Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«Φωτογράφισαν» τη Μακεδονία με άδεια!

Παραμονές Χριστουγέννων, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ασυνήθιστη -πρωτόγνωρη- απόφαση που δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα για την ασφάλεια ολόκληρης της Μακεδονίας. 

Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι
Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι 


Η κυβέρνηση στις 22 Δεκεμβρίου έδωσε σε τρία τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα, προερχόμενα από τη Β. Αλβανία με προορισμό την Τουρκία, άδεια υπερπτήσης ολόκληρης της Μακεδονίας!
Τα τρία τουρκικά ελικόπτερα τύπου Σιρκόσκι ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, είναι πλήρως εξοπλισμένα, από τα πλέον εξελιγμένα σε παγκόσμιο επίπεδο και με τεράστιες δυνατότητες στα ηλεκτρονικά συστήματά τους. Οι πτήσεις τους έγιναν στα περίπου 2.000 πόδια και μάλιστα εξ όψεως, οι οποίες δεν ελέγχονται.
Μεγαλύτερη απόσταση
Σημειώνεται ακόμα -και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτηματικά-ότι τα τρία τουρκικά ελικόπτερα δεν ακολούθησαν τη συντομότερη διαδρομή πτήσης (Β. Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία), αλλά πέταξαν πάνω από τη Μακεδονία, με τη μεγαλύτερη απόσταση.
Η άδεια τουρκικής υπερπτήσης δόθηκε την ίδια ημέρα κατά την οποία 8 τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, πετούσαν πάνω από τους Φούρνους, χωρίς -ως συνήθως- να αναχαιτιστούν. Πέντε ημέρες πριν από την άδεια υπερπτήσης δύο τουρκικά πολεμικά πλοία αρμένιζαν στο Σούνιο και την Κύμη.
Είναι προφανές ότι η κεντρική και κυρίως η ανατολική Μακεδονία αποτελούν ανέκαθεν σημείο μεγάλου επιχειρησιακού και πολιτικού ενδιαφέροντος για την Τουρκία, διότι στην περιοχή αυτή έχει εγκατασταθεί σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας, με αποστολή την αποτροπή κάθε απειλής και την προάσπιση της ασφάλειας της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Η Τουρκία μέχρι πρότινος είχε περιορισμένες πληροφορίες για τις δυνάμεις αυτές. Επομένως είναι κωμικό ή επιπόλαιο να ισχυριστεί κάποιος ότι τα συγκεκριμένα τρία τουρκικά ελικόπτερα δεν συνέλεξαν τις ακριβείς πληροφορίες που ήθελαν.
Αεροφωτογράφηση
Η Αγκυρα, εξάλλου, εμμένει σταθερά να συλλέγει στρατιωτικές πληροφορίες με αεροφωτογράφηση με αεροσκάφη Φάντομ για τα αεροδρόμια της Σούδας, του Καστελόριζου, του Καστελίου και φυσικά τις εγκαταστάσεις των S 300.
Θεωρείται λοιπόν αδύνατον τα τουρκικά ελικόπτερα να άφησαν την ευκαιρία να χαθεί για τη Μακεδονία, την οποία δεν μπορούσε να φωτογραφίσει με τα Φάντομ.
Σημειώνεται ότι η περιοχή της Μακεδονίας περιλαμβάνει εκτός των άλλων:
* Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το οποίο μαζί με το αεροδρόμιο της Λήμνου αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την άμυνα της χώρας λόγω εγγύτητας με την Τουρκία. Επομένως, το ενδιαφέρον της Τουρκίας να αποκτήσει πληροφορίες και στοιχεία του αεροδρομίου αυτού και να το στοχοποιήσει είναι μοναδικό [σ.σ. εκτός πλέον και αν θεωρήσει κανείς ότι η Τουρκία κάνει τις αεροφωτογραφήσεις (αεροδρομίων, βλημάτων κ.λπ.) για να... τυπώσει καρτ ποστάλ και όχι για στοχοποίηση].
**Επιπροσθέτως, στην περιοχή της Ξάνθης και του Εβρου, όπου πέταξαν τα τουρκικά ελικόπτερα, είναι εγκατεστημένη η μεγαλύτερη δύναμη του Στρατού Ξηράς, σε μια περιοχή άκρως ευαίσθητη για την άμυνα και την ασφάλεια της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Ερωτήματα
Τα ναρκοπέδια της περιοχής, αλλά και οι ακριβείς θέσεις στις οποίες είναι εγκατεστημένες οι πυροβολαρχίες Πάτριοτ, θεωρείται βέβαιον ότι κατεγράφησαν από τα τουρκικά ελικόπτερα και οδεύουν προς τη στοχοποίησή τους. Ως εκ τούτου, είναι άγνωστο αν και σε ποιο βαθμό οι ελληνικές δυνάμεις έχουν καταστεί ευάλωτες ή και λίαν τρωτές και κατά συνέπεια η ίδια η άμυνα της χώρας...
Μέγα ερώτημα, πάντως, παραμένει γιατί, με ποια κριτήρια και από ποιους πολιτικούς παράγοντες ελήφθη μια τέτοια απόφαση... *

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται αιφνιδιαστικά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Liberman για ΑΟΖ και αμυντική συνεργασία

 
Για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, όπως και την αμυντική συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έρχεται στην Ελλάδα αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Ο Α.Liberman θα συνομιλήσει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία (Πρόεδρο Δημοκρατίας), η δε επίσκεψή του έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών, ορατών και αοράτων που ξεκίνησε με τον κ. Netanyahu στην Αθήνα προ μηνών.

Στο μεσοδιάστημα έχουν υπάρξει σημαντικές κινήσεις στο τομέα της άμυνας από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το Ισραήλ. Κατ'αρχήν "πάγωσαν" την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. από την στιγμή που υπήρξε ιδιαίτερα συμφέρουσα ισραηλινή προσφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Rheinmetall χάνει την προμήθεια, αλλά ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά η ισραηλινή προσφορά. Η οποία συνοδεύεται και από πρόταση αγοράς των ΕΑΣ, χωρίς προαπαιτούμενες υποσχέσεις για προμήθειες. Επίσης προχωρά στο ΓΕΑ η προμήθεια των συλλογών SPICE 1000 και 2000.

Στο τομέα της ενέργειας το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί στην επίσκεψη Liberman (12 έως τις 14 Ιανουαρίου) αφορά τους υδρογονάνθρακες που έχουν εντοπιστεί ανατολικά – βορειοανατολικά της Κύπρου στην θέση «Λεβιάθαν».

Το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού (Λεβιάθαν, Κρήτη, Πελοπόννησος – Ιταλία) βρίσκεται στο επίκεντρο συνομιλιών.

Πέραν τούτου, ο καθορισμός και από την Αθήνα (το αποφεύγουν τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση) της ελληνικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης η οποία εφάπτεται νοτίως του Καστελόριζου της Κυπριακής, συναντά βεβαίως τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, η οποία αποκλείεται έτσι από τον «συνεταιρισμό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας».

Προφανώς αυτό το σημείο είναι και το σημαντικότερο κατά τις επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξάγονται αυτόν τον καιρό και που αφορούν μία συνολική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο.

Το «αγκάθι» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που ορισμένοι τις βλέπουν και ως «τελικές», είναι ακριβώς ο καθορισμός ή όχι της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Στην ελληνική πλευρά δυστυχώς υπάρχουν προδοτικές φωνές που μιλάνε για "απάλειψη" της ΑΟΖ του Καστελόριζου, όπως αποδείχθηκε από επίσημα έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα.

Η Λευκωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αναφορικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, δηλαδή πετρελαίου και φυσικού αερίου, από την θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Ποιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της διεύθυνσης ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη, η Λευκωσία αναμένεται να ενεργοποιήσει το δεύτερο «κύμα» αδειοδοτήσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Η Κύπρος έχει χωρίσει σε 13 «οικόπεδα» (Blocks) μία θαλάσσια έκταση 51.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων νοτίως της νήσου, η οποία προσφέρεται προς έρευνα και εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τον Σ. Κασσίνη ο δεύτερος γύρος πρόκειται να περιλάβει δύο περιοχές στα ανατολικά τα οποία δεν είχαν τεθεί προς ενοικίαση κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων το 2007.

Είναι σαφές πως ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα συμπεριλάβει τις περιοχές όπου έληξε η εκκρεμότητα με το Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP