Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δικαστικό «μπλόκο» στην αποδέσμευση χρημάτων από Energa και Hellas Power

Σε δικαστικό «μπλόκο» έπεσε η προσπάθεια για την αποδέσμευση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών Energa και Hellas Power που έχουν κατασχεθεί, ώστε να πληρωθούν από το Δημόσιο οι ενεργειακοί προμηθευτές και να αποφευχθούν τυχόν μπλακ άουτ.

Η πρόταση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά η σχετική διαδικασία σε εκκρεμή ενώπιον της ανάκρισης υπόθεση συνάντησε την κατηγορηματική...
Διαβάστε περισσότερα...

Παράσταση διαμαρτυρίας ιδιοκτητών ταξί

Έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στις προσπάθειες ένταξης των περιοχών Χαλκηδόνας, Βόλβης και Λαγκαδά στην ενιαία έδρα της πόλης.

Το σχετικό αίτημα προωθούν οι αντίστοιχοι δήμοι και τα σωματεία των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί των περιοχών αυτών ώστε οι κάτοικοί τους να μην πληρώνουν διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις τους από και προς το κέντρο της πόλης.

Ωστόσο το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης ζητά την εφαρμογή του σχετικού νόμου που εξαιρεί από την ενιαία έδρα τους τρεις δήμους, διαφορετικά, όπως εκτιμά, εν μέσω οικονομικής κρίσης θα μειωθεί το κόμιστρο σε όλο τον νομό, με συνέπειες στο εισόδημα των οδηγών και των ιδιοκτητών.

Προδομένος από τη στάση της Περιφέρειας δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Γιαννακάκης, με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων των τριών δήμων στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε από την πλευρά του ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πρόθεση της αντιπεριφέρειας να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !

Εδώ και καιρό ξεφτιλίζουμε τα μπατσάκια και αποκαλύπτουμε το ανθελληνικό προδοτικό τους πρόσωπο.
Έχουμε αναλύσει πολλές φορές οτι τους ενδιαφέρει μόνο ο μισθός τους και οι υπόλοιποι Έλληνες να πάνε να γ@μ#θούνε !
Μισούν οτιδήποτε το Ελληνικό και εκδηλώνουν όλα τους τα συμπλέγματα κατωτερότητας σε κάθε ευκαιρία.
Αυτήν την φορά μας έδειξαν γιατί είναι ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ !
Πέσιμο σε Κυπρίους φοιτητές , προστασία του γκρίζου λύκου και φιλικό μπασκετάκι !
Και ο Ελληνικός λαός πληρώνει αυτούς τους 60.000 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ !
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ οτι τάχα παίρνουν εντολές, έχουν οικογένειες και τα υπόλοιπα δακρύβρεχτα !
Και επιτέλους ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ.
Να πάρουν θέση φανερά εναντίον...
Διαβάστε περισσότερα...

Ένταξη έργων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο ΕΣΠΑ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» ενέταξε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σειρά από έργα των οποίων η ολοκλήρωση θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιδρύματος προς τους ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις.

Τα ενταγμένα και υπό ένταξη έργα, συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 14.738.043,38, στοχεύουν μεταξύ άλλων:

- στον εκσυγχρονισμό...
Διαβάστε περισσότερα...

Η συνέντευξη Τσίπρα σε περιοδικό ομοφυλοφίλων

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη σε περιοδικό που εκφράζει τον χώρο των ομοφυλοφίλων και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών. Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε....των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων λέγοντας πως «.Η αριστερά, η δική μας αριστερά, δεν πολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους, πολιτεύεται με κοινωνικούς...
Διαβάστε περισσότερα...

"Ψηφίσατε Σαμαρά, πήρατε δώρο ένα Σημιτικό ΠΑΣΟΚ"

Η επιλογή Στουρνάρα στην θέση του υπουργού Οικονομικών, δεν πέρασε ασχολίαστη απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όπου με ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Είχαμε πει ότι ψηφίζοντας Σαμαρά παίρνετε δώρο ένα ΠΑΣΟΚ. Τελικά αποδεικνύεται ότι παίρνετε δώρο....ένα Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, με τους παρατρεχάμενους της κυβέρνησης Σημίτη, όπως τον κ. Ράπανο και τον πρώην Κνίτη κ. Στουρνάρα, να διορίζονται στις πλέον νευραλγικές θέσεις της νέας κυβέρνησης» αναφέρει η...
Διαβάστε περισσότερα...

H Eurobank προχώρησε σε μειώσεις μισθών κατά 15%

Σε μειώσεις μισθών κατά 15% προχωρεί η Eurobank, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της για την νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση Εργασίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα...επιχειρησιακή σύμβαση συμφωνήθηκε μέσα από έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, με στόχο να επιλεγεί η ηπιότερη λύση. Οι αναπροσαρμογές θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιουλίου.

«Στην πρωτόγνωρη...
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκεφαλισμοί απο τους Ταλιμπάν

Οι εξεγερμένοι Πακιστανοί Ταλιμπάν δημοσίευσαν σήμερα βίντεο που παρουσιάζει τις κομμένες κεφαλές 17 στρατιωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον στρατό στα βορειοδυτικά της χώρας.

Το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) ανέλαβε την ευθύνη για τους ακρωτηριασμούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τους μαχητές τους έπειτα από επιδρομή από το ορμητήριό τους στο Αφγανιστάν...
Διαβάστε περισσότερα...

Η βαρβαρότητα της προσωπολατρίας

Με παράσημο τιμήθηκε μετά… θάνατον μια 14χρονη μαθήτρια που πνίγηκε στην προσπάθειά της να διασώσει τα πορτρέτα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, του παππού και του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η Χαν Χιον-Γκιονγκ τιμήθηκε με το παράσημο Τιμής της «Νεολαίας Κιμ Γιονγκ-Ιλ» και το σχολείο της θα φέρει πλέον το όνομά της, ανέφερε η κυβερνητική εφημερίδα Ροντόνγκ Σίνμουν.

Οι γονείς...
Διαβάστε περισσότερα...

Τσακώνονται οι αριστεροί (της πλάκας) για τα έδρανα.

Προβλήματα με την διεκδίκηση των εδράνων στη Βουλή φέρονται να έχουν ανακύψει, καθώς ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν να καταλάβουν τα έδρανα του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας φέρεται να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, καλώντας τα τρία κόμματα «να τα βρουν» και εισηγήθηκε σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ να μην πειράξουν τα έδρανα του ΚΚΕ.

Πλέον, το ΚΚΕ έχει 12 έδρες στη Βουλή, παρόλα αυτά το...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ασθενείς περιμένουν επί ώρες το φαγητό!

Tην απομάκρυνση της Διοίκησης του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου ζητεί το Σωματείο των Εργαζομένων, καθώς εδώ και καιρό παρατηρείται καθυστέρηση στη σίτιση των ασθενών και
 αναφέρουν τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 27/6/2012, αποφάσισε και καταγγέλλει τη Διοίκηση του ''Σισμανογλείου'' Νοσοκομείου για την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ της σίτισης των ασθενών κατά δύο ώρες του μεσημεριανού γεύματος, ως συνέπεια της...
Διαβάστε περισσότερα...

Δόθηκε η επιχορήγηση σε 12 δήμους για τα προνοιακά επιδόματα

Σε 12 ακόμη δήμους δόθηκε η κρατική επιχορήγηση για την παροχή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Συνολικά το υπ. Εσωτερικών έδωσε 22,5 εκατομμύρια ευρώ στους δώδεκα δήμους της χώρας, προκειμένου να καταβληθούν τα επιδόματα, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, που υπέγραψε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το παραπάνω ποσόν αφορά τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά πνιγμών

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος, όσον αφορά τα περιστατικά πνιγμών, στην Ελλάδα.

Στην πλειονότητά τους, τα θύματα των πνιγμών, είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ενώ ακολουθούν τα μικρά παιδιά και στη συνέχεια οι ψαροντουφεκάδες. Μόνο σε ένα 24ωρο, την Τρίτη 26 Ιουνίου, είχαμε τέσσερις πνιγμούς ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με...
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν ένας Πολωνός, ένας Αλβανός και ένας Τζαμαικανός...

...και έκλεβαν υπολογιστές απο σχολεία.

Στη σύλληψη ενός 16χρονου από την Πολωνία προχώρησε η αστυνομία, ενώ αναζητούνται ακόμα ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 17χρονος από την Τζαμάικα που έκλεψαν υπολογιστές από Γυμνάσιο στην περιοχή του Αλίμου.

Λίγο μετά την κλοπή των υπολογιστών από τη Γραμματεία του σχολείου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP