Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αυστραλία: Οι ομογενείς μηνύουν τη Βρετανία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Μήνυση σε βάρος της Βρετανίας είναι έτοιμοι να καταθέσουν οι ομογενείς της Αυστραλίας σε συνεργασία με επιτροπές που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Την κοινοποίηση έκανε ο Εμμανουήλ Κόμηνος, που ηγείται της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Το Γερμανικό γουρούνι μίλησε : Η μπάλα είναι στους Έλληνες

Να εφαρμόσει γρήγορα τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, παροτρύνει την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

Ο Γερμανός...
Διαβάστε περισσότερα...

Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!

Στην Αθήνα καταφθάνει η τρόικα τη Δευτέρα, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα «έως το...
Διαβάστε περισσότερα...

Μια παρέα Gay, οικολόγοι και μπάτσοι...

Οι ...(υποτίθεται) λαικοί αγωνιστές αριστεριστές και οικολόγοι μιλούν πάλι για φασισμό, προστατεύονται απο τα αστικά όργανα καταστολής και ζητούν να ...ρουφιανέψει ο Μητροπολίτης !!!
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αγωνιστές αλλά για κρατικά όργανα , υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων.


«Τα χθεσινά επεισόδια στην πρώτη Παρέλαση Υπερηφάνειας... στην Θεσσαλονίκη αποτελούν ένα ακόμα δείγμα εκφασισμού που έρχεται να προστεθεί στα πλείστα άλλα των ημερών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οικολόγοι Πράσινοι.

«Θεωρούμε ότι η βία είναι πάντα φασιστική, πολύ περισσότερο όταν ασκείται σε βάρος ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια γιορτή αγάπης κι ανεκτικότητας. Βαρύτατες θεωρούμε ότι είναι οι ευθύνες όσων είχαν προαναγγείλει τα επεισόδια αυτά και ζητούμε από τις δικαστικές αρχές να επέμβουν, καλώντας τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να παραδώσει όσα στοιχεία γνωρίζει σχετικά».
Διαβάστε περισσότερα...

Νύχτα τρόμου για οικογένεια στη Φθιώτιδα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξυνιάδα Δομοκού.

Πέντε άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα και μαχαίρια εισέβαλαν σε σπίτι ξύπνησαν το ζευγάρι και την 31χρονη κόρη της οικογένειας, βάζοντάς τους τα μαχαίρια στο λαιμό.
Οι δυο από αυτούς χτύπησαν στο πρόσωπο τους γονείς ζητώντας τα χρήματα.

Οι δράστες...
Διαβάστε περισσότερα...

Κρήτη: Μειώνονται τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Σε μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.), για το σχολικό έτος 2012 - 2013, προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Δήμος Χανίων, «αντιλαμβανόμενος την οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών, τα οποία έχουν γονατίσει λόγω της κρίσης που βιώνει η χώρα μας», αποφάσισε τη μείωση των τροφείων...
Διαβάστε περισσότερα...

Έγκλημα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σεκιούριτι σε τράπεζα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ειδικότερα, ο άνδρας εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από μαχαίρι σε πάροδο της Κηφισού 96, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει...
Διαβάστε περισσότερα...

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στο Βύρωνα

Το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 πραγματοποιείτε στο Βύρωνα η τρίτη συνάντηση παραγωγών – πολιτών για την αγορά ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 3ου – 4ου Λυκείου Βύρωνα στην οδό Ταταούλων στα Νταμάρια του Βύρωνα από τις 8 π. μ. έως 11 π. μ.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι:

- Λάδι: Εξαιρετικό...
Διαβάστε περισσότερα...

Ραγδαία η αύξηση ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων

Εκρηκτική αύξηση σημείωσαν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας κατά το β΄ δεκαπενθήμερο του Μαΐου, οδηγώντας σε ταχύτατη συρρίκνωση μισθών που αγγίζει και το 50%, συμπιέζοντάς τους στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σημειώνεται ότι μετά τις 14 Μαΐου έληξε η μετενέργεια στην πλειονότητα των κλαδικών συμβάσεων, οδηγώντας είτε σε αυτόματες μονομερείς μειώσεις είτε σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό...
Διαβάστε περισσότερα...

Οργιάζει η αδήλωτη εργασία

Παρά την εδραίωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ο αριθμός των ανασφάλιστων πολλαπλασιάζεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για τους πέντε πρώτους μήνες του 2012, από τους 25.619 εργαζόμενους οι 9.024 ήταν ανασφάλιστοι.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στα 4,75 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται πρόστιμα για...
Διαβάστε περισσότερα...

Ηράκλειο: Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων

Στο «στόχαστρο» ληστών μπήκε για ακόμα μια φορά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν τα ξημερώματα στο σπίτι του ζευγαριού, στη λεωφόρο Παπαναστασίου, στο Ηράκλειο και με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Το ζευγάρι...
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο ληστής των σούπερ μάρκετ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε χθες το μεσημέρι ένας 37χρονος αλλοδαπός για κλοπή από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Πυλαίας.

Ειδικότερα, ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι το μεσημέρι της 23-06-2012, στην περιοχή της Πυλαίας, αφαίρεσε από τα ράφια σούπερ μάρκετ τρεις ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές, πλην όμως έγινε αντιληπτός από...
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !

















Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ: Οικογένεια ζει σε βαγόνι τρένου

Εικόνες πλήρους εξαθλίωσης. Μία τετραμελής οικογένεια ζει σε ένα παλιό βαγόνι στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Κομοτηνής…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα ''Χρόνος'', η πολύτεκνη μητέρα, Ελένη Καζαντζίδου, δεν έχει βοήθεια από κανέναν, αφού ο σύζυγός της βρίσκεται στη φυλακή.

Το σταματημένο βαγόνι στον παλιό σταθμό, είναι η προσωρινή...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP