Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η οργή του Γιώργου Νταλάρα: «Δεν ανέχομαι τη θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία»

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε στις συναυλίες του! Ο ίδιος γράφοντας στο aixmi μιλά για όλα όσα συνέβησαν στις συναυλίες του,παίρνει θέση και δηλώνει: «Δεν ανέχομαι τη θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία»! «Ανεξάρτητα του πόσο αισιόδοξοι....
ή απαισιόδοξοι, ψύχραιμοι ή μη είμαστε, είναι σημαντικό να αποδεχτούμε ότι οι οξυμένες αντιθέσεις...
Διαβάστε περισσότερα...

Πληρώνεται €30.000 το χρόνο για να δοκιμάζει…δονητές

Οι περισσότερες γυναίκες χαρακτηρίζουν το επαγγελματικό τους περιβάλλον ολίγον βαρετό, καθώς γύρω τους έχουν κομπιούτερ, εκτυπωτές και είδη γραφείου.
Αυτό όμως δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο για την Νατ Γκάρβεϊ, καθώς η δική της δουλειά είναι λίγο διαφορετική...
Η Γκάρβεϊ...
Διαβάστε περισσότερα...

Περί τα 15 εκατ. πατάτες πωλήθηκαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή

Τουλάχιστον 15 εκατ. τόνοι πατάτας Νευροκοπίου πωλήθηκαν απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, από τη στιγμή που ξεκίνησε το «κίνημα της πατάτας».

Οι παραγωγοί της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πωλήσεις σε χαμηλές τιμές και τη νέα σεζόν, η οποία ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι αδιάθετες...
Διαβάστε περισσότερα...

Μαζικές κινητοποιήσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα

Επίσχεση εργασίας κάνουν οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ειδικότερα, επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων...
Διαβάστε περισσότερα...

Υπολειτουργούν τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής

Υπολειτουργούν τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν γιατροί και νοσηλευτές, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο και τις απλήρωτες εφημερίες.

Κλειστό είναι το νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε την κήρυξη στάσης...
Διαβάστε περισσότερα...

Κέντρο κράτησης αλλοδαπών στη Β. Ελλάδα και «σκούπα» στην Αθήνα (για τα μάτια του κόσμου)

ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΓΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Δεν πρόκειται να κάνουν το παραμικρό , ποτέ δεν θα πειράξουν τον εφεδρικό στρατό τους που είναι οι λαθρομετανάστες.


Τρεις βασικές κατευθύνσεις δράσεων, με στόχο την άμεση υλοποίησή τους, περιλαμβάνει το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Οι κατευθύνσεις αυτές επισημάνθηκαν την Τρίτη από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με...
Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα για την ανεργία στην Καστοριά

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος των 400 θέσεων κοινωφελούς εργασίας και του προγράμματος του ΟΑΕΔ με τα επιδοτούμενα σεμινάρια για 500 ανέργους στην Καστοριά.

Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος από τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων και των προϊσταμένων...
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για τις μετατάξεις

Οι αποσπασμένοι τακτικοί υπάλληλοι μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η εγκύκλιος αφορά αποσπασμένους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, που είτε είναι μόνιμοι είτε έχουν σχέση εργασίας...
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις εργασίας στο Λ.Κ.Δ.Μ. Φλώρινας της ΔΕΗ

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα οκτώ (48) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, για τον Νομό Φλώρινας.

Δ.Ε. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες)
Δ.Ε. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων Εξοπλισμού Ηλεκτροοξυγονοκολλητές)
Δ.Ε. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων Εξοπλισμού...
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΟΔΗΓΟ ΤΑΞΙ...

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στον Άγιο Στέφανο καθώς προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάστηκαν σε ταξί και με μαχαίρι τραυμάτισαν ελαφρά τον οδηγό από τον οποίο πήραν...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP