Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ..

Χωρίς λόγια...
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με τη Φ/Γ «ΑΔΡΙΑΣ» σε άσκηση ναρκοπολέμου του NATO «Αριάδνη»

Από 4 έως 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διασυμμαχική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 11» και το defencenet.gr κατ΄ αποκλειστικότητα κατέγραψε την άσκηση από τη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου και γενικότερα στο Ιόνιο πέλαγος.
Από πλευράς ΠΝ στην άσκηση –και εκτός της «ΑΔΡΙΑΣ» πήραν μέρος τα ναρκοθηρευτικά «Ευνίκη», «Καλυψώ» και «Καλιστώ», οι Κανονιοφόροι «Ναυμάχος» και «Αήττητος»...
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΠΟΤΕ Ε.Σ.Σ.Δ... ΤΩΡΑ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...

Η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν υπέγραψαν τη συμφωνία για τη δημιουργία Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ενός σχεδίου του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο την στενότερη συνεργασία των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επί της ουσίας όμως την αποκατάσταση της επιρροής της Ρωσίας στον ζωτικό της χώρο...
Διαβάστε περισσότερα...

Πολεμική Αεροπορία: Πληροφορίες για την 337 Μοίρα στο Ισραήλ

Στην αποδέσμευση πληροφοριών για την κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα των Αεροποριών Ελλάδας και Ισραήλ προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Αεροπορική Βάση Ovda εδρεύει η 115 Μοίρα με αεροσκάφη F-16 αντίστοιχη με τους Aggressors του Αμερικανικού Top Gun...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΒΑΤΑ,ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ...

Γράφει η Ηλιογέννητη...

Ποιοί είναι πρόβατα;;Εκείνοι που ακολουθούν μια θρησκεία,ένα κόμμα,μια ιδεολογία,μια ομάδα ή οτιδήποτε άλλο απαρτίζεται απο πολλούς; Περίπου αλλά όχι ακριβώς..Πρόβατο είναι ο οπαδός που ακολουθεί ασυνείδητα..Άν ρωτήσουμε κάποιον ''γιατί πιστεύει τόσο φανατικά σε αυτό που θεωρεί ιδανικό'',το πιθανότερο είναι οτι δεν θα έχει επιχειρήματα να προβάλλει..
Διαβάστε περισσότερα...

H Aπάντηση Καμμένου σε Παπακωνσταντίνου

Aθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011

Προς : τον Υπουργό Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Κύριε Παπακωνσταντίνου...
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ-ΑΣΚΗΤΙΚΗ


  • Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος.
  • Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
  • Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη.
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύψεις για την αντιπαράθεση Μπεγλίτη - Αρχηγών

Σημαντικές αποκαλύψεις για τα τελευταία "έργα και ημέρες" του Π. Μπεγλίτη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιέχει το σημερινό τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα". Οι αποκαλύψεις αφορούν τόσο τη νέα δομή δυνάμεων που επιδίωκε να επιβάλει ο απελθών υπουργός, όσο και άλλα σημεία "τριβής" με τους αρχηγούς..
Διαβάστε περισσότερα...

Πάγωμα του μέτρου της εφεδρείας ζητά ο Μ.Βορίδης

Το πάγωμα του μέτρου της εφεδρείας ζήτησε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, προκειμένου να δοθεί χρόνος για να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες των εμπλεκόμενων υπουργών για το θέμα.

Ο κ.Βορίδης είπε ότι η εφεδρεία...
Διαβάστε περισσότερα...

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός

Η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τον προϋπολογισμό του 2011 στην Ελληνική Βουλή. Και αυτήν την φορά ο προϋπολογισμός κατατέθηκε με usb stick, ενώ σε όλους τους βουλευτές δόθηκε σε έντυπη μορφή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται...
Διαβάστε περισσότερα...

Δουλέμπορος παράτησε τους λαθρομετανάστες στη μέση του δρόμου για να γλυτώσει τη σύλληψη

Ο δουλέμπορος με το πλούσιο ποινικό μητρώο πρόλαβε να το σκάσει πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών.Όλα έγιναν ξημερώματα, στη Νικόπολη Θεσ-νίκης.
Οι 5 λαθρομετανάστες και ο διακινητής τους βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο.

Κάποια στιγμή, ο δουλέμπορος είδε μπροστά του αστυνομικούς και.....
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Μαγνησία και νοτιότερα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές, και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.
Διαβάστε περισσότερα...

19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερώνει την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων μας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας το επίσημο site μας www.hamogelo.gr καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) του Χαμόγελου θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, videos, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.
Διαβάστε περισσότερα...

Θα μπορέσουν κάποτε οι πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι σταλμένοι εθνοσωτήρες;

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Πολύς αγώνας, πολλές συζητήσεις, πολλά δάκρυα και εκνευρισμοί, σχηματίσθηκε όμως η «ποθούμενη» κυβέρνηση. Όλη η πλάση ήταν στραμμένη πάνω στην Ελλάδα, τι θα γίνει....
Διαβάστε περισσότερα...

Κατεβάζουν ρολά τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε Αθήνα, Πειραιά

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθείται για τον κλάδο από το υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση Βενιζέλου στην απόφαση Πρωτοδικείου για το χαράτσι της ΔΕΗ

“Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους..
Διαβάστε περισσότερα...

Η Συρία κινδυνεύει να γίνει Λιβύη

Στο χείλος του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Συρία, σύμφωνα με αναλυτές, με την κατάσταση στη χώρα να γίνεται χειρότερη, τον Μπασάρ αλ Άσαντ να είναι απομονωμένος διεθνώς και την αιματοχυσία να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο..
Διαβάστε περισσότερα...

Η τρόικα μπαίνει στις εφορίες – Μόνιμοι επίτροποι θα ελέγχουν τη λειτουργία του κράτους!

Όλα τα καίρια σημεία του κράτους θα έχουν και έναν ξένο επιτηρητή. Αυτό προβλέπει η έκθεση του κυρίου Ράιχενμπαχ
που λέει ξεκάθαρα στην έκθεσή του πως “την πρόοδο θα παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ ούτως ώστε να διασφαλίζεται ότι..
Διαβάστε περισσότερα...

Καμπάνα στην Εθνική για τα επεισόδια με την Κροατία

Όπως αναμενόταν, η Εθνική την «πλήρωσε» για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον κρίσιμο αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με την Κροατία στο Καραϊσκάκη, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε την ομάδα με μία αγωνιστική κεκλεισμένων θυρών και πρόστιμο...
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα της Le Μοnde στην Ελλάδα

Η Ευρώπη έχει άμεση σχέση με το ελληνικό πολιτισμό, κυρίως τον αρχαίο. Η Ελλάδα έχει άμεση σχέση με την Ευρώπη; Η γαλλική εφημερίδα Le Μοnde θέτει στους αναγνώστες της το ερώτημα που έρχεται ίσως στο μυαλό αρκετών Ευρωπαίων: "Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;".

Σε ένα δισέλιδο για την Ελλάδα, η εφημερίδα...
Διαβάστε περισσότερα...

Nigel Farage: ‘Κυβερνήσεις Μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία

Ομιλία του Farage στις 16/11/2011. Το καλύτερο είναι που λέει ότι η ιστορία με τις παραιτήσεις Παπανδρέου Μπερλουσκόνι, θυμίζει μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι. Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα…

Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.dskalamatas.gr

Καλαμάτα 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ....
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο λαθρο -όρκ στο Ρέθυμνο λήστεψαν και σκότωσαν 75χρονη

Η 75χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο, φώναξε τους δύο λαθρομετανάστες να τη βοηθήσουν με τα ξύλα για το τζάκι, που είχε αγοράσει για να βγάλει τον χειμώνα. Τους πλήρωσε για τη δουλειά που της έκαναν. Όμως εκείνοι, την επομένη επέστρεψαν και την σκότωσαν. Πρόκειται για ...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά, δεν εξαρτώνται από την 6η δόση!..

Ο επικεφαλής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος άφησε άναυδα τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ, εκτός από την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία επιχείρησε να υπερασπισθεί την αλήθεια όταν είπε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και πως η καταβολή τους είναι ανεξάρτητη από την 6η δόση.

Έπεσε άκρα του τάφου παγωμάρα στο στούντιο από...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP