Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Mέχρι και εκπομπή στην ΕΡΤ δίνουν στην Άφρα Αλ Σάλεχ...

ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 7.9.2010, συζήτησε και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Την έγκριση ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων οι σειρές «ΕΞΑΝΤΑΣ» με τον Γιώργο Αυγερόπουλο, «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» με τον Στέλιο Κούλογλου, «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» με τον Κώστα Βαξεβάνη και «ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

2. Τη συμμετοχή της ΕΡΤ ΑΕ στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ΕΡΤ θα λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό στούντιο στο περίπτερο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο οποίο φέτος θα έχουν ενεργό παρουσία όλοι οι εποπτευόμενοι από το Υπουργείο φορείς και οργανισμοί. Από το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό στούντιο θα προβάλλονται και θα μεταδίδονται ειδικές εκπομπές και θα γίνονται ζωντανές συνδέσεις με τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές τόσο της ΕΡΤ όσο και της ΕΡΤ3. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ΕΡΤ3 θα προσφέρουν τη δυνατότητα στο κοινό που θα επισκέπτεται το περίπτερο να κάνει τη δική του εκπομπή, καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή κατά τις ώρες 19.00 - 22.00.

3. Τέλος και σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 27.8.2010 για συνεργασία με νέο πάροχο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της μετάδοσης του δορυφορικού προγράμματος της ERT world, μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή της εταιρείας που θα έχει την ευθύνη της μεταφοράς του σήματός της, ο προεδρεύων του Δ.Σ. ενημέρωσε τα μέλη ότι απορρίφθηκε το αίτημα περί προσωρινής παράτασης συμβάσεων που είχε υποβάλει με σχετική αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η εταιρεία COMART Telecom, η οποία είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη μεταφοράς του σήματος της ERT world. Κατόπιν αυτού, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου 2010 ξεκίνησε ομαλά η μεταφορά του σήματος της ERT world από τον νέο πάροχο, την PCCW Global.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ"!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"...



πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛH!!!

- Δέκα φορτηγά παρατάχθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη
- Κομφούζιο στους δρόμους μέχρι τις επτά το πρωί
- Ρέππας: αν κάνετε κινητοποιήσεις θα δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος
-"Μας εξαπάτησε ο υπουργός" καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες


Άγριο και αυστηρό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των φορτηγών. Ο κ. Ρέππας έκανε σαφές ότι εάν ξαναυπάρξουν απεργίες μακράς διάρκειας η κυβέρνηση δεν θα τα ανεχτεί τέτοια φαινόμενα αιχμαλωσίας της αγοράς και θα μηδενίσει αυτόματα την μεταβατική περίοδο των τριών ετών για την απελευθέρωση του κλάδου.

To απόγευμα περίπου 20 φορτηγά απέκλεισαν την οδό Σταδίου . "Αυτή είναι μόνο η αρχή" είπε στο Newsit ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διεθνών μεταφορών Γιώργος Πασπάτης. "Ο υπουργός μας κοροίδεψε καθώς ακόμα παραμένουμε σε επίταξη. Αυτό είναι απαράδεκτο εμείς σταματήσαμε την απεργία επειδή μας υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνε πίσω την επίταξη όμως δεν το έκανε. Την προηγούμενη Πέμπτη κατέθεσε το νομοσχέδιο στην βουλή χωρίς καν να συζητήσει μαζί μας όπως επίσης είχε δεσμευθεί".

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών νιώθουν πως ο υπουργός μεταφορών Δ. Ρέππας δεν τήρησε την υπόσχεση του και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν ξανά τις κινητοποιήσεις τους. "Υπάρχουν σκέψεις να πάμε στις κατά τόπους νομαρχίες και να παραδώσουμε τα κλειδιά των φορτηγών" μας είπε ιδιοκτήτης φορτηγού που συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση.

"Κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους"

Αυτή την υπόσχεση δίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Αυτό που ζητάνε είναι η περίοδος προσαρμογής αντί στα 3 έτη που προβλέπει το νομοσχέδιο να πάει στα 5 ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν βιώσιμα εταιρικά σχήματα. Ζητούν επίσης  το κόστος αγοράς των αδειών για τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων από τις 102.000 ευρώ να ανέβει στις 140 χιλ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ζητήσει από το συμβούλιο της επικρατείας γνωμοδότηση για το εαν είναι η όχι σύννομη η επίταξη.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκλογές του Νοεμβρίου, η Χρυσή Αυγή και τα ΜΜΕ: ΣΠΑΣΤΕ την συνωμοσία της σιωπής!

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ''EGERSIS'' ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Η απόφασή μας είναι δεδομένη. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συμμετάσχει με αυτόνομα εθνικιστικά ψηφοδέλτια στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη καθώς και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις με πρώτη αυτή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την οποίαν προχωρούν οι εργασίες για κατάρτιση συνδυασμού. Τίποτε δεν είναι δυνατόν να αλλάξει την πορεία μας, μία πορεία που δεν υπήρξε προϊόν συναλλαγής και η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι το βίντεο το οποίο σας παραθέτουμε και στο οποίο αναγγέλλεται επίσημα(από τον Μάρτιο!) και μάλιστα μία ημέρα μετά την τρομοκρατική δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία μας η συμμετοχή μας στις εκλογές του Δήμου Αθηναίων.
Διαβάστε περισσότερα...

Το σκοτάδι δεν θα σκεπάσει το φως...

Ο ''gianniotis'' επέστρεψε


Αγαπητοί φίλοι/ες.

Νιώθω βαθύτατη υποχρέωση να ευχαριστήσω τον κάθε έναν προσωπικά για τον τρόπο με τον οποίο έδειξε την συμπαράστασή του, την φιλία του, την αγάπη του, αλλά και την εκτίμησή του προς το πρόσωπό μου.
Ευχαριστώ επίσης κι’ όλους τους φίλους αναγνώστες που εξέφρασαν με τον ίδιο τρόπο την ειρωνεία τους, αλλά και την ανακούφισή τους για την προσωρινή φίμωση του gianniotis blog.
Η αναστολή λειτουργίας ΔΕΝ ήταν δική μου επιλογή.
Ασπόνδυλα και γλοιώδη φασιστοειδή μεταμφιεσμένα σε πρόβατα, επεχείρησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν από τρίτο πρόσωπο τους κωδικούς του ιστολογίου και να "κτυπήσουν" …delete.!
Πρόκειται για τα ίδια ανθρωποειδή τέρατα που δέχονται μόνο την δική του άποψη, θεωρώντας αμάρτημα την οποιαδήποτε έκφραση διαφορετικής γνώμης από τη δική τους.
Δεν θα μείνω όμως σ’ αυτά τα υποκείμενα.
Χρέος μου είναι να απευθυνθώ σε σας και να μιλήσω μόνο μαζί σας.
Εσείς που καθημερινά επισκέπτεσθε το gianniotis blog, γνωρίζετε πολύ καλά πως πρόκειται για έναν πολιτικό – κυρίως – διαδικτυακό χώρο, όπου όλες οι απόψεις έχουν θέση.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έπεσαν πάνω μου κατά καιρούς όλα τα ..."κοσμητικά".
Χαρακτηρίσθηκα χουντικός, ακροδεξιός, φασίστας, κρυφοπασόκος, σφόδρα Ντορικός, ενίοτε Σαμαρικός, αλλά ουδέποτε ανθέλλην και κομμουνιστής.
Μέσα από τις 10.000 περίπου αναρτήσεις προσπάθησα – κι’ αυτό θα συνεχίσω να κάνω – να χτυπήσω το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα κύμβαλα που κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες ενός κακόμοιρου λαού.
Αυτά τα αλαλάζοντα κύμβαλα, που χωρίς ποτέ να κοιτάξω το χρώμα του πολιτικού τους …ενδύματος, εν μια νυκτί κοιμηθήκανε σκατατζήδες και ξυπνήσανε άρχοντες.
Όσο κι’ αν οι καιροί είναι ιδανικοί για τα ασπόνδυλα αυτά φασιστοειδή, όσο κι’ αν οι συνθήκες είναι εξ ίσου ιδανικές για την ...πώληση και την διαστρέβλωση γεγονότων που σκοπό έχουν να τσαλακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του Έλληνα πολίτη, τόσο πιο δυνατά θα με βρίσκουν απέναντί τους.
Ζούμε σε καιρούς που όποιος τολμήσει να αποκαλύψει οτιδήποτε, ή και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αυτομάτως οι …"προοδευτικοί" ψευτοκουλτουριάρηδες θα του προσάψουν τον χαρακτηρισμό του γραφικού, του εθνικιστή, του φασίστα ή και του παράφρονα ακόμη.
Μ' αυτούς τους χαρακτηρισμούς λοιπόν θα συνεχίζω να …εκπέμπω, και δεν πρόκειται να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός, αλλά ούτε και διατεθειμένος είμαι να καταπιώ αμάσητες τις ..."αλήθειες" που μου …σερβίρουν τα πολιτικά φερέφωνα.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου.

gianniotis Διαβάστε περισσότερα...

Στη Φλώρινα είδα την Ελλάδα...

Εκεί έπρεπε να σας είχα εθνοπουθενάκηδες


Στην κηδεία του Αυγουστίνου Καντιώτη στη Φλώρινα για να δείτε ότι τα σχέδια σας, όσο καλά κι αν τα οργανώνετε, δεν θα περάσουν.
Να δείτε μια ολόκληρη πολιτεία να ακολουθεί τον Ποιμενάρχη της στην τελευταία του κατοικία.
Παιδιά και ηλικιωμένοι με δάκρυα στα μάτια, δεν ήταν απλά μέλη μιας νεκροπομπής αλλά φωτεινοί στυλοβάτες του Ελληνισμού, πύρινοι κήρυκες της Ορθοδοξίας.
Εκεί στην ακριτική Φλώρινα, 10 χιλιόμετρα από τα Σκόπια και λίγα περισσότερα από την Αλβανία, αρχίζει η Ελλάδα.
Με τον πελώριο σταυρό – έργο του Καντιώτη - να δεσπόζει πάνω από τη πόλη και να θυμίζει σε κάτι πρακτορίσκους πως τα αποσταθεροποιητικά σχέδια τους πολύ απλά δεν έχουν καμία τύχη.
Στη Φλώρινα Ορθοδοξία και Ελληνισμός βαδίζουν χέρι – χέρι. Εκεί να πάτε, αν τολμάτε, για να τους πείτε για την κατάργηση του όρκου, του σταυρού, της σημαίας και ό,τι άλλο έχετε στο θολό σας το μυαλό.

Γιώργος Μιχαλόπουλος

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Τα κτήνη οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Είναι αδίστακτοι και θα τιμωρηθούν χωρίς δισταγμό από τον λαό.

Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλεί η σκέψη της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Μιλάμε για μία επιβάρυνση στα νοικοκυριά της τάξης των 750 Ευρώ κατ’ ελάχιστο. Μία ευθεία επίθεση εις βάρος της οικογενειακής επιβίωσης. Ένας βιασμός της εστίας, ένας εξαναγκασμός εις βάρος του πιο όμορφου κομματιού της ζωής: Των παιδιών.
Γιατί ποιός μπορεί να αμφισβητήσει ότι το πετρέλαιο και τη θέρμανση μπορεί να το στερηθεί υποφέροντας ένας ενήλικας ή ένας έφηβος. Ένα παιδί όμως; Πως θα στερήσεις την ζεστασιά από ένα παιδί μέσα στο ίδιο του το σπίτι; Με ποιό δικαίωμα κάνεις αυτή την κτηνώδη ενέργεια – ευθεία επίθεση σε πλάσματα που δε μπορούν καν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους;
Εντέλει ποιοί διάολο είναι αυτοί οι σύμβουλοι της κουστωδίας που τους χρυσοπληρώνουμε και το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι συμβουλές αυτού του τυπου; ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι άσχετοι που επιβάλλουν κεφαλικό φόρο; Θέλει συμβούλους δηλαδή αυτή η απάνθρωπη – ναζιστική πολιτική; Θέλει “μάνατζερς, διαχειριστές” και άλλα κωμικά φληναφήματα για να κρύψουν την ευθεία επίθεση στις βάσεις της κοινωνίας;
Για να δούμε λοιπόν ποιά θα είναι η αντίδραση των ΜΜ”Ε” σε αυτή την εξόφθαλμη, φονική πρόκληση που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες. Για να δούμε τι θα πουν αυτοί που υποδεχόντουσαν τον ΓΑΠ σαν “τεχνοκράτη” που θα δώσει “λύσεις”. Αύξηση στον ΦΠΑ, στα τσιγάρα, στα ποτά, στα , στα καύσιμα και τώρα στο πετρέλαιο θέρμανσης; ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ; Χρειαζόταν ο ΓΑΠ και οι 700 σύμβουλοι για να πάρουν τα μέτρα που θα έπαιρνε και ο σουλτάνος ή ο Μουσολίνι;
Για να δούμε ως πότε θα νομίζουν όλοι αυτοί οι κύριοι των ΜΜ”Ε” ότι θα μας παραμυθιάζουν με τους “μπουχέσες της Ραφήνας” νομίζοντας ότι θα γλιτώσουν τους καρπούς της λαϊκής οργής.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Ανασχέστηκα....

Έμαθα Γιώργο για τις σαρωτικές σου αλλαγές και αισθάνθηκα ένα πόνο στην κοιλιά. Όντας δυσκοίλιος και εξαιρετικά δύσπιστος αφού 40 χρόνια τώρα δεν έχω καταλάβει σε τι ωφελούν οι ανασχηματισμοί, έτρεξα να προλάβω, να μάθω, να ενημερωθώ ρε αδερφέ τι τελικά άλλαξε. Ψάχτηκα πολλές ώρες χαμένος σε σελίδες, άρθρα και αναλύσεις, μα άκρη δε βρήκα. Η αναζήτηση της αλήθειας επέτεινε το κοιλιακό μου άλγος. Είχα ανασχεστεί. Άναψα τσιγάρο και έφυγα καρφί για τουαλέτα. Εκεί είχα περισσότερο χρόνο να σκεφτώ, να συλλογιστώ. Η μεγάλη αναμονή επέτεινε την δυσκοιλιότητα μου. Η κουράδα καθιστική διαδήλωση* ήρθε ως λύτρωση μετά από σκληρή μάχη μιας ολόκληρης ώρας. Με ζωγραφισμένη πλέον την ανακούφιση στο πρόσωπο μου είχα ήδη πάρει την απάντηση που ζητούσα.
Αυτό είναι είπα ο ανασχηματισμός. Μια λίστα με ονόματα. Και ένα σφίξιμο. Ένα ατέλειωτο σφίξιμο.



Κουράδα ''Καθιστική διαδήλωση'' :
Είναι η κουράδα των δυσκοίλιων! Δεν βγαίνει με τίποτα, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής της! Προσοχή, αν δεν θέλει να βγει, μ-η-ν την πιέσετε! Δεν παίρνει από λόγια! Κίνδυνος να μετατραπεί σε κουράδα 'εγκεφαλικό'.Απαραίτητα εργαλεία : Εφημερίδα, περιοδικό, nintendo, psp ίσως και laptop και πολλή υπομονή.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνική αντίδραση στο σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»)

Στις 20 Ιανουαρίου του 2010, η τουρκική εφημερίδα Taraf αποκάλυψε το τουρκικό σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»). Το ζήτημα, για αυτονόητους λόγους, έτυχε πολύ μεγάλης δημοσιότητας και στη χώρα μας από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, και απασχόλησε έντονα τόσο την κοινή γνώμη όσο και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Σε αντίθεση όμως από ό,τι θα υπέθε­τε κανείς, η αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριά» και η δημοσιοποίηση του στο ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Τουρκία, δεν σημαίνει αυτόματα και την ακύρωση ή αχρήστευση του. Όπως θα δείξουμε στην ανάλυση (που αποτελεί τμήμα μίας ευρύτερης μελέτης) που ακολουθεί, το σχέδιο «Βαριά» αποτελεί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για την Τουρκία, καθώς στηρίζεται σε ΣΥΓΚΕ­ΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ και λοιπά δεδομένα και η ριζική αντιμετώπιση του από τη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ. Επιβάλλεται να γίνουν πρόσθετες ενέργειες οι οποίες περιγράφονται παρακάτω.


συνέχεια εδώ


Για όσους θυμούνται είχαμε παρουσίασει από το egersis εκπομπή στην οποία ο κ.Γιάννης Θεωδοράτος ανέλυε το τουρκικό σχέδιο'' BALYOZ''
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP