Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ανταρσίες ΠΑΣΟΚ: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...


  • Θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστεί προς όλους πως όσοι μετέχουν στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει τίποτε ανώτερο από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Στρατευμένα στρατιωτάκια, από το μικρότερο μέλος, μέχρι το μεγαλύτερο στέλεχος, με μηδενικά πολιτικά αντανακλαστικά, δεν έχουν καταλάβει πως ξέρουμε ποιοί είναι και τι κάνουν και αυτο-εξευτελιζόμενοι διαρκώς (αναφαίρετο δικαίωμά τους) ρίχνουν μία ολόκληρη χώρα στο πουθενά, χωρίς βάρκα, χωρίς ελπίδα και με έναν πρωθυπουργό που συνηθίζει να επισκέπτεται τη χώρα...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Οι «ανταρσίες» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τείνουν να αποτελέσουν την καθημερινή ατραξιόν της απρόσκοπτης εφαρμογής του Μνημονίου που η κυβέρνηση υπέγραψε με τους δανειστές - επιτηρητές της Ελλάδας. Σε κύριο εκφραστή ενός είδους «εσωτερικής» αντιπολίτευσης τείνει να αναδειχθεί η Βάσω Παπανδρέου, η οποία μόλις χθες σήκωσε ένα ακόμη «μπαϊράκι» στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων.
«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να παίξει τον ρόλο του πλυντηρίου και να ξεπλένει παρανομίες. Δεν μπορώ να ψηφίζω αλλαγές στο Ασφαλιστικό, να βλέπω να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να σας δώσω την εξουσιοδότηση να επιστραφούν δισεκατομμύρια ευρώ στους προμηθευτές» κατακεραύνωσε την ατυχή Μαριλίζα η στρατηγός Βάσω.
Μόλις πριν από λίγες μέρες «θύμα» της ήταν η αυτού εξοχότης Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είδε την πρώην υπουργό να κατακεραυνώνει τη δανειακή σύμβαση για τη «βοήθεια» των 110 δισ. ευρώ. Ή, μάλλον, όχι την ούτως ή άλλως πανίσχυρη δανειακή σύμβαση, αλλά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, με ένα ακόμη διαδικαστικό και επικοινωνιακό τρυκ, κατέθεσε στις 4 Ιουνίου στη Βουλή «προς κύρωση», ενώ, όπως του αντέτεινε η Βάσω, «με βάση τον ισχύοντα νόμο, η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να την απορρίψει».
Ένας ακόμη στόχος της πρώην υπουργού είναι, σε μόνιμη σχεδόν βάση, ο μέγας Σαχινίδης, τον οποίο αντιμετωπίζει σαν ένα σχολιαρούδι που αποτολμά να υψώνει ανάστημα.
Όλα αυτά τα περιστατικά, μαζί με πολλά άλλα, τα οποία έχουν πρωταγωνιστές και άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Νασιώκας, Κουρουμπλής, Κουσελάς κ.λπ.) μπορεί να έχουν κάποιο ενδιαφέρον ως πολιτικό θέαμα, αλλά στερούνται παντελώς ουσίας... Διαβάστε περισσότερα...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ...

Διαβάστε περισσότερα...

Καρατζαφέρης: «Όποιος ζητά να αποκλειστεί από την πολιτική ο Ψινάκης είναι φασίστας και ρατσιστής»

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΑΡΑ ΞΕΦΤΥΛΑΣ

Από τη συνέντευξή Γ. Καρατζαφέρη στο “Παρασκήνιο”: «…Πιθανότητα να είναι υποψήφιοι με τον ΛΑΟΣ ο κ. Ψινάκης ή η κ. Μανωλίδου υπάρχει;
“Ο κ. Ψινάκης απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο κόσμο, που δεν μιλάει κανένας από τη Βουλή, σε αυτήν τη νεολαία τη συγκεκριμένη και ο Τσίπρας δεν μιλάει, δεν τον ακούνε. Αρα, όταν πρέπει να βάλουμε καινούργιο κόσμο στη Βουλή, που να μιλάει στα παιδιά που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, θα χρησιμοποιήσω ανθρώπους σαν τον κ. Ψινάκη.

Οι χούλιγκανς δεν ακούνε εμένα, ακούνε όμως τον Ανατολάκη. Μακάρι να υπήρχε χρόνος να είχε επωαστεί η ιδέα σε μένα, στον ίδιο και στην κοινή γνώμη. Εχουμε μια κρίση τουρισμού, όλοι οι αστέρες του Χόλιγουντ θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι από τον Ψινάκη. Χάνω εγώ σαν Ελλάδα ή όχι; Είμαστε έτοιμοι, λοιπόν, να αποκλείσουμε ένα μεγάλο κομμάτι που εκφράζεται από τον κ. Ψινάκη. Αυτά είναι ρατσιστικά και φασιστικά. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Ψινάκης, οποτεδήποτε πολιτευτεί, θα κάνει την έκπληξη.”


ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΕΕΕΕ

«Δεν θα προκαλέσουμε πολιτική κρίση, θα ψηφίσουμε το Ασφαλιστικό, αλλά διαφωνώ σε όλα».

Π. Οικονόμου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο "ΒΗΜΑ".

Τι να σχολιάσουμε γι αυτόν τον γελοίο πολιτικάντη;
Το σκίτσο του καφενείου τα λέει όλα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας...

"Μπορούμε να προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα από άλλες αγορές. Να επιστρέψουμε την πρώτη δόση του δανείου και να αποχωρήσουμε από το Μνημόνιο βαδίζοντας τον δικό μας δρόμο. Και το προτείνω αυτό βλέποντας πως πολλά μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλονται με άλλοθι το ΔΝΤ ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι".

Γιώργος Καραγκιοζοφέρης

Αφού τα τηλέφωνα στο τηλεκόμμα έχουν σπάσει από οργισμένους ψηφοφόρους, αφού τα στελέχη του τη κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια το ένα μετά το άλλο μπας και σώσουν την υπόληψή τους, αφού το από-κομμα δεν λειτουργεί ούτε στο ελάχιστο, αφού βουλευτές και όσα στελέχη έχουν μείνει πλακώνονται μεταξύ τους και ακούνε μπινελίκια από όλους και για όλα...

Βγήκε ο επαγγελματίας κωλοτούμπας να πει μια παπάτζα μπας και πείσει κανέναν βλάκα να τον πιστέψει.

Μα πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που δίνουν σημασία στα λεγόμενά του. Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

Αυτή την ώρα στην Ομόνοια και συγκεκριμένα στην Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και καταστηματαρχών για την υποβάθμιση και αυτής της περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Οι άνθρωποι -που κατά τους επαγγελματίες "ανθρωπιστές" και "ευαίσθητους" είναι... ρατσιστές- διαμαρτύρονται για την κατακόρυφη αύξηση της εισαγόμενης εγκληματικότητας και της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και απαιτούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην επιβίωση!

Διαβάστε περισσότερα...

Γελοία προπαγάνδα στον Αγ. Νικόλαο

Εν όψει της, για 3η συνεχόμενη εβδομάδα, προγραμματισμένης σημερινής διαμαρτυρίας των κατοίκων του Αγίου Νικολάου για το παράνομο παζάρι λαθρομεταναστών, πετάχθηκαν τη νύχτα, στα μουλωχτά, μερικά φυλλάδια στην περιοχή συγκέντρωσης.


Εκτός τις προβοκατόρικες φωτογραφίες, το αυτοσχέδιο "αντιφά" φυλλάδιο με την μούφα υπογραφή "κάτοικοι του Αγίου Νικολάου", θέτει τα εξής ερωτήματα, στα οποία - ως πραγματική κάτοικος της περιοχής - νιώθω υποχρεωμένη ν' απαντήσω:

"Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ;"
- Πάντως σίγουρα δεν θα τα λύσει η καπιταλιστική δημοκρατία, ο μαρξισμός και η αναρχία, που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν.

"ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ;"
- Βέβαια θέλουμε. Οι αφρικανοασιάτες λαθρομετανάστες είχαν καταλάβει την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως τώρα καταλαμβάνουν τους δρόμους του Αγίου Νικολάου. Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα ξαναπήραν πίσω την πλατεία τους. Η σειρά μας να πάρουμε πίσω τους δρόμους μας.

"ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ" ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ;"
- Εδώ προφανώς εννοεί τους μαχαιροβγάλτες αθίγγανους, που μας απειλούσαν στην πρώτη συγκέντρωσή μας (παρουσία της αστυνομίας) με επίδειξη μαχαιριών ότι μας ξέρουν και θα μας βρουν, τους συμμορίτες λαθρομετανάστες που "καθαρίζουν" στις γειτονιές μας τους μεταξύ τους λογαριασμούς με πιστολιές, μαχαιρώματα και ξύλο και τους παρακρατικούς αναρχικούς που βρέθηκαν δίπλα σε όλους αυτούς εναντίον των Ελλήνων κατοίκων. Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! Δεν θα τους αφήσουμε!

Α.Μ.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΙΔΗΣ! ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

...

ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ"
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Κουριανίδης αποτελεί παρελθόν από σήμερα για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό...
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε ακόμη και από μέλος του κόμματος για πολιτικούς λόγους όπως ο ίδιος επισημαίνει σε επικοινωνία μαζί του. Ο Γιάννης Κουριανίδης που διατηρεί επί χρόνια μόνιμη στήλη στην εφημερίδα μας (Λόγια Σταράτα) ήταν προερχόμενος από το Ελληνικό Μέτωπο του Μάκη Βορίδη και από στενότερους προσωπικούς και πολιτικούς συνεργάτες.

Η παραίτηση του Γιάννη Κουριανίδη από το ΛΑ.Ο.Σ. θα συνοδευθεί εντός των προσεχών ημερών από κείμενο που θα δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα εξηγώντας τους λόγους, που εκτιμούμε ότι θα "συζητηθούν" όσο και η ίδια η παραίτηση του.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP