Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝΕΖΩΝ ΜΕ ΟΞΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ!

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΓΝΕΣ;


Στην Ελλάδα το να παριστάνεις τον προοδευτικό και ανθρωπιστή, υπερασπιστή των δικαιωμάτων, δεν κοστίζει τίποτε. Αντιθέτως ανταμοίβεται πλουσιοπάροχα, είτε μέσω ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια), είτε μέσω πολιτικής ανέλιξης και κατοχής κυβερνητικής καρέκλας! Οι ίδιοι άνθρωποι -και δυστυχώς ανάμεσά τους και θολοκουλτουριάρες-κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα των αγαπημένων τους μουσουλμάνων στις ίδιες τους τις πατρίδες, προφανώς ονειρευόμενοι να μεταφέρουν και εδώ τα... έθιμά τους που περιλαμβάνουν κάθε είδους επιθέσεις ειδικά στις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν είδος υποδεέστερο ακόμη και απο τις κατσίκες! Νέες επιθέσεις σε ανήλικες μαθήτριες είχαμε τις τελευταίες μέρες απο τους αφγανούς Ταλιμπανέζους (έχουμε μαζέψει αρκετούς απο δαύτους στην Ελλάδα!). Οι Ταλιμπανέζοι τραυμάτισαν σοβαρά 15 μαθήτριες, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη τους μέθοδο της ρίψης... οξύ στο πρόσωπό τους με νεροπίστολα! Τρία απο τα κορίτσια είναι σοβαρά τραυματισμένα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καμπούλ. Η επίθεση έγινε στην Κανταχάρ και σύμφωνα με τους επικίνδυνους Ταλιμπάν τιμωρήθηκαν επειδή πηγαίνουν σχολείο! Στη φωτογραφία η 17χρονη Shamsia, μια απο τις σοβαρά τραυματισμένες μαθήτριες! Αυτές τις επιθέσεις, καθώς και τα καθημερινά εγκλήματα κατά των γυναικών, οι εγχώριες μουσουλμανολάγνες και θολοκουλτουριάρες "σουφραζέτες" κατά τα άλλα, δεν τα βλέπουν!
Δήμητρα Μυλωνά
Διαβάστε περισσότερα...

«Τι να μας κάνει ένα τζαμί; Θέλουμε δέκα»!

ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ



Όχι ένα, αλλά τουλάχιστον... δέκα τζαμιά στην ευρύτερη Αττική επιθυμούν να αποκτήσουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, παρουσιάστηκαν 23 προτάσεις, που αφορούν στο σύνολό της τη μεταναστευτική πολιτική, με σκοπό τα ζητήματα αυτά να τεθούν υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωβουλής, υπουργείών και κομμάτων, ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ειδικά για το ζήτημα του τζαμιού, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν, ο κ. Syed Mohammad Jamil, είπε ότι....
παλεύουν χρόνια για να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα. Ήδη, από το κράτος έχει δοθεί και χώρος (στο Βοτανικό) και λεφτά. Οι νόμιμοι μετανάστες θα συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια να χτιστεί το τζαμί, ενώ θα οριστεί και μια 12μελής επιτροπή, η οποία θα ελέγχει τη λειτουργία του τζαμιού. Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος ωστόσο ζητάει από το ελληνικό κράτος να επιτρέψει, αν όχι στην Αθήνα, τουλάχιστον στην Αττική, να δημιουργηθούν και να λειτουργούν τουλάχιστον δέκα τζαμιά...

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η Φιλότητα», ο κ. Μεχμέτ Ιμάμ. Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο κ. Μεχμέτ είπε ότι ασχολείται με το θέμα του τζαμιού εδώ και 20 χρόνια. «Με τον υπάρχοντα νόμο δεν πρόκειται να γίνει τζαμί. Ο νόμος λέει για πολιτιστικό κέντρο και όχι για τζαμί. Εμείς θέλουμε τζαμί, όχι πολιτιστικό κέντρο. Δεν μας νοιάζει ούτε τι λέει ο Καραμανλής ούτε τι λέει ο Παπανδρέου. Για το τζαμί έχουν μαζέψει λεφτά οι μουσουλμάνοι. Από τις πρεσβείες δεν θέλουμε τίποτα. Δεν θέλουμε τα λεφτά τους. Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει, καλώς. Αν δεν θέλει… Ή θα γίνει όπως θέλουμε εμείς ή δεν θα γίνει τίποτε».

Οι 23 προτάσεις που παρουσιάστηκαν, συμπεριλαμβάνουν τα κυριότερα προβλήματα των μεταναστών -ασφαλιστικός νόμος, οικογενειακή συνένωση, εκμάθηση μητρικής γλώσσας και εκπαίδευση, εργασία και επιχειρηματικότητα, εγκληματικότητα, θρησκεία και τζαμί, σύστημα υγείας και πολιτικό άσυλο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, τόνισε ότι, γνωρίζοντας την ευαισθησία, την κατανόηση και την καλή θέληση απ' όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και από την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, για την καλύτερη διεκπεραίωση όλων των μεταναστευτικών προβλημάτων, ελπίζει ότι θα βρεθούν και θα δοθούν θετικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα.

Το «θερμόμετρο» ωστόσο ανέβηκε επικίνδυνα, όταν τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το τζαμί και την ένταση μεταξύ των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα και των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με επιστολή που έχουν στείλει οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα σε Βουλή, κόμματα, αρχηγούς και βουλευτές, το συνολικό εκτιμώμενο ποσοστό για τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή, μεγαλώνει θεαματικά και αγγίζει (ίσως και να ξεπερνά) το 85%. Μεγάλος αριθμός μεταναστών, με τραγικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία...

Την περασμένη Παρασκευή, οι εκπρόσωποι της ΕΜΕ συναντήθηκαν με κατοίκους από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά από δίωρη συζήτηση, οι εκπρόσωποι της ΕΜΕ έκαναν μια προφορική συμφωνία με τους κατοίκους της περιοχής, η οποία προβλέπει ότι θα φτιάξουν μια επιτροπή, από δικούς τους ανθρώπους, η οποία θα κάνει έλεγχο κάθε 15 μέρες στα μαγαζιά της περιοχής -να λειτουργούν με το ωράριο των καταστημάτων και όχι όλη τη νύχτα, να μην μαζεύονται ομάδες ανδρών (15-20 άτομα) μπροστά στα μαγαζιά χωρίς λόγο και να γίνεται έλεγχος στα συμβόλαια των διαμερισμάτων, για να μην μαζεύονται 40 ή 50 άτομα μέσα σε ένα σπίτι.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν πει ότι με τους νόμιμους, φιλήσυχους και ανθρώπινα συμπεριφερόμενους μετανάστες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, τους συμπαραστέκονται στις δυσκολίες τους. Πόσους όμως μετανάστες μπορεί να αντέξει η περιοχή αυτή;

Πρώτο Θέμα Διαβάστε περισσότερα...

Θανάσιμη απειλή απο το islam.gr κατά της ''Ελεύθερης Ώρας''.


Το θράσος τους δεν έχει όρια! Έρχονται σε μια ελεύθερη χώρα, ακάλεστοι, λάθρα, παραβιάζοντας σύνορα και νόμους, απειλώντας την ασφάλειά μας, τον τρόπο ζωής μας και εκμεταλλευόμενοι τη φιλοξενία μας και την ελευθερία που τους παρέχεται και μας... απειλούν, εκδίδοντας στην ουσία fatwa εναντίον μας, μέσα στον ίδιο μας τον τόπο! Νομίζοντας ίσως ότι θα μας τρομάξουν και κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Όχι κύριοι του islam.gr, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε.

Από την άλλη, η απόπειρα κατατρομοκράτησης και μάλιστα σε πρώιμο στάδιο, των δημοσιογράφων οι οποίοι ανθίστανται στο βίαιο επεκτατισμό που εκπέμπουν οι εδώ δραστηριότητες κάποιων μουσουλμάνων, δεν θα περάσει κύριοι της ιστοσελίδας islam.gr. Δείτε εδώ την ευθεία απειλή κατά της εφημερίδας "Ελεύθερη Ωρα" με τα... θανάσιμα ψέματα!!! http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=101121115716&argenkat=Αρθρα

Μπορεί να καταχράστε της ελευθερίας που σας παρέχει αυτή η χώρα, ελευθερία την οποία ποτέ δεν απολαύσατε στις χώρες από τις οποίες προέρχεστε και όπου οι χριστιανοί οδηγούνται στο απόσπασμα, όμως εδώ υπάρχουν και νόμοι. Και έτσι που το πάτε, το ποινικό σας μητρώο θα αρχίσει να γεμίζει καταδίκες.

Δεν θα καμφθούμε
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ


Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ..ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ..ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ..ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΗ ΦΛΟΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ,,,,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΗΦΑΙΣΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟ..ΜΗΝ ΕΚΡΑΓΕΙ..ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΑΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Εμπρηστική επίθεση στο χώρο που θα κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό - Κινδύνεψε ο φρουρός

ImageΠρος ένα εσωτερικό πόλεμο στο κέντρο της Αθύνας φαίνεται ότι οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να κτιστεί τζαμί στoν Βοτανικό και μάλιστα στο χώρο που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις: Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές του υπουργείου Άμυνας, μέσα στη νύχτα στις 02.00 άγνωστοι επιτέθηκαν με εμπρηστικά υλικά στο χώρο όπου πρόκειται να κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό. Πιο συγκεκριμένα έβαλαν φωτιά σε αποθήκες του ΚΣΑΝ (Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού) και προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές. Κινδύνεψε η ζωή ενός ναύτη φρουρού και μιας οικίας η οποία βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες. Αποδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα ενέχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας και η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως μήτρα τεράστιων προβλημάτων καθώς αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτών και το θρησκευτικό αίσθημά τους, επιχειρείται η δημιουργία ενός χώρου λατρείας-πρόκληση στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους, με όλες τις συνέπειες που έχει μία τέτοια απόφαση.
Η επίθεση στο ΚΣΑΝ που έγινε πριν λίγες ώρες (με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να σβήσουν τη φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις) κάνει εντύπωση γιατί πρόκειται για ένα χώρο αρκετά καλά φυλαγμένο (το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει αποχωρήσει και ουσιαστικά έχει αναλάβει την επιτήρηση του χώρου, εξ αυτού του λόγου και κινδύνεψε ο φρουρός).
Όμως κάθε μέρα δημιουργούνται μικροεπεισόδια με πολίτες που αντιδρούν στην δημιουργία του τζαμιού και αποδοκιμάζονται οι μουφτήδες και οι λοιποί μουσουλμάνοι που μαζί με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επισκέπτονται καθημερινά το Βοτανικό για μετρήσεις του χώρου και χωροταξικές μελέτες (θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης!).
Οπωσδήποτε εκτός από το ενδεχόμενο τον αγανακτισμένων πολιτών που πιθανόν αντιδρούν βίαια σε αυτό που τους επιβλήθηκε βίαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας: Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ομάδες πρακτόρων δεν θα επιχειρούν να δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τα μουσουλμανικά κράτη, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να εμποδίσει την σύγκρουση των μουσουλμανικών ομάδων (Σιιτών και Σουνιτών, βασικά) στο κέντρο της Αθήνας. Φοβόμαστε ότι τα προβλήματα τώρα ξεκινούν...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΧΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΙΤΕΣ...

 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"

Στα πλαίσια των αντικατοχικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από το ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, η Χαρά Νικοπούλου βρέθηκε στο οίκημα των Ελληνόψυχων φοιτητών της Κύπρου μας και απευθύνθηκε από εκεί σε όλους μας. Δείτε το...

Α' ΜΕΡΟΣ

 


Β' ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP