Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

H Τζούλια Αλεξανδράτου, ο κανακάρης του Λευτέρη Ζαγορίτη και το one night stand στο Πολεμικό μουσείο.

Η γνωστή πορνοστάρ επιστρέφει στην επικαιρότητα εκμεταλλευόμενη τη σαπίλα του συστήματος και τον κανακάρη του εθνοσωτήρα και υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ , Λευτέρη Ζαγορίτη.

Πρόκληση και αηδία προκαλούν στην Ελληνική κοινωνία τα προνόμια που απολαμβάνουν οι γόνοι των προνομιούχων στην Ελλάδα , ξεφτιλίζοντας με τις προκλήσεις τους τόσο τον Ελληνικό στρατό όσο και τη σαπίλα που επικρατεί και σε αυτό το κεφάλαιο του Ελληνικού δημοσίου.

Ο εκλεκτός κανακάρης της οικογένειας Ζαγορίτη... Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΡΙΤΣΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΓΙΟΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ...

Έντονες διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς της Πιερίας είχαμε έξω από το ξενοδοχείο "Δίον" στη Γρίτσα Λιτοχώρου το βράδυ του Σαββάτου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου που εκείνη την ώρα παρίστατο στη σύνοδο των πρυτάνεων στο εσωτερικό του κτιρίου. Ομάδα εκπαιδευτικών παρέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας στην υπουργό.

Η κ. Διαμαντόπουλου παραχώρησε λίγο αργότερα συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

Ενωμένα Έθνη - Αγγλία 4-1

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με την Εθνική Γερμανίας. Θυμίζει πιο πολύ ομάδα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον νόμο Μποσμάν και γεμίζει το ρόστερ της με ξένους παίχτες.

Μία ολόκληρη εντεκάδα με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν Γερμανική καταγωγή έχει η Nασιονάλμανσαφτ στο mundial 2010.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Ντένις Αόγκο: Νιγηρία


Ζερόμ Μπόατενγκ: Γκάνα


Σερντάρ Τάσι: Τουρκία


Μάρκο Μάριν: Γιουγκοσλαβία


Μεσούτ Οζίλ: Τουρκία


Πιότρ Τροχόφσκι: Πολωνία


Σάμι Κεντίρα: Τυνησία


Μάριο Γκόμεζ: Ισπανία


Μίροσλαβ Κλόζε: Πολωνία


Κακάου: Βραζιλία


Λούκας Ποντόλσκι: Πολωνία

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΜ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Γκρούεφσκι: «Έχουμε τακτικές επαφές με τον κ. Παπανδρέου»

  • Με τον Έλληνα πρωθυπουργό βελτιώνουμε το κλίμα για να διευκολύνουμε τις πρωτοβουλίες Νίμιτς, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε, χθες, Σάββατο, στα Σκόπια, ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, έχει εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με την Αθήνα και τα Σκόπια, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο μεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, έχει εντατικοποιήσει τις δραστηριότητες και τις διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη και αυτό αφήνει ελπίδες για εξεύρεση λύσης (σ.σ του ζητήματος της ονομασίας) », ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, Στέφεν Φανάκερε, ότι οι δυο πλευρές διεμήνυσαν ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σκοπό έχουν την βελτίωση του κλίματος και την διευκόλυνση των προσπαθειών του κ.Νίμιτς.
«Έχουμε τακτικές επαφές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με σκοπό να βελτιώσουμε την γενικότερη ατμόσφαιρα και το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, να καλλιεργήσουμε το έδαφος, έτσι ώστε ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς να μπορέσει να συνεχίσει με τις ιδέες του και με την επικοινωνία και πιθανόν να προκύψει κάποια πρόταση η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές, όπως φυσικά και από τους πολίτες της Μακεδονίας. Ενθαρρύνουμε τον κ. Νίμιτς να συνεχίσει τις ενέργειες του και εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε καλύτερη ατμόσφαιρα», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.
Πρόσθεσε ότι «είναι θετικό που η Ελλάδα κατανόησε τελικά ότι η χώρα μας και η κυβέρνηση μας επιθυμεί την εξεύρεση λύσης, κάτι που σημείωσε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στην ομιλία του στην Σύνοδο Κορυφής της Διαβαλκανικής στην Κωνσταντινούπολη».
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ανέφερε χθες, από την πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, ότι οι συναντήσεις των πρωθυπουργών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας συμβάλουν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να αποτελέσει η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

Στυγνός εκβιασμός του ΔΝΤ στην Ρουμανία - Οι νταβατζήδες τα θέλουν όλα

Εκβιασμός από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο λαό της Ρουμανίας: Ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την αποδέσμευση μίας νέας δόσης «βοήθειας» που χορηγεί στη Ρουμανία, έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας να ακυρώσει ένα τμήμα του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης.

«Αναμένοντας την εξεύρεση μέτρων αντικατάστασης, η σύνοδος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ, η οποία αναμενόταν να εγκρίνει, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, την αποδέσμευση του πέμπτου τμήματος της βοήθειας του Ταμείου στη Ρουμανία, αναβλήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε ότι η μείωση κατά 15% των συντάξεων που προβλέφθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Εμίλ Μποκ, έως τα τέλη του 2010 είναι αντισυνταγματική.

Αυτό είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά ενός προγράμματος λιτότητας που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό, που ετοιμάστηκε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ.

Η Ρουμανία έλαβε την άνοιξη του 2009 τη δέσμευση διεθνών πιστωτών να της καταβάλουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι τα περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ της πέμπτης δόσης θα τεθούν στη διάθεση της Ρουμανίας, μόλις οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν.

Κουράγιο Ρουμανία! Πες όχι στους διεθνείς νταβατζήδες, υπερασπίσου την εθνική σου αξιοπρέπεια! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει ένα τέτοιο κράτος που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την κομμουνιστική δικτατορία του Τσαουσέσκου!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP