Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τύχη βουνό...


Greekalert Διαβάστε περισσότερα...

Για την αξιοπιστία των blogs

Γράφει: το taxalia

Μερικές σκέψεις με αφορμή τη μαϊμού συνέντευξη Καραμανλή, που δημοσιεύθηκε σε "blog".
Σε μια συνέντευξη που μας είχαν κάνει από Αθηναϊκή εφημερίδα, πριν από 2,5 χρόνια, με ρώτησαν αν από τα blogs κινδυνεύουν οι εφημερίδες. Η απάντησή μου ήταν ότι δεν κινδυνεύουν καθόλου, αφού είναι πολύ εύκολο να αποδομήσεις το blogging.
Και εξηγούμαι:

Οι μπλόγκερς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εκδίδουν απεριόριστα προβοκατόρικες εφημερίδες (ή τηλεοπτικούς σταθμούς), με σκοπό τη γελοιοποίηση του "είδους". Αν ήταν εύκολο, θα πλημμύριζαν την αγορά με 5.000 ανόητες εφημερίδες, ώστε η λέξη "εφημερίδα" να ταυτιστεί με τη λέξη "ανοησία".

Αντιθέτως, οι εφημερίδες, δηλαδή οι ιδοκτήτες τους "εργολάβοι", "επενδυτές" και λοιποί έχουν την οικονομική δύναμη να "ανοίξουν" δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες προβοκατόρικα ιστολόγια (blogs), με σκοπό να εξευτελίσουν το blogging, αφού είναι δωρεάν! Και αυτό κάνουν.

Δεκάδες γελοία ιστολόγια ανήκουν σε εκδοτικά συγκροτήματα, γράφουν σε αυτά πιτσιρικάδες, έναντι 250-300 ευρώ το μήνα, ενώ ο συντονιστής (διαφημιστής ή άνθρωπος των media shops συνήθως) κερδίζει κάτι παραπάνω από τις διαφημίσεις που βάζει και μερικές φορές από τα "μαύρα" και "εκβιαστικά" λεφτά, αφού οι τύποι εκβιάζουν καταστηματάρχες, πολιτικούς, "επώνυμους", ότι θα τους "περιλάβουν" αν δεν πάρουν το κομμάτι τους.

Για να κερδίσουν επισκεψιμότητα, τα υπόψη "blogs"  δημοσιέυουν άκριτα, ό,τι χαζομάρα κυκλοφορεί, αρκεί να υπηρετεί τους κανόνες του εντυπωσιασμού. Δεν ενδιαφέρονται για την εγκυρότητα και εν γνώσει τους διακινούν "πιασάρικα" αλλά ψέυτικα/αναξιόπιστα θέματα, ώστε να αυξήσουν τη δύναμη επιρροής, δηλαδή τη δύναμη εκβιασμού και ευτελισμού της έννοιας "blog"...
Διαβάστε περισσότερα...

Υποψήφιος με τον Γ. Καμίνη ο πρώτος ομοφυλόφιλος γαμπρός της Τήλου...

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ...

Μεταφέρουμε από το press.gr

Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride, ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό “Δικαίωμα στην Πόλη”, με επικεφαλής τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη Γ. Καμίνη και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, ο οποίος εκτός από το Athens Pride είχε ενεργό δράση και στην ΟΛΚΕ, είναι ένας εκ των δύο γαμπρών που σύναψαν τον πρώτο ομόφυλο γάμο στην Ελλάδα, στο δημαρχείο της Τήλου, πριν 2 χρόνια.
Ο γκέι ακτιβιστής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και τους λόγος που τον...

 οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με την παρακάτω επιστολή:
Φίλες και φίλοι,
Προσωπικό μου “πιστεύω” είναι ότι στη Δημοκρατία έχουμε ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, και είναι υποχρέωσή μας να εξασκούμε το δικαίωμα παρέμβασης, άσκησης δημόσιου λόγου και συμμετοχής.
Με αφορμή το διάλογο που ανέλαβα να διεξάγω για τα αιτήματα του Athens Pride με τους υποψηφίους συνδυασμούς για την Δημοτική Αρχή των Αθηνών και λαμβάνοντας υπόψη:
1. τη θετική απάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” κ. Γιώργου Καμίνη για έναν ουσιαστικό διάλογο και τη δέσμευσή του για στήριξη της LGBTQ (λεσβιακής, γκέι, αμφί, τρανς και queer) κοινότητας,
2. το εγχείρημα συστέγασης και συμπαράταξης διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, αλλά και προσώπων από την «κοινωνία των πολιτών και πολιτισσών» στον πρώτο Δήμο της χώρας
3. την εκτίμηση μου στο πρόσωπο του κ. Καμίνη, η οποία προέρχεται από την δράση του για την θεσμική προάσπιση της ισότητας
4. την προτροπή του ίδιου να αναλάβω την προώθηση των αιτημάτων της LGBTQ κοινότητας στο Δήμο της Αθήνας
Σας ανακοινώνω ότι αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση και να λάβω μέρος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δημοτικό συνδυασμό «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Δικαίωμα στη πόλη έχουν οι κάθε λογής ανώμαλοι. Όχι όμως τα σκυλιά σύμφωνα με το Καμίνη. Το σύνθημα των ημερών είναι...

Ψηφίζω Καμίνη, σκύλος να μην μείνει...

kaminisdog

δείτε εδώ τι δήλωσε για τα σκυλιά ο πρώην συνήγορος του λαθρομετανάστη.
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδίκηση του αράπη

Μου το είπε ξεκάθαρα ο αρχιξεφτίλας. Αν πάνε έτσι τα πράγματα μέχρι το τέλος του χρόνου θα αναγκαστώ να σε απολύσω. Άσε που τώρα τελευταία δε σε βλέπω και πολύ ορεξάτο.

Τον κοίταξα περίεργα σχεδόν τσαμπουκαλεμένα αλλά δε μάσησε. Τι με κοιτάς; Κατάλαβες τι σου είπα παιδί μου; Πήγαινε τώρα γιατί το φορτηγό περιμένει. Ήθελα να τον φτύσω. Για μία ακόμη φορά παίξανε τα νεύρα μου αλλά ξανα συγκρατήθηκα.

Προσπάθησα να του απαντήσω με ηρεμία. Τι σου έχω κάνει και μου τη λες έτσι ρε αφεντικό; Τι μου έχεις κάνει; Μου παίρνεις 900. Αυτό δε σου φτάνει; Τα έχω δουλέψει όμως..10 χρόνια τώρα πιστός σαν το σκυλί βαράω γκασμά απ' το πρωί ως το βράδυ και από αυξήσεις ψίχουλα.

Πριν τις διακοπές μου έκοψες ένα κατοστάρικο, πόσα θα έπρεπε να μου δίνεις για να είσαι ευχαριστημένος; Θέλεις να μάθεις; Ξέρεις πόσοι με παρακαλάνε για 600; παρέλαση κάνουν οι μαύροι απ' έξω. Τι να σου πω αφεντικό. Πάρε μαύρο. Και εγώ θα πάρω τον πούλο. Με 600 δεν κάθομαι που να χτυπιέσαι. Πάω πίσω στο χωριό βάζω 15 ζωντανά και παίζω τη φλογέρα μου.

Το μάτι μου άρχισε να γυαλίζει, η όψη μου πήρε τη μορφή του Τσάκι της κούκλας του σατανά. Δεν έπρεπε να σταματήσω τώρα. Τα έπαιξα όλα για όλα και συνέχισα την ολοκληρωτική μου αντεπίθεση..Χρόνια την περίμενα άλλωστε αυτή τη στιγμή. Κι αν θες να μάθεις ρε την κωλοαποθήκη που την έχω σενιαρισμένη θα στη χαλάσω. Ετοιμάζω καταδρομική. Και όσο για εκείνα τα ατιμολόγητα που έχεις καταχωνιασμένα στην υπόγα και τα δίνεις άνευ την έχω τη λύση....

η συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

2.000 αστυνομικά τμήματα κλείνουν στο Μεξικό λόγω διαφθοράς!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΝ;
ImageΕν μέσω του πολέμου εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό ο Μεξικανός πρόεδρος Felipe Calderon δήλωσε σήμερα πως σκοπεύει να καταθέσει στο Κογκρέσο της χώρας σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο αναδιατάσσεται η το σύστημα αστυνόμευσης της χώρας σε ότι αφορά τις τοπικές δημοτικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θεωρούνται ως ο αδύνατος κρίκος σε υποθέσεις διαφθοράς και εγκλήματος.

Μέσω του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, το οποίο θα απαιτήσει και αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας πρόκειται να καταργηθούν 2.000 δημοτικά αστυνομικά τμήματα, όπου οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι ανεκπαίδευτοι, κακοπληρωμένοι και ευπρόσβλητοι σε υποθέσεις διαφθοράς από εγκληματικές οργανώσεις. Σε αναπλήρωση της απουσίας των 2.000 δημοτικών αστυνομικών τμημάτων τις περιπολίες και την ασφάλεια θα αναλάβουν οι 31 περιφέρειες της χώρας.
Η ιδέα που ονομάζεται «ενοποιημένη διοίκηση» βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης εδώ και μήνες καθώς ο απολογισμός των θυμάτων από τον τετραετή πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών αυξάνεται συνεχώς έχοντας φτάσει τα 28.200 θύματα. Τον Αύγουστο έξι δημοτικοί αστυνομικοί υπάλληλοι στη βόρεια επαρχία της Nuevo Leon συνελήφθησαν για τη δολοφονία του δημάρχου της πόλης Santiago Edelmiro Cavazos έξω από την βιομηχανική πόλη του Monterrey, ενώ πολύ συχνά αστυνομικοί υπάλληλοι συλλαμβάνονται σε επιχειρήσεις των  κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Ο Calderon ήδη ολοκλήρωσε μια ακόμη αναδιάρθρωση στις ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας αυξάνοντας τον αριθμό των αστυνομικών στις 33.000  και εκσυγχρονίζοντας την εκπαίδευση στις υπηρεσίες αυτές με βοήθεια από τις ΗΠΑ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Τουρκία;

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;....


Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται ασυνήθιστη μετακίνηση διπλωματικών αποστολών από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προς τις χώρες καταγωγής τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του διπλωματικού σώματος, υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας με επισήμανση, ότι μέχρι τις 20 Οκτώβρη το εν λόγο αεροδρόμιο θα υπολειτουργεί λόγω στρατιωτικών ασκήσεων, με συνέπεια την δυσκολία στις ευρύτερες αερομεταφορές πολιτών.

Από την άλλη,σύμφωνα με τα τουριστικά πρακτορεία που εδρεύουν στην Ελλάδα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουνε μόνο δυο αναχωρήσεις και αφίξεις από και προς την Τουρκία μέχρι 20 Οκτώβρη,με ελάχιστα εισιτήρια τα οποία αφορούν συγκεκριμένες θέσεις, που ορίζεται ως εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση.

Τα πρακτορεία από την μεριά τους αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν το γεγονός λέγοντας μας ότι η αιτία παρακώλυσης των πτήσεων προς την γείτονα χώρα, παραμένει άγνωστη.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε διάψευση αλλά ούτε και επαρκής προβολή στα ΜΜΕ του ζητήματος. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο εγκαταλείπουν «σιωπηρά» την Τουρκία οικονομικά στελέχη και πολιτικοί παράγοντες.

Αν λοιπόν κάποιοι που ξέρουν κάτι παραπάνω εγκαταλείπουν την Τουρκία και κάποιοι άλλοι δυσκολεύουν την πρόσβαση προς αυτήν για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εμείς πρέπει να υποθέσουμε ότι έρχεται κάτι σημαντικότερο ή πως απλά είναι ένα συμπτωματικό γεγονός;

Το σίγουρο είναι πως αυτή την περίοδο η ευρύτερη περιοχή «μυρίζει μπαρούτι», καθώς στις καθημερινές πλέον θρασύτατες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, την αστάθεια που μαστίζει την Ελλάδα σε οικονομικό στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, και την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα περίεργο γεγονός στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο βλάκες μπορεί να είστε;

Οι επιδοτούμενοι αντιρατσιστές παρέα με τους χρήσιμους ηλίθιους έχουν ανακοινώσει εκδήλωση! υποστήριξης των μεταναστών, στην πλατεία Αττικής, την παρασκευή στις 6 το απόγευμα.
Η εκδήλωση γίνεται όχι για να στηρίξουν τους μετανάστες αλλά για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που εδώ και δύο εβδομάδες έχουν αναλάβει να περιφρουρήσουν την περιοχή τους, αφού το κράτος τους έχει αφήσει στο έλεος της εγκληματικότητας.

Αφού οι γνωστοί χρήσιμοι ηλίθιοι κατάλαβαν επιτέλους!! πως στον Άγιο Παντελεήμονα δεν έχουν καμία τύχη, (ούτε και με την κάλυψη του κράτους).... αποφασίσανε πως έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα βάλουν με τους κατοίκους της πλατείας Αττικής.

Αλλά τα παιδάκια βρίσκονται σε απόγνωση και δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα!
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι...
Ερώτηση: τι θέλουν να κάνουν οι επιδοτούμενοι και τα παιδάκια των Εξαρχείων;;και πότε;;
Απάντηση: θέλουν να κάνουν εκδήλωση την Παρασκευή το απόγευμα, για να στηρίξουν τους λαθρομετανάστες και να δικαιολογήσουν τον μισθό τους....

Και άντε πως έκαναν την εκδήλωση την παρασκευή το απόγευμα
και άντε πως θα πάνε στην Αττική....το Σάββατο το πρωί ποιοί θα είναι στην Αττική; το Σάββατο το απόγευμα; το βράδυ; την Κυριακή; τις επόμενες ημέρες;;;;
Τώρα καταλάβατε γιατί ο τίτλος λεει "Πόσο βλάκες μπορεί να είστε;"

Στην Αττική ο κόσμος που κατεβαίνει στην πλατεία (προς το παρών)είναι αποκλειστικά μόνο κάτοικοι της περιοχής...
δεν είναι όπως στον Βοτανικό με διακτινιζόμενους που στηρίζανε real estate συμφέροντα...
ούτε όπως στο πάρκο Κύπρου και πατησίων με κομματικά παιχνίδια...
είναι κάτοικοι (κυρίως ηλικιωμένοι) που ζουν εκεί!
και είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν κανένα χρήσιμο ηλίθιο να κάνει ΚΑΙ άλλα παιχνίδια μαζί τους!

συνεχίζεται σε επόμενο...

Greekalert Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP