δημαρχούληδες για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας.

Είμαι κάτοικος της Πλ.Αμερικής ή αλλιώς Πλ. Αφρικής. Η κατάσταση εδώ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πέρα από την πορνεία, την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά πλέον προστίθεται στη λίστα και η υγιεινή. Ο χώρος της πλατειάς εχει πλέον μετατραπεί σε μια τεράστια μπουγάδα. Οι αλλοδαποί φίλοι μας πλένουν τα ρούχα τους στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία και μετά τα δέντρα, τα κάγκελα και το γκαζόν (ότι έχει απομείνει δηλαδή…) μετατρέπονται σε απλώστρες. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι εικόνα για μια πλατεία, εκτός κι αν εγώ είμαι περίεργη και παράλογη……

Συνεχίζω τη λίστα και θα αναφερθώ στο θέμα υγεία και αυτό έπειτα από προσωπική μου εμπειρία. Οι καλοί μας φίλοι λοιπόν έχουν κουβαλήσει μαζί τους και διάφορα ζωύφια και έντομα (πχ. κοριοί, κατσαρίδες, ψήλοι κ.λ.π.) τα οποία έχουν κατακλύσει τα σπίτια μας αλλά και εμείς οι ίδιοι να έχουμε γεμίσει τσιμπήματα με αποτέλεσμα δερματολογικές παθήσεις και μολύνσεις. Τρέξε σε γιατρούς, τρέξε για φάρμακα, τρέξε για αλοιφές, τρέξε για απολυμάνσεις……Αυτή είναι η καθημερινότητα μου αλλά και της οικογένειας μου τον τελευταίο καιρό !!!!!

Θα κλείσω λοιπόν προειδοποιώντας τους υπεύθυνους

-πολιτική ηγεσία (η οποία μόνο για τους αλλοδαπούς ξέρει να σκορπά λεφτά βλπ. κέντρα υποδοχής, τζαμιά κ.λ.π.)

-τον κ. Κακλαμάνη που χειρότερος και πιο «βρωμιάρης» δήμαρχος δεν έχει υπάρξει αλλά και

-τους ελληνάρες που για 200 και 300 ευρώ παραπάνω νοικιάζουν τα σπίτια τους σε 20 και 30 αλλοδαπούς

ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση σύντομα η οποία είναι επικίνδυνη πλέον για την υγεία μας θα βγούμε όλοι τους δρόμους, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και τότε δεν θα μας σταματήσει τίποτα. Ο κόσμος πλέον δεν κρατιέται άλλο.

Έχει φτάσει στα όρια του και από στιγμή σε στιγμή θα ξεσπάσει και τότε θέλω να δω τι θα έχετε να μας πείτε….Το νου σας λοιπόν….

Μια απελπισμένη κάτοικος της Πλ. Αμερικής Διαβάστε περισσότερα...

To facebook μαρτυρεί την ακριβή τοποθεσία σας

Στους χαλεπούς καιρούς που τα προσωπικά δεδομένα και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταστρατηγούνται με την εκμετάλλευση της μαζικής κουταμάρας και τη διάδοση της, ο γνωστός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης διευρύνει τη γιγαντιαία βάση δεδομένων του.

Εκμεταλλευόμενοι τη αφέλεια των εκατομμυρίων χρηστών του πασίγνωστου ιστότοπου οι δισεκατομμυριούχοι διαχειριστές του ενεργοποίησαν την προσθήκη "τοποθεσίας" η οποία καταδεικνύει την ακριβή τοποθεσία του κάθε χρήστη...


Τι σημαίνει αυτό ; Κάποιος διαδικτυακός "φίλος" πλησιάζοντας κάποιος μέλος της οικογένειας σας που έχει λογαριασμό θα μπορεί να πληροφορηθεί για την ακριβή τοποθεσία του σπιτιού σας. Με τις όποιες συνέπειες μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Οι άνθρωποι αποδέχονται ευκολότερα το "χαλινάρι" αρκεί να πεισθούν πως θα είναι για καλό τους. (Δυστυχώς σήμερα η βλακεία είναι περισσότερο ανίκητη παρά ποτέ)

Με το γνωστό πρόσχημα του "αγαθού σκοπού" η αφελής μάζα των χρηστών θα θεωρήσει οτι πρόκειται περι μιας "υπηρεσίας" για να ορίζουν ραντεβουδάκια και έτσι θα δεχτούν με χαρά την καταστρατήγηση και αυτού του ανθρώπινου δικαιώματος που αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Για να διευρύνουν μάλιστα την καταγραφή δεδομένων οι διαχειριστές φρόντισαν η νέα τους "υπηρεσία" να χρησιμοποιείται και μέσω του iPhone , της νέας έκδοσης του Facebook.app ή μέσω της ιστοσελίδας touch.facebook.com.

Η εν λόγο "υπηρεσία" έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς καμία ειδοποίηση προς τους χρήστες.(προς στιγμήν βέβαια γίνεται να απενεργοποιηθεί απο τον χρήστη)

Για να απενεργοποιήσετε την αποστολή των στοιχειών συντεταγμένων σας πηγαίνετε στο μενού Λογαριασμός > Ρυθμισεις απορρήτου > στο "Τοποθεσίες οπου κοινοποιώ την παρουσια μου"/Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας > "Mορφοποίηση" και επιλέγετε την εντολή "Μόνο Εγω".

Ακριβώς απο κάτω λέει:

"Να συμπεριλαμβάνομαι στο "Άτομα Εδώ Τώρα", μόλις κοινοποιώ την παρουσία μου Ορατός σε φίλους και άτομα που έχουν κοινοποιήσει την παρουσία τους κάπου εκεί κοντά" Ξετικάρετε για Aπενεργοποίηση
Για τα email σας "ειδοποιήσεις" :

Λογαριασμός > Ρυθμίσεις Λογαριασμού > Ειδοποιήσεις [καρτέλα] και βρείτε στην λίστα την επιλογή Τοποθεσίες και απενεργοποιήστε > ξετικάρετε τα 2 κουτάκια και πατήστε στο τέλος "Αποθήκευση Αλλαγών".

Για όσους δεν γνωρίζουν να σημειωθεί οτι όλα τα προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, τηλέφωνα , email και προσωπικές πληροφορίες (πολιτικές απόψης, θρησκεία, μόρφωση, εργασία, προσωπικές διευθύνσεις, κοινοί φίλοι, οικογενειακό περιβάλλον) δεν διαγράφονται ουσιαστικά ποτέ απο την βάση δεδομένων του facebook ακόμη κι αν διαγράψετε το λογαριασμό σας.
 
συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP