Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΧΙΡΟΣΙΜΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ: ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


 
Στις οκτώ και τέταρτο το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945 αμερικανικό βομβαρδιστικό πετάει επάνω από τη Χιροσίμα και χάνεται στον ορίζοντα. Δευτερόλεπτα πριν, έχει αφήσει την νέα βόμβα εναντίον της ιαπωνικής πόλης.

Η πυρηνική έκρηξη προκαλεί τον θάνατο συνολικά 269.446 ανθρώπων, συγκλονίζει τον πλανήτη και γράφεται στην ιστορία της ανθρωπότητας με τα πιο μελανά χρώματα. Περίπου 80.000 άνθρωποι από τους συνολικά 350.000 που κατοικούν στη Χιροσίμα σκοτώνονται ακαριαία.

Μέχρι το τέλος του έτους, η ραδιενέργεια καταβάλλει τους βαρύτερα τραυματισμένους και οι νεκροί φτάνουν τους 140.000, ενώ ο επίσημος απολογισμός με το πέρασμα των χρόνων και τη λεπτομερή καταγραφή ξεπερνάει τους 269.000 νεκρούς.

Η ρίψη ατομικών βομβών στην Ιαπωνία και μάλιστα εναντίον πόλεων, που δεν αποτελούσαν στρατιωτικούς στόχους, αποτελεί ένα αναμφισβήτητα μεγάλο έγκλημα πολέμου ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ, για το οποίο ουδέποτε λογοδότησαν οι υπεύθυνοι. Την τελική απόφαση για την επίθεση με ατομικές βόμβες κατά της Ιαπωνίας έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας ηγέτης δημοκρατικής χώρας εκλεγμένος με καθολική ψηφοφορία. Με τα μέτρα και την λογική, λοιπόν, που χρησιμοποιούν οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές, ήταν ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ


Στις 8 Αυγούστου, την ερχόμενη Κυριακή, τιμούμε τους ήρωές μας. Τιμούμε τον Τάσσο που οι Γκρίζοι Λύκοι και οι Τούρκοι κατακτητές λύντσαραν άνανδρα στην πράσινη γραμμή. Τιμούμε το Σολωμό, τον ξάδελφο του Τάσσου που δολοφονήθηκε από τις σφάιρες των ανδρεικέλων της Άγκυρας.

Τιμούμε τα δύο νεαρά παιδιά, τους ηρωομάρτυρες του αντικατοχικού μας αγώνα, που θυσιάστηκαν άδικα, για να διαπραγματεύεται χωρίς ντροπή, ρατσιστικές λύσεις με τους δολοφόνους τους, η εκάστοτε κυβέρνηση της Δημοκρατίας.

Τιμούμε πάνω απ' όλα το ΟΡΑΜΑ για το οποίο θυσιάστηκαν αυτά τα παιδιά. Το ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της πατρίδας μας. Της ανόθευτης και πραγματικής ελευθερίας και όχι της κατ' όνομα επίπλαστης "επανένωσης" του διζωνικού απαρτχάιντ.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού Διοργάνωση Εκδηλώσεων Μνήμης την 8η Αυγούστου 2010

Η δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα σκοπεύει να σας συστήσει την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού και να κοινοποιήσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει την 8η Αυγούστου για να τιμήσει τους δύο ήρωες μας.

Οι πορείες των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησαν το 1992 και έφτασαν στο απόγειο τους το 1996. Το 1996 η πορεία των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησε από το Βερολίνο, συμμετείχαν μοτοσυκλετιστές από διάφορες χώρες και θα τερματιζόταν στην Κερύνεια.

Με την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης πρόσβασης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσυκλετιστές διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία όπως το Σοπάζ και τη Δερύνεια. Οι Τούρκοι για ακόμα μια φορά έδειξαν το πρόσωπο τους δολοφονώντας άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Με τις δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσυκλεττιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», συστάθηκε ανεπίσημα από μια ομάδα νέων ανθρώπων το 2008 και στόχο έχει τη διατήρηση της μνήμης των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη των μηνυμάτων της θυσίας τους. Στόχος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είναι να συνεχίσουμε το θεσμό της πορείας των μοτοσυκλετιστών ως μέσο για να διεκδικούμε το βασικό ανθρώπινο μας δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή το οποίο στερούμαστε λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουσιμού, του ηρωισμού, της αυτοθυσίας τους, τα οποία εξασθένισαν στις μέρες μας πρέπει να τιμούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις. Αυτά είναι τα κριτήρια, τα οποία έχουμε ως γνώμονα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων μας.

Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την πορεία των μοτοσυκλεττιστών από Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Κοκκινοχώρια προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θα παραστούμε στο τρισάγιο που θα γίνει στους τάφους των Ισαάκ – Σολωμού. Το δεύτερο αφορά την εκδήλωση που θα γίνει στην Πλατεία Παραλιμνίου, αμέσως μετά το τρισάγιο, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία του Δρ Διεθνών Σχέσεων κου Γιάννου Χαραλαμπίδη και συναυλία. Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσυκλεττιστών είναι οι ακόλουθοι:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.

ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.

ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται δηλαδή φανέλες οργανώσεων, ομαδών, στρατιωτικών σωμάτων κλπ. Ο λόγος που υποχρεωτικά όλοι θα φορούμε την ίδια φανέλα είναι ότι θέλουμε να δείξουμε πως δεν κάνουμε κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.

Επίσης κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε δεν θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού δεν έχει οποιαδήποτε σχέσεις με κόμματα, κομματικές νεολαίες, φοιτητικές οργανώσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες ή συνδέσμους φιλάθλων ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις και δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη οντότητα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της.

Στις εκδηλώσεις μας όμως, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, ανεξάρτητα από το κόμμα, την ομάδα, τη φοιτητική οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση συμμετέχει κάποιος∙ αρκεί να τηρήσεις τους κανονισμούς τους οποίους προαναφέραμε. Η Πρωτοβουλία δεν θα ανεκτεί σε καμία περίπτωση τη σπίλωση της μνήμης των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Η Οργανωτική Επιτροπή Διαβάστε περισσότερα...

Δήμαρχος Συκεών: Προτεραιότητά μας ...οι λαθρο-μετανάστες!

"Επιμένουμε να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ειδικά όταν αφορούν ευαίσθητους τομείς όπως η κοινωνικοποίηση των μεταναστών συμπολιτών μας", δήλωσε ο "πράσινος" δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Προτεραιότητά του, είναι... οι μετανάστες!
Ίσως ο άνθρωπος να βλέπει στις 7 Νοεμβρίου...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος αυτός υπέβαλε δύο προτάσεις για τη στήριξη των μεταναστών ανταποκρινόμενος με ταχύτητα αστραπής σε σχετική προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Υπηκόων Τρίτων Χωρών.
Φυσικά, το αντικείμενο της δράσης αυτής είναι "η διευκόλυνση της διαδικασίας κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, καθώς και η εξασφάλιση χώρων αλληλεπίδρασης μεταξύ μεταναστών και πολιτών της κοινωνίας υποδοχής μέσω διαπολιτισμικών ανταλλαγών".
Σημειωτέον είναι το ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υπηκόων Τρίτων Χωρών χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό κατά 75%, ενώ το υπόλοιπο το ..."λουζόμαστε" οι Έλληνες φορολογούμενοι. Και αυτά σε εποχές που κόβουν την επιδότηση των στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ (ετήσια δαπάνη 35.000.000 ευρώ) για την πρώτη κατοικία!
Όταν λοιπόν σας λέμε ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέχουν οι μετανάστες, έχουμε δίκιο!

"Προτάσεις" και "δράσεις" υπέρ μεταναστών
Τι προτείνει όμως ο "πράσινος" δήμαρχος Συκεών (για να δούμε τι θα ... χρηματοδοτήσουμε;);
Η πρώτη πρόταση, τιτλοφορείται "Η τέχνη δίαυλος για την ένταξη των μεταναστών" και περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, φωτογραφίας και θεάτρου, με συμμετοχή συνολικά 60 μεταναστών, διοργάνωση θεατρικής παράστασης και έκθεσης των παραγόμενων από τα εργαστήρια προϊόντων, δημιουργία λευκώματος και όλα αυτά με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.
Η δεύτερη πρόταση τιτλοφορείται "Πολιτιστική Εκδήλωση για την Ημέρα του Μετανάστη" και αφορά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, με τουλάχιστον 600 συμμετέχοντες και προϋπολογισμό ανέρχεται περίπου 80.000 ευρώ. Σημειώνουμε εδώ, για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε, ότι ο δήμος Συκεών είναι ο πρώτος στη χώρα που δημιούργησε Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών (το 2007), ενώ στο οικείο δημαρχείο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Και Γραφείο Αλλοδαπών.

Επίσης, από το περασμένο φθινόπωρο λειτουργεί στο δήμο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για τους μετανάστες. Όλα για τους τελευταίους. Φαίνεται ότι οι κατά τα άλλα φορολογούμενοι Έλληνες κάτοικοι του δήμου Συκεών, δεν χρειάζονται τίποτα από τη δημοτική τους αρχή.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!


Από τη Χριστίνα Σιδέρη

Η τρομοκρατία αλώνει την Ελλάδα και στέλνει το μηνύματα της προς πάσα κατεύθυνση, δίνοντας το στίγμα της στη φίμωση και τον εκφοβισμό των ελεύθερων φωνών. Εξελίσσετε σε Λερναία Ύδρα που μόλις της κόψουν ένα κεφάλι, βγαίνουν αμέσως δύο ή τρία για να το αντικαταστήσουν. Δε μας έφταναν οι εγχώριοι δολοφόνοι – τρομοκράτες, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη και τη παγκόσμια διακυβέρνηση, κάνοντας εισαγωγή διεθνών εγκληματιών για να περάσουμε και στο επόμενο στάδιο κατρακύλας.

Μαζί με αυτούς εξελίσσετε και μία παγκόσμια πρώτη, όπου κάθε τρομοκρατική οργάνωση, εκτός από τις γιάφκες, τις προκηρύξεις, τα όπλα και τα ειδεχθή εγκλήματα της, έχει και τους δικούς της δικηγόρους, για εσωτερική κατανάλωση, τα δικά της ΜΜΕ για προώθηση και τους δικούς της δημοσιογράφους για επαφή με το ευρύ κοινό. Όλοι αυτοί φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο για τα «ανθρώπινα» δικαιώματα των ανθρωπόμορφων τεράτων, που στέρησαν όμως σε κάποιους άλλους τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Τα απλά καθημερινά δικαιώματα, του να αγκαλιάσουν τη γυναίκα τους, να φιλήσουν το παιδί τους και να κρατήσουν το χέρι του άρρωστου γονιού τους. Στο όνομα της δημοκρατίας αυτοί απαιτούν, αυτά που στέρησαν!!!

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Σάββας Ξηρός, γράφουν βιβλία και δίνουν συνεντεύξεις επί παντός επιστητού. Φροντίζουν ώστε κανένας να μη ξεχάσει τη δράση τους και να υπάρξουν συνεχιστές στο έργο τους. Μεγάλος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των τρομοκρατών, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος φιλοξενεί πολύ συχνά τα γραφόμενα του Ξηρού!!! Η Αγγελική Σωτηροπούλου αθωώθηκε γιατί είχε και ένα παιδί, λες και όλοι όσοι σκοτώθηκαν δεν είχαν παιδιά ή δεν ήταν κάποιων τα παιδιά. Τι κι αν δε σκότωσε η ίδια, σκότωνε η σιωπή της και η παροχή ασύλου προς το σύντροφο της.

Που πήγαν τα περί συνεργίας γιατί και η σιωπή όταν γνωρίζεις είναι συνεργία. Που πήγαν τα περί συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση, γιατί όταν ξέρεις πότε, που και ποιόν πάνε να δολοφονήσουν και δε μιλάς είναι συνεργία!! Η Αλίσια Ρομέρο Κορτές, μας παρέδιδε μαθήματα δημοκρατίας για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί η ελληνική κοινωνία και η δικαιοσύνη στους τρομοκράτες-δολοφόνους. Κανείς δε σκέφτηκε να τη στείλει από εκεί που ήρθε και να τη καταστήσει persona non grata για την Ελλάδα... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ...




δείτε τη συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP