Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μουσταφάογλου: Η Ελλάδα έχει μπατιρίσει, θα φέρουμε βοήθεια στη Θράκη από την Τουρκία (βίντεο)

Συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία η Σιμπέλ Μουσταφάογλου αποδεικνύοντας ότι αυτά που είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες περί «τουρκικής μειονότητας» στην ελληνική Θράκη δεν ήταν ένα λάθος της στιγμής, ή το αποτέλεσμα της επιρροής άλλων παραγόντων της μειονότητας γνωστών, για τις προκλητικές ιδέες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί τις οποίες αναπαρήγαγε η ιστοσελίδα «Μεταφράσεις Νέα τουρκικών Εφημερίδων» η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επισκέφτηκε τον συνοικισμό Καλκάντζα της Κομοτηνής. Στην επίσκεψη την συνόδεψαν ο πρόεδρος της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής Κοράϊ Χασάν, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς και υποψήφιοι. Η Μουσταφάογλου στην ομιλία της ανέφερε πως είναι ανάγκη ο συνοικισμός να σωθεί από την φτώχεια και για αυτό το λόγο θα πρέπει «Η ψήφος του Τούρκου να πάει στον Τουρκικό συνδυασμό».

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλή Χασάν ο οποίος ατά την ομιλία του είπε «Σας ζητώ να ψηφίσετε τον πρωτοπαρουσιαζόμενο συνδυασμό της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης «Πρώτο βήμα προς την Ισότητα». Οι χριστιανοί έγιναν πολλοί. Είναι δύσκολο να βγάλουμε σύμβουλο. Όμως δίπλα στην Σιμπέλ με 300-400 ψήφους μπορώ να βγω σύμβουλος. Φίλοι ! Ο πρόεδρος της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής, ο πρόεδρος του D.E.B. και οι δάσκαλοι είναι εδώ. Φίλοι μου, όλοι αυτοί εδώ προσπαθούνε για μένα. Να μην διαχωριστούμε από την μειονότητα.
Η Σιμπέλ είναι η κόρη οφθαλμού μας. Εμείς είμαστε Μουσουλμάνοι και «Τούρκοι» ! Κοιτάξτε τα τζαμιά και τα σχολεία μας ! Κανείς δεν μπορεί να μας διαχωρίσει από εσάς. Εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών».Συνεχίζοντας την ομιλία της η Μουσταφάογλου ανέφερε πως πριν από τρία χρόνια η συνοικία είχε απειληθεί από τις πλημμύρες, και ότι η ίδια είχε έρθει το πρωί που όλα τα σπίτια ήταν μέσα στις λάσπες και κατέγραψε τα προβλήματα τους και μετέφερε τους κατοίκους της συνοικίας στο κλειστό γυμναστήριο.

Η Μουσταφάογλου συνέχισε την ομιλία της ως εξής : «Την πρώτη δόση της χρηματικής βοήθειας σας την έδωσαν (εννοεί οι Αρχές). Την δεύτερη όμως δεν την έδωσαν, γιατί σας ξέχασαν. Αυτούς λοιπόν που ζούνε στους Ελληνικούς συνοικισμούς γιατί δεν τους ξέχασαν; Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν για να τα πάρετε !

Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε πτώχευση. Πλέον δεν μπορεί να μας προσφέρει όφελος. Μόνο μεταξύ μας μπορεί να υπάρξει όφελος. Αυτό είναι ανάγκη να το αντιληφθούμε. Για να ανοίξουν δουλειές πρέπει να ενώσουμε τα χέρια. Δεν πρέπει να διαιρούμαστε. Εμείς μείναμε 50 χρόνια πίσω. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να σπουδάζουν σε τέτοια σχολεία. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ! Να το καταλάβουν πλέον αυτό. Για αυτό χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι μας πρέπει να ψηφίσουμε τον «τουρκικό» συνδυασμό...


Για να μην διασκορπίζονται τα παιδιά, και για να μπορέσουν να μάθουν την θρησκεία τους, την γλώσσα τους και τα ήθη και έθιμα τους χρειάζεται εμείς να τα στηρίξουμε. Όλοι οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης σε αυτές της εκλογές θα γίνουν μια γροθιά. Θέλουμε την βοήθεια όλων σας. Θέλουμε ενότητα δυνάμεων. Το σύνθημα μας στις εκλογές είναι Η ψήφος των «Τούρκων» στον «Τουρκικό» συνδυασμό! Όχι στους «Τούρκους» των άλλων συνδυασμών, στον «Τουρκικό» συνδυασμό !..
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπομπή για την Κάρτα του Πολίτη – Μιλάει ο αποπεμφθείς αστυνομικός

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ CONTRA CHANNEL ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΤΥΧΑΙΟ;


Από το ‘KONTRA CHANNEL’ (31/10/2010)

Νο1




δείτε όλα τα βίντεο εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΤ vs πυροσβέστων έξω από τη Βουλή

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ...


http://www.newsit.gr/files/Image/04-11-10/resized/pyrosvestesferetra_473_355.JPG
- Μάχες σώμα με σώμα έξω από τη Βουλή μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και πυροσβεστών
-Στις 15.10 τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών

2 χιλιάδες συμβασιούχοι πυροσβέστες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την άμεση καταβολή του δασικού και του εκλογικού επιδόματος.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών επί της Βασ.Σοφίας κρατώντας συμβολικά φέρετρα.

Εκεί φώναξαν συνθήματα και μετά συνέχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή,όπου υπήρχε φραγμός από τους αστυνομικούς.

Δείτε το video 
TO ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν φτάνει που δεν παράγετε, δεν ξεσηκώνεστε κιόλας..

Μην ανησυχείτε κ. Πάγκαλε, Κυριακή κοντή γιορτή.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί δεν παράγουν τίποτα..
Είναι καλό για την κυβέρνηση, ότι δεν ξεσηκώνεται ο λαός..
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πάγκαλoς την περασμένη Κυριακή στη ΝΕΤ.




Τι άλλο να μας πει, μόνο μακάκες δεν μας είπε.
Καταλάβατε φίλοι μου;;
Εμείς δεν παράγουμε τίποτα ενώ, ο Πάγκαλος παράγει..
Παράγει αμπελοφιλοσοφία δια "πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν"
Δεν φτάνει που δεν παράγετε τίποτα, δεν ξεσηκώνεστε κιόλας...

Μην ανησυχείτε κ. Πάγκαλε, Κυριακή κοντή γιορτή.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΟ CONTRA CHANNEL

Όσο λαμόγιο κι αν είναι διαχρονικά ο Κουρής άλλο τόσο λαμόγια είναι στο ΕΣΡ και στη κυβέρνηση.
Γιατί η απόφαση για τη φίμωση του contra channel είναι κυβερνητική.
Μας βρίσκει λοιπόν απέναντι αυτή η σταλινικού τύπου ενέργεια.
δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας και η ελληνική κυβέρνηση δεν ανανεώνει τη θητεία αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αυστραλία

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ...

Η ελληνική γλώσσα θα είναι μία από τις 11 γλώσσες που θα περιλαμβάνει το Εθνικό πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του 2011.
Όπως έγραψε ο “Νέος Κόσμος”, η αρμόδια επιτροπή (ACARA) συμπεριέλαβε την Ελληνική στις γλώσσες “εθνικής προτεραιότητας” και, μάλιστα, ως Heritage Language (Γλώσσα Κληρονομιάς) και όχι ως “Ethnic Language (Εθνοτική Γλώσσα).
To Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών θα διαμορφωθεί σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2011.
Στην τρίτη φάση, προς το τέλος του 2011, θα περιληφθούν η Ελληνική,...... η Αραβική και η Βιετναμέζικη, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη μετονομασία της ελληνικής γλώσσας σε Heritage Language.
Ομογενείς εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν “μεγάλο επίτευγμα” και τη μετονομασία της γλώσσας μας, από “εθνοτική” σε “γλώσσα κληρονομιάς”.
“Η μετονομασία”, δήλωσαν στο “Νεό Κόσμο”, “δημιουργεί νέες, θετικές προϋποθέσεις για την μακρόχρονη παραμονή της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον”.
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν, ότι η ελληνική γλώσσα συμπεριελήφθη στο Πρόγραμμα, διότι υπάρχουν, ήδη, οι δομές για τη διδασκαλία της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με χαμηλό κόστος στο αυστραλιανό δημόσιο. Προειδοποιούσαν, όμως, ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην ανανεώσει τη θητεία αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αυστραλία, που στελεχώνουν Πανεπιστημιακά Τμήματα Ελληνικών, κρατικά και κοινοτικά σχολεία, θα δημιουργήσει κενά, που οι ανωτέρω φορείς της ελληνομάθειας θα κληθούν να καλύψουν εξ’ ιδίων.
Τα κενά αυτά, εκτιμούν, είναι δυνατόν να καλυφθούν με την ενεργοποίηση από την Ελληνική Κυβέρνηση Νόμου του ’97, ο οποίος προβλέπει την πρόσληψη ντόπιου διδακτικού προσωπικού, από τα Γραφεία Συντονισμού Εκπαίδευσης – όπως κάνουν οι προξενικές Αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP