Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ "ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ" ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΚΑ ΤΖΑΚΡΗ. 

"ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!!!

Ενα φαινομενικά αθώο πανηγυράκι που στήνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου "Πόζαρ" (στα βουλγαροσλάβικα πόζαρ σημαίνει λουτρά) στην Αριδαία της Πέλλας, μετατρέπεται σε όργιο προπαγάνδας με τραγούδια ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ, για μιά "ελεύθερη από τους Έλληνες Μακεδονία" που εκτελούνται δημοσίως στα βουλγαροσλάβικα για να μην καταλαβαίνουν όλοι οι παρευρισκόμενοι τι ακριβώς εννοούν.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1983, είναι ο διοργανωτής αυτής της φιέστας που ονομάζεται "Ποζαρίτικα¨ και εμπλεκόμενοι μαζί του είναι αρκετοί ΓΝΩΣΤΟΙ στον "ΣΤΟΧΟ", όπως ένας παλιός Χωροφύλακας και έχουν σχέσεις κοινωνικοπολιτικές με την Ντόρκα Τζάκρη, η οποία τιμά το πανηγύρι κάθε χρόνο, και καταλαβαίνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λένε τα τραγούδια, ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ, αλλά προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα...
Πριν από λίγη ώρα οι διοργανωτές άρχισαν να διαμηνύουν δεξιά κι αριστερά ότι "μετά την αποχώρηση των επισήμων προσκεκλημένων 11 με 11:15 θα αρχίσουν τα δικά μας", ενώ και πάλι συγκροτήματα από τα Σκόπια και το ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Μοναστήρι θα κάνουν την παρουσία τους δίνοντας ΟΝΤΟΤΗΤΑ στις διεκδικήσεις των ΝεοΚομιτατζήδων.

ΤΟ ΠΟΣΟ ........ (ΣΙΚ!) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ (ΕΣΤΩ...) ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ Η ΝΤΟΡΚΑ ΤΖΑΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ!

"ΣΤΟΧΟΣ" (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

(Καλό θα είναι κάποιες Υπηρεσίες να ενδιαφέρονται περισσότερο για το τι κάνουν ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και όχι για το τι μπορεί να κάνουν οι Έλληνες για να προστατέψουν την Αξιοπρέπεια τους και την Πατρίδα τους) Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τα γεγονότα της Χειμάρρας από τα αλβανικά ΜΜΕ.

Προκαλεί ο πατέρας του δολοφόνου. Ζήτησε από το Μπολάνο να μη μιλάει!

Χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις για το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο σκαμνί του κατηγορούμενου για μία ακόμη φορά τον Δήμαρχο Χειμάρρας και Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας.
Η χορωδιακή παρουσίαση συγγενών και συνεργών των δραστών στους τηλεοπτικούς δέκτες όπως αυτή του “Top Channel” κατηγορώντας τον κ. Μπολάνο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης δεν έχει ίχνος δημοσιογραφική δεοντολογίας και αποτελεί ασέβεια προς το νεκρό. Σύμφωνα με αυτούς όλοι έχουν δικαίωμα να μιλούν, ακόμα και πατέρας του δολοφόνου, ο Μπολάνος δεν πρέπει να μιλάει!

Απ’ ότι γνωρίζουμε ο κ. Μπολάνος όχι μόνο δεν προκάλεσε – παρότρυνε εντάσεις όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αλλά αντιθέτως λειτούργησε κατευναστικά στην εξοργισμένη κοινότητα της Χειμάρρας προκαλώντας μάλιστα και την έντονη δυσαρέσκεια κάποιων Χειμαρριωτών που ζητούσαν ποιο δυναμικές κινητοποιήσεις...
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο στα Οινόφυτα

Αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο μεταξύ των κατοίκων των Οινοφύτων σε σχέση με την υπόλοιπη Βοιωτία, καταδεικνύει επιδημιολογική μελέτη υπό την καθηγήτρια επιδημιολογίας Α. Λινού. Ίσως φταίει το μολυσμένο με χρώμιο νερό της περιοχής, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Η θνησιμότητα από καρκίνο του ήπατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και του πνεύμονα μεταξύ των κατοίκων των Οινοφύτων, είναι κατά 14% αυξημένη σε σχέση με τους κατοίκους της υπόλοιπης Βοιωτίας. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι στη διάρκεια των 11 ετών υπό διερεύνηση καταγράφηκαν 474 θάνατοι, από τους οποίους οι 118 από καρκίνο..
Σχετικά με τα αίτια, οι ερευνητές αναφέρουν ότι το πρόβλημα ενδέχεται να προκλήθηκε από το μολυσμένο με χρώμιο νερό της περιοχής – ζήτημα το οποίο ωστόσο όπως λένε χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Στη μελέτη πήραν μέρος 5.842 άτομα, που ήταν δημότες την περίοδο 1999-2009 αλλά και μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Η μελέτη θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Σεούλ. Υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, ενώ η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ΣτΕ κάλεσε τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να λάβουν αυξημένα μέτρα για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από τα απόβλητα που παράγουν, δικαιώνοντας κατοίκους που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού. 
 
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη γελοιότητα των Τούρκων !!!


Αυτό δεν ξανάγινε! Ποτέ στα χρονικά! Ο Τούρκος σκηνοθέτης του αγώνα, γράφει τον ΠΑΟΚ, ως ΠΑΟ. Απάλειψε δηλαδή το "Κ" της λέξης Κωνσταντινούπολη !!!

Δείτε το βίντεο:
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο: Με Non Paper το ΠΑΣΟΚ διαστρέβλωσε τις εξελίξεις στην επιτροπή για τα ομόλογα!

ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΜ”Ε” ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ!

«…το ΠΑΣΟΚ πότε “αφαιρεί” από τα πρακτικά ότι δεν το συμφέρει και πότε “προσθέτει” ….εκτός πρακτικών όσα θα ήθελε να έχουν λεχθεί!!»
Με περισσό θράσος και απύθμενη ανευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μία ακόμα φορά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Πριν καλά – καλά ολοκληρώσει την κατάθεση του ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς στην Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων, είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία “non paper” με….αποκαλύψεις στην Εξεταστική!. Μόνο που τα περισσότερα από όσα αναφέρονταν ….δεν είχαν λεχθεί και δεν…υπήρχαν στα πρακτικά!!!
Κατανοητό το άγχος των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να «αξιοποιήσουν» μία Εξεταστική Επιτροπή για να επιδείξουν κομματικό «πατριωτισμό» ενόψει ανασχηματισμού.
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει την νέα αλλοίωση των λεχθέντων της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, με «μαιμού» ερωτήσεις Πρωτόπαππα – Σανιδά, είπε:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την τακτική του ΠΑΣΟΚ και να δηλώσουμε ότι προβληματιζόμαστε καθημερινά μπροστά στην τόσο ωμή παραβίαση κάθε μορφής δημοκρατικής και αντικειμενικής συμπεριφοράς, στην ξεδιάντροπη παραπλάνηση ακόμη και σε αυτές τις συνεδριάσεις που όλοι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες έχουν πρόσβαση στα πρακτικά των συζητήσεων.
Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πολιτική ούτε η προσωπική αξιοπιστία όπως αποδεικνύεται και με το τελευταίο περιστατικό που κατέγραψε σχεδόν όλος ο Αθηναικός Τύπος, και που το NON PAPER έφτασε σήμερα στα χέρια μας για να κατατεθεί ως «μνημείο» έλλειψης σεβασμού της δεοντολογίας στα επίσημα πρακτικά».

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΑ.Ο.Κ - ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Τελικό αποτέλεσμα Φενερμπαχτσέ - ΠΑ.Ο.Κ 1-1
Δείτε το γκολ του Μουσλίμοβιτς

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP