Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ...

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ

Αναφερόμαστε βεβαίως στην επιστολή που εστάλη στη Σ.Ο. του olympia με την οποία ζητάει από τους πολίτες να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους προς τον Χριστοφοράκο, τον Σίκατσεκ και τον Κούτσενροϊτερ για την υπάθεση της Ζιμενς.

Πιο συγκεκριμένα
Με απόφαση της εξεταστικής, την ερχόμενη εβδομάδα, κλιμάκιο βουλευτών (μεταξύ των οποίων και ο Καμμένος) θα επισκεφθεί την Γερμανία για να ανακρίνει, παρουσία Έλληνα και Γερμανού εισαγγελέα, τα πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης: Τους κυρίους Χριστοφοράκο,Σίκατσεκ και Κούτσενροϊτερ μαζί με τον πρόεδρο της Siemens και τον Υπεύθυνο διαφάνειας της εταιρείας.

Προς την Σ.Ο. Του Ολυμπία
Φίλοι του Ολυμπία, από την πρώτη στιγμή σταθήκατε παραστάτες στον αγώνα για εξιχνίαση των σκοτεινών πτυχών της υπόθεσης Siemens, δημοσιεύοντας ακόμα και τα πρακτικά των συνεδριάσεων σε αντίθεση με τα μεγάλα ΜΜΕ που πέρναγαν μεγάλες αποκαλύψεις στα “ψιλά”. Δώσατε την απαιτούμενη βαρύτητα και συνεισφέρατε από την πλευρά σας με αποκαλύψεις που βοήθησαν στο έργο μας που αποσκοπεί στον εντοπισμό όλων των προσώπων που πλούτισαν εις βάρος της χώρας και των πολιτών. Εξ’ ίσου σημαντική ήταν η συνεισφορά και το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας γι’ αυτό και θέλω τη συμβολή σας ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη που ενδιαφέρεται να καταθέσει της ερωτήσεις που θέλει να θέσει στα πρόσωπα που θα εξετάσουμε την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία. Σας υπενθυμίζω ότι τα πρόσωπα αυτά είναι:

  • Ο κύριος Μιχάλης Χριστοφοράκος (σσΟ: Δεν χρειάζεται συστάσεις)
  • Ο κύριος Ράινχαρντ Σίκατσεκ (σσΟ: Διαχειριστής των “μαύρων” ταμείων της μητρικής εταιρείας)
  • Ο κύριος Μίχαελ Κούτσενροϊτερ (σσΟ: Οικονομικός διευθυντής της μητρικής στον κλάδο σταθερής τηλεφωνίας)
Καθώς επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας και ο υπεύθυνος της σε θέματα διαφάνειας. Η εξέταση των ανωτέρω θα γίνει από τα εξουσιοδοτημένα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της βουλής, παρουσία Έλληνα και Γερμανού εισαγγελέα. Κανονικά αυτοί οι κύριοι θα έπρεπε να απολογηθούν ενώπιον του Ελληνικού λαού. Επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καταθέσετε τις ερωτήσεις σας, εσείς, οι αναγνώστες σας και τα blogs ώστε να τις θέσω εγώ μαζί με τις δικές μου κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι προσωπικές στον κάθε έναν από τους εξεταζόμενους και να μου τις αποστείλετε μέχρι την Κυριακή το απόγευμα ώστε να υπάρχει χρόνος να μεταφραστούν και να ταξινομηθούν.
Τέλος, επειδή διάβασα κάποια σχόλια στο παρελθόν σχετικά με το θέμα αμοιβής των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στην εξεταστική, να διευκρινήσω ότι όλοι οι συνάδελφοι που μετέχουν στην επιτροπή δεν έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ, με ομόφωνη απόφαση από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εξεταστικής.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στον αγώνα σας.
Πάνος Καμμένος

Όπως μάλιστα ενημερώνει το olympia
''Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ.''

Από εμάς στο egersis ένα μεγάλο μπράβο στο βουλευτή που με αυτή τη κίνηση κατάφερε να κλέψει για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Διαβάστε περισσότερα...

Το ιστορικό αρχείο της Columbia προσάναμμα για τους λαθρομετανάστες.

ΛΑΘΡΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ COLUMBIA ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ



Της Μαριλης Μαργωμενου

Είμαι στο κεντρικό κτίριο της Columbia, κάθομαι στην καρέκλα του διευθυντή. Σ’ ό, τι έμεινε απ’ την καρέκλα, δηλαδή, γιατί τη μαλακή πλάτη της την έκοψε πολύ καιρό πριν κάποιος για να την κάνει κρεβάτι. Απέναντί μου ο Μούι, γύρω στα 35, από το Σουδάν. Δεν ξέρει ούτε οι νότες πώς γράφονται. Αυτός κάθεται σε μια πλαστική καρέκλα, απ’ αυτές που πουλούν οι τσιγγάνοι. Γύρω μας, όλο το αρχείο της Columbia. Oχι σε ράφια. Στο πάτωμα. Πρέπει απλώς να μη φοβάσαι τα ποντίκια και είναι εύκολο να τα βρεις. Μπομπίνες ξετυλιγμένες, χυμένες παντού. Πατάς στα λοφάκια που σχηματίζει η ταινία και ψάχνεις τα άδεια κουτιά: «Τσιτσάνης - “Σκοπευτήριο” - 1975» διαβάζω στην ετικέτα. Αλλά ο Μούι ξέρει ελάχιστα Ελληνικά. Το μόνο χρήσιμο γι’ αυτόν στ’ απομεινάρια της Columbia είναι το τσιμεντένιο ταβάνι, που τον φυλάει από τη βροχή...
Διαβάστε περισσότερα...

Καρατζαφέρης: ''Αδιανόητο να χτίζουμε μουσουλμανικό τέμενος αλλά μικρά τεμένη όπως συμβαίνει στην Ευρώπη''!!!

διαβάζουμε στο greece- salonika

Στο θέμα της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αναφέρθηκε σήμερα, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε αδιανόητο, την ώρα που η Αθήνα δεν έχει...ναό, η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δώσει 40 εκατομμύρια ευρώ -όπως υποστήριξε- για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε επίσης πως θα ήταν καλύτερο, «πρώτα να υλοποιηθεί το όνειρο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και μετά να κατασκευαστούν μικρά τεμένη, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη».


Τι μας λέει λοιπόν ο προδότης;
Όχι σε ένα μεγάλο τέμενος αλλά ναι σε μικρά τεμένη!!!
Ε δε βολεύει ρε παιδί μου να πηγαίνουν όλοι σε ένα.
Δε χωράνε πρώτα πρώτα.
Γι αυτό κάθε πόλη, κάθε γειτονιά να χει κι ένα τέμενος.
To ενδεχόμενο να μην φτιαχτεί κανένα,ποτέ και πουθενά ούτε που του πέρασε απ το μυαλό....
Το μαύρο που έχει να φάει στις εκλογές  δεν περιγράφεται!!! Διαβάστε περισσότερα...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Η σημαντικότερη μάχη ανταρτών και χωροφυλακής, ήταν αυτή που διεξήχθη την αυγή της 16/10/1948 από 400 περίπου ένοπλους αντάρτες που ήταν τμήμα της VI Μεραρχίας του ΔΣΕ .

Η δύναμη αυτή είχε στις τάξεις της και γυναίκες και η επιχείρηση έγινε με αντικειμενικό στόχο την προμήθεια τροφίμων και την στρατολόγηση κατοίκων της Χαλκιδικής που είχαν καταφύγει στο Άγιο Όρος. Μετά το πέρας της επιχείρησης η δύναμη αυτή θα κατέληγε στον Κάκαβο που στρατοπέδευε και η υπόλοιπη VI Μεραρχία.

Διοικητής των ανταρτών ήταν ο Π. Ερυθριάδης και η επίθεση είχε δύο στόχους.

1ον.Το Διοικητήριο όπου ήταν ο Διοικητής Αγίου Όρους Π. Παναγιωτάκος και 4 άνδρες η οποία και αποκρούστηκε μετά από 8ωρη μάχη και με απώλειες για τους επιτεθέντες. Το κτίριο έπαθε μεγάλες ζημιές και καήκε μεγάλο μέρος από το αρχείο της Διοικήσεως.

2ον.Το κτίριο που στεγαζόταν η δύναμη της Χωροφυλακής που και αυτή απέτυχε.

Οι απώλειες των χωροφυλάκων ήταν ένας τραυματίας και των ανταρτών 2 νεκροί και 5 τραυματίες. Τραυματίστηκε και ο Παπαγεωργίου.

Πήραν από τις Καρυές τρόφιμα, ιματισμό και χρήματα. Παρόμοιες λεηλασίες έκαναν και στην Ι. Μ. Ιβήρων και Βατοπεδίου, προέβησαν δε σε εκτεταμένη στρατολόγηση.

συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP