Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ! Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ…

Οι Οθωμανοί επιστρέφουν, οι Έλληνες άραγε θα ξυπνήσουν;

Η μεγάλη αγωνία της πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρας Αγγλίας (πειρατές των θαλασσών) ήταν μετά τα μέσα του 18ου αιώνος όταν και φάνηκαν τα πρώτα σημάδια παρακμής στην Οθωμανική αυτοκρατορία ποιος θα πάρει την θέση της. Οι απειλές δύο: Η μία τα γερμανικά φύλλα και κυρίως οι Αυστρο-ουγγαρία, η οποία δεν έκρυβε τις προθέσεις της να βγει στο Αιγαίο. Η μεγάλη όμως απειλή για την Αγγλία ήταν η ασφυκτιώσα Αγία Ρωσσία των Ρομανώφ, η οποία ξεκάθαρα είχε διατυπώσει τις επεκτατικές της προθέσεις με μία ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τα χρόνια της Αικατερίνης της Μεγάλης! Στο πλευρό των Ρώσσων και τυπικά, αφού είχε αναλάβει το ρόλο του προστάτη των Ορθοδόξων λαών,που ζούσαν κάτω από το σκήπτρο των Οθομανών, οι Έλληνες. Για το λόγο αυτό και έπρεπε η Ελλάς εάν ποτέ ελευθερωθεί να είναι στην πραγματικότητα ένα προτεκτοράτο των Άγγλων, το οποίο δεν θα έχει την δυνατότητα να απειλήσει τον «μεγάλο ασθενή». Έτσι αποκαλούσαν τότε στην Ευρωπαϊκή διπλωματική γλώσσα την τουρκική αυτοκρατορία...
Διαβάστε περισσότερα...

ο Φιλελεύθερος κύριος Γεωργιάδης!!

ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ!!!



διαβάστε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Επέτειος 3 ετών του Πατριωτικού Συνδέσμου

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει την Πέμπτη 15η Ιουλίου και ώρα 21:30 επετειακή συγκέντρωση, στο εστιατόριο Αχίλλειον στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου να παραστούν.
Έπειτα από τον απολογισμό της παρελθούσης αγωνιστικής περιόδου, θα ακολουθήσει βράβευση συναγωνιστών, οι οποίοι με την επί σειρά ετών παρουσία και δράση τους αναδεικνύουν καθημερινά τις αξίες και τα ιδανικά του εθνικιστικού κινήματος. Τέλος θα υπάρξει και ο ανάλογος προγραμματισμός των κινήσεων του Συνδέσμου εντός του θέρους, αλλά και της νέας χρονιάς.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι πυρήνες δράσης της Χρυσής Αυγής Βόλου και Καστοριάς, καθώς επίσης ο κ. Ιωάννης Κουριανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και ο κ. Χρήστος Μπέλτσιος πρώην πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ.


Μετά τιμής για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Χάμος Αστέριος Τσιλοπάνος Πάρις Διαβάστε περισσότερα...

Aπόφαση της γαλλικής Βουλής: Απαγόρευση για τη μπούργκα.

Η γαλλική Βουλή αποφάσισε σήμερα σχεδόν ομοφώνως την απαγόρευση της μπούργκας, μια κίνηση η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο γαλλικό εκλογικό σώμα παρά τις διαφωνίες μουσουλμανικών οργανώσεων και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 336 ψήφων και μια κατά. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι βουλευτές από το σοσιαλιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να μετάσχουν στην ψηφοφορία, όπου αν και υποστηρίζουν την απαγόρευση εντούτοις διατηρούν επιφυλάξεις για κάποιες πτυχές του νόμου που τέθηκε προς ψήφιση. Ο νόμος θα περάσει για έγκριση το Σεπτέμβριο από τη γαλλική Γερουσία,  όπου και αναμένεται να εγκριθεί.
Η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους  γάλλους μουσουλμάνους, έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως η κάλυψη του προσώπου για τις γυναίκες δεν είναι υποχρεωτική από το Ισλάμ ενώ δεν ταιριάζει και στη γαλλική κοινωνία, αλλά υπάρχουν φόβοι πως μια τέτοια απαγόρευση θα στιγματίσει τους μουσουλμάνους στο σύνολό  τους. Η Γαλλία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη, περί τα 5 εκατομμύρια, και θεωρείται πως μόνο γύρω στις 1900 γυναίκες στη χώρα τηρούν το ισλαμικό αυτό έθιμο. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ...

 ΠΑΡΤΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα...

«Κύπρος 1974: Η προσφορά του 336 Τάγματος Κυπριακής Εθνοφυλακής στη διατήρηση της Λευκωσίας»



Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος
Στους αθάνατους Αξιωματικούς και Στρατιώτες αντιστασιακούς πατριώτες του 336 Τάγματος Εθνοφυλακής Κύπρου, που πρόσθεσαν το αίμα τους, σ’ αυτό που είχε ήδη χυθεί για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Κύπρου.

Με σεβασμό, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη

Εδώ και αρκετά χρόνια κάθε καλοκαίρι και μέσα στους καυτούς μήνες Ιουλίου-Αυγούστου, στη νεόδμητη εκκλησία του Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας, η Κυπριακή πολιτεία, εκπρόσωποι της Ελληνικής πολιτείας μαζί με τους συγγενείς και συμπολεμιστές των ηρωικών Νεκρών του 336 Κυπριακού Τάγματος Εθνοφυλακής του 1974, τελούμε μνημόσυνο στη μνήμη αυτών που έπεσαν για να παραμείνει η Λευκωσία ελεύθερη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τα 35 χρόνια που μας χωρίζουν από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί προσέρχονται σ’αυτήν την ιεροτελεστία μνήμης και τιμής και είναι αξιοσημείωτο ότι πέρα από την απόδοση τιμής σ’ αυτούς του Ήρωες, η παρουσία μας έχει και τη διάσταση της άντλησης δύναμης από τη θυσία τους για να παραμείνουμε σταθεροί στο εθνικό μας αζιμούθιο και να υπακούσουμε στις εθνικές εντολές τους για την πλήρη απελευθέρωση της Κύπρου. Και όταν αυτό συμβεί, τότε και μόνον τότε, θα έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας και προς Αυτούς και συνεπώς προς την Πατρίδα μας...

η συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Κάποιοι δε θα προτιμήσουμε την δροσιά της παραλίας αλλά τα καυτά πεζοδρόμια...


Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παραστούν την Κυριακή 18 Ιουλίου στη κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 12:30 και μαζί με τις άλλες εθνικές δυνάμεις να διατρανώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενάντια στη σκοπιανή προπαγάνδα που ύπουλα και αυτό το καλοκαίρι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί παραδοσιακά πανηγύρια των περιοχών της Μακεδονίας μας.

Ας το καταλάβουν τα φίδια αυτά ότι δεν είμαστε όλοι νεοραγιάδες και πουλημένοι σε αυτόν τόπο. Κάποιοι δε θα προτιμήσουμε την δροσιά της παραλίας αλλά τα καυτά πεζοδρόμια. Κάποιοι δεν αρκούνται όπως η πλειοψηφία των νεοελλήνων στις διαπιστώσεις και το ανάθεμα από τον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας αλλά βγαίνουν μπροστά στον αγώνα σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας απαιτηθεί.

Εκεί λοιπόν την Κυριακή στη Φλώρινα, μπροστά από την λέσχη αξιωματικών θα είναι η πραγματική εθνική αντίσταση.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP