Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

"Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει"… μας διεμήνυσε η κυρία Στάη από την ραδιοφωνική εκπομπή της

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ

Τα μεγάλα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια».
Το πρώτο, αλλά όχι ιδιαιτέρως σημαντικό «λαυράκι» της κυρίας Στάη, ήταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος «αναγκάστηκε» να ομολογήσει πως «κάποια στιγμή γίνονται ανασχηματισμοί και πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο θα γίνει ανασχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης». Ομολογώ, πως η «είδηση» ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό τρόπο εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία προειδοποίηση προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, σε όλους εκείνους που δυσανασχετούν (με οποιοδήποτε τρόπο) από την μέχρι τώρα «πορεία» του κυβερνητικού έργου.
Το δεύτερο και μεγάλο «λαυράκι» της συγκεκριμένης εκπομπής, ήταν από την ίδια την κυρία Στάη, η οποία στις 1.55 σε μία στιγμή όπου «ανακεφαλαίωνε» τα πολιτικά μηνύματα της ημέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε «να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!!
Πραγματικά βόμβα μεγατόνων, που ίσως θα έπρεπε η κυρία Στάη να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς εννοούσε ή τι ακριβώς γνωρίζει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της τοποθέτησής της.
Μήπως, κάποιοι γνωρίζουν τραγικά γεγονότα που έρχονται; Μήπως κάποιοι γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα και στους πολίτες της; Μήπως κάποιοι θα πρέπει, τελικά, να καθήσουν με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους που την απειλούν;
Σε κάθε περίπτωση, εάν η κυρία Στάη δεν εξηγήσει τα λεγόμενά της, δυστυχώς, τοποθετεί τον εαυτό της ανάμεσα στους επικίνδυνους και στους κινδύνους της χώρας…

Κωνσταντίνος Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΩΝΙΖΕΙ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...

ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου

Σε μια ανεξήγητη τελετουργία διοργάνωσης θρησκευτικών τελετών επιδίδεται τον τελευταίο καιρό η ηγεσία της μειονότητας, η οποία και καλεί καταγράφοντας σημειολογικά τις ισλαμικού χαρακτήρα αυτές γιορτές, πάντα τον διπλωματικό υπάλληλο της Τουρκίας, το γενικό Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς για να βαθμολογήσει την επιτυχία τους. Αποκορύφωμα όλων αυτών που συμβαίνουν σε κάθε κατεύθυνση της ελληνικής Θράκης είναι το προχθεσινό Μεβλήτ που τελέσθηκε όχι σ’ ένα πυκνοκατοικημένο δήμο ή χωριό αλλά σ’ ένα εγκαταλελειμμένο οικισμό με πέτρινα σπίτια κουφάρια όπου ζουν μονίμως μόνο δύο κάτοικοι κι αυτοί λόγω της ενασχόλησής τους με την κτηνοτροφία.
Εκεί έφτασε ένα κομβόϊ αυτοκινήτων με 550 περίπου άτομα που μετέφεραν τα πάντα για να γίνει αυτή η τελετή, με την παρουσία του ψευτομουφτή του πρόξενου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, αυτοδιοικητικών ιμάμηδων κι άλλων που πάντα παρευρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις ενώ μεταφέρθηκαν καζάνια με βραστό και πιλάφι που μοιράστηκαν σε όλους ενώ υπήρχαν αναφορές για το ζωντάνεμα αυτών των περιοχών που άλλοτε έσφυζαν από ζωή.
Τέτοιες τελετές θα δει κανείς να επαναλαμβάνονται σε ημερήσια βάση και μην παραξενευτείτε αν κάποια στιγμή δείτε κι εκεί και σε άλλες συστάδες σπιτιών ή μαντριών να υψώνονται μιναρέδες.

η συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Οικογενειακό δράμα με «πρωταγωνίστρια» 52χρονη Ηπειρώτισσα μάνα. Για τα χρέη, πωλεί το νεφρό της.

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ''ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ'' ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ...


Ώρα 11 το πρωί. Χτυπά των τηλέφωνο των Μικρών Αγγελιών του Πρωινού Λόγου. Σηκώνει το ακουστικό η αρμόδια υπάλληλος και στην άλλη άκρη με δυσκολία ακούγεται μια τρεμάμενη γυναικεία βραχνή φωνή που λέει: «Πέστε μου παρακαλώ, πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία, είναι μόνο δυο γραμμές. Να γίνει όμως με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα. Έχω άμεση ανάγκη, πρέπει να βρω το γρηγορότερο μια λύση…»

Και αφού η υπάλληλος της εξήγησε τα περί κόστους, η κυρία συμφώνησε και σχεδόν κλαίγοντας υπαγορεύει την αγγελία: «Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή. Πληροφορίες… (κινητό τηλέφωνο)»!Η υπάλληλος των Αγγελιών κυριολεκτικά «πάγωσε», συγκλονίστηκε, της «πιάστηκε η φωνή»! Βουβό και από τη άλλη άκρη το τηλέφωνο και μόνο στο βάθος ακούγονταν κάποιοι λυγμοί… Μετά από λίγο μίλησε με σπασμένη φωνή και πάλι η...
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλοί οι επαγγελματίες επαίτες στα Γιάννινα.

Σε οργανωμένα κυκλώματα οι πιο πολλοί ζητιάνοι!
Συνελήφθησαν 6 Ρουμάνοι και ένας Αλβανός

Οι ζητιάνοι στην πόλη των Ιωαννίνων, αντί να μειώνονται, όλο και αυξάνονται. Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει την τελευταία περίοδο σε όλη την Ήπειρο  και ιδιαίτερα στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα το φαινόμενο της επαιτείας, που είναι συνδεδεμένη με την άνοδο της φτώχειας της γενικής κρίσης και την έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά για οργανωμένα κυκλώματα αλλοδαπών. Το επιβεβαιώνει και η χθεσινή είδηση από το αστυνομικό δελτίο. Στα Γιάννινα συνελήφθησαν επτά συνολικά άτομα, (έξι Ρουμάνοι και ένας Αλβανός), γιατί κυκλοφορούσαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, επαιτώντας χρήματα.
Καθημερινά οι Γιαννιώτες αντικρίζουν σε διάφορα σημεία επαίτες. Μάλιστα χρησιμοποιούνται συχνά και μικρά παιδιά ως… δόλωμα.
Και πονόψυχος να είναι κανείς και να έχει την καλή διάθεση να δώσει χρήματα, δεν ξέρει αν τα προσφέρει σε ανάπηρο και αληθινά φτωχό ή σε απατεώνα.
Πέρα από την παρέμβαση των δημόσιων αρχών, το ζητούμενο είναι εμείς τι κάνουμε ως τοπική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα, που είναι υπαρκτό, καθημερινό και ορατό.
Στη μια όψη απλά το προσπερνάμε και στην άλλη αποφασίζουμε να το αντιμετωπίσουμε.
Είναι θέμα κοινωνικής αναλγησίας ή κοινωνικής ευαισθησίας. Όπως το δει κανείς.
Σίγουρα είναι ζήτημα πολύπλοκο και δεν επιλύεται με απλές δράσεις και μεμονωμένες συμμετοχές. Απαιτεί τη συστράτευση πάρα πολλών φορέων, αλλά και την ενεργοποίηση του κάθε πολίτη.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP