Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Έβαλαν το στρατό κατοχής να προστατεύσει τη γιάφκα της Βουλής από τους...τυφλούς!

Κλούβες των ΜΑΤ επιστράτευσε η αστυνομία προκειμένου να… προστατεύσει τη Βουλή από μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, που βρέθηκαν εκεί το μεσημέρι εκεί για να διαμαρτυρηθούν.

Οι τυφλοί διαμαρτύρονται για...
Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσοχοΐδης: Ο καουμπόης του χολιγουντιανού μελοδράματος

Οι μαϊμούδες του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να χορεύουν για τη διαδοχή!!!!

Αφού ισοπέδωσαν την Ελλάδα και τη μετέτρεψαν σε αποικία των διεθνών λήσταρχων, των μηχανισμών τους κα των μυστικών τους υπηρεσιών, αφού εκτέλεσαν, με ασυνήθιστη μανία, τα «συμβόλαια θανάτου» τους (των δημίων και ληστών) εναντίον του ελληνικού λαού και αφού αποτέφρωσαν κάθε...
Διαβάστε περισσότερα...

Το δίπλωμα του Τσακ Νόρις!

Ο Τσακ Νόρις για πρώτη φορά δημοσιοποιεί το δίπλωμά του, κάνοντας όλους, όσο και καλοί οδηγοί να είναι να.. τρέμουν!
Δείτε τις κατηγορίες και το πότε έβγαλε την άδεια για την εκάστοτε κατηγορία σε σχέση με την ημερομηνία...
Διαβάστε περισσότερα...

Νερό-δηλητήριο στη Θεσσαλία

Υψηλές οι περιεκτικότητες σε χρώμιο
Λεπτομερώς παρουσίασε η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, το πρόβλημα της μόλυνσης με χρώμιο του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα σε περιοχές της νότιας Θεσσαλίας.
Αρμένιο, Κιλελέρ και Στεφανοβίκειο είναι οι περιοχές, οι οποίες καταδείχθηκαν από έρευνες με συγκεντρώσεις πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, σύμφωνα...
Διαβάστε περισσότερα...

Η δραστηριοποίηση του Νιτσιάκου στις ζωοτροφές

Σημαντικές υποδομές εξασφαλίζουν την επιτυχημένη ανάπτυξη του κλάδου
Μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Νιτσιάκος είναι η παραγωγή ζωοτροφών καθώς και το εμπόριο πρώτων υλών για ζωοτροφές.
Η επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης της συγκεκριμένης δραστηριότητας του ομίλου Νιτσιάκος, ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, λέει ο ΟΟΣΑ
Το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς διευρύνεται στις πιο αναπτυγμένες οικονομίες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ανταμοιβή και τα κορυφαία στελέχη και οι τραπεζίτες ωφελούνται από την παγκόσμια αγορά εργασίας», υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ.
Το μέσο...
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στους ΟΤΑ

Μέχρι να συμπληρωθούν 18 μήνες
Παρατείνονται, έως ότου συμπληρώσουν 18μηνο, όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης των δήμων που ήταν ενεργές ως την 30η Απριλίου 2011, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Βάσει της εγκυκλίου, με την οποία καθίσταται πράξη ρύθμιση που είχε συμπεριληφθεί στο ν. 4018/2011μ, καλούνται οι δήμαρχοι να επανασυνάψουν τις...
Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένει η απειλή εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας στα δημοσιεύματα
Την απόφαση να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί από το πρώτο κύμα εφεδρείας υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, χωρίς να διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι η εξαίρεση αυτή θα ισχύσει και για την επόμενη σχολική χρονιά.
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά το ρεπορτάζ του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει να...
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση της Χάγης (το ΠΑΣΟΚ κάνει φυσικά την πάπια)

Kανείς από το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, δε λέει τίποτε. Δεν τους αφορά το θέμα; Κομματικές πονηράδες, για να τα ΄χουν καλά με όλους.

“Βούτυρο στο ψωμί” των ελλήνων πολιτικών, ήταν η απόφαση καθώς τους βοηθά να …διολισθήσουν προς τις θέσεις των Σκοπίων. Φυσικά, κανείς δεν αντιλαμβάνεται την αλήθεια, που είναι ότι οι Σκοπιανοί δεν συζητούν και δεν θα αποδεχθούν ποτέ, για κανένα λόγο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ...
Διαβάστε περισσότερα...

Θέλουν να πουλήσουμε τα σπίτια και τα χωράφια μας

Αυτός είναι ο τελικός στόχος τους...
Πολλαπλό θα είναι το χτύπημα για τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, καθώς μέσα στο 2012 θα κληθούν να πληρώσουν έξι νέους φόρους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημερησία".

Εκτός από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι βρετανικές βάσεις στη Κύπρο υπεύθυνες για έξαρση του καρκίνου

Έξω οι βάσεις του θανάτου...

Ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση της Κύπρου καταγγελίες που αποδίδουν την έξαρση καρκίνου σε ορισμένες περιοχές στην λειτουργία κεραιών των βρετανικών βάσεων σε κοντινή απόσταση.

Συγκεκριμένα...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέλαβαν τους Αλβανούς που είχαν ρημάξει τη Κορινθία

Σπείρα αλλοδαπών ληστών, οι οποίοι είχαν «ρημάξει» τους επαγγελματίες σε ολόκληρη την Κορινθία, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Κιάτου.

Εξιχνιάστηκαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Αβραμόπουλος όπως...Μπεγλίτης!

Λίγο απ’ όλα περιλάμβανε η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Βουλή, όπου παρουσίασε τα στοιχεία για τα κονδύλια που θα λάβει το ΥΠΕΘΑ για την εκπλήρωση του έργου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

Ογδόντα παιδιά στα δίχτυα του παιδεραστή στο Ρέθυμνο

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από τη δράση του 47χρονου παιδεραστή δασκάλου φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso». Ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν τυφλά γονείς και συνάδελφοί του είχε ρίξει στα δίχτυα των...
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό προτείνει ο Καρατζαφέρης προσπαθώντας να μαζέψει το μαντρί του

Και οι αφελείς ακόλουθοί του,που ηχεί ευχάριστα στ αυτιά τους η πρόταση, θα παραμυθιαστούν ακόμα μια φορά.

"Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, γιατί μας βρίσκει σε μια οδυνηρή θέση", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη με κοκαΐνη η Brooke Mueller

Για κατοχή κοκαΐνης και επίθεση συνελήφθη η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών γνωστού ηθοποιού, η οποία φέρεται ως «βαποράκι»!

Πρόκειται για την Brooke Mueller, την πρώην σύζυγο του Charlie Sheen, η οποία...
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα πέντε επιχειρηματίες στα χέρια του ΣΔΟΕ με χρέη μερικές… χιλιάδες ευρώ!

Ο πρώτος συλληφθείς είναι ένας 46χρονος επιχειρηματίας, κατασκευαστής ψευδοροφών, ο οποίος συνελήφθη στο Περιστέρι. Τα χρέη του προς το Δημόσιο ήταν "φουσκωμένα", αφού ξεπερνούν τις 231.530 χιλιάδες ευρώ.

Ο δεύτερος είναι...
Διαβάστε περισσότερα...

Τα σημαντικότερα σημεία της Απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης – παρά την προδοτική στάση του ΠΑΣΟΚ, μια τρύπα στο νερό η “δικαίωση” των Σκοπιανών.

Έκαναν τα αδύνατα δυνατά οι φίλοι και σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου, να επωάσουν μία απόφαση “ήττα” για την Ελλάδα με σκοπό να “εξαναγκάσουν” την κοινωνία να δεχτεί μία υπαναχώρηση. Φαίνεται ότι ακόμα και στον αυτόματο πιλότο, η Ελλάδα έχει τόσο δίκιο που το αναγνωρίζουν ακόμα και οι “ανεύθυνοι”.

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης. Το Διεθνές Δικαστήριο, αφού απέρριψε την ένσταση αναρμοδιότητας που είχε υποβάλει η Ελλάδα,έκρινε ότι η χώρα μας παραβίασε το άρθρο 11.1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (1995), επειδή η Ελλάδα αντιτάχθηκε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη...
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκήνιο & Παιχνίδια παραπληροφόρησης μερίδας του Τύπου σε βάρος του Ελληνικού λαού για τη συζήτηση στο ΣτΕ σχετικά με την ιθαγένεια/συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

Συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η Αίτηση Ακυρώσεως μου επί της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 350/01.02.2011 παραπεμπτική απόφαση του Δ’ Τμήματος (7μελής σύνθεση) η οποία έκρινε αντισυνταγματική κατά παράβαση 9 άρθρων του Συντάγματος τη μαζική αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης επί 6 τάξεις σε Ελληνικό σχολείο & τη συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, όπως προβλέπονται στο...
Διαβάστε περισσότερα...

Κτήνη κακοποίησαν σεξουαλικά βρέφος ενός μηνός στη Βρετανία

Μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις παιδικής κακοποίησης ήρθε στο φως στη Βρετανία.

Ένας 35χρονος και μια 33χρονη συνελήφθησαν καθώς θεωρούνται ύποπτοι για την σεξουαλική κακοποίηση ενός αγοριού μόλις ενός μηνός.

Σύμφωνα με...
Διαβάστε περισσότερα...

Τάκης Λαζαρίδης: ''Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι''

Το βιβλίο αυτό όπως και το ΦΕΝΕΟΣ 1944- Η ΓΗ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ τα παρουσιάζουμε γιατί δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της περιόδου 1944-49. Οι Σοβιετικοί και οι Εγγλέζοι με τους ντόπιους και ξένους συνεργάτες τους αιματοκύλισαν τώτε την Ελλάδα ''προς παραδειγματισμόν''. Ας διδαχθούμε από την Ιστορία και ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Τα ψευτοδιλήματα των Τυράννων οφείλουν να αντιμετωπίζονται από τους Έλληνες ως ψευτοδιλήματα και όχι ως πεδία διχασμών. Βεβαίως αν οι πολιτικοί απόγονοι του Ζαχαριάδη εξακολουθούν να παραποιούν την Ιστορία και να ονειρεύονται κόκκινες εξεγέρσεις τότε οφείλουν να λαμβάνουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Ο Τάκης Λαζαρίδης έζησε διώξεις, έζησε από κοντά την ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία του 1946-49 και στη δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη το 1952, είκοσι χρονών τότε, καθόταν στο εδώλιο με τη στολή του στρατιώτη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και μαζί με τους άλλους μελλοθάνατους κλείστηκε στην απομόνωση των Φυλακών Καλλιθέας, περιμένοντας το εκτελεστικό απόσπασμα. Στα τέλη Μαρτίου του 1952, εκτελέσθηκαν, μόνο ο Μπελογιάννης, ο Μπάτσης, ο Καλούμενος και ο Αργυριάδης. Το πρωί που πήγε να τους πάρει το εκτελεστικό απόσπασμα, ο επίτροπος διάβασε και το βασιλικό διάταγμα, με το οποίο απονεμόταν χάρη στον Τάκη Λαζαρίδη λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η θανατική καταδίκη μετατράπηκε για εκείνον σε ποινή ισόβιων δεσμών. Ο Τάκης Λαζαρίδης...
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση της Επιτροπής Ελέγχου του δημόσιου χρέους

Πέρυσι μας έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα.
Φέτος ολόκληρη η Ευρωζώνη βουτάει στην κρίση χρέους.

Κανείς δεν μίλησε για τις κοινωνίες, αλλά μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών.
Τώρα όμως μιλάμε εμείς.


Οι άτεγκτες πολιτικές των κυρίαρχων της ΕΕ, αφού βύθισαν την Ελλάδα στη σοβαρότερη ..
οικονομική ύφεση της Μεταπολεμικής Περιόδου, αντιμετωπίζουν πλέον κατάματα το ενδεχόμενο της διάλυσης της Ευρωζώνης.
Η Γερμανία -και από κοντά η Γαλλία- για τη διάσωση των συμφερόντων τους, επισπεύδουν την αλλαγή των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας. Με άλλα λόγια, ένα «επικαιροποιημένο» Σύμφωνο Σταθερότητας που...
Διαβάστε περισσότερα...

Χάος στο Ληξιαρχείο Αθηνών

Είχαμε ακούσει πολλές φορές στο για τον εκσυγχρονισμό και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δήμου από την την δημοτική αρχή Καμίνη αλλά κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Το Ληξιαρχείο Αθηνών γύρισε πίσω στη λίθινη εποχή.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε την μεταφορά της υπηρεσίας από την οδό Μητροπόλεως στο...
Διαβάστε περισσότερα...

Πύρρειος νίκη Μεντβέντεφ – Πούτιν!

Ως «Πύρρειος νίκη» για τον Ντ. Μεντβέντεφ και τον Βλ. Πούτιν μπορεί να χαρακτηριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα για την Άνω Βουλή στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα exit-polls του κρατικού καναλιού Rossiya-24, οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι ετοιμάζονται για δύσκολες πολιτικά ημέρες το επόμενο διάστημα, ενόψει και των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ψυχάρης ξεφτίλισε το Σαμαρά

ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Τον έκανε ρόμπα ο Ψυχάρης. Και επέβαλλε να πάρει σύμβουλο τον γιό του και του πήρε συνέντευξη την οποία για μια ακόμη φορά δεν την επέλεξε για πρώτη θέμα και του απέσπασε δήλωση - κωλοτούμπα για τις εκλογές. Κανονική ξεφτίλα. Τα παρέδωσε...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη Γερμανός διακινητής λαθρομεταναστών...Τον Ραιχενμπαχ και τον Φούχτερ ποιος θα τους συλλάβει;

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας διακινητής, υπήκοος Γερμανίας, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά έξι λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από....
Διαβάστε περισσότερα...

Η συνέντευξη Ροζενστάιν (Ροζάκη) για την ΑΟΖ και ο σχολιασμός του καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστου

Γιατί ανοίγουμε τώρα θέμα ΑΟΖ; (Αναρωτιέται ο κ. Ροζενστάιν)
 
Συνέντευξη του Χρήστου Ροζάκη στη Σοφία Παπαϊωαννου

Η υφαλοκρηπίδα είναι η νομική βάση για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων
Οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία φαίνεται να...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP