Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ποιός είναι τελικά ο ρόλος της Αστυνομίας αναρωτιέται ο διαδηλωτής...

ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ KAI ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: EINAI ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

 Γράφει ένας διαδηλωτής
Η Αθήνα βράζει. Πιστεύω πως από τον Δεκέμβρη του 2008 τίποτα δεν άλλαξε, μία οργή συνεχώς συσσωρεύεται για διάφορα θέματα (λαθρομετανάστες, χάος, οικονομική κρίση) και εκρήγνυται κατά διαστήματα με διάφορες εκφράσεις και με διακυμάνσεις. Η πόλη εδώ και δύο χρόνια είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και ζει μέσα σε μία μόνιμη ταραχή και ανωμαλία, που μέχρι πρόσφατα  το cartoon που είχαμε για δήμαρχο έκανε πως δεν την έβλεπε.
Η διαδήλωση στην Αθήνα ήταν πραγματικά τεράστια και απόλυτα επιτυχημένη μπορώ να πω από πολλές πλευρές. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν επανειλημμένως να σπάσουν την πορεία χτυπώντας σε διάφορα σημεία της. Δεν το κατάφεραν λόγω του όγκου των διαδηλωτών. Παρόλο που στο Σύνταγμα έβρεχε δακρυγόνα και ο κόσμος στην Σταδίου ενημερωνόταν για την κατάσταση που θα έβρισκε μπροστά του προχωρούσε κανονικά, συσπειρωνόταν και συνέχιζε. Η αστυνομία, αφού αποφάσισε να επιτεθεί στο Σύνταγμα όταν πέρναγε το μπλοκ των καθηγητών, μετά τα έβαλε με το οργανωμένο μπλοκ των φοιτητών. Όπως καταλαβαίνετε με την εκπαίδευση έχει ένα θέμα η Αστυνομία μας.  Μετά πλάκωσε κάτι εργαζόμενους, στο τέλος βρεθηκε και στην Πατησίων να συλλαμβάνει και να χτυπάει διαδηλωτές. Mετά ήρθε και ένα ..........
ελικόπτερο από πάνω μας στην περιοχή και μας ζάλισε τα νεύρα για κανένα τρίωρο (και καλά New York, πλήρωνε Έλληνα ηλίθιε την ψωνάρα του αρχηγείου που την είδε CSI) και μετά ησυχία.
Στο μεταξύ στην Τοσίτσα το εμπόριο ναρκωτικών έγινε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Παραεμπόριο στην Πατησίων επίσης κανονικότατα, κάτι αλλοδαποί  επίσης ήρθανε να πουλήσουν ομπρέλες στους διαδηλωτές, το τσαντίρ μαχαλά μπροστά στα Προπύλαια, το οποίο μετατρέπεται σε κανονικό καταυλισμό σιγά σιγά, απλωμένο ωραιότατα.....και πιο δίπλα η Αστυνομία έδερνε εργαζόμενους,  φοιτητές, νέους, γέρους, ότι έβρισκε. 
Θα ήθελα επίσης να διαμαρτυρηθώ γιατί τα μπλοκ των αναρχικών, τα οποία ομολογώ πως ήταν πολύ comme il faut, τύχανε ειδικής μεταχείρισης. Ήταν οι μόνοι που είχαν προσωπική ασφάλεια.  Στον δρόμο οι αναρχικοί, στο πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα η διμοιρία που τους φύλαγε. Άλλοι το φάγανε το ξύλο πάντως. Ενδιαφέρουσες οι μαρτυρίες στο indymedia για τα μπλοκ με τις μαύρες σημαίες και την αστυνομία με πολιτικά, κοινώς ασφαλίτες. Για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζουμε ότι γίναμε ποτέ δημοκρατία.
Τα ΜΑΤ επίσης να κάνουν καμιά γυμναστική. Πολύ μπάκα τα παλικάρια και το sexy κολλητό που φοράνε δεν τους κολακεύει καθόλου.  Δεν σας λέω πόσους είδαμε, με διαστάσεις που δεν αρμόζουν σε αστυνομικούς γιατί θα αρχίσετε να αναρωτιέστε για διάφορα και δεν κάνει τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να εμπιστεύεστε τα σώματα (αν)ασφαλείας. 
Αν πάρω αύριο τηλέφωνο να πάει να μαζέψει η Αστυνομία κανένα έμπορο ναρκωτικών ή παραέμπορο ή να κάνει έστω έναν απλό έλεγχο χαρτιών θα μου λένε πως δεν έχουν εντολές, πως κάνανε μία σύσκεψη και πως θα ξανακάνουν άλλη μία και πως δεν έχουν κόσμο και τί μπορούν να κάνουν αυτοί οι καημένοι, γιατί αυτό είναι και θέμα του δήμου, του στρατού, της κυβέρνησης, της Ευρώπης, της NASA και του ΕΤ του εξωγήινου. 
Οι (απ)άνθρωποι προσλαμβάνουν μπράβους για ξύλο, όχι αστυνομικούς. Είναι προφανές.
Guest star: Χατζηδάκης. Μία ζωντανή απόδειξη για το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι τα άτομα αυτά και δεν έχουν καταλάβει τί περνάει ο κόσμος. Βγήκε μέσα στο cool μεγαλείο να περπατήσει μέσα στην διαδήλωση. Δεν φαντάστηκε πως θα έτρωγε ξύλο; Δεν έχουν καν την στοιχειώδη νοημοσύνη και μετά θέλουν να κυβερνήσουν και χώρα.
Συμπέρασματα από την σημερινή διαδήλωση:
1. Του κόσμου του έχει γυρίσει το μάτι.
2. Του κόσμου του έχει γυρίσει το μάτι.
3. Του κόσμου του έχει γυρίσει το μάτι.

Ο διαδηλωτής

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Η Γυναίκα του οδοφράγματος απευθύνεται στον Χριστόφια.



Αφιερωμένο στην Γυναίκα από εμάς:

Την είδα να σκίζει το σήμερα σαν ελπίδα να δίνει φως
Σαν να ‘ναι μες το πουθενά προορισμός
Σαν οδηγός, σαν αδελφή, σα μητέρα
Γέννηση νέου αστέρα κάνει τη νύχτα μέρα

Η κυρά της Ρω, στέκει εκεί ολοζώντανη όπως οι γυναίκες του οδοφράγματος, οι γυναίκες της Ηπείρου, η αέναος Μητέρα που εμπνέει τα παιδιά της. Σαν την Υπέρμαχο στρατηγό, την κόρη Αθηνά που έρχεται να εμφυσήσει το μήνυμα της Τιμής και της Αντίστασης ενάντια στους σχεδιασμούς αυτών που ανοίγουν την κερκόπορτα και θέλουν να φέρουν το σκοτάδι αντί να εξάγουν το φως όπως ορίζει η Φύση.
Και είδα στα πόδια μου να μπλέκονται φίδια
Να θέλουν να με θάψουν μεσ’ τη γή μου την ίδια
Να με κρατάνε δεμένο κι αναγκασμένο να ζήσω
Φυλακισμένος για πάντα στων λωτοφάγων τη νήσο
Και είδα μια κόρη με δόρυ κι ασπίδα
Θεία πνοή ήρθε ν’ αλλάξει στη ζωή μου σελίδα
Να με σηκώσει απ’ το χώμα και να με πάρει ψηλά
Εκείνη που έμαθε το Δαίδαλο να φτιάχνει φτερά

Έρχεται η στιγμή για το μεγάλο “ΟΧΙ” με την Κυρά να δείχνει τον δρόμο και να ηγείται. Να ηγείται αυτών που Ξύπνησαν από τον λήθαργο. Αυτών που έπαψαν να είναι λωτοφάγοι και ορθώνουν ανάστημα για την δικαιοσύνη, για το σύνολο, για τον μοναδικό σκοπό ζωής. Απέναντι στους “ιδιώτες”, τους ιδιοτελείς που εκποίησαν συνανθρώπους και Γη για να γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Αυτεγερσία λοιπόν, έκσταση, Εθνεγερσία. Με την Ευχή της που σκεπάζει την Πατρίδα. Αφιερωμένο από τα βάθη της Καρδιάς μας: 





πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Φακέλωμα κανονικό..

ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΤΙΓΜΑ ΣΟΥ.. 

Από χθες, Παρασκευή, το Facebook Places, η υπηρεσία που κάθε χρήστης μπορεί να δηλώσει την τοποθεσία που βρίσκεται μέσω του Facebook, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Με τη νέα υπηρεσία places, κάθε χρήστης smart phone μπορεί να μοιράζεται την τοποθεσία του στον χάρτη με όλους τους φίλους του στο Facebook. Kάθε χρήστης δηλαδή, θα μπορεί να δει που είναι οι φίλοι του ή να τσεκάρει ποιοι από αυτούς βρίσκονται γύρω του.

Όπως είναι αναμενόμενο η υπηρεσία για την ώρα δεν λειτουργεί σε όλους τους Έλληνες χρήστες μιας και ενεργοποιείται σταδιακά.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΤΕ...

Τα σχόλια περιττεύουν. Ενημερώστε απλώς τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς,  όλους τους Έλληνες. Βροντοφωνάξτε μήπως σας ακούσουν και καταλάβουν : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά μόνον για τους υποψηφίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Α.Α.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP