Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ελληνική τουριστική διαφήμιση για την Σαντορίνη στο περιοδικό της Air Mekong στις πτήσεις εσωτερικού στο Βιετνάμ

Να κι ένα ευχάριστο νέο από την Άπω Ανατολή!!!

Αναδημοσιεύουμε από το travelnikos.blogspot


Ελληνική τουριστική διαφήμιση για την Σαντορίνη στο περιοδικό της Air Mekong στις πτήσεις εσωτερικού στο Βιετνάμ
Πιο συγκεκριμένα ένας δικός μου άνθρωπος χθες ταξίδεψε από την Σαϊγκόν στο Ανόι για δουλειές και επέστρεψε αυθημερόν. Άνοιξε το περιοδικό της εταιρείας που υπάρχει σε κάθε κάθισμα στα αεροπλάνα της και τι να δει;
Την Ελλάδα φυσικά και πιο συγκεκριμένα την Σαντορίνη.
Βέβαια φρόντισε να μου φέρει ένα τεύχος (thanks!)


Το καμπαναριό και τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης


Το περιοδικό: Vietnam Travellive της εταιρείας Air Mekong. Διακρίνεται ο τίτλος: Santorini Exotic Sunset στα αριστερά. Μετά γράφει: Nơi hoàng hôn lộng lẫy που σημαίνει φανταστικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης.


Santorini exotic sunset


Τα κείμενα είναι στα Βιετναμέζικα και στα Αγγλικά


Συνολικά το αφιέρωμα καλύπτει 14 σελίδες

Διαβάστε περισσότερα...

Υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Έτσι κρατηθηκε ζωντανή και Ελληνική η γεννιά μου.

μέρος πρώτο


μέρος δεύτερο


μέρος τρίτο
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
Πολιτισμός Και Κουλτούρα
Ο Ελληνικός Πολιτισμός


Τα συμπεράσματα και η διαπίστωση του Ίωνος είναι ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος, είναι ταυτισμένος με τον Ελληνισμό. «Τόσοι αιώνες πολιτισμός μπήκε πια στο αίμα και στα νεύρα του Ελληνικού λαού, μπήκε ως τα κόκκαλα του κορμιού του. Ό σκελετός, τα νεύρα και το αίμα του Έλληνα είναι παλιά και πολιτισμένα. Και τούτο είναι και η δύναμη και η αδυναμία της φυλής.
Η σύγχρονη Κοινωνιολογία ασχολείται συστηματικά και εκτεταμένα με τον «πολιτισμό» (τεχνικό και πνευματικό) και ειδικότερα με την «κουλτούρα», πού εκφράζει τον πνευματικό πολιτισμό και περιλαμβάνει τα δημιουργήματα της ανθρώπινης διανόησης και τέχνης, σε όλες της τις μορφές.
Ό Ίων δίνει μία ξεχωριστή πνευματικότητα στον πολιτισμό και υπογραμμίζει ένα βασικό χαρακτηριστικό του, που είναι το πλάσιμο εξαιρετικών, ανωτέρων ανθρώπων. Γράφει:

«Πολιτισμός δεν είναι μόνο κοινότητα σκέψης, αίσθησης και θέλησης, παρά και βάση για να υψωθεί επάνω ο ανώτερο είδος των ανθρώπων, οι εξαιρετικοί ανθοί, οι μεγάλοι άνδρες σε κάθε λογής ανθρώπινη ικανότητα. Έχει την αξιοσύνη ο πολιτισμός να πλάση τους εξαιρετικούς ανθρώπους, πού περιέχουν και αντιπροσωπεύουν όλες τις ιδιότητες και ικανότητες του πολιτισμού και του έθνους που τους εγέννησε» (*1).

Περιγράφοντας το περιεχόμενο και την έκταση της έννοιας «πολιτισμός» δείχνει καθαρά ότι σ' αυτή δίνει περισσότερο ηθικό-πνευματικό περιεχόμενο:
«Του πολιτισμού τα κύρια παρακλάδια λογαριάζονται,οι τέχνες, οι επιστήμες, οι φιλοσοφίες, κάποια θρησκεία και κάποια ηθική. Και όλα αυτά μαζί ή το καθένα ξέχωρα υψώνουν τον άνθρωπο από πάνω από τις πατρίδες, όσο και να βρίσκονται θεμελιωμένα όλα σε κάποια πατρίδα, σαν παρακλάδια του πολιτισμού, πού κι' αυτός έχει πατρίδα» (*2).

Ό Ίων πίστευε ότι οι πολιτισμοί είναι συνδεδεμένοι με τα έθνη, είναι δημιουργήματα τους και επομένως οι πολιτισμοί είναι εθνικοί:
«Πολιτισμούς γεννούν τα έθνη και αυτά μονάχα. Και αυτή είναι η αξιοσύνη τους ή μεγάλη. Όσα δείχνονται άξια να γεννούν πολιτισμούς είναι σημαντικά στον κόσμο, αξίζουν να ζουν και να προκόβουν. Τα άλλα χρησιμεύουν μονάχα για δούλοι, για πάτημα, είναι οι σκλάβοι των πολιτισμένων, το υποπόδιο των ποδιών τους για να ανεβούν αυτά» (*3).

Υπάρχουν έθνη-δημιουργοί πολιτισμών και έθνη-δέκτες ξένων πολιτισμών ή και ανίκανα ακόμα και γι' αυτό:

«Δε φτάνει όμως να είναι ένα έθνος πολιτισμένο, πρέπει κιόλας να είναι πολιτισμένο από δικό του πολιτισμό. Βέβαια, κάθε πολιτισμός, όσο πρωτότυπος και αν φαίνεται, βρίσκεται στ' αλήθεια, επηρεασμένος είτε από ξένους πολιτισμούς, είτε από παλιότερους, γεννημένους κι' αυτούς από το ίδιο έθνος ή και από τα δύο μαζί. Άλλο όμως επηρεασμένος από ξένους και άλλο ξένος πολιτισμός μεταφυτεμένος σ' ένα έθνος. Είναι έθνη που δεν μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμούς, παρά μόνο δέχονται ξενοφερμένους και τους διαστρέφουν κατά το φυσικό τους.
Είναι κι άλλα που μήτε αυτό δύνονται να καταφέρουν, δε χωνεύουν καν τους πολιτισμούς. Μα βρίσκονται και τέτοια έθνη, που όλοι οι ξένοι και παλιότεροι πολιτισμοί αφομοιώνονται μέσα τους και γίνονται αφορμή για να προχωρήσουν πάρα πέρα, στυλοβάτης για να υψωθούν, σπορά για να καρπίσουν αυτά και να γεννοβολήσουν το δικό τους, το γνήσιο πολιτισμό τους. Γι αυτά τα έθνη ο πολιτισμός δεν πάρθηκε άπ' άλλου, παρά είναι καρπός εντόπιος, δεν είναι πολιτισμός απ’ έξω, αλλά από μέσα, όχι μπασμένος από ξένους τόπους και έθνη, παρά από τα τρίσβαθα των σωθικών τους βγαλμένος» (*4)...
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοφανές επεισόδιο στα Κατεχόμενα της Κύπρου.Η αστυνομία συνέλαβε ευρωβουλευτές και ιερωμένους!

Πρωτοφανές επεισόδιο στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Το κατοχικό καθεστώς συνέλαβε ευρωβουλευτές και ιερωμένους, οι οποίοι πήγαν στις κατεχόμενες περιοχές για να διαπιστώσουν την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

http://www.newsit.gr/files/Image/12-03-11/resized/Katexomena_K_576_355.jpgΕιδικότερα, η λεγόμενη αστυνομία του κατοχικού καθεστώτος συνέλαβε την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα -γιο του ηγέτη της Αλληλεγγύης Λεχ Βαλέσα- και Αρτούρ Ζασάστα και τη Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, τον Κύπριο πρώην ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση, τον επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο και τον πατέρα Σάββα, ο οποίος εργάζεται σε θέματα θρησκευτικής κληρονομιάς και μία υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαζί τους συνελήφθη και ο Λοϊζος Αυξεντίου, ο οποίος ως μέλος της Κίνησης Προσφύγων, είχε υποβάλει προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, η οποία οδήγησε και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου γίνεται αναφορά στην ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου.

Η σύλληψη έγινε στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε άγνωστο χώρο κράτησης, ενώ οι γυναίκες κρατούνται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η κ. Θεοχάρους δήλωσε σε δημοσιογράφο του ΡΙΚ, ότι η ομάδα μετέβη στα κατεχόμενα για να διαπιστώσει την καταστροφή εκκλησιών στο Ριζοκάρπασο και την περιοχή Μεσαορίας, την πεδιάδα μεταξύ Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι λεγόμενοι αστυνομικοί τους πήραν τις ταυτότητες χωρίς να τους δώσουν καμιά εξήγηση, ούτε γιατί τους συνέλαβαν ή που είχαν μεταφέρει τους άλλους άνδρες. Η τηλεφωνική συνομιλία της κ. Θεοχάρους, μέσω κινητού τηλεφώνου διακόπηκε απότομα.

Για την σύλληψη ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, άρχισε επαφές με το κατοχικό καθεστώς για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

''ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ…''

Η γελιοποίηση της εξουσίας μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο
Θέλετε να φωνάξετε, να διαμαρτυρηθείτε;
Να βρίσετε για όλα αυτά που βλέπετε να συμβαίνουν γύρω σας;
Θέλετε να τα πείτε έξω από τα δόντια και δε ξέρετε πως;
Τώρα υπάρχει τρόπος
Εκτονωθείτε με το Χάρρυ Κλυνν στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΛΚΑ…
«ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ… «|
Σατιρική επιθεώρηση του Χάρρυ Κλυνν αντίδοτο στην κατάθλιψη του Έλληνα

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ - ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ - ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΖΕΛΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΝΑΡΕΤΖΗΣ
«ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ…»
Η γελιοποίηση της εξουσίας μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο
Στο Θέατρο ΒΙΛΚΑ, (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) εντός του πολυχώρου ΒΙΛΚΑ
Ανδρέου Γεωργίου 21
Τηλέφωνα 2310 480.980 και 2310 522.940

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 9:30 ΚΥΡΙΑΚΗ 7:30
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ και ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε ο βλάκας που διέδωσε το δήθεν e-mail περί χρεωκοπίας;

Το τσουνάμι της βλακείας και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα (εδώ).
Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η ...
 (αναβαθμισμένη πλέον) Δίωξη Ηλεκτρ..Εγκλ. εντόπιζε τους διακινητές σε λίγα λεπτά.
Στη συγκεκριμένη, ακόμη να εκτελέσετε την εντολή της εισαγγελέως;
Γιατί; Είναι πανεύκολο να ξετυλίξετε το νήμα του χρόνου και να δείτε ποιός πονηρός ξεκίνησε την ιστορία, μόνο και μόνο για να ανεβάσει την "επισκεψιμόητα", με ένα εντυπωσιακό θέμα.
Το συγκεκριμένο μήνυμα πήρε τεράστια δημoσιότητα, επειδή οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι παντελώς ανώριμοι και κυρίως χαβαλετζήδες. Με πολύ μεγάλη ευκολία κάνουν share σε οποιοδήποτε θέμα, αρκεί να είναι χαζό !

Λέει ο πονηρός δηλαδή "ένα παληκάρι νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και έχει ανάγκη από 40.000 φιάλες αίμα. Το όνομά του είναι Μερισιώτης και το τηλέφωνό του 6969696".
Ε, λοιπόν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μαλάκες, που δεν σκέφτονται ότι, δεν μπορείς να διακινείς ένα μήνυμα με όνομα, τηλέφωνο, και λοιπά στοιχεία, για μια υπόθεση που δεν γνωρίζεις και πιθανώς να είναι ψεύτικη.

Το ίδιο συνέβη, με τη φωτογραφία μιας ανήλικης, που δήθεν εξαφανίστηκε. Η ανήλικη θα βλέπει τη φωτογραφία της και το πραγματικό της όνομα, για δεκαετίες εειδή κάποια ζώα, δεν έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη, να σκεφτούν ότι , επειδή είναι έυκολο το πάτημα του κουμπιού "διαδώστε" δεν το πατάμε κιόλας, για όποιο μήνυμα λέει "διαδώστε το", καταστρέφοντας μια οικογένεια, για να κάνουμε εμείς χαβαλέ στο facebook!

Έτσι, το συγκεκριμένο μήνυμα για τη χρεωκοπία, έφτασε να ρυθμίζει τις τύχες της Ελλάδας. Βεβαίως έχουν ευθύνες οι ηλίθιοι, που πιστεύουν ότι ένας τραπεζικός θα καθόταν να γράψει αυτές τις μπούρδες, επειδή το "υπαγόρευε η συνείδησή του" και θα μας καλούσε "να τα γνωστοποιήσουμε στον ελληνικό λαό" (κακούργημα δεν είναι αυτό;), δηλαδή να διαδώσουμε το μήνυμα, λες κι από τη διάδοσή του ωφελείται κανείς.

Όμως με το "διαδώστε το" πήρε διαστάσεις τσουνάμι. Ένα τσουνάμι βλακείας, που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στο να βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να λειτουργήσει τελικά, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Οι ευθύνες σας στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος είναι τεράστιες.
Θα είστε υπόλογοι και υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία, αν δεν εντοπίσετε τον βλάκα. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι τον γνωρίζετε ήδη, καθώς έχετε τεράστιες τεχνικές δυνατότητες, μπαγλαρώστε τον και στείλτε τον στον εισαγγελέα και στη δημοσιόητα, να μας εξηγήσει από κοντά, για τις "συναντήσεις του με μεγαλοτραπεζίτες και διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών". 

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Για τον ανδριάντα του Μεγαλέξανδρου

Γράφει ο Ιωάννης Παρίσης

Εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια κυκλοφορεί ηλεκτρονικά μια πρόσκληση για συμμετοχή σε δημοσκόπηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μας καλούν να ψηφίσουμε αν πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική (!!!) και μάλιστα επειγόντως γιατί… “ψηφίζουν σωρηδόν οι Σκοπιανοί”. Δεν αντιλαμβάνομαι ωστόσο γιατί θα πρέπει να τρέχουμε πίσω από μία (αγγλόφωνη και αγνώστου προελεύσεως και συμφερόντων) ιστοσελίδα και να παίζουμε το παιχνίδι της. Περιήλθα την ιστοσελίδα και είδα περί τίνος πρόκειται. Μας ρωτούν, μεταξύ των άλλων, αν πιστεύουμε ότι ο Αλέξανδρος (ως Σλάβος!) μιλούσε ελληνικά γιατί του άρεσε να μιλάει ξένες γλώσσες!!!


Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει επίσης αναδημοσίευση άρθρου του ανταποκριτού της βρετανικής εφημερίδας Guardian στην Αθήνα, της 16/2/09, με τίτλο “Greeks argue over statue of Alexander” το οποίο μας εκθέτει διεθνώς - όχι ψευδώς φυσικά - για το ότι αρνούμαστε να τοποθετήσουμε τον ανδριάντα του Αλεξάνδρου στην Αθήνα.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι, χρόνια τώρα, αντιδρούν στην τοποθέτηση ανδριάντων του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα της χώρας. Στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων υπάρχει εδώ και μια εικοσαετία, άγαλμα του Αλεξάνδρου, έργο του γλύπτη και ακαδημαϊκού Γιάννη Παππά. Στον ανδριάντα αυτόν παριστάνεται ο Αλέξανδρος σε νεαρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη ο έφηβος πρίγκιπας που ζούσε στην αυλή της Πέλλας και αγωνιζόταν με τους φίλους του στο κυνήγι με άλογο.

Ο Γιάννης Παππάς πέθανε το 2005 σε ηλικία 92 ετών, αλλά ο ανδριάντας παραμένει στην αποθήκη. Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων υποσχόταν κάθε χρόνο ότι «ο ανδριάντας θα τοποθετηθεί στην πλατεία Κοτζιά». Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Με τη σημερινή δημοτική αρχή είναι πιθανότερο να δούμε το άγαλμα του… άγνωστου λαθρομετανάστη, αλλά σίγουρα όχι του Αλεξάνδρου. Μένει λοιπόν, πρώτα να αποφασίσουμε εμείς αν θέλουμε τον Αλέξανδρο Έλληνα (και τη Μακεδονία ελληνική) και ας μένουμε μακριά από τα παιχνίδια των Σκοπιανών.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω ότι στις 30 Μαΐου 2010, η Αττική απέκτησε επιτέλους ανδριάντα του Φιλίππου Β’, Βασιλέως της Μακεδονίας, θεμελιωτή του Κοινού των Ελλήνων. Ο ανδριάντας κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στου Παπάγου, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού και την οικονομική συνδρομή του αρχιτέκτονα Μπάμπη Στάικου, δημότη Παπάγου. Ήδη κατασκευάζεται ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την ανάληψη της συνολικής δαπάνης από τον ίδιο δωρητή, προκειμένου να τοποθετηθεί σε χώρο του ενοποιημένου Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ελπίζουμε ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα αποκατασταθεί κατά κάποιο τρόπο το κενό.  Ωστόσο, η απαίτηση να αποκτήσει η πρωτεύουσα της χώρας ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παραμένει.

--Ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

«Αλβανικοί τόποι» η Θεσπρωτία κατά το αλβανικό κανάλι Top Channel

Και ενώ στην Ελλάδα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί επιπλήττουν τους δημοσιογράφους όταν αναφέρουν την Βόρειο Ήπειρο, στην Αλβανία σωβινισμός, η διαστρέβλωση της αλήθειας και η «βάφτιση» των Αλβανών μεταναστών και λαθρομεταναστών που ζούν στην Ελλάδα ως αλβανική μειονότητα, φαίνεται να αποτελεί το αγαπημένο θέμα μερίδας δημοσιογράφων.
Πιο συγκεκριμένα στην τηλεοπτική εκπομπή Sqip που παρουσιάστηκε στις 7 Μαρτίου 2011 από το αλβανικό κανάλι Τop Channel, παρουσιάστηκε το αγαπημένο θέμα των Αλβανών εθνικιστών το οποίο φαίνεται να μην ενοχλεί την αλβανική κυβέρνηση.
Πρόκειται για το ζήτημα των  «αλβανικών εδαφών» της Τσαμουριάς δηλαδή των περιοχών του ελληνικού Νομού Θεσπρωτίας. Πιο αναλυτικά η παρουσιάστρια της εκπομπής Ροντίνα Τζούγκα, κατάγραψε με "κρυφή κάμερα" (γιατί άραγε ποιος την κυνηγούσε;) στη Θεσπρωτία, έναν δήθεν ντόπιο αλβανό ταξιτζή που την ξεναγούσε στην Τσαμουριά όπως ονόμαζε την περιοχή.
Η Αλβανίδα δημοσιογράφος περιγράφει στην περιήγηση της τους «αλβανικούς τόπους» ενώ έλαβε συνεντεύξεις από «καταπιεσμένους» τσάμηδες της Θεσπρωτίας, οι οποίοι όπως φαίνεται όμως ήταν απλοί αλβανοί λαθρομετανάστες.
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στη γειτονική χώρα που όπως ο πρωθυπουργός της δηλώνει επιδιώκει να γίνει μέλος της ΕΕ.  


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον χίλιοι οι νεκροί στην Ιαπωνία

Ο ισχυρός σεισμός 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσαν τον θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές στις επαρχίες Μιγιάγκι, Φουκουσίμα, Τσίμπα, Ιβάτε και Τόκιο.
Σχεδόν δώδεκα ώρες μετά τον σεισμό, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 330 νεκρούς, 531 αγνοούμενους και 627 τραυματίες. Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι η σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.
Επίσης , ένας  νέος ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί τοπική ώρα(21:00 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία της Νιγκάτα, στην βορειο-δυτική Ιαπωνία, , σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK.
Στο μεταξύ, αγνοείται η τύχη αγνώστου αριθμού επιβατών ενός τρένου της γραμμής Σενσέκι -η οποία συνδέει τις πόλεις Σεντάι και Ισινομάκι- το οποίο βρισκόταν κοντά στον σταθμό του Νομπίρου όταν την περιοχή σάρωσε ένα κύμα ύψους δέκα μέτρων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το οποίο επικαλείται την αστυνομία.
Το παλιρροϊκό αυτό κύμα ακολούθησε τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ιαπωνία, ο οποίος ήταν μεγέθους 8,9 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).
Αγνοείται η τύχη και δεύτερου τρένου μετέδωσε, το απόγευμα, το πρακτορείο Jiji, το οποίο δεν διευκρινίζει εάν ο συρμός ήταν επιβατικός ή εμπορευματικός.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων.
Ακόμα και σε μία χώρα όπως η Ιαπωνία, όπου σημειώνονται συχνά σεισμοί, η δόνηση και το τσουνάμι που ακολούθησε, ήταν πρωτόγνωρη...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP