Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΥ ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ;

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME’S

1.TIMES: Κύριε Παπαθεμελή, μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την πολιτική, τι πιστεύετε ότι επιθυμεί ο μέσος Έλληνας από έναν πολιτικό σήμερα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πελατειακό κομματοκρατικό σύστημα χρεοκόπησε. Συμπνίγεται μέσα στα εκφυλιστικά του σύνδρομα. Ο πολίτης πιστεύει τώρα πια πως όλοι τον γέλασαν φοβερά και ψάχνει τη «χαμένη τιμή» του πολιτικού κόσμου.  Κρίσιμο είναι να την αναζητήσει πια σε αληθινά ακομμάτιστα πρόσωπα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρει τέτοιες λίγες αλλά χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Αυτές οφείλει να αγκαλιάσει ο κόσμος και να μην πέσει ξανά στη λούμπα των τάχα ανεξάρτητων κομματικών.

2.TIMES: Διανύουμε εποχή γενικής παρακμής σε πολλά επίπεδα στην οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την παιδεία κ.λ.π.  Η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις και διεξόδους ή θα πρέπει οι ξένοι να μας επιβάλλουν πάντα κάποια πλαίσια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πολιτική βεβαίως και μπορεί και οφείλει να δώσει λύσεις. Η επιστροφή της πολιτικής είναι σταθερή επιδίωξή μου. Διότι η πολιτική τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εν διωγμώ.  Κυριαρχεί η μασκαράτα της μικροπολιτικής. Οι «αγορές» εκπόρθησαν, περιθωριοποίησαν και υποκατέστησαν την πολιτική. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διεθνώς εξαρτημένα είναι σήμερα τα αφεντικά του καταλυτικού εργαλείου, των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Μέσω αυτών κατασκευάζουν εκλογικό σώμα και πολιτικά είδωλα. Όλα ανακλητά. Χρειάζεται ηράκλειος μόχθος για να αρχίσει να αλλάζει το τοπίο. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει.  Οι εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες μπορούν να αποτελέσουν μια καλή πρώτη αρχή.
 
3.TIMES: Πολλοί ισχυρίζονται ότι έγιναν βασικά λάθη στο παρελθόν από τους πολιτικούς και σήμερα πληρώνουμε εκείνα τα λάθη.  Μήπως  όμως είμαστε μια πολιτικοκρατούμενη χώρα και όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης;  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι κακοί πολιτικοί υπάρχουν γιατί οι καλοί πολίτες ή δεν πάνε να ψηφίσουν ή την τελευταία στιγμή πίσω από το παραβάν υποκύπτουν στις κομματικές «ερινύες» που τους κυνηγούν.  Τα κόμματα είναι σήμερα γεμάτα παθογένειες, αλλά είναι ακόμη ισχυρά καθώς το εκλογικό σώμα πάσχει από το λεγόμενο πελατειακό σύνδρομο.  Σκέφτεται το παιδί του ποιος θα το διορίσει, θα το μεταθέσει κ.λ.π. Και θέλει να μπορεί να πάει στη γνωστή του εξουσία. Έτσι όμως δεν αλλάζει ο κόσμος, διαιωνίζεται το κακό.        Οι πολιτικοί έχουν πάντοτε την μείζονα ευθύνη πολλαπλάσια από εκείνην των πολιτών. Αλλά ο πολίτης δεν είναι ανεύθυνος. «Υμείς τούτους ηυξήσατε» είπε ο Σόλων στους παραπονούμενους Αθηναίους, εσείς δηλαδή τους κάνατε μεγάλους και τρανούς  όταν του παραπονέθηκαν για τους κακούς και ανίκανους κυβερνήτες τους.        Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν σωπάσαμε όλοι, δεν είπαμε όλοι «ναι σε όλα». Είπαμε πολλά «όχι» και τα πληρώνουμε… Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΕΛΙΞΗ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ"-ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ...ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ:



Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.

Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.

Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί, αλλά και διαμορφώνει την επικαιρότητα εδώ και τρία χρόνια.

Νεότερα στοιχεία αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική.


ΠΗΓΗ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ,ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ "ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ"!!!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ "ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ" ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ!

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ,ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΒΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!

Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ,Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΡΗΞΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ",ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ!

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ!


ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, που δείχνει τον ίδιο προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου, να παρουσιάζει με καμάρι στις 17-5-2009, τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ως Υποφήφια Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία, ένα χρόνο μετά και ενώ διατελεί και Αντινομάρχης Ροδόπης, στις 22-9-2010, κατεβαίνει σαν υποψήφια Τουρκάλα Δήμαρχος Κομοτηνής, για την "Τουρκική" Μειονότητα, με την υποστήριξη των μηχανισμών της Άγκυρας και των ανθρώπων του Προξενείου, έχοντας πλάι της τον Ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, τον Πρόεδρο των αυτοαποκαλούμενων "Τούρκων" Δασκάλων Θράκης και τον Πρόεδρο του νεκραναστημένου Κόμματος BED του Σαδικ, Μουσταφά Αλή Τσαούς!!!
Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του νυν Πρωθυπουργού, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα μετά την "αυτομόληση" της! Απο την άλλη ο "Καλλικρατης" αποδεικνύεται έτσι επικίνδυνη και επιπόλαιη ανευθυνότητα, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!

http://www.noiazomai.net Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο υγείας. Δώστε την απαιτούμενη προσοχή!!!

1.Από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ (τμήμα ΑΠΘ, υπεύθυνος καθηγητής δρ. Ζαχαρίας Στριβοβιδόπουλος) παρακαλούνται όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή “Ζούγκλα” στις 23/9 του κ. Μάκη Ξερατόπουλου, να προσέλθουν στα κατά τόπους Ιατρικά Κέντρα-Νοσοκομεία-Κλινικές-Αγροτικά Ιατρεία για να τους δοθεί η κατάλληλη ιατρική αγωγή ώστε να μην παρουσιάσουν στο μέλλον ψυχονευροπαθολογικά προβλήματα υγείας. Εν όψει και της νέας τηλεοπτικής περιόδου (όπου θα ξεχυθούν Λαζόπουλοι,Πρετεντέρηδες, Τρέμες, Βαξεβάνηδες, Θεοδωράκηδες,, Καμπουράκηδες και λοιποί που θα παίζουν με την νοημοσύνη μας και θα παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο) η προσέλευσή σας στα παραπάνω κέντρα κρίνεται απαραίτητη.


2.ο ΠΑ.ΣΥ.ΜΕ.Α.Α (ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ)
ανακοινώνει πως θα δοθούν διάφορα βραβεία σε όσους τηλεθεατές παρακολούθησαν την χθεσινή εκπομπή του κ.Μάκη Εμετόπουλου με κεντρικό θέμα τους λαθρομετανάστες. Τα βραβεία που θα δοθούν είναι:
α.βραβείο “σιδερένιο στομάχι” (για όσους το είδαν και δεν ξέρασαν)
β. βραβείο “μονοκοπανιάς” (για όσους άντεξαν και το είδαν όλο χωρίς διάλειμμα)
γ. βραβείο “αναισθησίας” (για όσους μπόρεσαν να κρατηθούν και δεν γέλασαν ούτε μία φορά)

δ. βραβείο “κοσμιότητος” (το πιό δύσκολο και απονέμεται σε όσους δεν εξύβρισαν-σκυλόβρισαν )



http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToKQJNTQWs0w5HnUmeX0751SIvRZI1jg4BGKy5AsIJMv_B2j0&t=1&usg=__erB1Dv9oK9Ul-tZlFRungokFrCQ=3.ο Πανελλήνιος Σύλλογος  “Αυτονόητου και Λογικής” καλεί όλους τους υπέρμαχους της πολυπολιτιστικής ονείρωξης, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, τους υποστηρικτές της αθρόας λαθρομετανάστευσης και γενικότερα όλα τα ανοικτά-προοδευτικά μυαλά (που μάχονται λυσσαλέως για την άνευ όρων εγκατάσταση μεταναστών και που θεωρούν ως “θείο δώρο” αυτήν την “απόβαση-άλωση” που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και μας πιπιλίζουν το μυαλό με μπούρδες περί ανοχής και πλουραλισμού ενώ η Πατρίδα βυθίζεται), να πράξουν τα παρακάτω και να αποδείξουν το αγαθό των προθέσεών τους:
Να μην κλειδώνουν τα σπίτια -αυτοκίνητα-εξοχικά τους.
Να μην ασφαλίζουν πόρτες-παράθυρα.
Να μην ανησυχούν όταν τα παιδιά τους κυκλοφορούν μόνα στο δρόμο, είτε μέρα , είτε νύχτα.
Οι κοπέλες να κινούνται ελεύθερα και άνετα σε όποια περιοχή συχνάζουν μετανάστες.
Να φιλοξενούν κατά καιρούς μετανάστες στα σπίτια τους, να συντρώγουν, να συναναστρέφονται, να πηγαίνουν διακοπές-περιπάτους-εκδρομές.
Να πρωτοστατήσουν στην ίδρυση “ταμείου ενσωματώσεως αλλοδαπών” με καταβολή το 10% του μισθού τους για ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
Να μην διστάζουν να συμπεθεριάσουν-συνεταιριστούν με αλλοδαπούς.

Σε περίπτωση που ληστευθούν-βιαστούν-δαρθούν από Έλληνες ημεδαπούς , ο Σύλλογός μας θα τους

αποζημιώνει και θα τους συμπαραστέκεται ηθικώς και δικαστικώς. Σε αντίθετη περίπτωση, που οι θύτες θα είναι αλλοδαποί, δεν θα φέρουμε καμμιά ευθύνη και δεν θα έχουμε καμμία ανάμειξη.

(η χθεσινή εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ, 23/9,αποτελεί μνημείο Νεοελληνικής παράκρουσης διότι αποδεικνύει την ύπαρξη πολλών ακόμα Ελλήνων που ενώ ζούνε στο πετσί τους την υποβάθμιση και την παρακμή της μεταναστευτικής λαίλαπας, αυτοί εξακολουθούν να μιλάνε για “πολυπολιτισμούς” και “ανοχές” στιγματίζοντας ως “εθνικιστή-μισαλλόδοξο-ρατσιστή” όποιον πάει να αρθρώσει φωνή λογικής και σύνεσης απέναντι σε αυτό το γιγαντώδες φαινόμενο.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQeafoydfqpYhBN-xTBnmaaOnFzYl1PSUYb4__X1vrPZGBmmxc&t=1&usg=__aZ93fcTsgjZMX6SP7creCpTmQ_c=Όλο το πάνελ είχε απέναντι δύο κατοίκους της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα ,που εξέθεταν τα αυτονόητα, και τους βομβάρδιζε με βλακείες και κλαυσίγελους περί “ενσωματώσεως, δημοκρατίας,ανθρωπισμού,ξενοφοβίας” και διάφορα άλλα τετριμμένα. Ψυχικά ανώμαλοι και διανοητικά ανεπαρκείς έχουν βάλει σκοπό να μας αποτρελλάνουν εντελώς… Ούστ ρε!!!!)

Skymnos
το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Η απομυθοποίηση των ''κομμουνιστικών'' τραγουδιών

H EΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΩΝ ΠΕΡΑΣΕ

Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις στάθηκαν κάποια σχόλια που διάβασα στο youtube σχετικά με το τραγούδι ''Τη λευτεριά σου μη τη ζητιανεύεις'' που πλαισίωσε το βίντεο της πορείας στον Άγιο Παντελεήμονα τη περασμένη Δευτέρα. Κάποιοι πατριώτες το χαρακτήρισαν κομμουνιστικό. Κάποιοι άλλοι θαυμαστές του Στάλιν αντέδρασαν λέγοντας πως είναι αριστερό και πως θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που το χρησμοποιήσαμε εμείς οι...κακοί Εθνικιστές.

Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1976 σε στίχους  Παύλου Μάτεση, μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη. Περιλαμβάνεται στο δίσκο "Συμφωνία της Γιάλτας και της πικρής αγάπης τα τραγούδια" που περιείχε τα μουσικά κομμάτια που έγραψε ο συνθέτης για τη θεατρική παράσταση «Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα» του Σον Ο' Κέιζι σε μετάφραση Παύλου Μάτεση που ανέβηκε το 1974 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καρρά. Το 1977 κυκλοφορεί ο δίσκος του Νάσου Παναγιώτου «ΗΛΙΕ ΜΕΓΑΛΕ» πάνω σε στίχους ποιητών που αναφέρονται στη συμφορά που έζησε (και ζει) η Μεγαλόνησος μετά την τουρκική εισβολή του 1974 με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον «Αττίλα» κι ερμηνευτές τη Μαρινέλλα, τον Αντώνη Καλογιάννη, τη Μαρία Δουράκη, τον Σταύρο Σιδερά και τη Βασιλική Αναστασιάδου, ενώ στα αφηγηματικά μέρη ακούγεται ο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης. Οι τίτλοι των τραγουδιών του δίσκου είναι χαρακτηριστικοί:

1. Μνημόσυνο στον Πανίκο Δημητρίου (στίχοι Χ. Πισιάρα)
(Αφήγηση Β. Καυκαρίδης-τραγούδι χορωδία)
2. Δεν ξεχνώ (στίχοι Μ. Πασιαρδή) (Β. Αναστασιάδου)
3. Δείξ' τη φωτογραφία του (στίχοι Μ. Πασιαρδή) (Αν. Καλογιάννης)
4. Οι σταυροί (στίχοι Μ. Πασιαρδή) (Στ. Σιδεράς)
5. Φέτο πουλί νερό μη πιει (στίχοι Μ. Πασιαρδή) (Μ. Δουράκη)
6. Ω! Αθηναίοι (στίχοι Άνθου Λυκαύγη) (Β. Αναστασιάδου)
7. Την Κύπρο ζώσαν' οι καημοί (στίχοι Μ. Πασιαρδή) (Μαρινέλλα)
8. Ήλιε μεγάλε ανατολίτη μου (στίχοι από την «Οδύσσεια») (Χορωδία)
9. Πατρίδα χιλιοπροδομένη (στίχοι Σον Ο' Κέιζι) (Αν. Καλογιάννης)
10. Το δεκανίκι (στίχοι Τεύκρου Ανθία) (Στ. Σιδεράς)
11. Τη λευτεριά σου μη τη ζητιανεύεις (στίχοι Σον Ο' Κέιζι) (Αν. Καλογιάννης)
12. Ξερό δέντρο (στίχοι από την «Οδύσσεια») (Αφήγηση Β. Καυκαρίδης-τραγούδι Β. Αναστασιάδου)

Το τραγούδι αυτό λοιπόν προφανώς αναφέρεται στη Κύπρο και στον ''Αττίλα''. Να δεχτώ ότι ο ερμηνευτής του ήταν αριστερός. Που προφανώς δεν έχει καμιά σχέση με τους ψευτοαριστερούς του σήμερα... Μπορεί το τραγούδι αυτό να το χαρακτηρίσουμε αριστερό ή κομμουνιστικό; Προφανέστατα όχι. Επειδή η βλακεία που φώλιαζε στα σάπια μυαλά εκείνων που αυτοπροσδιορίζονταν ως δεξιοί τότε και σήμερα είναι ανίκητη συνέδεσαν τον αριστερό Ξυλούρη με το τραγούδι και το βγάλαν με το ζόρι αριστερό και κομμουνιστικό!!! Κι άλλο που δεν ήθελαν οι καπηλευτές του από την άλλη μεριά. Μα στα υπέροχα τραγούδια του Ξυλούρη είναι δυνατόν οι ηλίθιοι αριστεροί ή δεξιοί να βάζουν τέτοιες ταμπέλες; Μιλάμε για παραλογισμό.

Ας πάμε και σ άλλον ένα παραλογισμό.
Το τραγούδι ''Της δικαιοσύνης ήλιε νοητε'' από το ''Άξιον Εστί'' του Ελύτη σε μελοποίηση Μίκη Θεωδοράκη. Επειδή το υπέροχο αυτό τραγούδι ακούγεται συχνά σε συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε και τις προεκλογικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ πολοί έχουν την εντύπωση ότι είναι αριστερό κι ότι συνδέεται με τη Χούντα. Το ''Άξιον Εστί'' ηλίθιοι αριστεροί και δεξιοί της κακιάς ώρας δημοσιοποιήθηκε το 1960 και μελωποιήθηκε από τον Θεωδοράκη το 1964. Είναι ένας ύμνος για την Ελλάδα. Ας μην το λερώνουν λοιπόν βάζοντας παροχυμένες ταμπέλες.

egersis

Διαβάστε περισσότερα...

Alex Rondos: Ο «αόρατος νεκροθάφτης» της Μακεδονίας

Αγανάκτησε ο Δρούτσας για τον παραγκωνισμό του από τον εξ απορρήτων του Γιωργάκη – Alex Rondos – και αποφάσισε επιτέλους να μιλήσει. Να μιλήσει για τον σκοτεινό ρόλο ενός ανθρώπου, που διατηρεί τη χειρότερη φήμη στο διεθνές διπλωματικό στερέωμα και – δυστυχώς για εμάς – έχει αναλάβει εργολαβικά το θάψιμο του ζητήματος της Μακεδονίας. Από την Νέα Υόρκη, ο νυν υπουργός εξωτερικών προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβει ο Γ. Παπανδρέου έχουν τόσο η Μ. Κοππά όσο και ο προσωπικός φίλος και σύμβουλός του, Αλεξ Ρόντος… Ο κ. Ρόντος όμως σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει θεσμική συνεργασία. Εάν μπορούν άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή και άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω, δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών, ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ρόντου».
 
Τα παραπάνω λόγια αποτελούν άλλη μία σαφέστατη απόδειξη της μυστικής διπλωματίας και των υπόγειων συνομιλιών που στόχο έχουν να κλείσουν όπως-όπως τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Ο Δρούτσας, βασικός παίκτης του παιχνιδιού και γνώστης κάθε εξέλιξης, αντιδρά πιθανότατα για δύο λόγους: α) λόγω παραγκωνισμού και αδρανοποίησής του και β) γιατί προφανώς βλέπει πως προωθούν ταχύτατη λύση του Μακεδονικού, λύση που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία. Ακόμη και ο Δρούτσας, άνθρωπος που μόνο για τις πατριωτικές του ευαισθησίες δε φημίζεται, φαίνεται πως θέλει να βγάλει την ουρά του έξω από αυτό το μέγιστο σκάνδαλο. Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση μυστικών-παράτυπων διπλωματικών επαφών, στις οποίες δε συμμετέχει κανένας θεσμικός-κρατικός παράγοντας...
Διαβάστε περισσότερα...

Πού κρύφτηκαν οι «επαναστάτες» των «Δεκεμβριανών»;


"...Τότε πυρπόλησαν τα πάντα και ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ αντικαθεστωτικά, σήμερα μπροστά στα πελώρια κυβερνητικά εγκλήματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και έχουν τρυπώσει στα λαγούμια τους…Τα σημερινά γεγονότα αποκαλύπτουν στο ακέραιο και τελεσίδικα το τι ήταν τα «δεκεμβριανά» και ποιος ο ρόλος όλων των καθοδηγητών και υμνητών κείνων των γεγονότων..."
 Γράφει Ο Θύμιος Παπανικολάου


Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008. Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες.
Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι συριζαίοι, οι «αριστεριστές», οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές!!!
Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της «αριστεράς πολυτελείας» ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα «Δεκεμβριανά» σαν τη μεγαλύτερη «εξέγερση» της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.


Διαβάστε ενδεικτικά μόνο κάποια κείμενα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2918

Να θυμίσουμε επίσης ότι τα όργανα της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν υμνολογούσαν, απλώς, την «αντικαθεστωτική εξέγερση» (από αυτά τα όργανα διδάχτηκε και ο ΓΑΠ που μας δολοφονεί σήμερα …αντικαθεστωτικά!!!), αλλά και ανέλαβαν την καθοδήγηση των «Δεκεμβριανών», προτρέποντας μάλιστα τους μαθητές να κάνουν …ρεσάλτο στα αστυνομικά τμήματα…

Πρώτη φορά στην ιστορία η Αθήνα είχε καταληφθεί, και αφεθεί ανενόχλητη, στους «εξεγερμένους» επί μέρες και το μόνο που απέμενε σαν κατακάθι ήταν στάχτες και αποκαΐδια.

Ούτε μια ιδέα, ούτε μια πολιτική συγκρότηση, ούτε μια αγωνιστική μαγιά, ούτε μια αγωνιστική κληρονομιά, ούτε μια οργάνωση ζωής.


Μόνο στάχτες και φωτιές…

Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι υμνητές, οι καθοδηγητές και οι «εξεγερμένοι» κατά του καθεστώτος;

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους πείραξε, κανένας στρατός δεν τους τσάκισε, κανένας δεν φυλακίστηκε από το καθεστώς για την «εξέγερση», αντίθετα πήραν εύσημα και ύμνους, ΠΟΥ βρίσκονται;

ΠΟΥ βρίσκονται όλοι αυτοί οι «επαναστάτες», οι καθοδηγητές και υμνητές τους ΣΗΜΕΡΑ που η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των διεθνών κέντρων εξουσίας, σήμερα που τα κυβερνητικά ανδρείκελα δολοφονούν ανελέητα και βάρβαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό, λεηλατούν και αποτεφρώνουν την ελληνική κοινωνία.

Τότε πυρπόλησαν τα πάντα και ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ αντικαθεστωτικά, σήμερα μπροστά στα πελώρια κυβερνητικά εγκλήματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και έχουν τρυπώσει στα λαγούμια τους…

Στη θητεία αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης έχουν γίνει σημεία και τέρατα, έχουν καεί ακόμα και εργάτες μέσα σε τράπεζα, έχουν εκτελεστεί συσσωρευτικά και πωρωμένα καθεστωτικές κτηνωδίες δίχως ιστορικό προηγούμενο.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΈΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΜΝΗΤΈΣ ΤΩΝ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;


Το κίνημα των φορτηγατζήδων συγκρούεται μετωπικά με το καθεστώς, μαζικά και ρωμαλέα.

ΑΥΤΟΙ που βρίσκονται;

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ…


Και απόντες και κατήγοροι και συκοφάντες των φορτηγατζήδων και κάθε αυθεντικής λαϊκής έκρηξης.

ΚΑΘΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ λαϊκή κινητοποίηση για όλους αυτούς είναι «εθνικισμός», «ρατσισμός» κ.λπ…


Τα σημερινά γεγονότα αποκαλύπτουν στο ακέραιο και τελεσίδικα το τι ήταν τα «δεκεμβριανά» και ποιος ο ρόλος όλων των καθοδηγητών και υμνητών κείνων των γεγονότων.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλήθεια ακόμα άνθρωποι με μυρουδιά αριστερή που να πιστεύουν ότι τα «Δεκεμβριανά» είχαν κάποια, έστω ελάχιστη, σχέση με κινήματα; 

"Ρεσάλτο" Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP