Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

ΕΜ, ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΟΥ...


"Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας η ευθύνη ανήκει στις κυβερνήσεις και στο αρμόδιο υπουργείο, που ωστόσο συντηρούν το πρόβλημα. Από την άλλη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ καλλιεργούν το ρατσισμό και κρύβουν ότι η πολιτική τους, η πολιτική της ΕΕ, γεννά αυτή την κατάσταση. Ο λαός να μετρήσει ότι όσοι επενδύουν στον αντιμεταναστευτικό λόγο είναι αυτοί που ευθύνονται για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Κρύβουν την πραγματική ρίζα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια, που έχουν οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση και συγκέντρωση εξαθλιωμένων ανθρώπων στο κέντρο και σε άλλες περιοχές.
Κρύβουν ότι οι μετανάστες ωθήθηκαν σε υποβαθμισμένες περιοχές και εκεί παίζονται μεγάλα παιχνίδια με τις χρήσεις γης και τη συγκέντρωσή της σε λίγα χέρια. Χιλιάδες εγκλωβίζονται λόγω του κανονισμού του Δουβλίνο που απαγορεύει τη μετάβασή τους σε άλλα κράτη της ΕΕ. Η εγκληματικότητα και η παραοικονομία έχουν άμεση σχέση με κυκλώματα του κράτους και του παρακράτους. Η λεγόμενη μικροεγκληματικότητα των εξαθλιωμένων ανθρώπων πρέπει να αντιμετωπίζεται με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, όχι με καταστολή.
Διεκδικούμε να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας δημόσιοι, ανθρώπινοι και υγιεινοί. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, εγγραφή των παιδιών τους στα δημοτολόγια, απλοποίηση των διαδικασιών της άδειας παραμονής. Πάλη κατά των κανονισμών της ΕΕ, για να μπορούν όσοι θέλουν να πάνε σε άλλη χώρα."

Τα παραπάνω ανήκουν στον υποψήφιο για δήμαρχο Αθηναίων του ΚΚΕ, Σοφιανό, που πριν λίγες μέρες σε επίσκεψή του στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε δεκτός με... βροχή γιαουρτιών! Τα θέλει ή δεν τα θέλει;;; 

stoxos Διαβάστε περισσότερα...

Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό! ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Μαζέψαμε ερωτήσεις από facebook Και twitter. Δείτε μερικές… το επίπεδο δείχνει πόσο τον εκτιμούν
Ψάχναμε για ΠΟΛΥ ώρα μέχρι να πέσουμε σε “σοβαρή” ερώτηση. Πάρτε μάτι τι περίπου τον ρωτάει ο κόσμος.
Ξέρετε πόσοι Έλληνες αυτοκτονούν ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ εξαιτίας σας και των φίλων σας των Τραπεζών; Ξέρετε πόσοι Έλληνες αυτοκτονούσαν πριν την εκτροπή της 6ης Μάη;
ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ;ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ;
δε λες στον χοντρο να μας δωσει λιγα απο αυτα φαγαμε -παρεα- να ζησουμε κι εμεις? α, και κατι αλλο πες του οτι η αγγελοπουλου εφυγε δεν θελουμε αλλη(να βρει αλλα να αντιγραψει η γυναικα του)
Επειδή εγώ δεν πρόλαβα να φάω από τα κλεμένα μπορείτε να μου στείλετε ότι μου αναλογεί? Σας στέλνω τον αριθμό λογαριασμού με dm
Mr Prime Minister,
Will you support pasparogatos for Mayor of Thessaloniki in 2014
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ GREEKLISH;
Ο ΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ “ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ” ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;

Είστε πολύ αθλητικός τύπος… έχετε εξασκηθεί στο να αποφεύγετε γιαούρτια, αυγά και λοιπά ενδόδημα και αποικιακά;;;...
Διαβάστε περισσότερα...

Οταν αποφασίσετε να συννενοηθείτε αν απορίφθηκε σφυρίξτε!!!

Διαβάστε περισσότερα...

«Ή Σγουρός ή, το Χάος!!!». Ρε ουστ...

Εκβιαστικά διλήμματα και λογικές «μαζί τα φάγαμε» δεν πιάνουν… όπως άλλωστε μας ζήτησες θα σου απαντήσουμε την Κυριακή…

Ποιος να το περίμενε ότι θα είμαι ο πιο υπεύθυνος πολίτης αυτής της χώρας αν ψηφίσω Σγουρό και ο πιο ανεύθυνος πολίτης αν ψηφίσω οποιονδήποτε άλλον εκτός του εκλεκτού της Ιπποκράτους και του Μαξίμου.
Εγώ θα φταίω αν καταστραφεί η χώρα γιατί δε θα έχω ψηφίσει τον κρατικό υπάλληλο του Σημίτη και υπάλληλο της Φώφης, Γιάννη Σγουρό και τους μεγαλοσυνδικαλιστές του.
Εδώ, η απόλυτη παράνοια:
Γιώργος Παπανδρέου, διακαναλική συνέντευξη 25-10-2010: «Για εμάς, βεβαίως, θα είναι θετική η ψήφος αν φανεί, την πρώτη Κυριακή, ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές … ότι η δική μας παράταξη… θα έχει μια καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο.»
Γιάννης Σγουρός, ΕΘΝΟΣ 3-11-2010: «Δεν είμαστε εδώ για να καταγράψουμε δυνάμεις το βράδυ των εκλογών και να χρωματίσουμε το χάρτη στα τηλεοπτικά δελτία…» και «το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι ποιοι θα υλοποιήσουν όλα όσα χρειάζεται η περιφέρεια»
Γιώργη πολύ μας δουλεύουν οι υποψήφιοι σου. Σταθεροποιηθείτε κάπου. Δε μπορεί να μας βάζεις το δίλλημα «Ή Σγουρός ή το χάος» και μετά να βγαίνουν οι υποψήφιοί σου και να μας κοροϊδεύουν… Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω πως αισθάνομαι με τέτοια κοροϊδία…
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΕ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Διαβάστε περισσότερα...

Τραγέλαφος....

Γελάει ο κόσμος με το ΠΑΣΟΚ, το Ραγκούση, το Καμίνη και τις καλπονοθείες τους.


Όλη η ιστορία με την υπόθεση της ομαδικής εγγραφής ψηφοφόρων - μαϊμού στο δήμο Αθηναίων απαντάται με ένα μαγικό ερώτημα.
Ποιος οφελείται;
Ποιος οφελείται αν ψηφίσουν μερικές δεκάδες Βούλγαροι στις δημοτικές εκλογές που έχουν δώσει ψευδή στοιχεία κατοικίας και οι αιτήσεις έχουν συμπληρωθεί από τρίτους ;
Μα ποιος άλλος από αυτόν που έχει Βουλγάρα υποψήφια και άμεσο συμφέρον.
Περί του Καμίνη ο λόγος και της  Νεντιάλκα Καραγιώζοβα, υποψήφιας στο 6ο διαμέρισμα με το συνδιασμό του.

Αυτό που συμβαινει πάντως με τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα είναι πρωτοφανές.
Απέναντι σ έναν αποτυχημένο δήμαρχο υπεύθυνο σε πολλές περιπτώσεις για τα χάλια της πόλης έχουμε έναν ακόμα χειρότερο τύπο που διεκδικεί τη δημαρχία του οποίου οι απόψεις είναι όμοιες με αυτές των υποστηρικτών του όπως της Δραγώνα, της Ρεπούση, του Κούλογλου, της Νταλάρα, του Μουζέλη, του Αλιβιζάτου και άλλων τέτοιων.

Οι Αθηναίοι σ αυτές τις δημοτικές εκλογές έχουν επιλογή κι αυτή δεν είναι άλλη από την ''Ελληνική Αυγή για την Αθήνα''.

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και μας ανήκει.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα απλό και συνάμα δύσκολο πράγμα.

Δενθα σωθούμε αν δεν θέλουμε να σωθούμε. Δεν θα επιβιώσουμε σαν Έθνος αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι προσωπικά και συλλογικά, αυτά που δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει η νομεκλατούρα που μας κυβερνάει.

Κανείς δεν θα μας υπερασπισθεί, αν εμείς δεν υπερασπίσουμε τον εαυτό μας.
Χρειάζεται σάλπισμα θέλησης, αποτίναξη της υπνηλίας, της μαστούρας που μας ποτίζουν. Σημαίνει έχθρα ζωντανή, ξεχειλισμένη, βαθιά κατά οποιουδήποτε προσβάλει την υπόσταση μας.

Οι «Ευρωπαίοι» δεν θα θυσιάσουν ούτε μία σταγόνα αίμα, δάκρυα, ιδρώτα ή συμφέρον για να μας υπερασπισθούν. Ο Τούρκος, σαν καλός κουμπάρος, θα θυσιάσει τα πάντα για να μας καταβροχθίσει, ονειρευόμενος την αυτοκρατορία του. Οι Σλάβοι θα περιμένουν χαιρέκακα την συντριβή μας για
να γλείψουν κάνα κοκαλάκι από τα αποφάγια του Τούρκου...
Διαβάστε περισσότερα...

Διπλασίασαν τα έσοδα τους οι βολευτές με νόμο, που πέρασαν στη «ζούλα»

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Παχυλά επιδόματα στους βουλευτές, Του Γιώργου Σ. Μπουρδάρα:  


Αίσθηση προκλητικής πολυτέλειας αναδύεται από τη συζήτηση, σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2011: Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημοσιονομικά της χώρας συγκυρία, οι «300» αναμένεται να εγκρίνουν διαφόρων ειδών «επιδόματα» και παροχές για τους ιδίους που υπό προϋποθέσεις οδηγούν έως και σε διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών τους! Η προϋπολογιζόμενη ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ. Πέραν αυτών, όμως, προβλέπονται και τα ακόλουθα:
α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ, β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ, γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ, δ) Εξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ, ε) Ταξίδια στο εσωτερικό: 1.670.000 ευρώ, στ) Ταξίδια στο εξωτερικό: 1.500.000 ευρώ. Αθροισμα; 18.184.700 ευρώ!
Σε αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μέρος του ποσού των 9.373.000 ευρώ, που εμπεριέχονται στους κωδικούς οι οποίοι αφορούν την κάλυψη λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Οι δραστικές περικοπές που επιτεύχθηκαν στον φετινό προϋπολογισμό της Βουλής –μεγαλύτερες συγκριτικά με παρελθόντα έτη, και οι οποίες ξεπερνούν ελάχιστα το 9%– έχουν τη σημασία τους. Ωστόσο, και με τη δημόσια συζήτηση να εστιάζεται στην ανάγκη δραστικής περικοπής είτε επιδομάτων υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε ακόμα και δαπανών ύψους μερικών χιλιάδων ή και εκατοντάδων ευρώ σε Νομαρχίες και ΚΑΠΗ, τα σχετικά με τις αποδοχές των βουλευτών, βρίσκονται τουλάχιστον σε αναντιστοιχία με το πνεύμα των καιρών. Το «πρόβλημα» προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, για δύο επιπρόσθετους λόγους: Αφενός, διότι είναι γνωστό ότι μέρος των αποδοχών τους οι βουλευτές το λαμβάνουν δίχως αντικειμενικά να το δικαιούνται, καθώς αμείβονται για ανύπαρκτη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών. Και αφετέρου, καθώς από καιρό έχει τεθεί στο τραπέζι και απορριφθεί η πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η πρόσθετη αμοιβή των «300» για τη «συμμετοχή» τους στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με το αιτιολογικό αποτελεί μέρος της συνολικότερης εργασίας και υποχρεώσεών τους.
Νέα ερωτήματα
Παράλληλα προς τα παραπάνω, και ενώ έχει καταγραφεί στα θετικά ότι αποφασίστηκε η περικοπή δαπανών για περιττές σε τέτοιους καιρούς δραστηριότητες όπως η αγορά «έργων τέχνης», προσεκτική μελέτη του Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγεί σε νέο κύκλο ερωτημάτων αναφορικά με σειρά άλλων κωδικών: Ενδεικτικά αναφέρονται οι Κωδικοί:
- 851 και 871: Περιλαμβάνουν ποσά για έργα τα οποία, ωστόσο, εμφανίζονται κάθε χρόνο να απορροφούν επαναλαμβανόμενα κονδύλια. Πρόκειται για εκπόνηση μελετών και εργασίες ανακαίνισης των ιδίων κτιρίων (Καπνεργοστάσιο, Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, Διατηρητέο οδού Βουλής, κτίριο οδού Φιλελλήνων). Για το 2011 προβλέπεται αθροιστικά το ποσό των 3.943.000 ευρώ.
- 899: Υπό τον τίτλο «Λοιπές ειδικές αμοιβές», εμπεριέχει κονδύλια τα οποία προορίζονται για τεχνικά ζητήματα λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής – για τον οποίο έκανε, ως γνωστόν, λόγο ο κ. Προβόλουλος στην τελευταία Εκθεσή του. Για το 2011 το ποσό που έχει εγγραφεί είναι 1.800.000 ευρώ, κατά διακόσιες χιλιάδες λιγότερα σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.”

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ...

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΥ...ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP