Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των ανυπόταχτων Ελλήνων και φέτος στη Φλώρινα. Ήδη από τη Παρασκευή κλιμάκιο των ''Ανένταχτων Πατριωτών'' από την Αθήνα έκανε αισθητή την παρουσία του στο νομό ενημερώνοντας τους κατοίκους για τη συγκέντρωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Συναγωνιστές από κάθε γωνιά της Μακεδονίας κατέφτασαν το πρωί της Κυριακής στη Φλώρινα.Έντονη ήταν η παρουσία του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου από τη Λάρισα, πυρήνων της Χρυσής Αυγής από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ''Δημοκρατικής Αναγένησης''.

Με μια εκδήλωση που όμοιά της δεν έχει πραγματοποιηθεί στη πόλη της Φλώρινας οι απροσκύνητοι Έλληνες πέρασαν το μήνυμα στους εγκάθετους των γυφτοσκοπιανών ότι δεν θα τους αφήσουν ήσυχους να περάσουν την προπαγάνδα τους. Παράλληλα έδειξαν στους ακρίτες της Δυτικής Μακεδονίας πως δεν είναι μόνοι. Αν το ανύπαρκτο κράτος τους έχει ξεχάσει και τους έχει αφήσει αβοήθητους δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Ελληνόψυχους που δεν θα διστάσουν να τρέξουν όταν παραστεί ανάγκη.

Ύστερα από τους χαιρετισμούς του εκδότη της εφημερίδας ''Στόχος'' Σάββα Χατζηπαρασκευά,του πρόεδρου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Σ. Χάμου, εκπροσώπου των ''Ανένταχτων Πατριωτών'' και της Χρυσής Αυγής ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα συνθήματα ''Βουλγάροι και Τούρκοι ακούστε το καλά, ο Γρίβας αναστήθηκε μαζί με το Μελά'', ''Βοσκόπουλε σκουλίκι η πόλη μας ανήκει'', ''Ούτε Ουράνιο Τόξο, ούτε παπα-Τσαρκνιάς εδώ υπάρχει μόνο ο Παύλος ο Μελάς'' και το Μακεδονία Ξακουστή δόνησαν την ατμόσφαιρα και ενθάρρυναν όσο τίποτε άλλο τους κατοίκους που χειροκροτούσαν συνεχώς. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο και το ραντεβού ανενεώθηκε για τον επόμενο Ιούλιο.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΡΑΤΟΣ...ΣΕΧΤΑ


Πάλι τα ίδια. Πάλι βραχύβερτες δηλώσεις. Πάλι οι δολοφόνοι δεν δε μείνουν ατιμώρητοι και άλλα τέτοια φαιδρά. Ένα είναι βέβαιο. Ο Γκιόλιας ήταν ενοχλητικός, είχε στοιχεία για να κάψει ανθρώπους του συστήματος και τον δολοφόνησαν. Ποιοι; Oι bloggers θα ξετυλίξουν κι αυτό το κουβάρι. Διαβάστε περισσότερα...

ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ "ΓΡΙΒΑ" ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΥΣΙΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ...


Ιδού οι εικόνες καταστροφής του μνημείου του Μεγάλου Αγωνιστή και Αρχηγού της ΕΟΚΑ που προφανώς προκλήθηκαν από τoν αναρχοαριστερό συρφετό. Η διοίκηση του Πατριωτικού Συνδέσμου κατήγγειλε το γεγονός τόσο στην Αστυνομία όσο και στην τοπική εφημερίδα "Ελευθερία"!


stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

 ΕΞΩ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ...

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙEΦΘAΡΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Η είδηση της δολοφονίας του μάχιμου ρεπόρτερ Σωκράτη Γκιόλια κάνει -δικαίως- τον γύρο του διαδιδκτύου και αποτελεί κορυφαία είδηση για κάθε επικοινωνιακό μέσο, αλλά τα τετριμένα και τα ρουτινιάρικα σχόλια -και δηλώσεις- έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται, εξοργιστικά, όσο εξοργιστική είναι και η αποτρόπαια πράξη της μαφιόζικης εκτέλεσης του.

Όλα αυτά βεβαίως καθόλου δεν απασχολούν τους οικείους του και κυρίως την οικογένεια του που έχασε ένα τριανταεπτάχρονο παληκάρι. Οι συνάδελφοι του -αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τα κοράκια της δημοσιογραφίας, σκυλεύουν αυτή την στιγμή πάνω στο πτώμα του αδικοχαμένου, για χάρη της ακροαματικότητας και η μιά ανακρίβεια διαδέχεται την άλλη σε καταιγιστικούς ρυθμούς, ενώ κάποιοι βιάστηκαν να ανακαλύψουν και τους δολοφόνους χωρίς βεβαίως να λαβουν υπόψιν τους στοιχεία της τρομοκρατικής ενέργειας γνωστά εδώ και ώρα που δείχνουν ότι του χτυπήματος είχε προηγηθεί μακροχρόνιος σχεδιασμός... Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP