Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξάνει ο ΦΠΑ στις κηδείες.......


Ο Φάνης Μπαμπούλας ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών
δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο ΦΠΑ το 2011
ανεβαίνει στο 23% στη ....δουλειά του.
Γελώντας συνέστησε να επωφεληθούμε το 2010
που έχει χαμηλό ΦΠΑ.
Για γέλια σίγουρα αλλά και με αλήθειες!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Σπάρτακος - Παράταξη Ανεξάρτητων Πολιτών στην Κομοτηνή

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε επίσημα η κάθοδος του ανεξάρτητου συνδυασμού Κομοτηναίων πολιτών, στις Αυτοδιοικητικές - Δημαρχιακές Εκλογές 2010, για την πόλη της Κομοτηνής. Ο συνδυασμός αυτός επιθυμεί να δώσει το στίγμα της ανεξάρτητης βούλησης των πολιτών που σαν σκοπό τους έχουν να εργαστούν για το κοινό όφελος, μακριά από κόμματα, με μοναδικό κριτήριο το όφελος της πόλης.
Ο "Σπάρτακος" σε μία νέα επανάσταση των σύγχρονων σκλάβων πολιτών, προσδοκά να αναμετρηθεί με τα "θηρία". Και στην μάχη του αυτή αντιμέτωπο βρίσκει μέχρι και... το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, που ήδη έχει αρχίσει "καμπάνια" κατά της κίνησης των ανεξάρτητων πολιτών της Κομοτηνής. Το μήνυμα του "Σπάρτακου" είναι αισιόδοξο, αφού σηματοδοτεί την δυσφορία των πολιτών και την απαξίωση των κομμάτων και των οργάνων τους.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
Η κοινή μας ανάγκη να κάνουμε αισθητή την πλήρη αντίθεσή μας σε όσα συμβαίνουν και κυρίως σε όσα πρόκειται να συμβούν στον τόπο μας, οδήγησε στην δημιουργία του «Σπάρτακου».
Μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές οδηγηθήκαμε σ΄ αυτό το τρομερό αδιέξοδο. ς πολίτες νιώθουμε παγιδευμένοι από την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος και την μέχρι σήμερα λαϊκή ανοχή. Όμως ώς εδώ!
Καλούμε τους πολίτες, με αφετηρία την πάγκοινη αγανάκτηση, να συναντηθούμε στην πρόταση που καταθέτουμε.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μετρηθεί η αντίθεση της κοινωνίας στο σύστημα της συναλλαγής, της ιδιοτέλειας, της λογικής των «δικών μας παιδιών» κάθε φορά που αλλάζει χέρια ο δήμος. Τα διαπιστευτήριά μας είναι οι προσωπικές μας διαδρομές, γνωστές λίγο πολύ στη μικρή μας κοινωνία. Το μέγεθος της συμμετοχής των Κομοτηναίων στον «Σπάρτακο» θα καθορίσει και το μέλλον της πορείας μας, η δε επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα και για άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Ποια είναι η προσωπική μας φιλοδοξία; Η ανανέωση και αναβάθμιση της δημοκρατίας μας. Η είσοδος πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς τα φίλτρα των ξοφλημένων κομμάτων θα είναι ένα σημαντικό βήμα – γι’ αυτό και συμφωνήθηκε η εκ περιτροπής συμμετοχή των υποψηφίων που θα πρωτεύσουν.
Ζητάμε από τους συμπολίτες μας όχι την ψήφο τους αλλά την συμμετοχή τους. Έχουμε όλοι μια τελευταία, ίσως, ευκαιρία έκφρασης αμεσοδημοκρατικής και αυτοδιοικητικής, ας μην τη μετατρέψουμε σε κομματική κοκκορομαχία!

Περισσότερες πληροφορίες, κείμενα και αφίσες, μπορείτε να βρείτε στο Spartakos.gr

το είδαμε εδώ  Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΩΤΑ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα...

"ΑΝΟΗΣΙΕΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΟΥ,Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ...ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ-ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!

Ν. ΡΟΥΜΠΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, είχαμε μια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με παπούτσι, πως τη σχολιάζετε;
- Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ανοησίες.



πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΠΕΜΠΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
...

-" ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΟΛΗ Η ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", "ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΟ ΠΟΝΤΙΟΙ" ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΚΕΜΑΛΙΣΤΗ , ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
-ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ '21 ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ - ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ.

-ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΧΕΙΜΑΡΑ - ΓΙΑ ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

-ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΑΒΕΣΗ - ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ.
-ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΝΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - "ΑΛΛΑΧ ΑΛ ΑΚΜΠΑΡ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ - "ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ" ΚΑΙ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" ΟΣΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ!

-ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΔΕΗ: ΜΟΝΟ 44 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ!

-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ! - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

-ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ" - ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ο "ΣΤΟΧΟΣ"

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΛΙΠ! - ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΙΤ" ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ...
-ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ"

-ΠΡΟΣ... ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!
-ΤΗΝ... ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! - "ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ" ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ... ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥΣ

-ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΓΙΑ, ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ
ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

-ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ - ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΙΧΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

-ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

-ΘΑΒΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΦΡΑΓΜΑ! - ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ.
-Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΥΠΟΥ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ) ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ stoxos@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΦΓΑΝΟΙ

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


Πριν λίγα λεπτά ομάδα Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα μαχαίρωσαν τρια Ελληνόπουλα! Οι... κακόμοιροι λαθρομετανάστες μαχαιροβγάλτες εξωθούν στα άκρα τις αντιδράσεις των Ελλήνων, πάντα σε συνεννόηση με τους πάτρονές τους προοδευτικάριους που επιδιώκουν να αλλάξει χέρια όλη η Ελλάδα! Τα τρία Ελληνόπουλα είναι καλά στην υγεία τους, καθώς έχουν μάθει να προστατεύουν τον εαυτό τους σε μια περιοχή αυξημένης εγκληματικότητας, που κινδυνεύεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Βεβαίως για αυτό το περιστατικό -άλλο ένα στην μακρά λίστα- δεν θα βγάλει άχνα κανένας απο τους "ευαίσθητους" περί των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών!

Eνώ ταυτόχρονα διαβάζουμε σε πολλά blogs την είδηση διαστρεβλωμένη

Νέα επεισόδια με μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα


Νέα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί από μαχαίρι ένα άτομο.

Σύμφωνα με την..αστυνομία ο δράστης συνελήφθη ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στην περιοχή και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.


Στο fimotro ως εξής

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα πυροδότησαν νέα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην περιοχή την Τετάρτη...
 Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στην περιοχή και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας. Σύμφωνα με την αστυνομία νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί με μαχαίρι ένας μετανάστης.
Ο δράστης συνελήφθη.

Σε ένα άλλο blog διαβάζουμε:

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα κατά τη διάρκεια των οποίων ένας μετανάστης τραυματίστηκε με μαχαίρι. Ο δράστης συνελήφθη, σύμφωνα με τον Σκάι.

Eνώ το ''έγκυρο'' Έθνος έγραψε

“Επεισόδια στον Αγ.Παντελεήμονα – Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μεταξύ αλλοδαπών και ατόμων που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή 22:34: Θέατρο σοβαρών επεισοδίων έγινε για μία ακόμη φορά η περιοχή του Αγίου Παντελήμονα. Πρωταγωνιστές μέλη, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, της Χρυσής Αυγής και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν γύρω από τη γνωστή πλατεία της Αθήνας. Συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς όμως να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή να γίνουν συλλήψεις: Τα επεισόδια άρχισαν μετά από τραυματισμό ενός αλλοδαπού από συμπατριώτη του, το οποίο αναστάτωσε τους κατοίκους των γύρω διαμερισμάτων. Ο ένας από τους αλλοδαπούς, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επιτέθηκε στον άλλον μετά από καυγά που είχαν για προσωπικές διαφορές και τον τραυμάτισε με μαχαίρι. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ ο τραυματίας αλλοδαπός διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ενώ όλα φαινόταν ότι είχαν τελειώσει, άρχισε ένα άλλο επεισόδιο στο σίριαλ που παίζεται εδώ και χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη παρουσία των αλλοδαπών. Κάποιοι επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς που είχαν μαζευτεί στον χώρο που σημειώθηκε ο τραυματισμός, με συνέπεια να προκληθεί ένταση και μικροεπεισόδια. Λίγη ώρα αργότερα, όπως είπαν κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, έφτασαν στην περιοχή άλλα άτομα, τα οποία εκτιμούν ότι είναι μέλη της «Χρυσής Αύγης», τα οποία θεώρησαν ότι έπρεπε να «επιβάλουν την τάξη». Επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς ,με συνέπεια να απειληθούν μεγάλης έκτασης επεισόδια:  Στο σημείο έφτασαν γρήγορα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες, λίγο πριν από τις έντεκα χθες το βράδυ, πέτυχαν να επιβάλλουν την τάξη. Οι ομάδες των ατόμων που είχαν πάει στην περιοχή και των αλλοδαπών διαλύθηκαν και η ηρεμία επανήλθε. Για την αποφυγή νέων επεισοδίων, γύρω από την πλατεία παρέμειναν έως το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.”

Όπως καταλάβατε η παραπληροφόρηση καλά κρατεί. Οι συμπλοκές μεταξύ Αφγανών έγιναν ξημερώματα Τετάρτης όταν ένας Αφγανός μαχαιρώθηκε άγρια από συμπατριώτες του όταν αυτοί προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Χτες 3 Έλληνες μαχαιρώθηκαν από ομάδα Αφγανών. Έγιναν 4 συλλήψεις και απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώ οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Οι κάτοικοι βγήκαν στη πλατεία, έκλεισαν την οδό Αχαρνών για περίπου μία ώρα, ύστερα κατέβηκαν στη πλατεία Αττικής όπου οι κάθε λογής τριτοκοσμικοί εξαφανίστηκαν μεμιάς και τελικά κατέληξαν για διαμαρτυρία έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP