Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΟΛΟΣΤΕΛΝΟΥΝ...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

 
ΥΣ.Ωραίο επίπεδο ο μπούλης ο Αιβαλιώτης...άκου τον ήπιε!!!

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Και οι Βούλγαροι διεκδικούν τους Πομάκους της Θράκης!


Τώρα που βρήκανε "Παπα..." θα κάνουν μεγάλα γλέντια


 Άρχισε και η Βουλγαρία να κοιτάζει προς την Θράκη; Και όμως, συμβαίνει, αφού δεν είναι κρυφό πως πάντα η Βουλγαρία κοίταζε προς την έξοδό της στο Αιγαίο. Και δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μηδενικής εθνικής πολιτικής της χώρας μας στην Θράκη, όπου αποδεικνύεται ότι πολλοί "τριγυρίζουν" και πολλοί την "ορέγονται". Η Αθήνα όμως, παραμένει σταθερή στην αφασία της κλινικά νεκρής εθνικής πολιτικής που θα έπρεπε να υπάρχει για να στηρίξει τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα της περιοχής αυτής. Βέβαια, η μόνιμη προσέγγιση της Άγκυρας στην Θράκη, θυμίζει πλέον την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι του Οδυσσέα που έλειπε στην δική του Οδύσσεια, ενώ οι μνηστήρες "μάλωναν" και σχεδίαζαν την "άλωση" του βασιλείου του. Ο Ελληνικός λαός έχει αποτυπώσει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την κατάσταση αυτή με μία σοφή λαϊκή παροιμία: "Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα", ενώ και μία άλλη "τώρα που βρήκανε παπά θα θάψουνε πέντε - έξι"...
Την ίδια στιγμή, οι φωνές αγωνίας των Πομάκων δεν φαίνεται να αγγίζουν τα ευαίσθητα ώτα των κυβερνώντων που ξέρουν να ακούνε μόνο αμερικανικά (βλ USA) και γερμανικά (βλ. Siemens). Τραγική είναι η φράση: "Πομάκοι Θράκης: «Οι Τούρκοι 5 αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους, οι Έλληνες μας έκαναν σε 50 χρόνια»... Και η τραγικότητα αυτή δεν είναι προάγγελος εξελίξεων, αλλά καταγγέλει τα ήδη συμβαίνονται σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της χώρας.
«Οι Βούλγαροι πομάκοι στην Ελλάδα απεγνωσμένα αντιστέκονται στον εκτουρκισμό», έγραφε προ ημερών η εφημερίδα «Σέγκα», όπου φιλοξενήθηκε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της Τάνια Μανγκαλάκοβα.
Αναφερόμενη στο χωριό Γονικό της Θράκης, η αρθρογράφος ανέφερε ότι «εδώ ελεύθερα επικοινωνεί κανείς στα βουλγαρικά, που για τους κατοίκους είναι μητρική γλώσσα. Σήμερα, η γεωγραφία της ομιλίας βουλγαρικών των Πομάκων στην Ελλάδα περιλαμβάνει δεκάδες χωριά στην διοικητική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ακολουθεί τη γραμμή της νότιας Ροδόπης, ξεκινώντας από τα βουλγαρικά σύνορα στη Ροδόπη, στην περιοχή της Ξάνθης (Σκέτσα) και Κομοτηνή (Γκιουμουρτζίνα) και φθάνοντας στα χωριά Ρούσα και Γονικό στον Έβρο και προς Διδυμότειχο στα σύνορα με την Τουρκία... Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τούρκοι το χαβά τους...

Επανήλθαν στις προκλήσεις οι Τούρκοι με μαζική υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι. Ο τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 εισήλθε απροειδοποίητα νότια της Χίου περί τις 10 το πρωί.

Αμέσως ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έσπευσαν στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροπλάνα τα οποία παρέμειναν στο FIR Αθηνών επί 20 λεπτά. Τότε, οι Τούρκοι κλιμακώνοντας την πρόκληση, κατά την επιστροφή τους στον τουρκικό εναέριο χώρο, πέταξαν, στις 10:18, πάνω από το Αγαθονήσι.

Τα 4 τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν την υπέρπτηση σε ύψος 7.500 ποδιών και τα υπόλοιπα σε ύψος 30.000 ποδιών.
 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Σκοπιανοί στο Δημαρχείο της Αριδαίας...

ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Χτες κατά τις πρωινές ώρες, 40 περίπου Σκοπιανοί κατέφθασαν με λεωφορείο στο Δημαρχείο της Αριδαίας με σκοπό να ζητήσουν πιστοποιητικά γέννησης.

Οι αιτήσεις τους παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ λίγο έλειψε να σημειωθεί επεισόδιο μεταξύ αυτών και κατοίκων του Λουτρακίου που έφτασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απώτερος σκοπός τους είναι η διεκδίκηση περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.


Από το aridaianews Διαβάστε περισσότερα...

ΣΧΟΛΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Την έφτιαξε η Μητρόπολη για να μειωθούν τα διαζύγια και να ενισχυθεί ο θεσμός του θρησκευτικού γάμου.

"Το εγχείρημά μας είναι δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, ο Χριστός θα ευλογήσει και τούτη την προσπάθειά μας, διασφαλίζοντας τη μεταξύ μας αγάπη και ειλικρίνεια", δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ανέλαβε και χρέη... δασκάλου.

Στην πρότυπη αυτή Σχολή Γάμου, που ξεκινά από αύριο κιόλας (13 Οκτωβρίου) τα …μαθήματα ζωής, δικαίωμα φοίτησης έχουν άτομα, ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι έγγαμοι, όσο κι αυτοί που ακόμα ψάχνουν το ταίρι τους και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.


Ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης δεν κρύβει την ανησυχία του για το ενδιαφέρον που δείχνουν νέοι άνθρωποι για την ελεύθερη συμβίωση, αλλά και για την αύξηση -συγκριτικά με το παρελθόν- των πολιτικών γάμων που σήμερα αγγίζουν περίπου το 1/3 όσων τελούνται.

"Ο γάμος χτυπιέται από παντού και από τους εμπόρους της ηδονής και τους δυτικότροπους αρνητές του έρωτα", αναφέρει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης καταλήγει: "Με ερωτευμένο το ζευγάρι στο γάμο μέχρι θανάτου και πέρα απ' αυτόν, τα παιδιά μεγαλώνουν γαλήνια, γίνονται ωραίοι άνθρωποι, κοινωνικοποιούνται ώριμα, ερωτεύονται γλυκά, δημιουργούν τις δικιές τους ζεστές φωλιές. Ο γάμος είναι χαρά και ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος σκοπός του. Η ιδιότητα και το γεγονός του γονιού θα έρθει, αν θα 'ρθει, στην συνέχεια ως πλάτυνση του έρωτά τους. Αυτό, οι παντρεμένοι δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ και να μην βάζουν πρώτη τους μέριμνα τα παιδιά τους, αλλά το πώς θα κρατούν και θα αυξάνουν τον πρώτο τους έρωτα που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αλλά αυτά είναι αγώνας. Γλυκός και υπέροχος. Αλλά αγώνας. Και χωρίς Χριστό ούτε αντέχεται, ούτε κρατιέται, ούτε φέρνει καρπούς". Διαβάστε περισσότερα...

ΟΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!!!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Την αρχή έκανε χτες ο Παπαγιάννης και ακολούθησαν κι άλλοι.
Μια δήθεν συγκένρωση των Συριζαίων και των συνοδοιπόρων τους μετατράπηκε σε συγκέντρωση των αντιστεκόμενων κατοίκων!!!
Για να μας πείσουν έβαλαν και φωτογραφία αρχείου από εκδήλωση των αντιστεκόμενων Ελλήνων με ελληνικές σημαίες και ωραιοποίησαν τα αιτήματά των Συριζαίων για να μην φανεί ποιοι είναι πραγματικά.
Βρε άσχετοι το αίτημα των Ελλήνων κατοίκων δεν είναι να δωθεί πολιτικό άσυλο σε δήθεν πρόσφυγες...
Και για ποιες συμμορίες κάνετε λόγο; Σίγουρα θέλατε να πείτε τις δήθεν ακροδεξιές αλλά επειδή βλέπετε ότι αυτή η καραμέλα τέλειωσε είπατε να το αναφέρετε γενικά.
Ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά της δήθεν πορείας θα έχετε σε λίγο.
Αλλά καλό είναι και οι πατριώτες blogger να προσέχουν λίγο τι μεταδίδουν....

δείγμα ακροδεξιάς συμμορίας που δραστηριοποιείται στον Άγιο Παντελεήμονα!!!!

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ Η ΝΟΥΔΟΥ AΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ

ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...

Πανηγυρίζουν πολλοί στη Ν.Δ για την εμφάνιση του Δράκουλα στο κανάλι της διαπλοκής και την απάντηση του γραφείου τύπου του κόμματος.
Για όσους δεν το παρακολούθησαν:


και το δελτίο τύπου - απάντηση:

«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.  Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση.
Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη…».

Καλή η απάντηση στο Δράκουλα αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά σκουλίκια του Μητσοτακισμού στο σάπιο κόμμα της Ν.Δ. Θα τα καθαρίσει ο θείος Σαμ; Mένει να το δούμε στη πράξη.

ΥΣ.1:Είμαστε βέβαιοι ότι η γνωστή μαριονέτα του Μητσοτακισμού, ο Καρατζαφέρης θα βγει να στηρίξει το δρακουμέλ, αν δε το έχει κάνει ήδη.

ΥΣ.2: Ακόμα κι αν ο Σαμαράς καθαρίσει τα σκουλίκια του Μητσοτακισμού (πράγμα που σαφώς ευχόμαστε) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν απομείνει οι άλλες λέρες του Καραμανλισμού.
Το μαγαζί μποχάει όπως όλα τα άλλα.... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυτά δεν γίνονται... Και όμως στην Ελλάδα γίνονται και παραγίνονται. Η υπόθεση έχει να κάνει με το δικαστήριο των παιδιών απο τον Άγιο Παντελεήμονα. Ενώ το δικαστήριο είχε ορίσει δικάσιμο την 12η Οκτωβρίου -σήμερα δηλαδή- με εσπευσμένες κλήσεις τους ενημέρωσαν ότι τελικά θα γίνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου! Επειδή οι καιροί είναι κάτι παραπάνω απο πονηροί... Είτε η έδρα έκανε λάθος και το διόρθωσε εκ των υστέρων, είτε θέλησε να ρίξει τους τόνους -γνωρίζοντας ότι υπάρχει κινητοποίηση- ώστε να μην μαζευτούν Έλληνες να συμπαρασταθούν στα παιδιά του Αγίου Παντελεήμονα και άλλαξαν ημερομηνία. Πάντως με δικηγόρο που μιλήσαμε -ο οποίος και έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός απο τα παιδιά- δεν του έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο! Δίνοντάς μας το δικαίωμα να πιστέψουμε την δεύτερη εκδοχή... Η δικαιοσύνη μάλλον είναι κατά περίπτωση "γκαβή" στη χώρα μας...
Ότι και να κάνουν πάντως, εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Δεν θα τους περάσει!!!

stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση του τζίρου στα καταστήματα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Μείωση του τζίρου των καταστημάτων τους διαπιστώνουν τα μέλη του Πανελληνίου Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ένα μήνα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία σημειώνει ότι έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από εκατοντάδες επαγγελματίες απ' όλη την χώρα, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων (μείωση τζίρου-έλλειψη πελατών) από την εφαρμογή του μέτρου.

Η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι ακόμη και πριν την ψήφιση του Ν. 3868/2010, είχε εκφράσει στην κυβέρνηση τις ενστάσεις της, πλην των άλλων και για την επιλογή του χρόνου εφαρμογής, δεδομένου ότι ο κλάδος παρουσιάζει μείωση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 40% και σε ορισμένους νομούς ακόμη μεγαλύτερη. ''Εάν σε αυτό προστεθεί και η αναμενόμενη μείωση λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος (ευρωπαϊκός μέσος όρος -25%), δεν κινδυνεύει απλά, αλλά είναι βέβαιο, ότι χιλιάδες επιχειρήσεων του κλάδου θα βάλουν λουκέτο'' αναφέρει η ομοσπονδία.

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι οδηγούνται σε κλείσιμο αρκετές επιχειρήσεις, ''με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, (σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο κύκλος εργασιών μόνο των χώρων εστίασης ανέρχεται στο ποσόν των 5,6 δισ ευρώ για το 2009 μειωμένος έναντι του 2008 κατά 800 εκατομμύρια ευρώ) και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας''. 

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP