Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση του συνδυασμού "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα"

Διαβάστε περισσότερα...

Βρε ζωάδια στη zougla και στο press.gr ως πότε θα παίζετε με τη νοημοσύνη μας;

Νάντια Φωτεινή Μούσσα θυμήθηκε το press 
Eκτός τόπου και χρόνου τα παλλικάρια λέμε.
Στη δε zougla που κι αυτοί θυμήθηκαν πρόσφατα τη Νάντια Φωτεινή Μούσα κάνουν ότι μπορούν για λίγα κλικς παραπάνω.
δείτε τι γράφει σχετικά το taxalia

"Πίνακα με Εβραίους έβαλε ο Παπανδρέου", λέει η zougla.gr


To portal της Αλεξάνδρας Καπελετζή, του Μάκη Σεριάτου και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με "αρχισυντάκτη" τον Γιώργο Γεωργιάδη, πήρε για τα καλά την κάτω βόλτα.
Οι αρχικές προσδοκίες για επισκεψιμότητα έχουν διαψευστεί κατά πως φαίνεται, με αποτέλεσμα, η zougla, να φιλοξενεί, ό,τι μαλακία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για να...
 ανέβει στην επισκεψιμότητα, με κάθε τίμημα.
Το συγκεκριμένο πόρταλ, εξελίσσεται ραγδαία σε σκουπιδότοπο, με πολλά ακραία παραδείγματα, αφού φιλοξενεί ακόμη (!) το θέμα-απάτη, με τη "Νάντια Φωτεινή Μούσσα", ενώ τώρα μας έστειλαν αναγνώστες την ανοησία που βλέπετε και φυσικά είναι φωτομοντάζ.
Στην προσπάθειά τους να κλέψουν λίγη από το δόξα του χαβαλέ των μπλογκς, οι άνθρωποι του zoygla.gr αφήνουν να μπαίνει ό,τι να ναι. Κυριολεκτικά ό,τι να΄ναι. Συλλογή μπούρδας έχει γίνει η ζουγκλα.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=190495&cid=122#
Αντε να τους βοηθήσουμε κι εμείς ρε παιδιά:
Μάκη:
Υπάρχει ένα παληκάρι στην εντατική του Ευαγγελισμού, που χρειάζεται επειγόντως 40 φιάλες αίμα. Το όνομά του είναι ....Βαγγέλης Μερισιώτης.
Άντε Μάκη, βάλε και τον Μερισιώτη, για να πιάσεις πάτο !
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:«Αποτελούμε τη μόνη αξιόπιστη και ασφαλή δικλείδα του πολιτικού συστήματος.»

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ...


Αλλά δεν λέει μόνο αυτό ο Καρατζαφέρης. Μεταφέρουμε σημεία από το δελτίο τύπου του όπως εστάλησαν στο ΑΜΕ - ΑΠΕ και σχολιάζουμε:

Για πρόωρες εκλογές

 «Εμείς θέλουμε εκλογές, κάθε Κυριακή. Είμαστε απολύτως έτοιμοι για αυτές. Το θέλει όμως η Ν.Δ;

Άλλη μια κολωτούμπα. Αυτός έλεγε ότι δεν θέλει εκλογές;

Αποδείξαμε ότι είμαστε ο κεντρικός πολιτικός πυλώνας. Η πολιτική ατζέντα, είναι η ατζέντα που ορίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. Τους οδηγήσαμε στην ανάγκη ενός διαλόγου. Αποδείξανε ότι είναι δειλοί και φοβούνται τον διάλογο. Έμειναν στο ‘’χθες’’ και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το ‘’σήμερα’’.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι η Ν.Δ δεν είναι Πολ. Άνοιξη για να την κλείσει και τόνισε με έμφαση ότι «θα περιμένω την επαύριον των εκλογών, για να δω τι πιστεύει και τι νομίζει για το μέλλον ο κ. Σαμαράς. Διότι η Ν.Δ δεν είναι Πολιτική Άνοιξη για να την κλείσει.
Ο κ. Σαμαράς θα τιμωρηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα για το ότι μας λέει ‘’εξαπτέρυγα’’. Δεν ξέρει το συμφέρον του. Πρέπει να ζητήσει αμέσως συγνώμη».

Κι εσένα τι σε κόφτει ρε μεγάλε το τι κάνει ο Σαμαράς;  
Θα πεις εσύ ποιο είναι το συμφέρον του;
Όταν λες θα τιμωρηθεί εννοείς ότι θα ρίξει καμιά κατάρα το αφεντικό σου ο Μητσοτάκης;

Για το ‘’ναι’’ στο Μνημόνιο
«Η εύκολη λύση για μας, ήταν να πούμε ‘’όχι’’ στο μνημόνιο. Άλλωστε εμείς δεν είχαμε καμία ευθύνη για το κατάντημα της οικονομίας της χώρας.
Επιλέξαμε όμως τον δύσκολο δρόμο του ‘’ναι’’ αποδεικνύοντας ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι κόμμα ευθύνης και υπευθυνότητας.

Αποδεικνύοντας σε όλους ότι όχι μόνο δεν είμαστε ‘’ακραίοι’’ όπως κάποιοι ανεγκέφαλοι ήθελαν να μας παρουσιάσουν, αλλά ότι αποτελούμε τη μόνη αξιόπιστη και ασφαλή δικλείδα του πολιτικού συστήματος.  

Ότι έχουμε ιδέες, ρεαλιστικές και απόλυτα εφαρμόσιμες προτάσεις, πιστεύουμε σε νέες προσεγγίσεις.
Αυτό που σήμερα προβάλλει η κυβέρνηση ως ‘’μέτρο’’ την κατάργηση του ‘’πόθεν έσχες’’ για την πρώτη κατοικία, φωνάζουμε εδώ και ένα χρόνο τώρα.
Χάσαμε πολύ και εξαιρετικά πολύτιμο χρόνο. Όμως εμείς παραμένουμε εδώ παρόντες στη μάχη, με πολύτιμες ιδέες και προτάσεις».

Yπάρχει κανείς που θα ψηφίσει Γεωργιάδη ή τους συνδιασμούς του ΛΑ.Ο.Σ μετά και από αυτό στις εκλογές που έρχονται;

Και μιας και ανέφερα τον tv star μπουμπούκο....
Δείτε και απολαύστε

Διαβάστε περισσότερα...

Δραγώνα, Κούλογλου,Ρεπούση, Αλιβιζάτος, Μουζέλης ανάμεσα στους υποστηρικτές του Καμίνη!!!

ΟΛΟΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΦΕΡΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ....

mvhqauejfe4c6f890d2ebdaΔιαβάζουμε στο σάιτ του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων

Άνθρωποι της επιστήμης και της τέχνης στο πλευρό του Γ. Καμίνη
Ο Γιώργος Καμίνης δίνει τη μάχη για τη Δημαρχία της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του επώνυμους και καταξιωμένους ανθρώπους από τους χώρους της επιστήμης, της έρευνας, των γραμμάτων, των τεχνών.
Άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού έδωσαν το βράδυ της Κυριακής το παρόν στο BIOS, σε μια θερμή ,ουσιαστική εκδήλωση. Το μήνυμα της παρουσίας των ανθρώπων αυτών πλάι στον Γ. Καμίνη είναι διπλό: Στήριξη κατά την προεκλογική περίδο αλλά και εγγύηση για το μετά. Ο δήμος θα κερδηθεί, και ο επικεφαλής του συνδυασμού «δικαίωμα στην πόλη» Γ. Καμίνης θα τον διοικήσει με τη βοήθεια των ανθρώπων που, κατά τεκμήριο, γνωρίζουν και μπορούν να δώσουν λύσεις σε μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα.
Τον υποψήφιο προλόγησαν με ζεστούς, προσωπικούς τόνους και χιούμορ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη ενώ ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Κούρκουλας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των δραματικών προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Τη στήριξη και την υπόσχεση για μια δημιουργική συνέχεια σηματοδοτούν και οι παρουσίες των επωνύμων στη χθεσινή συγκέντρωση. Ανάμεσά τους οι Αγγελος Δεληβοριάς, Πέμη Ζούνη, Ειρήνη Γερουλάνου, Νίκος Μουζέλης, Θάλεια Δραγώνα, Νίκος Περράκης, Γιάννης Κουτσομύτης, Ξένια Καλογεροπούλου, Πόπη Διαμαντάκου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Κοτανίδης, Λένα Διβάνη, Μάνος Ελευθερίου, Στέλιος Κούλογλου, Αννα Νταλάρα, Βάσω Κιντή, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Γογώ Μπρέμπου, Κίττυ Αρσένη, Μαρία Ρεπούση, Θανάσης Καστανιώτης, Τίτος Πατρίκιος, Νίκος Γκιώνης, Εύα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κωνσταντίνου, Χρήστος Χωμενίδης, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Βασίλης Πεσμαζόγλου, Χρόνης Μπότσογλου, Γιάννης Βαλαβανίδης, Δημήτρης Παπούλιας, Αντώνης Ρουπακιώτης, Αννα Βαγενά, Χριστίνα Αγριαντώνη, Μαρία Φαραντούρη ,Ρένη Πιττακή.

http://gkaminis.gr/news/news-54/

Το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Το “BRING THEM BACK” ήχησε μέσα στο Βρετανικό Μουσείο!

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
Λονδίνο, 25 Οκτωβρίου 2010
Το προχθεσινό απόγευμα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο δεν ήταν το ίδιο. Αυτό που τραβούσε
τα φλας των επισκεπτών δεν ήταν κάποιο από τα «κλεμμένα» εκθέματα του, αλλά οι διαδηλωτές με
τις μαύρες μπλούζες, οι οποίοι στεκόντουσαν στο κεντρικό προαύλιο κρατώντας πανό και πλακάτ,
μεταφέροντας έτσι το μήνυμα και την απαίτηση όλων των απανταχού Ελλήνων: “BRING THEM BACK”.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσε το
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου και η μη κυβερνητική οργάνωση ‘Actclick’, στα πλαίσια της εκστρατείας ‘Bring Them Back’, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο κόσμος την αγκάλιασε και έδωσε δυναμικά το «παρών» του. Ενημερωμένοι οι επισκέπτες, από μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ που διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια έξω από το μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα και για την εκστρατεία ‘Bring Them Back’, εισέρχονταν στο προαύλιο του μουσείου και αντίκριζαν τους διαδηλωτές, και συνάμα την πραγματικότητα: Ο ελληνικός πολιτισμός είναι η περηφάνια των Ελλήνων και δίκαια οι Έλληνες διαμαρτύρονται για την κλοπή της περηφάνιας τους.

Ο Πρόεδρος του ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΦΗΒ, Μάριος Νικολάου, επίδωσε ψήφισμα προς τις αρμόδιες αρχές του Βρετανικού Μουσείου, απαιτώντας την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και αναλύοντας και καταρρίπτοντας τα φτηνά επιχειρήματα τους περί προστασίας των γλυπτών. Φυσικά, τα γλυπτά δεν επεστράφησαν. Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ. Η προχθεσινή εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου νιώθει καθήκον του να μπει σε αυτό τον αγώνα, τη στιγμή που αυτός ο ελληνικός πολιτιστικός θησαυρός βρίσκεται στην χώρα που εδράζεται το Κίνημά μας. Πλέον, η επιστροφή των γλυπτών και η επανένωση του μνημείου στην Ελλάδα έχει γίνει στόχος και σκοπός για εμάς. Οι Βρετανικές αρχές θα ακούν κάθε φορά και πιο δυνατά το ‘BRING THEM BACK’, από τους αυτόνομους φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ. Η εκστρατεία για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα θα φτάσει στο τέλος της, μόνο όταν θα μπορούμε να τα καμαρώσουμε, επανενωμένα μετά από 200 χρόνια, στο νέο και υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και να μην κακίσουμε την ανυπαρξία αντιπροσώπου από το επίσημο ελληνικό και κυπριακό κράτος. Συνηθισμένη επίσης και η απουσία των υπολοίπων κομματικών παρατάξεων, όπως και της επίσημης ΕΦΕΚ Η.Β, αφού παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις για στήριξη της εκδήλωσης, φαίνεται ότι τα πάρτι και οι μπουάτ είναι πιο σημαντικές από την διαφύλαξη της εθνικής μας κληρονομιάς. Βάζοντας τα μικροκομματικά συμφέροντα, για άλλη μια φορά, πάνω από την εθνική μας αξιοπρέπεια, απέδειξαν περίτρανα πως η «δράση» τους αρκείται μόνο στο να μεταφέρουν το σάπιο και μολυσμένο κομματικό μήνυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατάντια, αλλά χωρίς υπερβολή, αφού το Βρετανικό Μουσείο είχε περισσότερη συμβολή και στήριξη προς την προσπάθεια μας, το οποίο μας παραχώρησε την είσοδό του και μας παρείχε ότι άλλο ζητήσαμε.

Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παρέμβαση εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

«Εδώ δεν είναι Ελλάδα. Εδώ είναι Οµόνοια»

Ακόµα κι όταν η Αστυνοµία έδιωχνε τους χρήστες από την Οµόνοια, η Στοά Λυκούργου είχε κόσµο. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον να τρυπηθεί µε τη βελόνα

Σαν πέσει η νύχτα, στο κέντρο της πόλης ξαγρυπνά µια άλλη Αθήνα. Τα στόρια κατεβαίνουν και οι δρόµοι γύρω από την Οµόνοια δεν µυρίζουν µπαχάρια, αλλά ούρα. Τα στέκια αλλάζουν και ο συνωστισµός του εθισµού, της απόγνωσης και του λευκού θανάτου µεταφέρεται στο ηµίφως των στοών...

Στην πλατεία µια µικρόσωµη γυναίκα ψάχνει για «αποφάγια». Μας συστήνεται ως Δήµητρα, 43 ετών, από την Κόρινθο. Συµµετείχε στο πρόγραµµα του ΟΚΑΝΑ, αλλά αποβλήθηκε για έναν χρόνο επειδή συνέχιζε να παίρνει ναρκωτικά. Κοιτάει χάµω για κάποιο ξεχασµένο σκονάκι. «Είµαι 23 χρόνια στους δρόµους. Πιο παλιά δεν ήταν έτσι η Οµόνοια.


Εχουµε περάσει πολύ καλές εποχές. Τώρα τα χάλια τα βλέπετε. Εχουν έρθει όλοι αυτοί οι ξένοι και είναι φρίκη. Τους λέµε, εδώ είναι Ελλάδα και µας απαντούν, “εδώ είναι Οµόνοια”», λέει...



Διαβάστε περισσότερα...

Ψινάκης: "Οι πολιτικοί θέλουν τα γιαούρτια τους"

Όσο και να κράζουμε τον Ψινάκη η παραπάνω τοποθέτηση μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους


«Χέστηκα για το προφίλ και για το ανφάς», δήλωσε για την υποψηφιότητά του στον δήμο Αθηναίων ο Ηλίας Ψινάκης, που μίλησε στο «Αξίζει να το Ζεις» για την απόφασή του να κατέβει δημοτικός σύμβουλος. Μάλιστα, κατονόμασε τον άνθρωπο που είχε τις περισσότερες ενστάσεις για την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο, ενώ υποστήριξε ότι οι πολιτικοί θέλουν...γιαούρτωμα!

Ο μάνατζερ αναφέρθηκε στην απόφασή του λέγοντας πως ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν αυτός που του έκανε την πρόταση. Η πρώτη επαφή έγινε όταν ο ίδιος συνέβαλε στην αδελφοποίηση Αθήνας - Μανίλα, ενώ αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση λόγω του χαρακτήρα του κ. Κακλαμάνη, αλλά και της αγάπης του για την Ελλάδα και της απόφασής του να πεθάνει εδώ.

«Μόνο να χάσεις έχεις από αυτή την διαδικασία, εγώ δεν πάω να γίνω πλούσιος ούτε διάσημος», συνέχισε ο Ηλίας Ψινάκης, προσθέτοντας πως ήδη έχει δεχτεί λάσπη. «Το έχω συνηθίσει. Από τότε που είχα το μάνατζμεντ του Ρουβά τα έχουν πει όλα, δεν φοβάμαι κάτι. Απεναντίας αυτό με κάνει άτρωτο. Όταν για σένα έχουν πει τα πάντα, τι θα πουν;», κατέληξε.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μίλησε και για τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η κάθοδός του στην πολιτική και κατονόμασε τον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θοδωρή Μπεχράκη, ως τον μεγαλύτερο πολέμιό του.

Ωστόσο, δεν δίστασε να τον πάρει τηλέφωνο την ώρα της συνέντευξης και να τον καλέσει να πει ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους είχε αντιρρήσεις. «Όταν πληροφορήθηκα ότι ο Ηλίας θα είναι υποψήφιος αισθάνθηκα ότι έχει πέσει ένα αστροπελέκι γιατί δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι υπάρχει πιθανότητα να συνυπάρξουμε. Δεν μπορούσαν αυτά που εκφράζει ο καθένας να συναντηθούν και σε ότι αφορά την συμμετοχή του στα κοινά θεωρούσα ότι είναι ένας εξωγήινος», είπε ο κ. Μπεχράκης.

Πάντως, ο Ηλίας σκοπεύει να συμμετέχει ενεργά στα τεκταινόμενα εντός του δημαρχιακού μεγάρου. «Στα πρώτα δημοτικά συμβούλια θα πάω κανονικά. Αν με διώξουν δεν θα ξαναπάω», είπε και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει ακόμα αν θα δουλέψει και στην τηλεόραση.

Ο μάνατζερ μίλησε και για την ανάμειξη πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα, για τους οποίους είπε ότι μπορεί να μην έχουν μπει πίσω από τα κάγκελα, όμως, η κοινωνία τους έχει τιμωρήσει ήδη. «Ούτε να πάνε σε ένα εστιατόριο δεν μπορούν. Τους ρίχνουν γιαούρτια, τους ρίχνουν αυγά... Αρχίζει να γίνεται η τιμωρία, αρχίζει να ισχύει η ποινή και όσο τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα, τόσο η ποινή θα μεγαλώνει. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και η λαμογιά φαίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΣΙ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Σαν σήμερα, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ημέρα της γιορτής του πολιούχου και προστάτη της πόλης Αγίου Δημητρίου, απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τον Ελληνικό Στρατό, 20 μέρες μετά την κήρυξη του Α΄ Βαλκανικού πολέμου και λίγο πριν προλάβουν οι βούλγαροι...


Ο Ελληνικός στρατός εφορμώντας από τη Λάρισα Βόρεια, απελευθέρωσε την Ελασσόνα, τηνΚατερίνη, την ΒέροιαΑρχηγός του Ελληνικού στρατού ο διάδοχος Κωνσταντίνος και Πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, γνωρίζοντας ότι οι Βούλγαροι ήδη κατέλαβαν την Καβάλα και τις Σέρρες, θέλησε να προχωρήσει ο στρατός προς ανατολάς, προκειμένου να προλάβει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ενώ η βασιλική οικογένεια επιθυμούσε να προχωρήσει ο στρατός βόρεια, προς απελευθέρωση του Μοναστηριού για να προλάβει τους Σέρβους που κατέβαιναν νότια. Ο Βενιζέλος επιμένει και πραγματικά στις 20 Οκτωβρίου ο Ε.Σ. στρέφεται ανατολικά, διασπά το τουρκικό μέτωπο και εισέρχεται στα Γιαννιτσά. Οι τούρκοι υποχωρούν προς την Θεσσαλονίκη καταστρέφοντας τις γέφυρες του Λουδία, του Αξιού και του Γαλλικού. Στην πεδιάδα του Λαγκαδά δυτικά, έχει φτάσει η 2α βουλγαρική μεραρχία. Χάρη στην προσφορά και την αυταπάρνηση του ντόπιου πληθυσμού, το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου ο Ελληνικός Στρατός ξεπρνάει τα εμπόδια των ποταμών και το πρωϊ της 26ης βρίσκεται έξω από την Θεσσαλονίκη ενώ εως το απόγευμα τμήματά του έχουν φτάσει στο Κορδελιό και τον Ευοσμο. Ταυτόχρονα, τμήματα της Ελληνικής Χωροφυλακής μπαίνουν στην πόλη από την Δυτική πύλη, με βουλγάρους να έχουν στρατοπεδεύσει 4,5 χιλιόμετρα μακρυά. Ο τούρκος διοικητής της Θεσσαλονίκης, Ταξίμ Πασάς, διαπραγματεύεται την παράδοση της πόλης στους Έλληνες. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ζητάει άνευ όρων παράδοση κι ο Βενιζέλος τον καλεί ΑΔΙΚΩΣ να βιαστεί. Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου οι πληρεξούσιοι αξιωματικοί Ιωάννης Μεταξάς και Βίκτωρ Δούσμανης στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης υπέγραψαν τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό. Το ίδιο βράδυ μπήκαν στην πόλη δύο ευζωνικά τάγματα της Ζ' μεραρχίας, ενώ οι Α', Β', Γ', Δ' μεραρχίες με την υπόλοιπη δύναμη της Ζ' έλαβαν θέσεις στα υψώματα γύρω από την πόλη.
Στην φωτογραφία ο Βασιλέας Γεώργιος Α' εισέρχεται στην απελευθερωμένη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.ΜΠΟΥΣΙΟ.


ΤΟ 1911 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.


ΤΟ 1912 Ο ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΕΟΔΟΡΩΦ ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΨΩΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.



σχετική ανάρτησή μας σαν σήμερα το 2008
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Συμμετοχή των ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ στο WTAF 2010 - KOREA


Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μέλη του, με την παράλληλη ιδιότητα των Εφιπποτοξοτών "Κενταύρων Κασσάι" (www.horsebackarcherygr.com), συμμετείχαν στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (WTAF 2010) που έγινε απο 8 εως 13 Οκτωβρίου στην πόλη Daejeon της Νοτίου Κορέας, και κατέφεραν να φέρουν την Ελλάδα στην Πρώτη θέση.

Η Ελληνική Αποστολή έπειτα απο μια ΑΨΟΓΗ τοξευτική επίδειξη, κέρδισε την ΠΡΩΤΗ θέση και κατέκτησε το "ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΞΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΣ" (The Grand Price for Archery Demonstration), που αποτελεί το μεγαλύτερο αξιακά βραβείο της Διοργάνωσης.

Η Ελληνική Αποστολή, που είχε να αντιμετωπίσει Παραδοσιακές Δυναμεις οπως Ουγγαρία, Μογγολία, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία αλλα και τις 29 υπόλοιπες συμμετέχοντες χώρες, κατάφερε έπειτα απο μια ομολογουμένως άριστη παρουσίαση να κλέψει τις εντυπώσεις και να κατακτήσει το Βαρύτιμο Βραβείο.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία κατακτά μια τέτοια παγκόσμια αναγνώριση και δείχνει με τον πιο δυναμικό τρόπο οτι η τοξευτική παράδοση της χώρας μας μπορεί να αναγενηθεί απο τις στάχτες της και να κατακτήσει την θεση που της αξίζει.

Αρχηγός Απόστολής ηταν ο Σπύρος Μπάκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετων ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και Μέλος του Δ.Σ των "Κενταύρων Κασσάι". Υπόλοιπα μελη της απόστολής ο Νικός Καραίσκος (μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και μελος του Δ.Σ. των "Κενταύρων Κασσάϊ") , και ο κύριος Steven Campbell μέλος των "Κενταύρων Κασσάϊ"

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ...

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912: Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

Το σκηνικό του εκβιασμού... Τσε Γκιοργκάρα ο επαναστάτης



  • "Είδα τον μπαμπά και τον παπού στην φυλακή κι εμένα μου βάλανε το πιστόλι στο λαιμό"
  • "Απολύσεις κάνει και ο Φιντέλ Κάστρο"
  • Τυχερός ο Λαζόπουλος που πήρε άπειρο υλικό για την εκποπή του
  • Η συνέντευξη έγινε με απουσία της Ελληνικής Σημαίας

Ένα γραφείο, ένας σκεπασμένος πίνακας εθνικού περιεχομένου (Θεόδωρος Bρυζάκης (1819-1878), «H Eλλάς ευγνωμονούσα» (1858), λάδι σε μουσαμά, 215 x 157), μία τραπεζαρία για τους δημοσιογράφους και ο Πεταλωτής μόνος του σε μία γωνία με ένα ποτήρι νερό!!! “Επιχείλιο έρπη”, σήμερα δεν του βάλανε…, ενώ άλλαξε γραβάτα και έβαλε μία μπλε!
Από κει και μετά, ο εκβιασμός έπεσε στο "τραπέζι"... ή θα με ψηφίσετε ή θα πάμε σε εθνικές εκλογές...! Πράγμα που σημαίνει, όσα στερηθήκατε όλους αυτούς τους μήνες, πετάγονται στα σκουπίδια. Έτσι απλά...
Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, ως τα τώρα η εικόνα του Πρωθυπουργού είναι ναυαγερή... Ασαφής; Ασυνάρτητος; Αλλού fun Park; Μόνο με χιούμορ μπορείς να το αντιμετωπίσεις στη σωστή του διάσταση... Δεν απάντησε ουσιαστικά σε καμία ερώτηση, δυστυχώς.
Ή τον έσπρωξαν επίτηδες οι ελάχιστες “γάτες” που τον περιτριγυρίζουν στην αποψινή πεπονόφλουδα για να του χρεώσουν αποκλειστικά την καταβαράθρωση, ή απλά ο άνθρωπος έχει εγώ ελέφαντα και εγκέφαλο γυρίνου…
Το πιο θλιβερό πολιτικό δρώμενο που είδε η γενιά μας. Γιατί αυτός ο άνθρωπος, αυτές οι πνευματικές και επικοινωνιακές ικανότητες, διαπραγματεύονται τις τύχες μας στο εξωτερικό!

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP