Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΤΟΥΡΚΟΙ "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ" ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΥΓΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...

ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΑΕΙ. ΖΑΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...


Προσέξτε... δεν είναι ακόμη μια φωτογραφία! Πρόκειται για φωτογραφία από την χθεσινοβραδινή και υποτιθέμενα ιδιωτική επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Θράκη, που ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ! Διακρίνονται εμφανώς αγνώστου ταυτότητος "άνδρες ασφαλείας" οι οποίοι φορούν κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα (για να ξεχωρίζουν από το πλήθος) στων οποίων την πλάτη, όπως διακρίνεται σε μιά εκ των φωτογραφιών, αναγράφεται η λέξη GOVERLi στα τούρκικα. Σε ελεύθερη μετάφραση η λέξη GOVERLi σημαίνει ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. 

Ασφαλώς Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας δεν διακρίνονται πουθενά. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ένας υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται (έστω και... ιδιωτικά!) μιά ξένη χώρα, μαζεύεται πλήθος για να τον υποδεχθεί (έστω κι αν μαζεύεται από... περιέργεια), αλλά την Τάξη και την Ασφάλεια έχουν αναλάβει να την τηρήσουν κάποιοι αγνώστου προελεύσεως άνδρες με την ταυτότητα "GOVERLi" και πρώτος και καλύτερος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης δεν έχει παραιτηθεί από εχθές, είτε από ευθιξία, είτε από ανικανότητα... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που να μπορεί να μας απαντήσει ποιοι είναι αυτοί που κάνουν την δουλειά της Αστυνομίας φορώντας ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ στολές στον Εχίνο παρουσία του Νταβούτογλου;;; Γιατί ακριβώς περί αυτού πρόκειται...

Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το καθεστώς των Αθηνών έχει παραχωρήσει καθεστώς αυτονομίας στο τούρκικο προξενείο και τους εγκάθετους της ΜΙΤ στην περιοχή, που ασκούν πλέον καθήκοντα αστυνομικών αρχών... Οι τοπικές Ελλαδικές Αρχές έχουν δύο επιλογές. Η μία να παραμείνουν στις θέσεις τους συναινώντας την προδοσία, κάτι που ήδη διαπράττουν και η άλλη να σώσουν έστω και την τελευταία στιγμή, την τιμή τους και την αξιοπρέπεια τους, να καταγγείλουν το σάπιο καθεστώς των Αθηνών και να παραιτηθούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα Διαμαρτυρίας

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα καλούμε τους κατοίκους της περιοχής που περικλείεται στο τετράγωνο Πλατεία Βικτωρίας- Αβέρωφ - Αχαρνών σε Ειρηνικό Κάλεσμα Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17.

Η εγκληματικότητα, η βρωμιά, η ανασφάλεια, τα ναρκωτικά και η πορνεία από κακοποιά στοιχεία που έχουν εισέλθει δολίως στη χώρα, έφτασαν σε εκρηκτικό σημείο στη γειτονία μας. Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει και η καθημερινότητα μας είναι πλέον τραγική.

Οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις μας προς τους αρμοδίους τα τρία τελευταία χρόνια, πέφτουν στο κενό. Η απογοήτευση και η πικρία μας για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και αδράνεια της Πολιτείας έχει από καιρό ξεπεράσει τα όρια μας.

Φτάνει πια στην υποβάθμιση της ζωής μας. Η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.
Όλοι στο κάλεσμα Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας γιατί και οι φιλήσυχοι φορολογούμενοι πολίτες της περιοχής έχουν δικαίωμα σε μια ασφαλή πολιτισμένη και ειρηνική καθημερινότητα.

Επιτροπή Κατοίκων Περιοχής Μουσείου Διαβάστε περισσότερα...

Η προσπάθεια φίμωσης τους Αντιομοσπονδιακού χώρου συνεχίζεται...

Αναδημοσίευση από http://epalxi.net/?p=1620 
Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η οργάνωση που μάχεται δήθεν για τους νέους, έρχεται να στερήσει την ετήσια χορηγία από τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων για ιδεολογικούς λόγους! Ο ΕΦΑΕΦΠ απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ λόγω της διαφωνίας του με τη «λύση» ομοσπονδίας στο Κυπριακό, η οποία προνοείται από το καταστατικό της Ένωσης και εντελώς αντιδημοκρατικά αποκλείει από τους κόλπους της τους φοιτητές που διαφωνούν με την εν λόγω «λύση».
Ο Οργανισμός Νεολαίας, λοιπόν, απεφάσισε εντελώς ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, χωρίς να σεβαστεί τη δική μας άποψη και το δημοκρατικό μας δικαίωμα να διαφωνίσουμε με την ομοσπονδία, ότι η ετήσια χορηγία δεν θα επιδίδεται πλέον στον ΕΦΑΕΦΠ διότι απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ!
Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ προς τις παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ, οι οποίες διαφωνούν με την ομοσπονδία με σκοπό να μας φιμώσουν και ν’ ανακόψουν τη δυναμική που δείχνει να έχει αποκτήσει ο ΕΦΑΕΦΠ τα τελευταία χρόνια με την εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών του. Ολοένα και περισσότεροι φοιτητές εντάσσονται στους κόλπους του ΕΦΑΕΦΠ και ενστερνίζονται τις αγνές μας ιδέες και τον ανιδιοτελή μας αγώνα και εναντιώνονται στη «λύση» ομοσπονδίας. Αυτήν τη δυναμική πορεία θέλουν ν’ ανακόψουν οι κομματικοί μηχανισμοί που ελέγχουν το ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας!
Δεν θα τους περάσει… Αποφασίσαμε ν’ αγωνιστούμε για τη σωτηρία του τόπου μας και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αγώνα όσες δυσκολίες και να βρούμε. Και θα δικαιωθούμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο χρόνο και να πάρει!
Επειδή δεν είμαστε ομοσπονδιακοί κύριοι του Οργανισμού Νεολαίας δεν προσφέρουμε στη Νεολαία; Δεν ωθούμε τους νέους στην πολιτικοποίηση και στην ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία; Αυτή είναι η προσφορά σας προς τη νεολαία;
Θα επανέλθουμε για το θέμα εντός των ημερών. Μέχρι τότε, σε καλούμε συμπολίτη να υπερασπιστείς τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το δικαίωμά μας ν’ αντιταχτούμε στην ομοσπονδία. Μην αφήσεις να περάσει ο ιδεολογικός τους πόλεμος ακόμα και αν διαφωνείς με τις ιδέες μας. Αντιστάσου στον ΦΑΣΙΣΜΟ τους!
“Διαφωνώ με ότι λες, άλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες!” Βολταίρος
το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ...

Ο KONDOR ΑΠΟ ΤΗΝ GREEK HACKING SCENE ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΪΔΗ ΚΑΙ ΤΟ BULGARMAK


WWW.BULGARMAK.ORG

HACKED BY KONDOR

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SITE ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ...
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ'' ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Διαβάστε περισσότερα...

Ανεργία 39% στους νέους έως 24 ετών!

«Σαρώνει» τους νέους η ανεργία. Οι τέσσερις στους δέκα αδυνατούν να βρουν δουλειά, καθώς η ανεργία εν μέσω κρίσης λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις.

Οπως προκύπτει από τα...στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στους νέους έως και 24 ετών το ποσοστό ανεργίας έφθασε τον Δεκέμβριο στο 39%, δέκα μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009.

Στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών η ανεργία φθάνει το 21%.

Μήνα με τον μήνα στις στρατιές των ανέργων προστίθενται δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο το γενικό ποσοστό ανεργίας «πέταξε» στο 14,8%, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το 2004 που οι αρχές καταγράφουν την ανεργία σε μηνιαία βάση.

Μέσα σε έναν χρόνο (Δεκέμβριος 2009 - Δεκέμβριος 2010) ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 228.535 άτομα ή 45,2%, ενώ μέσα σε μόνο έναν μήνα, σε σχέση δηλαδή με τον Νοέμβριο του 2010, σημείωσε άνοδο κατά 41.068 άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων υπολογίζεται πλέον σε 733.645 άτομα και διατυπώνονται προβλέψεις πως μέσα στο τρέχον έτος μπορεί να προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο.

Κι αυτό καθώς και το 2011 η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης. Για φέτος το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι το γενικό ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 14,5%.

Η πραγματική...
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία των Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η Αστυνομία.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ η συμπεριφορά της Ελληνικής (κατ' ευφημισμό) Αστυνομίας στην σημερινή (10/3/2011) ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΟΦ έξω από το τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου. (Χθες αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και στην Κομοτηνή)
Αρχικά απαγόρευαν τους Κυπρίους φοιτητές της ΠΕΟΦ να σταθούν ακόμη και 150 μέτρα απέναντι από το Προξενείο και τους ζητούσαν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ αμέσως.

Όταν είδαν ότι οι νέοι της ΠΕΟΦ δεν υπέκυπταν στις απειλές ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ σε γωνία (σε σχήμα "Π") με 3 κλούβες τους φοιτητές για να μην φαίνονται τα πανό και οι Ελληνικές σημαίες, για να μην "στεναχωρηθεί" στην "ιδιωτική" (κατά τ άλλα) επίσκεψή του ο κ. Νταβούτογλου. Όπως βλέπετε όμως ούτε και τότε οι φοιτητές το έβαλαν κάτω: 2 φοιτητές ανέβηκαν σε δέντρο κρατώντας Ελληνικές σημαίες ώστε να είναι ορατοί από το Τουρκικό Προξενείο.
2 ώρες αργότερα (μετά την αποχώρηση Νταβούτογλου από το Τουρκικό Προξενείο) οι ΠΕΟΦίτες ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν (ενώ ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ από ΜΑΤ και δεν υπήρχε καμία διέξοδος).
Οι διαταγές της Αστυνομίας: θα αποχωρούν μόνον "5 άτομα" κάθε "5 λεπτά"!!!

Λίγο αργότερα, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατευθύνθηκαν νότια, προς την περιοχή της Καμάρας (στην αντίθετη μεριά του Προξενείου) ο επικεφαλής των ΜΑΤ (με 3 διμοιρίες) τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να μπούνε στην πολυκατοικία όπου διέμεναν! Επέτρεψε μόνον σε ένα άτομο να μπει στην πολυκατοικία για να ανεβάσει τα υλικά (σημαίες και πανό)!
...
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ

Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ''ΥΠΑΤΙΑ'' ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΓΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ...



Διαβάστε περισσότερα...

Mας έριξαν στα σκ...α και τώρα ζητάνε τα ρέστα - Αήθεις δηλώσεις Ντομινικ Στρος Καν για Ελλάδα

ImageΠρωτοφανής είναι ο τρόπος που επέλεξε, για να χαρακτηρίσει την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. «Στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι στα σκατά» είπε, χωρίς κανένα ενδοιασμό ο ισχυρός άνδρας του Δ.Ν.Τ.. Είναι απίστευτος ο εξευτελισμός της χώρας και βέβαια το γεγονός ότι το κράτος συναλλάσσεται με έναν τέτοιο τύπο. Και σε τελική ανάλυση στα ... σκατά  μας έριξαν αυτός και οι όμοιοί του οι οποίοι δέχονταν να μας δανείσουν λόγω απληστείας, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι το χρέος έβαινε μη εξυπηρετούμενο.
Μιλώντας για τους Έλληνες και την Ελλάδα σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό Canal+ με τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ» -θα προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία- ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χρησιμοποίησε ουκ ολίγα κοσμητικά επίθετα για τους Έλληνες.
Η φράση που θα συζητηθεί είναι αυτή που ο Στρος Καν επέλεξε για να περιγράψει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.
 «Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν κι όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους» ήταν η αρχή του λόγου του και η συνέχεια ανάλογη, λέγοντας ότι «η απάτη πάει σύννεφο».
Κατά τον Στρος Καν, κάποιοι έχουν κάνει τη φοροδιαφυγή «εθνικό σπορ», σημειώνοντας ότι, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που «δεν έχουν ψωμί να φάνε», κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.
Πάντως, οι Γάλλοι φρόντισαν να κόψουν τις αναφορές του Στρος Καν στις «φιλικές κουβέντες» που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου και που αποκάλυψαν ότι ο πρωθυπουργός συζητούσε μαζί του ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 για στήριξη της χώρας από το Δ.Ν.Τ..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Γ.Αυξεντίου και Ε.Παλληκαρίδη από το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο και όμως Ελληνικό

Ενώ το από το πρωί ο Δήμος της Αθήνας έχει ενημερώσει για τρεις νεκρούς στο Θησείο, ξάφνου οι δύο "αναστήθηκαν" και ο δήμος πληροφορεί πως οι δύο έμοιαζαν να είναι σε κακή κατάσταση, δεν ήταν όμως νεκροί!

Γειά σου ρε Καμίνη με τα ωραία σου

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Δράση για το ''αντιρατσιστικό'' νομοσχέδιο που φέρνει ο Καστανίδης

Μας εστάλη και το δημοσιεύουμε:

Λίγες ώρες πριν, στο κέντρο της Αθήνας, στο άγαλμα του γέρου του Μοριά, καμιά εκατοστή Έλληνες, οι μόνοι που αντέδρασαν πρακτικά στο δημοκρατικό νομοσχέδιο, περνώντας κι απ'το γνωστό κτίριο των 300 προδοτών. Συνθήματα, προκυρήξεις και ένα λιτό αλλά σημαντικό κείμενο για τους περαστικούς. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία αύριο έξω από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία αύριο Πέμπτη στις 13.30 το μεσημέρι απέναντι από το Τούρκικο Προξενείο λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Όλοι μαζί να διαδηλώσουμε στον βάρβαρο Τούρκο κατακτητή.

ΠΕΟΦ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP