Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι μισθωμένες «καρακάξες» της δημοσιογραφίας...

Να πλένετε καλά το στόμα σας λαμόγια όταν μιλάτε για την ελληνική σημαία…

Δείτε στα παρακάτω δύο (2) βίντεο τις μισθωμένες (από την Κυβέρνηση του Μνημονίου) «καρακάξες» της δημοσιογραφίας (Λοβέρδος - Βέλιος) εν δράσει, προκαλώντας εμετό,καλεσμένες (τυχαίο; δεν νομίζω) στην πρωινή εκπομπή (22-09-2010) του «Λαγού» και γλύφτη δημοσιογράφου Αυτιά εναντίον... των φορτηγατζίδων. Στο τέλος του 1ου βίντεο ένας φορτηγατζής είπε ότι ευθύνεται η Μπακογιάννη και δείτε πως αντέδρασαν Αυτιάς και Λοβέρδος, ενώ στο 2ο βίντεο δέστε πως τους ξεφτιλίζουν: λέγοντας το Λοβέρδο κυβερνητικό εκπρόσωπο και κατσαδιάζοντας τον Βέλιο για αυτά που λέει για την Ελληνική Σημαία (μάλιστα κάποιοι άλλοι του φωνάζουν ποιος είναι ο κύριος, γιατί φωνάζει, αν δουλεύει, τι δουλειά κάνει κ.λ.π.)::

ΒΙΝΤΕΟ 1:

ΒΙΝΤΕΟ 2:
πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμένοι έχουν αλλεργία στους Έλληνες


Χαίρομαι με την εικόνα των φορτηγατζήδων διότι βγήκαν στους δρόμους να υπερασπίσουν τα δίκαια τους και κρατάνε μόνο την Ελληνική σημαία. Χωρίς καραγκιοζιλίκια, χωρίς σφυροδρέπανα, ήλιους και πυρσούς. Χωρίς τα σύμβολά αυτά που οδήγησαν χρόνια τώρα την πατρίδα μας στην ταπείνωση.

Για αυτό και δεν αρέσουν σε κανέναν. Κανένας πολιτικάντης, κανένα κομματικό μίασμα δεν πήγε να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Αλήθεια κύριε Σαμαρά, κυρία Παπαρήγα, αγαπητοί Σοσια-ληστές που είσαστε τώρα χωμένοι; Τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τους πατριδοκάπηλους του ΛΑΟΣ δεν τους ρωτάω γιατί ξέρω έχουν άλλες ασχολίες.

Οι μεν τρέχουν να αβαντάρουν τους λαθρομετανάστες και μετρούν το πόσα κομμάτια έγιναν και οι δε είναι απασχολημένοι με το να κλείνουν τα ρήγματα που έχει το ΠΑΣΟΚ στη συνοχή του. Όπως ο διάολος το λιβάνι κάνουν τα κομματικά απόβλητα μπροστά στη σημαία. Διότι εδώ δεν υπάρχει κομματικό όφελος, κομματική προβολή. Ποντάρουν στη δύναμη των ΜΜΕ που στρέφει την κοινή γνώμη ενάντια στους φορτηγατζήδες και σκέφτονται πως θα τσαλακωθεί η εικόνα τους αν φανούν.

Όμως οι φορτηγατζήδες με το ήθος που δείχνουν αποδεικνύουν πως δεν χρειάζονται κανέναν από αυτούς. Και για να εξηγούμαστε σε κάτι. Ουδέποτε άκουσα φορτηγατζή να ζητάει να παραμείνει κλειστό το επάγγελμα. Ο λόγος που αντιδρούν είναι πως δεν συμφωνούν με τον τρόπο που υποδεικνύει το μνημόνιο να γίνει αυτό. Λένε ναι στο άνοιγμα όχι στην φυσική τους εξόντωση. Και αυτή την ώρα δείχνουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους Έλληνες. Σε όλους τους κλάδους που βιάζονται από τις τοκογλυφικές συμμορίες.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι φορτηγατζήδες ετούτη την ώρα. Γιατί όσοι νιώθουν πως δεν τους αγγίζει το πρόβλημα θα έρθει και η σειρά τους. Έχει το μνημόνιο για όλους. Όπως περίλαβε και τους αστυνομικούς οι οποίοι τώρα αντιδρούν. Αργά το σκέφτηκαν όμως. Τώρα ήρθε η σειρά τους για να πέσουν θύματα ληστείας. Όταν έδερναν τους συμπολίτες τους που αντιδρούσαν στο μνημόνιο και δρούσαν σαν οργανωμένα κομματόσκυλα, έλεγαν πως εκτελούν εντολές. Που έπρεπε πρώτα εκείνοι να κάνουν μεταβολή μπροστά στον κόσμο και να πάνε να συλλάβουν τα καθάρματα.

Γιατί οι μόνες εντολές που πρέπει να ακολουθούν είναι να προασπίζουν το Σύνταγμα πρώτα από όλα. Και αυτοί που τώρα τους δίνουν εντολές έχουν ισοπεδώσει το Σύνταγμα. Έστω και τώρα όμως προλαβαίνουμε να ενωθούμε όλοι για το καλό του τόπου. Και να γίνουμε αυτό που προκαλεί αλλεργία στους δυνάστες μας. ΕΛΛΗΝΕΣ. Τον δρόμο μας τον έδειξαν οι άνθρωποι του κλάδου των φορτηγών. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε επαγγελματικό κλάδο να διαδηλώνει μόνο με Ελληνικές σημαίες. Είμαστε μαζί σας παιδιά. Μην εγκαταλείψετε τον αγώνα σας γιατί είναι αγώνας όλων μας. 
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ


Περιμένετε να έρθει η σειρά σας;
Nα υποχρεωθεί να ματώσει κι δικός σας κλάδος;
Να ξεπουληθούν και οι δικές σας περιουσίες;
Μήπως περιμένετε να δείτε τις πολυεθνικές να ελεγχουν τις μεταφορές και τους Έλληνες οδηγούς να αντικατασταθούν από φτηνούς Πακιστανούς για να καταλάβετε τι συμβαίνει;
Aν δεν είστε από αυτούς τους παραπάνω που συνεχώς βρίσκονται προ τετελεσμένων και μετά λένε ''δεν ήξερα'' τότε κατεβείτε στο Σύνταγμα να συμπαρασταθείτε στους Έλληνες οδηγούς των φορτηγών.
Διαβάστε περισσότερα...

Πως λέμε...."και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει"!



πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο κόσμος αγανακτεί, τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, σιωπούν...

Αντί προλόγου:

Για να είμαστε αντικειμενικοί οι φορτηγατζήδες δεν έχουν κανένα απολύτως άδικο. Είμαστε όλοι μαζί τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους. Θυμηθείτε, αν μπορείτε, πόσο καιρό έχετε να δείτε πολίτες να διαδηλώνουν όπως σήμερα, με ελληνικές σημαίες, χωρίς κόκκινες μαύρες και άλλα κουραφέξαλα του ΠΑΜΕ και των οργανωμένων αριστεριστών.

Αυτοί που βλέπουμε στους δρόμους είναι γνήσιοι, ατόφιοι, αγανακτισμένοι Έλληνες. Και σε αυτό που γίνεται τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ κρατάνε μια παρατεταμένη, άκρως προκλητική θα λέγαμε, σιωπή. Ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε και στα ραδιόφωνα παρουσιάζεται αυτό που θα σας δείξουμε παρακάτω. Τις εικόνες που αντικρύζει κάποιος αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή.


Έχουμε και λέμε. Ένταση επικρατεί στο Σύνταγμα, αφού οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων όρμηξαν αιφνιδιαστικά προς το κτίριο της Βουλής με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή.

Οι ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα άναψαν και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Νωρίτερα, είχαν στήσει ολόκληρο σκηνικό με γιγαντοοθόνη μπροστά στη Βουλή, για να βλέπουν στην τηλεόραση ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.

Οι δρόμοι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας παραμένουν κλειστοί και όπως διαμηνύουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και οι βυτιοφορείς θα παραμείνουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...



Να τονίσουμε πως αύριο το μεσημέρι  στις 12:00 ψηφίζεται με ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο. Επιβάλεται να είμαστε όλοι στο πλευρό των φορτηγατζήδων.
Διαβάστε περισσότερα...

"ΑΚΡΑΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΟΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ,ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!


ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ Λαος,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ;;;

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ,ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ;

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
(Από το megaλο κανάλι που μιλάει για 3.000 κόσμο ενώ ήταν 10.000 και παράλληλα τους πείραξαν τα συνθήματα ενώ το ''Ρέππα παραιτήσου και άντε και γαμήσου'' δεν το έδειξαν)




ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ,ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ";

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ;

ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;

ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ;

ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ;

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" ΚΑΙ "ΦΥΝΤΑΝΙΑ" ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;

ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΛΠ.

ΤΩΡΑ;ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ;

ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΚΕ,ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ!!!

ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ,ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΑΚΡΑΙΟ";

ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΟΥΝ.

ΤΕΛΙΚΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΟΔΑΛΙΣΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Άντε γαμήσου ρε Πάγκαλε

Το παχύδερμο ξαναχτύπησε. Να διευκρινίσω πως δεν τον αποκαλώ έτσι λόγω της σωματοδομής του, αλλά λόγω της έπαρσής του, της αλαζονείας του, της ξεδιαντροπιάς του, του καιροσκοπισμού του και του κακού χαρακτήρα του.
Ο κατ'ευφημισμόν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε ευθαρσώς πως τα λεφτά τα… «φάγαμε μαζί». Μια δήλωση που μόνο κατά 5% είναι ορθή. Το υπόλοιπο 95% τι το πιάνεις στο στόμα σου ρε χοντρέ; (Οκ, αυτός ο χαρακτηρισμός πήγαινε στο βάρος του).
Κάποτε ο Μάικλ Τζόρνταν σκόραρε σε ένα παιχνίδι 71 πόντους. Ένας συμπαίκτης του (ο οποίος σκόραρε μόλις έναν πόντο), δήλωσε αστειευόμενος, πως «εγώ και ο Τζόρνταν βάλαμε σήμερα 72 πόντους». Κάτι παρόμοιο έχουμε κι εδώ…





DrSeeng.com Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP