Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Έξω απο το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκονται κάτοικοι της περιοχής για να διαματρηρηθούν για τις αναίτιες προσαγωγές. Παράλληλα πάνω στη πλατεία Αττικής είναι μαζεμένοι 200 Αφγανοί με εθχρικές διαθέσεις.

Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Δικό της τηλεοπτικό κανάλι απέκτησε η Ντόρα Μπακογιάννη


Ένα κανάλι είναι απαραίτητο σε ένα κόμμα εν τη γενέσει του. Το ΚΚΕ έχει το δικό του, ο Καρατζαφέρης έχει το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, το ΠΑΣΟΚ έχει το MEGA, έτσι και η Ντόρα Μπακογιάννη απέκτησε το δικό της κανάλι:

ΑΛΤΕΡ το όνομά του και ο υπεύθυνος προγράμματος και διαφώτισης της κας Μπακογιάννη, λέγεται Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, έθεσε όλο το δυναμικό του καναλιού υπέρ της κας Μπακογιάννη και εναντίον Σαμαρά.
Όλες οι τεχνικές προπαγάνδας του καναλιού, εφαρμόζονται με ιδιαίτερη ζέση, από τους δημοσιογράφους τους σταθμού, υπέρ Ντόρας (η οποία είναι απλά μια βουλευτής!!!) την οποία εξομοιώνουν με τον αρχηγό της ΝΔ, παρουσιάζοντας τις μισές ειδήσεις ως κόντρα Σαμαρά-Μπακογιάννη.
Καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα κ.Χατζηνικολάου!
ALTER=DORA TV !
ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΣΙ...ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ...

Διαβάστε περισσότερα...

"Πετάνε" οι τιμές στα είδη ανάγκης στην Ελλάδα

  • Πρωταθλήτρια στο ύψος, στις τιμές των προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα!!!
  • Σκανδαλωδώς αδικαιολόγητες οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης
Οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά 32% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο διαμορφώνονται οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία για το 2009 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat.
Βάσει των στοιχείων αυτών, η Ελλάδα ανήκει σε εκείνα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. των «27» (μαζί με την Κύπρο, τη Σουηδία και την Ιταλία) όπου οι τιμές διαμορφώνονται έως και 10% πάνω από το μέσο κοινοτικό όρο. Αν και οι τιμές των τροφίμων και των μη αλ- κοολούχων ποτών στην Ελλάδα ανήλθαν στο 101% του μέσου όρου των «27»,
Σκανδαλώδεις είναι οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών, καθώς ξεπερνούν το 32% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Αδικαιολόγητα υψηλά (17%) κυμάνθηκαν το 2009 οι τιμές του ψωμιού και των δημητριακών σε σχέση με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ οριακά πάνω από τη μέση τιμή στην Ευρώπη κινήθηκε και η τιμή των αλκοολούχων ποτών (5%).Αντίθετα ιδιαίτερα χαμηλή παρέμεινε η τιμή του καπνού, καθώς έφτασε μόλις στο 72% του κοινοτικού μέσου όρου.
Οι υψηλότερες τιμές, έως και 40% πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, καταγράφηκαν στη Δανία, την οποία ακολουθούν η Ιρλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία, με τιμές που κυμαίνονται από 10% έως 30% άνω του μέσου όρου των Ε.Ε. των «27».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλληνας εργαζόμενος είναι ο περισσότερο κακοπληρωμένος και με τον μικρότερο μισθό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα του σοσιαλισμού, μάλλον απευθύνεται σε πολίτες άλλων χωρών όταν πρέπει να επιδείξει κοινωνικό πρόσωπο και πολιτική προστασίας του εισοδήματος των φορολογουμένων...

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Πολύ μικρή δυστηχώς η συμμετοχή στη σημερινή απεργία όπως και ο παλμός.

Οι προβοκάτορες που έκαψαν τη MARFIN και τα αφεντικά τους φαίνεται πως πέτυχαν (ελπίζω προσωρινά) το σκοπό τους.

Οι διασπαστές εργατοπατέρες του Π.Α.ΜΕ το βιολάκι τους. Αλλού η κανονική συγκέντρωση αλλού αυτοί. Αφού είπανε τις αερολογίες τους έξω απ τη Βουλή και πριν φτάσει ο κύριος όγκος του κόσμου αποχωρήσανε προς τη Φιλλελήνων κάνοντας το γύρω της πλατείας Συντάγματος για να διασπάσουν ξανά τη διαδήλωση.

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως δεν τόλμησε να μιλήσει ο Παναγόπουλος φοβούμενος προφανώς της γιούχες. Αλλά κι αυτοί που μίλησαν ήταν για κλωτσές.

Στο στόμα το λύκου βρέθηκε ομάδα πατριωτών παρέσυρμένη από τους προβοκάτορες της εφημερίδας ''Ελεύθερος Κόσμος'' με αποτέλεσμα να τους ανοίξουν το κεφάλι αναρχικοί. Για κάποιους από αυτούς που έφαγαν ξύλο δε λυπάμαι καθόλου γιατί πραγματικά τους άξιζε. Αλλά για όσους αγνούς πατριώτες πήραν για άλλη μια φορά στο λαιμό τους πραγματικά λυπάμαι γιατί δεν το αξίζαν. Ελπίζω άλλη φορά το πάθημα να γίνει μάθημα γι αυτούς. Όσο για τους προβοκάτορες είμαι βέβαιος ότι δεν τους νοιάζει καθόλου αυτό που συνέβη.

Όταν οι αναρχοπατέρες πήραν εντολή να διαλυθεί η διαδήλωση έκαναν τη δουλειά τους. Άρχισαν μικρές επιθέσεις στα ΜΑΤ, οι ματάδες πήραν εντολή να ρίξουν χημικά και τέλειωσε το πανυγήρι.

Όταν η συγκέντρωση διαλυόταν μετά τα χημικά που έριξε η αστυνομία εμφανίστηκε ο Πάκης και άλλοι βολευτάδες του ΠΑΣΟΚ στο περβάζι της Βουλής να δουν τη κατάσταση. Έλα όμως που δεν υπολόγιζαν ότι ακόμα κι έτσι θα πέσει κράξιμο! Έκαναν λοιπόν μεταβολή στο άψε σβήσε με τους ματάδες να μην μπορούν να κρατηθούν από τα γέλια για τη κατάντια τους.

egersis Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP