Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΜΕ ΑΟΥΝΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
...

Το μίσος τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η μανία με την οποία χτύπησαν και έλιωσαν την μηχανή -φανταστείτε την τύχη του συμπατριώτη μας- οι αλβανοί στην Χειμάρα. Φονικό εργαλείο το άουντι το οποίο επίσης βλέπετε σε φωτογραφία...
Στην Χειμάρα στήθηκαν οδοφράγματα και σηκώθηκαν πανώ για την δολοφονία του Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα που πρωτοστατούσε στους Εθνικούς Αγώνες των Χειμαριωτών και η εθνική οδός Αγ. Σαράντα - Αυλώνας παρέμεινε κλειστή τουλάχιστον για 14 ώρες. Η κατάσταση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΜΑΡΑ δεν έχει εκτονωθεί. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ... και οι Χειμαριώτες το γνωρίζουν. Κι αν ψόφησε το αίμα στις φλέβες των ελλαδιτών της παρακμής και του βολέματος δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον αλύτρωτο Ελληνισμό που μαζί με τους Έλληνες που βλέπουν καθαρά ότι... Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ, θα στήσουν τον χορό της Αντίστασης... ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ... Μπορεί η αλβανική αστυνομία να συνέλαβε ήδη 7 από τους 8 που επέβαιναν στα δύο οχήματα που καταδίωξαν τον Αριστοτέλη Γκούμα (ένας διαφεύγει), αλλά αυτό δεν είναι ικανό να αναστρέψει το οργισμένο ποτάμι της εκδικήσης που θα χτυπήσει σύντομα και αποτελεσματικά...
 
¨ΣΤΟΧΟΣ" Διαβάστε περισσότερα...

ΕΓΙΝΕ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ

ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Β. ΜΠΟΛΑΝΟΣ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χειμάρρα η κηδεία του 37χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από ομάδα τριών Αλβανών.
Κάτοικοι της πόλης, αντιδρώντας στη δολοφονία, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην αποφυγή των άγριων εθνικιστικών ενεργειών σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας. Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από και προς τη Χειμάρρα. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε σήμερα στις 11 τοπική ώρα. Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα ξανακλείσουν το δρόμο έαν δεν ληφθούν έμπρακτα μέτρα.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος επεσήμανε ότι "πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, αφού οι δράστες από ημέρες προκαλούσαν τον δολοφονηθέντα". Ακόμη, μίλησε για ρατσιστικά φαινόμενα, τα οποία οπισθοδρομούν την αλβανική κοινωνία...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα από τη ΣΦΕΒΑ

Η ΣΦΕΒΑ καταδικάζει με αποτροπιασμό τη στυγερή δολοφονία του Έλληνα της Χιμάρας Αριστοτέλη Γκούμα. Σήμερα, το έτος 2010 ο Αριστοτέλης προστίθεται στο μακρύ και ηρωικό κατάλογο των Ελλήνων που έπεσαν διαχρονικά στην Αλβανία του ζόφου και της ανελευθερίας, υπερασπιζόμενοι την Ελληνική γλώσσα και την εθνική καταγωγή.

Το Αλβανικό κράτος οφείλει να αποκαλύψει και να κολάσει παραδειγματικά τους άνανδρους δολοφόνους.

Το Αλβανικό κράτος οφείλει να εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας των Βορειοηπειρωτών και να διασφαλίσει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο δρόμος προς την Ευρώπη διέρχεται από τη Βόρειο Ήπειρο.

Η ωμή βία δεν κάμπτει τους Έλληνες της Χιμάρας.

Η τρομοκρατία δε λυγίζει το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Η ΣΦΕΒΑ αγωνίζεται ψυχικά ενωμένη με τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας μέχρι την τελική νίκη του δικαίου και της ιστορικής επιταγής.

Το Δ.Σ της ΣΦΕΒΑ Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανικό ψήφισμα για τη “γενοκτονία των Τσάμηδων”;

Νέες ανθελληνικές ενέργειες καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από επίσημους αλλά και παρακρατικούς κύκλους της Αλβανίας. Ο ηγέτης του αλβανικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ολοκλήρωσης (PDI), Tahir Muhedini πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου, με σκοπό την κινητοποίηση της αλβανικής διασποράς για την προώθηση ψηφίσματος σχετικά με το “Τσάμικο ζήτημα” από το Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του PDI συναντήθηκε με τους γερουσιαστές Alcee Hastings και Steny Hoyer, οι οποίοι προεδρεύουν από κοινού της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο Tahir Muhedini ενημέρωσε τον Steny Hoyer ότι το «Τσάμικο θέμα» βρίσκεται στη βάση του προγράμματος του PDΙ και του παρέδωσε πλήρη φάκελο για τις αλβανικές αξιώσεις. Σημειώνεται πως ο Steny Hoyer είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στο Αμερικάνικο Κογκρέσο. 
“Παρουσιάσαμε ενημερωτικά έγγραφα για την Γενοκτονία εναντίον του αθώου αλβανικού Τσάμικου πληθυσμού, καθώς και μια εκτίμηση των σημερινών συνθηκών. Το θέμα παρουσιάστηκε ως μία κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελληνική Κυβέρνηση, στο παρελθόν και στο παρόν”, δήλωσε ο Μuhedini σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοha Jone (01/08/2010), προσθέτοντας πως ορισμένα μέλη του Κογκρέσου υποσχέθηκαν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα από τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ και επίσης να διαβιβάσουν το ίδιο στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.
Ο Μuhedini συναντήθηκε επίσης και με τον εκτελεστικό διευθυντή του Εθνικού Αλβανο-Αμερικανικού Συμβουλίου (NAAC), Μustafa Avni και με τον Στρατηγό Wesley Clark, πρώην ανώτατο διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου (βλ. Αλβανική διασπορά: Ο κινητήριος μοχλός του εξτρεμισμού στα Βαλκάνια).

Το παρακράτος Βerisha συνεχίζει τις δολοφονίες Βορειοηπειρωτών

Aποτροπιασμό προκαλεί εντωμεταξύ η χθεσινοβραδυνή εν ψυχρώ δολοφονία Βορειοηπειρώτη από αλβανούς παρακρατικούς. Όλα άρχισαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ομάδα αλβανών από την Αυλώνα ζήτησε το λόγο από ομογενείς επειδή αυτοί μιλούσαν Ελληνικά στο Καμπί του Κάστρου της Χειμάρας. Οι αλβανοί επέστρεψαν το ίδιο βράδυ στη Χειμάρα και μετά από διαπληκτισμό, ένα από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν, έπεσε πάνω στη μηχανή του 37χρονου ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Η αστυνομία της Αυλώνας συνέλαβε έξι άτομα και συνεχίζει τις ανακρίσεις χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα, είναι οι:
1. Ilir Halo Mukaj, ημερομηνία γέννησης: 19 Ιανουαρίου 1990
2. Fabion Fatosh Jahaj, ημερομηνία γέννησης: 1 Αυγούστου 1989
3. Andi Petrit Kotori, ημερομηνία γέννησης: 16 Δεκεμβρίου 1985
4. Endri Zeqir Salataj, ημερομηνία γέννησης: 1 Ιουνίου 1988
5. Bledar Engjel Maminaj, ημερομηνία γέννησης: 25 Μαρτίου 1988
6. Juxhin Mentor Mustafaraj, ημερομηνία γέννησης: 26 Σεπτεμβρίου 1987
7. Dijon Gjolek Bushaj, ημερομηνία γέννησης: 27 Ιανουαρίου 1991
8. Aleksander Lavdosh Gjoka, ημερομηνία γέννησης: 5 Ιανουαρίου 1989

Εντύπωση προκαλεί το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά και η σχέση ορισμένων με απογόνους αλβανοτσάμηδων.

Σε μια πρώτη κίνηση εκδήλωσης της οργής τους εκατοντάδες Χειμαριώτες απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους Αγίους Σαράντα με τον Αυλώνα. Αίτημά τους είναι να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι συνθήκες για μια δίκαιη δίκη.
Το χθεσινοβραδυνό ρατσιστικό έγκλημα είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια σειρά βίαιων ενεργειών (δολοφονίες, εξαφανίσεις προσώπων, απαγωγές, βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί), που στόχο έχουν άτομα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αλλά και τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος με την ιδιότητα του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την αλβανική κυβέρνηση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμμία αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή1, Πηγή2

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.


Ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει την προεργασία μιας μεγάλης σύγκρουσης συμφερόντων. Μια μάχη που ωστόσο δεν θα μοιάζει με καμία άλλη. Μια μάχη που μοιάζει πως θα είναι δίχως αύριο. Όμως το πλαίσιο των οικονομικών διεργασιών και των στρατιωτικών δομών και συνεργασιών δημιουργούν εκ των πραγμάτων μια αλληλεξάρτηση των Εθνών που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την γεωγραφική εγγύτητα, αλλά με επεκτατικές βλέψεις και ταύτιση συμφερόντων. Τάση η οποία οδηγεί στην ποδηγέτηση των ελεύθερων Εθνών προκειμένου να υιοθετήσουν τάχα ως απαραίτητη την παγκόσμια διακυβέρνηση που μας ετοιμάζουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Γ.Α.Παπανδρέου; "Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, ...




 ....θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης ..."

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Γ.Α.Παπανδρέου, στο «Christian Science Monitor» και στον δημοσιογράφο Michael Skafidas (11 Αυγούστου 2010).
Κατά την άποψη μου, πρόκειται για έναν ύμνο στην Παγκοσμιοποίηση.

Θα πρέπει λέει να καθοδηγήσουμε την παγκοσμιοποίηση και να δώσουμε στον καπιταλισμό ανθρώπινο πρόσωπο !!!
Αυτό ούτε ο Θεός δεν το πέτυχε...
Ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου ότι:
"Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης"
Τώρα αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω;;
Αν είναι να γίνουμε και ηλεκτρολόγοι.., άστο καλύτερα Γιώργο.
Στο θέμα πάντως της παγκοσμιοποίησης ήταν σαφής ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας:
"Πιστεύω ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης είναι σαφώς περισσότερα από τους κινδύνους.."

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ...
Διαβάστε περισσότερα...

ΡΗΓΜΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...



ΠΛΕΥΡΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ...
Εκτός απο τα στελέχη του ΛΑΟΣ που κατά κύματα εγκαταλείπουν καθημερινά το κόμμα του Καρατζαφέρη, -- λόγω της συμπορευσής του με το ΠΑΣΟΚ, και την υπερφήφιση του Μνημονίου -- , τώρα ρήγμα παρουσιάζεται και μάλιστα σοβαρό στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Οι Πλεύρης-Γεωργιάδης, δημόσια και από τηλεοράσεως εκφράζουν κάθετα τη διαφωνία τους, με την επιλογή Καρατζαφέρη, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Κακλαμάνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεργος 1 στους 3 νέους κάτω των 24 ετών

Στο 12% εκτοξεύθηκε τον Μάιο το ποσοστό ανεργίας, έναντι 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί.

Τον περασμένο Απρίλιο, το ποσοστό ανεργίας ήταν 11,9%. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν είναι εποχικώς προσαρμοσμένα, ώστε να συμπεριλάβουν την ενδεχόμενη πρόσκαιρη αύξηση της απασχόλησης λόγω του τουρισμού.

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2009, οι άνεργοι αυξήθηκαν (+43,2%) κατά 181.784 άτομα, σε 602.185. Έναντι του Απριλίου, αυξήθηκαν κατά 5.206 άτομα (+0,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά ανά περιφέρεια έχουν η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (15,9%), η Δυτική.. Μακεδονία (13,3%), η Κεντρική Μακεδονία (13,1%) και η Στερεά Ελλάδα (13%). Στην Αττική, ήταν 11,9%.

Τα χαμηλότερα ήταν σε Νότιο Αιγαίο (8,1%) και Ιόνια Νησιά (8,6%).

Κατά φύλο, η ανεργία δαιμορφώθηκε σε 9,9% για τους άνδρες (από 6,3% τον Μάιο του 2009) και 14,8% για τις γυναίκες (από 11,5%).

Τέλος, στις ηλικίες 15-24 και 25-34 η ανεργία «θερίζει», καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 32,5% και 15,8% αντίστοιχα.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Είμαστε bloggers. Δεν θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.

Τελικά το κατεστημένο «Σύστημα» καθοδήγησης της Κοινής Γνώμης δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα όσο έχει τα blogs απέναντί του. Με διάφορους τρόπους κατά το παρελθόν έχει προσπαθήσει να βάλει χέρι στο διαδίκτυο, αλλά απέτυχε. Πρόσφατα έριξαν στην πιάτσα την ιδέα της αδειοδότησης των blogs, μέσα από τα δικαστήρια (βλ. Με άδεια των δικαστηρίων τα blogs;).  Όταν όμως είδαν ότι αυτή η ιδέα συνάντησε την κάθετη αντίδραση του διαδικτύου και το χλευασμό, άλλαξαν το τροπάριο.
Τώρα πετάνε άλλη ιδέα. Τώρα έβαλαν μπροστά τα λεγόμενα δημοσιογραφικά blogs σαν....
«Δούρειο Ίππο» στο χώρο των bloggers. Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί τι εκτίμηση έχουν τα δημοσιογραφικά blogs μεταξύ των bloggers. Οι bloggers δεν είναι σαν τους πολιτικούς που τρέμουν μπροστά στο δημοσιογράφο και γλύφουν. Μπορεί οι bloggers να τα διαβάζουν για να παίρνουν κάποια είδηση από αυτά ή να διασκεδάζουν με το ξεκατίνιασμα που κάνουν για το χώρο τους, αλλά επί της ουσίας ουδόλως τους επηρεάζουν, όπως αντίθετα επηρεάζουν τα ΜΜΕ πολιτικούς και πολίτες.
Διαβάσαμε λοιπόν ότι δεν θέλουν τώρα το διαδίκτυο φιμωμένο. Θέλουν λέει να προχωρήσουν στην αναγνώριση μιας ισοτιμίας μεταξύ bloggers και παραδοσιακών ΜΜΕ. Τώρα διαρρέουν μέσω των δημοσιογραφικών blogs ότι θέλουν να κάνουν μια «Ενωση Διαχειριστών Διαδικτύου», άλλο ένα δηλαδή κομματικό συνδικαλιστικό όργανο, και σαν αιτιολογία βάζουν δήθεν την ασφαλιστική κάλυψη και τις παροχές που έχουν οι δημοσιογράφοι. Ως τυράκι στη φάκα ρίχνουν δήθεν την κρατική διαφήμιση, για να τσιμπήσουν οι ελεύθεροι bloggers και να αρχίσουν να τρέχουν τα σάλια τους.  Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Θέλουν να κάνουν και τους bloggers κρατικοδίαιτους, σαν τον εαυτό τους.
Όλα αυτά ονομάζονται κίνητρα και απώτερο σκοπό έχουν να βγάλουν τους bloggers από τη ανωνυμία.
Αυτό εδώ το blog αν και είναι επώνυμο και δεν έχει λόγους να φοβάται την κατάργηση της ανωνυμίας, εντούτοις λέει:
1) Δεν θέλουμε καμία ασφάλιση.
2) Δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
3) Δεν θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι, ούτε θέλουμε τα προνόμιά τους.
4) Δεν θέλουμε διαφημίσεις. Έχουμε ένα προσωπικό ημερολόγιο και κάνουμε το κέφι μας, μοιραζόμενοι με κάποιους φίλους ιδέες και αντιπαραθέσεις και αυτό ανήκει στην απόλυτη σφαίρα της ελευθερίας μας.
5) Τα δημοσιογραφικά blogs είναι σε όλους γνωστά στο διαδίκτυο και αντιμετωπίζονται από τους bloggers ως on line ΜΜΕ. Ας κάνουν λοιπόν οι κάτοχοί τους οποιαδήποτε συνδικαλιστικό όργανο θέλουν, ας ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτά, ας πάρουν διαφημίσεις και άλλες διευκολύνσεις και ας αφήσουν ήσυχους τους ελεύθερους ανθρώπους να εκφραστούν όπως θέλουν.
6) Δεν εκπέμπουμε ανοιχτά όπως τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά είμαστε ηλεκτρονικά βιβλία που πρέπει να επιλέξει ο αναγνώστης να τα ανοίξει και να τα διαβάσει.

Το διαδίκτυο δημιουργήθηκε από την ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, επώνυμων και ανώνυμων και θα παραμείνει τέτοιο.

Όσες απαρχαιωμένες και οπισθοδρομικές ενέργειες και αν επιχειρηθούν, θα αποτύχουν.

Απορούμε πάντως πως μια κυβέρνηση με ιδεολογία την παγκόσμια διακυβέρνηση, θέλει να βάλει έλεγχο στο διαδίκτυο σε τοπικό επίπεδο!!!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ!

 ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΟΥΣΕ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Αποτροπιασμό προκαλεί ο ακραίος και βίαιος ανθελληνισμός που εκδηλώθηκε στη Χιμάρα. Στο Καμπί του Κάστρου της Χιμάρας, περίπου τα μεσάνυχτα - ώρα Ελλάδος – ομάδα Αλβανών σοβινιστών, μη μπορώντας να αντέξουν την ωμή πραγματικότητα στη Χιμάρα, ζήτησαν το λόγο από ντόπιο που μιλούσε στην εθνική του γλώσσα – την ελληνική. Τις τελευταίες μέρες ο ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα εγκαινιάζει συνεχώς δρόμους στην Επαρχία της Χιμάρας. Στην περιοδεία του συνοδεύεται από μεταφερόμενους οπαδούς του που τον επευφημούν και κουνάνε αλβανικές σημαίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβαν δράση και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μέλη αυτών των ομάδων δημιούργησαν αλλεπάλληλα επεισόδια από την περασμένη Δευτέρα. Αντιμετώπιζαν με άσχημο τρόπο τους ντόπιους, ήρθαν στα χέρια με αρκετούς και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με μαχαίρια. Αφορμή ήταν η ελληνική γλώσσα που άκουγαν να μιλούν οι Χιμαραίοι. Ένα από αυτά τα βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος ακόμα έξω, έβρισαν και τον άτυχο Αριστoτέλη Γκούμα του Ηλία. Ο τελευταίος δεν άντεξε τις διαρκείς προβοκάτσιες και τον μακροχρόνιο εξευτελισμό. Κινούμενος από φιλότιμο, αντέδρασε και προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον πολύ κόσμο, καλώντας τους να λύσουν το «ζήτημα» λίγο μακρύτερα. Η αποκοπή του Αριστοτέλη από τους συντοπίτες του, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για τους δράστες. Αυτοί επιβιβάστηκαν σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό Αυτοκίνητο και όρμησαν εναντίον του άτυχου νέου, τον οποίο και δολοφόνησαν! Ο Αριστοτέλης Γκούμας ήταν μόλις 37 ετών.

Αναβρασμός επικρατεί στη Χιμάρα μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα

Σε μια πρώτη κίνηση εκδήλωσης της οργής τους εκατοντάδες Χιμαραίοι, από όλη την Επαρχία, βρέθηκαν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους Αγίους Σαράντα με τον Αυλώνα και τον απέκλεισαν. Αίτημά τους είναι να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι συνθήκες για μια δίκαιη δίκη. Το χθεσινοβραδυνό ρατσιστικό έγκλημα είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια σειρά βίαιων ενεργειών (δολοφονίες, εξαφανίσεις προσώπων, απαγωγές, βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί), που στόχο έχουν άτομα ελληνικής καταγωγής αλλά και μνημεία τους (νεκροταφεία, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι έως και ιστορικά γεγονότα). Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αλλά και τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Οι αλβανοί αστυνομικοί συνέλαβαν για το επεισόδιο έξη νεαρούς συμπατριώτες τους.

stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP