Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο κυβερνοχώρος, η Siemens και οι κοινωνικές σχέσεις. Έχω και κότερο… πάμε μια βόλτα;

Mετά απο 10 μήνες στην εξουσία και μέσω του www.opengov.gr, ο Γιώργος τοποθέτησε το ψηφιακό τεκνοφρικιό Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.
Ο κ. Σπυρόπουλος με θητεία εργατοπατέρα, διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.
Συνέβαλε δηλαδή κι αυτός στο χρέος του κόμματός του προς τις τράπεζες.
Για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ έστειλε το πλούσιο βιογραφικό του www.opengov.gr και έπειτα απο εισήγηση του Γιόζεφ Στίγκλιτς, ο Γιώργος του ανέθεσε την εξυγίανση του γνωστού απο την Θωμαίς Βρακατσέλη και τον συγχωρεμένο τον Βαρθολομαίο Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Ενώ η ανθελληνική "κυβέρνηση" του Pasok αγκαλιάζει τα ...λαθροφέρματα, είπε "ΟΧΙ" στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς.!

Από τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη ματαίωση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς:
"Μόνο ως αναμενόμενη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την είδηση της ματαίωσης του κατασκηνωτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Αναμενόμενη καθώς η συνολική διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, τον μόνο κρατικό φορέα που ασχολείται με τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Με μία λιτή ανακοίνωση, λίγες ήμερες πριν την άφιξη των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, η Κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι αποφάσισε τη μη υλοποίηση του φετινού Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, λόγω «δημοσιονομικού κόστους». Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 25 και πλέον έτη από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και σκοπό έχει τη σύσφιξη των δεσμών των Ελληνοπαίδων της Διασποράς, τόσο με την χώρα καταγωγής τους, όσο και μεταξύ τους.
Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή συνιστά απρέπεια απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, γιατί -όπως τονίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γ.Γ.Α.Ε. στην από 13-7-2010 ανακοίνωσή του - «εκθέτει την Πολιτεία στα μάτια της Ομογένειας, γεμίζει απογοήτευση τα παιδιά που θα λάμβαναν μέρος και φέρνει τους γονείς τους σε δύσκολη θέση ανατρέποντας τον οικογενειακό τους προγραμματισμό»...

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Συνασπισμός συστήνει το Indymedia : ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλα έσπευσαν αρκετοί να ζητήσουν επί τέλους το κλείσιμο της λειτουργίας του Indymedia, της ιστοσελίδας που
  • συστηματικά προωθεί αναρχικούς σε πράξεις βίας,
  • συντονίζει online τις κακουργηματικές πράξεις,
  • στοχοποιεί πρόσωπα (βουλευτές, δημοσιογράφους, πολίτες κλπ) ανάμεσα στα οποία ήταν και ο εκτελεσθείς Σωκράτης Γκιόλας.
Μετά το θάνατό του ακολούθησαν εκατοντάδες εμετικά σχόλια στο Indymedia που πανηγύριζαν την δολοφονία του.

Ως γνωστό το Indymedia λειτουργεί από κόμβο του Ε.Μ.Π. το οποίο υποτίθεται παρέχει δωρεάν χώρο σε ιστοσελίδες για την προώθηση της "Έρευνας και της τεχνολογίας".

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την επίσκεψή μας σε μερικές ιστοσελίδες του Συνασπισμού να δούμε τι μας "συνιστούν"!!

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

«Κάντε διακοπές, χωρίς ενοχές»!

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στα "ταλαιπωρημένα" μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατα την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου


του Στάθη Σαραφόπουλου

Η παρότρυνση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο χτες,  στους Υπουργούς του:

«Κάντε διακοπές, χωρίς ενοχές», είναι όλα τα… λεφτά! Τα οποία απ’ ότι φαίνεται, «ψάχνοντας – ψάχνοντας» εννέα μήνες τα βρήκε!

Εξ’ άλλου δεν τους χρειάζεται, τους υπουργούς του πλέον, τι να τους κάνει; Μήπως αυτοί κυβερνούν; Με άλλα λόγια τους είπε, δεν σας χρειάζομαι! Το «Μνημόνιο» κυβερνά μέσω της τρόικας! Το «μνημόνιο» που όταν ψηφίσθηκε στη Βουλή κανένας υπουργός δεν το είχε διαβάσει, πόσο μάλλον οι Βουλευτές του!

Εξ άλλου η Βουλή παραχώρησε τις αρμοδιότητες  και τα δικαιώματα της στην …υπογραφή του υπουργού Οικονομίας! Εκτιμούμε ότι τους έδωσε και το παράδειγμα: Δείτε εμένα, πόσο άνετος είμαι, τα ταξιδάκια μου και μάλιστα χωρίς να έχω καμία ενοχή!

Ο ελληνικός λαός τα’ αντέχει όλα, έχει κοντή μνήμη και μας… χειροκροτεί ακόμη!

Και όμως κύριε πρωθυπουργέ, οι πολίτες στενάζουν, τα Εθνικά μας θέματα σε παρατεταμένη κρίση, ανάπτυξη δεν υπάρχει, οι επιχειρήσεις κλείνουν και «μετακομίζουν», η ανεργία «φουντώνει» και οι νέοι μεταναστεύουν στα … «σκλαβοπάζαρα» της δύσης!

Για σένα λοιπόν και τους υπουργούς σου καλά ταξίδια, καλά να περνάτε και συνεχίστε τις διακοπές σας που ξεκίνησαν πριν από εννέα μήνες περίπου.., ελέω του «αλάνθαστου» ελληνικού λαού!

Ο οποίος, όπως λένε όλοι οι πολιτικοί, έχει πάντα δίκιο.
Εξ άλλου αυτός πληρώνει… την καταστροφή του!

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Αιγαίο: Μια «θάλασσα ειρήνης» με 635 τουρκικές εισβολές στα εναέρια σύνορα σ'ένα εξάμηνο!

Εικόνα εμπόλεμης περιοχής παρουσιάζει το Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2010 βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Σε μια περίοδο, όπου η πολιτική της νυν κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, κατά γενική ομολογία χαρακτηρίζεται από ήπιους τόνους (μέχρι παρεξηγήσεως...) εκατοντάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν επί καθημερινής βάσεως τα εναέρια σύνορα της χώρας ενώ την ιδία στιγμή τα πολεμικά τους σκάφη προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων.
Όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβουμε τις παραβιάσεις των πρωτοκόλλων της Βέρνης του 1976 και της Βουλιαγμένης του 1987, για αποχή από ερευνητικές δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή σε περιοχές αμφισβητούμενης υφαλοκρηπίδας.
Οι αριθμοί πραγματικά προκαλούν ίλιγγο: Συνολικά 635 παραβιάσεις από 1580 εισβολές στα εναέρια σύνορά μας. Από αυτά τα αεροσκάφη, οι 185 σχηματισμοί ήταν οπλισμένοι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχαμε παραβιάσεις όχι μόνο μεταξύ 6 ν.μ. και 10 ν.μ. αλλά και κάτω από τα 6 ν.μ.. Η ήπια αντιμετώπιση των εισβολών αυτών καταδεικνύεται ξεκάθαρα από τον αριθμό των εμπλοκών οι οποίες μέχρι και τις 30/6 μόλις και μετά βίας έφτασαν τις 5!
Ο μοναδικός δείκτης που παρουσίασε «βελτίωση» ήταν οι υπεπτήσεις που περιορίστηκαν στις 2. Όμως μέσα στον Ιούλιο είχαμε διπλασιασμό τους. Σε ότι αφορά την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαμε 25 περιπτώσεις όπου τα τουρκικά πλοία προχώρησαν σε επιθετικές κινήσεις μεταξύ των ελληνικών ακτών και της θαλάσσιας περιοχής σε απόσταση 6 ν.μ. Είχαμε δηλαδή περιπτώσεις, ελιγμών με ενεργοποίηση οπλικών συστημάτων και όχι αβλαβών διελεύσεων.
Το πιο χαρακτηριστικό της ασυμβατότητας σε ότι αφορά την πολιτική αντιμετώπιση σε σχέση με την επιχειρησιακή αναγκαιότητα  είναι ότι το μήνα Μάιο, μήνα κατά τον οποίο επισκέφτηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν την Αθήνα και έφτασε στο «αποκορύφωμα της» η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που προπαγανδίζει η ελληνική κυβέρνηση, οι παραβιάσεις του ΕΕΧ σημείωσαν ρεκόρ: Συνολικά 156.
Παραθέτουμε τα ακριβή στοιχεία παραβάσεων και παραβιάσεων ΕΕΧ και εθνικών χωρικών υδάτων


κάντε κλίκ για μεγένθυση


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟ...

Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας


Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας 

το είδαμε εδώ  Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP