Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κάλεσμα των κατοίκων για την αυριανή συγκέντρωση στο σημείο δολοφονίας του

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/5/11 ένας νέος αθώος άνθρωπος δολοφονήθηκε με στυγερό τρόπο στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου στο Μουσείο με κίνητρο τη ληστεία... Αφήνει πίσω του δυο ορφανά παιδιά και μία σύζυγο που έζησε με τον πιο φριχτό τρόπο το δραματικό τέλος του, λίγες ώρες πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Το γεγονός...
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ''προθανάτιο'' κατάσταση διαδηλωτής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Σοβαρά τραυματισμένος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ένας 30χρονος φοιτητής, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μπροστά από το «Attica» σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος έχει υποστεί επισκληρίδιο αιμάτωμα και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο τραυματίας χειρουργείται από τις 16:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γιατρών...
Διαβάστε περισσότερα...

"ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ" ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΟΛΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

10 ΜΑΙΟΥ 1956

...Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια, από τις 10 Μαΐου 1956...όπου η ελληνική περηφάνια, το αστείρευτο θάρρος και η παλικαριά που επέδειξαν οι Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, ανεβαίνοντας πρώτοι στο ικρίωμα της αγχόνης, ανύψωσαν την...
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ΜΑΤ έσπασαν την πορεία στα δυο (ως συνήθως)

Με την κλασική και δοκιμασμένη από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν μέθοδο, τα ΜΑΤ έσπασαν πριν από λίγο την μεγάλη πορεία στο Σύνταγμα. Κάποιοι πέταξαν όπως και στις άλλες πορείες μπουκάλια στα ΜΑΤ, αυτά επιτέθηκαν με χημικά και διέλυσαν την πορεία στο ύψος της Μεγάλης Βρετάνιας. Ακριβώς όπως και την προηγούμενη φορά.Αυτή την ώρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ολονυχτία στο σημείο της δολοφονίας, αυρίο στις 4.30 τρισάγιο στη μνήμη του Μανώλη

ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 4:30 ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ... ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.


ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ...

Άγρυπνοι έμειναν όλο το βράδυ οι περίοικοι στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου (και παραμένουν στο σημείο) όπου έχασε την ζωή του ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης. Ο άτυχος Έλληνας έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές τριών αλλοδαπών, επειδή κρατούσε μια κάμερα, με την οποία ήθελε να απαθανατίσει την γέννηση της κόρης του. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι...
Διαβάστε περισσότερα...

Η Turkish Airlines χορηγός του τμήματος βόλεϊ του Ηρακλή!

Είδατε τι ωραία που περνάνε τη προπαγάνδα τους; 

Στη φωτογραφία το κύπελο που πήρε ο Παναθηναικός με τα χαραγμένα γράμματα της εταιρίας αφού ήταν βασικός χορηγός της διοργάνωσης!

H Turkish Airlines εξετάζει με τους διοικούντες του τμήματος βόλεϊ του Ηρακλή το ενδεχόμενο συνεργασίας σε χορηγικό επίπεδο.

Οι επαφές των δύο πλευρών...
Διαβάστε περισσότερα...

Καλά ξυπνητούρια κύριε Πρετεντέρη...

Υποκριτές. Μετά το φόνο του 44χρονου θυμήθηκαν όλοι το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι τον επόμενο φόνο που θα βγουν να γράψουν πάλι τα δακρύβρεχτα άρθρα τους. Και η ζωή συνεχίζεται...

«Μας πήραν την Αθήνα...»...
Διαβάστε περισσότερα...

''Αν οι Έλληνες έχουν την τύχη των Ινδιάνων αυτό θα ήταν καλό για την ανθρωπότητα''

Στιχομυθία στο facebook της Αφρα Αλ Σάλεχ, με κάποιον Κώστα.
Ο Κώστας λέει:
"Οι Έλληνες θα έχουν την τύχη των Ινδιάνων. Από 6 εκατομμύρια το 1500 σήμερα είναι μερικές εκατοντάδες (;) χιλιάδες"
Και η Άφρα απαντά...
Διαβάστε περισσότερα...

''Η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται''

Η αλήθεια είναι ότι πλέον οι Έλληνες μπορούν να κυκλοφορήσουν καλυτερα από ότι πριν σε δύο πλατείες του κέντρου. Στη πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και στη Πλατεία Αττικής. Μη ρωτήσετε γιατί. Όλοι ξέρετε και όλοι υποψιάζεστε το πως! Σίγουρα πάντως όχι εξ αιτίας του Παπουτσή!

Είπε ο Σαμινοπνίχτης...
Διαβάστε περισσότερα...

Γενική 24ωρη απεργία κατά των οικονομικών μέτρων

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση».

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων...
Διαβάστε περισσότερα...

Colpo Grosso για την άλωση της ΣΕΚΑΠ από την Άγκυρα

Η πώληση της ΣΕΚΑΠ, οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν, μεθοδεύσεις και πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται σε μία “προώθηση” της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας σε τουρκικά συμφέροντα. Την προηγούμενη Πέμπτη (5/5/2011) η εφημερίδα “Στόχος” κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο αποκλειστικό θέμα, που...
Διαβάστε περισσότερα...

Το νου σας ρεμάλια!

Χωρίς σχόλια...

Διαβάστε περισσότερα...

Λαϊκή Αυτοάμυνα Τώρα! (video)

Πατέρας 4 παιδιών. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από "αναξιοπαθούντες" λαθρομετανάστες, έξω απ' το σπίτι του, για μια βιντεοκάμερα.

Δείτε το video...
Διαβάστε περισσότερα...

To τραγικό της υπόθεσης...

Πέρα φυσικά από το γεγονός ότι ένας άτυχος άντρας έπεσε θύμα στυγερής δολοφονίας μια μέρα που θα μπορούσε να ήταν απ΄τις πιο χαρούμενες της ζωής του, είναι ο τύπος του εγκλήματος.
Δεν επρόκειτο για καρτέρι,δεν ήταν κάτι προμελετημένο και κανείς δεν...
Διαβάστε περισσότερα...

Η οργισμένη συγκέντρωση για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη

Η δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη από 3 λαθρομετανάστες άναψε το φιλίτι της οργής που εδώ και χρόνια συσσωρεύεται στους Έλληνες που βλέπουν τις ζωές τους να ρημάζονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας. Ληστείες, βιασμοί, τρομοκρατία και τώρα ένας φόνος. Φόνος ενός πατέρα που δεν πρόλαβε να δει το κοριτσάκι του να γεννιέται.

Από νωρίς...
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση κατά αναρχοβλαμμένων στην Βίλλα Αμαλία (video)

Και απελευθέρωση της Πλατείας Βικτωρίας

Δείτε το video...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP