Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δυσκολεύει η κατάσταση για τους Μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση για τους μεταλλεργάτες της Ζώνης και τις οικογένειές τους, αφού - όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Μετάλλου, Αμμοβολιστών, Ηλεκτρολόγων και Ναυπηγοξυλουργών - η πλειοψηφία του κλάδου οδηγείται στην εξαθλίωση. Tο κομμένο ρεύμα και νερό στα σπίτια των ανέργων είναι ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα.
Η κρίση βαθαίνει .Οι κυβερνήσεις...
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν βάζει μυαλό με τίποτα ο Χατζηδάκης.

Το βιολί του ! Ενώ δεν πείθει κανέναν το παίζει πατριώτης .
Μόνο εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσει κάνοντας δηλώσεις για "εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974". Προφανώς δεν θέλει να πει και την εθνική τραγωδία που ακολούθησε , αλλά τι να περιμένει κανείς απο άνθρωπο που τρώει ξύλο απο παππούδες ;;;

Την ανάγκη για εθνικό...
Διαβάστε περισσότερα...

Μια εικόνα χίλες λέξεις...

...απο το φεστιβάλ των gay...

















Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !!!

Μιλάμε για ολοκληρωτικό εξευτελισμό για τα "παιδιά της αστυνομίας".
Στην κυριολεξία γελούν και τα τσιμέντα!!!
Αντί να προστατεύουν τον Ελληνικό λαό απο τους εισαγώμενους εγκληματίες αυτοί...ασχολούνται με τους gay !!!
Μετά τα συνθήματα εναντίον των gay στην Θεσσαλονίκη λόγω gay pride γέμισε η συμπρωτεύουσα κλούβες , δελτάδες , ΔΙΑΣ και όλο το ανθελληνικό συφερτολόι της αστυνομίας.
Βλέπετε ήταν τόοοοοοσος ο φόβος μην γίνουν επεισόδια που...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Προκειται για σαβούρα ολκής. Σηκώθηκε για να πανηγυρίσει ένα από τα γκόλ των Γερμαναράδων φίλων της.
Και φάνηκαν οι πατσές.
Για 'ολους τους Έλληνες πρόκειται για μια σαβούρα ολκής.
Στη ψυχή και στο σώμα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ζουράρις: H Ρεπούση να καταλάβει τι σημαίνει Συνωστισμός! (Video)


Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει με τον προδοτικό λαθρονόμο Ραγκούση; Αρχισαν τα όργανα;

Είπε “Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας”…. (ΕΔΩ)
Είπε “Θα καταργήσουμε τον Νόμο Ραγκούση”. (ΕΔΩ)
Το εννοούσε ή μας δούλευε ο Σαμαράς;
Και εντάξει εμείς δεν τσιμπήσαμε και δεν τον ψηφίσαμε και για πολλούς άλλους λόγους φυσικά.
Κάποιοι όμως συμπατριώτες μας τον πίστεψαν….
Τώρα φαίνεται ότι στην ανίερη συμφωνία διάσωσης (και καλά) της χώρας περιλαμβάνεται και η ΜΗ κατάργηση του προδοτικού και καταστροφικού λαθρονόμου Ραγκούση που δίνει την ελληνική ιθαγένεια (!!!) στους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες…. (ΕΔΩ)
Είναι πλέον περιττό να αναλύσουμε τον ίδιο τον νόμο αφού έχει αναλυθεί και σχολιαστεί πάρα πολύ στο διαδίκτυο….
Το θέμα είναι...
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα η καταβολή προνοιακών επιδομάτων στο Ηράκλειο

Από το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, που έχουν ταυτοποιηθεί στο πρόγραμμα ΟΠΣΝΑ του Υπουργείου Υγείας, για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2012 θα γίνει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 πλην των δικαιούχων του επιδόματος Παιδικής Προστασίας και των δικαιούχων που δεν έχουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Ισπανία: Συνταξιούχοι εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας

Δεκάδες συνταξιούχοι, μέλη μιας οργάνωσης που εντάσσεται στο κίνημα των «αγανακτισμένων», διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη και εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας ζητώντας την «ευρωπαϊκή διάσωση των πολιτών».

Οι αποκαλούμενοι «γιαγιοφλαούτας»-από τη λέξη «γιαγιό» που σημαίνει παππούς στα καταλανικά-φορούσαν τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα του κινήματός τους με τα σλόγκαν «Όχι...
Διαβάστε περισσότερα...

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά πασά με τον Σουλτάνο Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 15 λεπτών είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ και οι δυο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία των δυο χωρών σε πολλούς τομείς.

Όπως μεταδίδει το...
Διαβάστε περισσότερα...

Πέσαμε με το κεφάλι ψηλά

Παλέψαμε ως το τέλος αλλά χάσαμε από τη Γερμανία του Οζίλ, του Μπόατενγκ, του Κεντίρα και του Κλόζε!!!

Με 4-2 έχασε η Ελλάδα από τη Γερμανία, αφού προηγουμένως ισοφάρισε στο Γκντάσκ, στον μεγάλο προημιτελικό του EURO 2012! 

Την Εθνική μας εμψύχωσαν περισσότεροι από 5.000 Έλληνες, που  ήρθαν από κάθε σημείο της υφηλίου για να...
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασχέθηκαν «φρουτάκια» στον Άγιο Παντελεήμονα

Σε ηλεκτρονικό καζίνο είχε μετατραπεί μια καφετέρια στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς ο ιδιοκτήτης του ο οποίος αναζητείται είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «φρουτάκια», για τη διεξαγωγή απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 32χρονο Ιρακινής καταγωγής, που ήταν προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης. Κατά την διάρκεια του αστυνομικού...
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για πρόσληψη 124 πολιτών σε δήμους

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενέκρινε την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 124 ατόμων -κυρίως σε διάφορους δήμους- , ενώ παρέπεμψε στη νέα κυβέρνηση τις προσλήψεις που ζητούσε ο ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων και ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).

Στις τελευταίες γνωμοδοτήσεις της η επιτροπή του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι συντρέχουν προϋποθέσεις:

1. Για κατ’ εξαίρεση...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP