Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικά κόλπα του Αλαβάνου για να ανεβάσει τα καταρακωμένα ποσοστά του

Με τα ποσοστά του να αγγίζουν θερμοκρασίες βορείων χωρών. Ο Αλαβάνος και το επιτελείο του αποφάσισε να κάνει πασαρέλα στον Άγιο Παντελεήμονα γνωρίζοντας πως αυτή η κίνηση του θα γνωρίσει την αντίδραση των κατοίκων που έχουν επανηλλειμένως χαρακτηριστεί από τον ίδιον και τους ομοίους του ως συμμορίες!
Και δεν φτάνει αυτό, αφού έκαναν ότι μπορούσαν να δημιουργηθεί επεισόδιο στην περιοχή, αφού πήγαν εκεί με μια ομάδα με κράνη(είναι ξεκάθαρο από τις εικόνες που δείχνουν τα κανάλια).....στο τέλος ξεκίνησε και περατζάδα στα κανάλια για να κλαψουρίζει πως τους επιτεθήκανε με γιαούρτια! ποιός;;;; αυτό που όταν γινόταν δολοφονικές επιθέσεις από ακροαριστερούς μιλούσε για παιδάκια που βράζει το αίμα τους. Αυτός που όταν στην θέση του έτρωγαν γιαούρτια άλλοι πολιτικοί μιλούσε για λαό που πρέπει να αντιδράσει!
Τώρα όμως τα πράγματα αλλάξανε...και τα γιαούρτια τα τρώει ο ίδιος...και απο ότι φαίνεται αυτά ήταν απλώς τα πρώτα!
Αλέκο και λοιποί ψευτοαριστεροί...γιατί δεν αξίζει να λέγεστε ούτε αριστεροί...είστε ειδική ομάδα...είστε οι ψευτοαριστεροί!
πάρτε το χαμπάρι...ο κόσμος σας έχει καταλάβει και τα πολιτικά τερτίπια με κολπάκια ψηφοθηρικά και στημένα επεισόδια γινόταν αποδεκτά....last year...

Greekalert Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...

Διαβάστε περισσότερα...

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ...

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε από την Πάτρα όπου περιοδεύει: «Με ειδοποίησαν ότι στον Άγιο Παντελεήμονα χτύπησαν τον κ. Αλαβάνο. Όποιος και να το έκανε, καταδικάζω την ενέργεια. Ο πολιτικός πρέπει να έχει την ευχέρεια να μιλάει ελεύθερα όπου εκείνος κρίνει. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Βέβαια κάποιοι που στο παρελθόν στήριξαν τους αναρχικούς δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν πήγαιναν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. σε διάφορες περιοχές και αποκρούονταν από τους αναρχικούς. Ούτως η άλλως εμείς καταδικάζουμε αυτή την πράξη».


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΩΡΕΑΝ ΛΙΦΤΙΝΓΚ!!!


Η NASA προειδοποιεί την κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" οτι ιπτάμενα γιαούρτια άγνωστης ταυτότητος εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Αγίου Παντελεήμονα!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ...


Με γιαούρτια, αυγά, ντομάτες και λοιπά ζαρζαβατικά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα τον υποψήφιο περιφεριάρχη Αττικής Αλέκο Αλαβάνο και τη κουστοδία του όπως και πριν από λίγες μέρες το Σοφιανό του Κ.Κ.Ε.

Αυτή είναι η απάντηση των Ελλήνων στο θράσσος που επιδεικνείουν οι προοδευτικάριοι που αφού πρώτα τους βρίζουν μετά έρχονται και ζητάνε ψηφαλάκια.
Σε λίγο θα ανεβάσουμε βίντεο από την υποδοχή. Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα έπεσε ΗΡΩΙΚΑ μαχόμενος σε ενέδρα στις 22 Οκτωβρίου 1958, ο «Ονήσιλος» της ΕΟΚΑ, Παναγιώτης Θεοφίλου Τουμάζος

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ο Παναγιώτης Τουμάζου γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1939 στην Αμμόχωστο. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και το Ελληνικό Γυμνάσιο στην Αμμόχωστο και εργάστηκε για λίγο ως εκτελωνιστής.

Εντάχθηκε στον αγώνα το 1955, ενώ ήταν ακόμα μαθητής, σε ομάδα του σχολείου στην οποία ανήκε και ο Πετράκης Γιάλλουρος και συνεργαζόταν και με τις ομάδες του Εμπορικού Λυκείου Αμμοχώστου. Άρχισε τη δράση του με την κυκλοφορία φυλλαδίων και την αναγραφή συνθημάτων και τη συνέχισε σε ομάδες κρούσεως και ενεδρών. Το Δεκέμβριο του 1955 έλαβε μέρος σε βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικού οχήματος. Κατά την περίοδο των τουρκικών επιθέσεων, στις 20 Ιουλίου του 1958, με εντολή της Οργάνωσης επιτέθηκε μαζί με ένα συναγωνιστή του εναντίον Τούρκου πράκτορα των Άγγλων.

Προδόθηκε και καταζητήθηκε, οπότε κατέφυγε σε μια ανταρτική ομάδα του τομέα Σολέας με το ψευδώνυμο "Ονήσιλος".

Για όσους είχαν την αγαθή τύχη να τον γνωρίσουν, ο Γιώτης ήταν πρότυπο Χριστιανού Έλληνα και ανιδιοτελούς αγωνιστή. Το τρίπτυχο «θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια» ήταν για το νεαρό «Ονήσιλο» πυξίδα και φάρος στον αγώνα της ζωής. Μιας ζωής που ήταν γι' αυτόν σύντομη, αλλά δοξασμένη. Και αν ο Παναγιώτης μάς έφυγε γρήγορα, η νεανική του ζωή θα μείνει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση, για τους νέους που θέλουν να ζήσουν ελεύθερα και τιμημένα.

Έχουν περάσει από τη μέρα του ηρωικού του θανάτου 52 χρόνια· από τη μέρα που ο «Ονήσιλος» της ΕΟΚΑ έπεσε πολεμώντας το Βρετανό κατακτητή. Όσα χρόνια, όμως, κι αν περάσουν, η μνήμη του θα παραμένει αγέραστη. Κι όσα αν λεχθούν ή γραφτούν για τον ήρωα, θα ειναι πολύ φτωχά. Δεν θ' αποδώσουν επάξια το χαρακτήρα και το μεγαλείο της θυσίας του...
Διαβάστε περισσότερα...

Ζαμάν: Η Αθήνα συζητά υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα !!!

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα περί μυστικής διπλωματίας Αθήνας-Άγκυρας που γράφουμε προηγουμένως: Μυστικός διάλογος με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου.
Βιάστηκε όμως επειδή την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη “διπλωματικές πηγές” αναφέρει ότι “μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ’ ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας”.
Με άλλα λόγια η τουρκική εφημερίδα επιμένει ότι γίνεται διάλογος και ότι “εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα (!!!).
Μήπως συζητάνε και τα σύνορα στην Λάρισα; Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε

Στο μεταξύ, σε ερώτηση που έγινε προς τον πρώην εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις τουρκικές προτάσεις για κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο, απάντησε:

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζων. Ειδικά εν όψη της επίσκεψης του κ. Ερντογάν θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα και πλήρως. Όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά από την πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Θα πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές τί και από ποιούς συζητείται εδώ και ένα χρόνο στο διάλογο με την Άγκυρα».

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Διαβούλευση για το διαδίκτυο...και το δούλεμα συνεχιζεται...

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ
ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...

Από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ανακοίνωση πρωτοβουλίας δημόσιας διαβούλευσης για τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας στο opengov.gr
Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, από...
τον απλό ιδιώτη μέχρι τις επαγγελματικές ενώσεις Μέσων Ενημέρωσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις συντακτών.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστέλλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τις προτάσεις του για την οργάνωση της διαβούλευσης στο http://www.opengov.gr/ypes/?p=895

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 

Υ.Σ πότε ακούστηκαν οι προτάσεις των πολιτών σε διαβούλευση για να ακουστούν τώρα;
και ιδιαιτερα όταν αυτή η διαβούλευση έχει να κάνει με το "κακό σπυρί" που λέγεται ελευθερία λόγου από το διαδίκτυο


πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP