Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Το τραβάνε οι Αλβανοί για τα σύνορα...

...αφού έχουν βρει εδώ αυτές τις κότες που φοβούνται τους ξυπόλητους των Τιράνων...

Συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα που δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δεν πρόκειται να την αναγνωρίσουμε, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Το θέμα της συμφωνίας επανήλθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, μετά τις κατηγορίες ορισμένων εθνικιστικών κομμάτων ότι η κυβέρνηση άρχισε μυστική επαναδιαπραγμάτευση με την Αθήνα.

Περίπου έναν χρόνο πριν, το Συνταγματικό Δικαστήριο...
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκρούσεις οπαδών του PKK με την αστυνομία

Χιλιάδες Κούρδοι οπαδοί του PKK διαδήλωσαν την Κυριακή στην επαρχία του Cizre στην Τουρκία και η αστυνομία, σε μία προσπάθεια να διαλύσει τη συγκέντρωσή τους, έκανε χρήση δακρυγόνων.

Σε απάντηση, οι οργισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε οχήματα της αστυνομίας.

Το PKK έχει εντείνει τις επιθέσεις του στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τους τελευταίους μήνες. Το Σάββατο, τα μέλη του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε μονάδα των συνόρων στη νοτιοανατολική...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα επεισόδια σε μεταλλείο της Λονμίν

Τι έχουν να οι προοδευτικοί αντιφασίστες τώρα που δεν υπάρχει απαρτχάιντ να καταπιέζει τους μαύρους ; Μια χαρά τους δολοφονεί και τους καταπιέζει και το νέο καθεστώς και χωρίς κακούς λευκούς.

Επεισόδια βίας αναφέρθηκαν σε μια περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Αφρικής όπου διαθέτει εγκαταστάσεις η Lonmin, η εταιρεία που βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή λευκόχρυσου, καθώς οι ταραχές εξαιτίας των εργασιακών διαφορών ανάμεσα στη διοίκησή της και τους εργαζομένους της, οι οποίες στοίχισαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η δίκη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Ευθύνες για καθέναν από τους έξι κατηγορούμενους χωριστά, για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, καταλόγισε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι με δικές τους παραλείψεις ή συμπεριφορές δεν απέτρεψαν την αυτανάφλεξη και έκρηξη της πυρίτιδας και τον θάνατο των 13 ανθρώπων, αν και - όπως είπε - γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν για τον κίνδυνο της έκρηξης.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόντιο καρφώθηκε στην καρωτίδα κριτή!

Δεν τα κατάφερε τελικά και εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Ντίσελντορφ ο 75χρονος κριτής στίβου, ο οποίος τραυματίστηκε από το ακόντιο 17χρονου αθλητή την Κυριακή, στη διάρκεια αγώνων.

Το ακόντιο καρφώθηκε στην καρωτίδα του 75χρονου, καθώς στη διάρκεια της βολής του αθλητή ο κριτής άρχισε να περπατά στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να κάνει τη μέτρηση.

Οι αγώνες στην περιοχή Wilhelm Unger διεκόπησαν αμέσως, ενώ στο γήπεδο βρίσκονταν περίπου...
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση συνδικάτων ΟΤΑ στην Ομόνοια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις σκληρές περικοπές θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 10.30, στην Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Με στόχο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τραπεζιτών, βιομηχάνων, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων, τσακίζοντας παραπέρα μισθούς, συντάξεις, πρόνοια, υγεία, παιδεία, εντείνοντας...
Διαβάστε περισσότερα...

Προπηλάκισαν τον δήμαρχο Χανίων

Στο πρόσωπο του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, επιχείρησαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για παραχώρηση λιμανιών και μαρίνων σε ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και λιμάνια της Κρήτης.

Το επεισόδιο έγινε όταν αντιπροσωπεία δημάρχων προσπάθησε να μπει στο κτήριο, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση με τον γ.γ. Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπήκε και ο...
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση στο αυτοκίνητο του Κουκοδήμου

Ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου τα ξημερώματα της Κυριακής. Το όχημα ήταν παρκαρισμένο στο κέντρο της Κατερίνης απέναντι από το σπίτι του κ. Κουκοδήμου.

Η αστυνομία εξετάζει και κασέτα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ληστεία εις βάρος ηλικιωμένης στην Πεντέλη

Δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν λίγο πριν από τις 08.00 σήμερα το πρωί σε σπίτι στην περιοχή της Πεντέλης και άρπαξαν κοσμήματα, άγνωστο χρηματικό ποσό και τρία κυνηγετικά όπλα. Στο σπίτι βρισκόταν μία ηλικιωμένη γυναίκα, 80 ετών, την οποία έδεσαν, για να δράσουν ανενόχλητοι.

Οι ληστές διέφυγαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Βόλος: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Κινητοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στα φάρμακα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας συνταξιούχοι του Νομού Μαγνησίας, έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στον Βόλο, καταθέτοντας μάλιστα υπόμνημα για τον λόγο αυτό.

Νωρίτερα παραχωρήθηκε από εκπροσώπους των συνταξιουχικών ταμείων συνέντευξη Τύπου, όπου σημειώθηκε -μεταξύ άλλων- πως η ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει μπει στην προκρούστεια κλίνη των κερδών και της ασυδοσίας των μονοπωλίων των φαρμάκων για να έχουν κέρδη, ενώ έκαναν λόγο για σχέδιο εξόντωσης των συνταξιούχων και όχι μόνο, από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας της ανάγκη να αμυνθούν όλοι μαζί, καθώς απειλείται η ζωή όχι μόνο η δική τους αλλά ολόκληρης της ελληνικής...
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις εργασίας στον Δ. Θεσσαλονίκης

Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά επτά άτομα για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής διάρκειας έως δώδεκα μήνες.

- 4 ΠΕ Ιατροί Εργασίας
- 3 ΠΕ Τεχνικοί Ασφαλείας

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΜΕ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, και συγκεκριμένα από 24/8/2012 μέχρι και 3/9/2012 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., είτε...
Διαβάστε περισσότερα...

Λύση για τη διακοπή του καπνίσματος η σωματική άσκηση

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τα συμπεράσματα της μελέτης τους στην επιθεώρηση Addiction ("Εθισμός") συνδύασαν τα στατιστικά στοιχεία από προηγούμενες 19 κλινικές δοκιμές και διαπίστωσαν ότι η σωματική άσκηση σε γενικές γραμμές βοηθάει όσους θέλουν να κόψουν....


το κάπνισμα να αντιμετωπίσουν την επιθυμία τους για νικοτίνη, παρότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι θα αποβάλουν ευκολότερα την βλαβερή συνήθεια.

"Ασφαλώς η σωματική άσκηση φαίνεται να έχει προσωρινά οφέλη και υπό αυτή την έννοια προτείνεται ανεπιφύλακτα», δήλωσε ο Έντριαν Τέιλορ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Ψυχολογίας της Υγείας στο πανεπιστήμιο του Έξετερ στη Βρετανία και επικεφαλής της μελέτης.

Κατά τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες της μελέτης οι εθελοντές κλήθηκαν να κάνουν κάποιου είδους σωματική άσκηση--πιο...
Διαβάστε περισσότερα...

Και ακατάλληλος και φιλάσθενος.

Κατ’ ευχήν πήγαν όλα, στο πρώτο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη, μετά την επέμβαση στο μάτι. Παρά το άγχος τόσο του ίδιου, όσο και των γιατρών του κατά την προσγείωση και απογείωση του αεροσκάφους, δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, φαίνεται ότι...


ο πρωθυπουργός θέλησε να πάρει άδεια από τους γιατρούς του και για ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Προφανώς στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".
Οι γιατροί όμως του χάλασαν τα σχέδια, καθώς ενα τέτοιο...
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Σκόπια έγιναν Μακεδονία και σε διεθνές ιατρικό συνέδριο – Αντίδραση Ελλήνων ιατρών

Έτριβαν τα μάτια του οι καρδιολόγοι της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας όταν είδαν το πρόγραμμα του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιολογίας που είναι ήδη σε εξέλιξη στο Μόναχο παρουσία χιλιάδων επιστημόνων. Τα...

Σκόπια αθόρυβα και χωρίς να ενημερωθεί ποτέ η ελληνική πλευρά, έγιναν Μακεδονία σε κάθε αφίσα και σε πρόγραμμα που κυκλοφορεί στη Γερμανική πόλη.

Πως αντέδρασαν οι Έλληνες...
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στα δρομολόγια του προαστιακού, γιατι έκλεψαν καλώδια

Μετ' εμποδίων εκτελούνται και σήμερα τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων της ηλεκτροκίνησης που διαπιστώθηκε χθες στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Κινέτας και Αγίων Θεοδώρων. Το κανονικό πρόγραμμα έχει...

ανατραπεί, καθώς τα δρομολόγια του προαστιακού εκτελούνται με τροποποιήσεις και καθυστερήσεις. Συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της γραμμής και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας θα επιδιορθωθεί η βλάβη.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να...
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν πρέπει να βγει η Ελλάδα εκτός ευρώ»

Μια ζωή σκατάδες οι σοσιαλδημοκράτες παντού. Πίσω απο τα ωραία λογάκια κρύβεται η Γερμανική ηγεμονία στην Ευρωπη μέσω του σκληρού νομίσματος . Είτε είναι επάνω χριστιανοδημοκράτες είτε η σοσιαλδημοκρατία οι Βάρβαροι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν απο τον σκοπό τους που είναι η ηγεμονία στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα αξίζει την αλληλεγγύη μας», δηλώνει ο αναπληρωτής πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς και τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να...
Διαβάστε περισσότερα...

Μέρκελ : "βάζει τα δυνατά του ο Αντωνάκης".

«Πιστεύω ότι βάζει τα δυνατά του», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση εάν τον εμπιστεύεται, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξής της στο....


κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε πάντως ότι «χάθηκε πολλή αξιοπιστία τα τελευταία δυόμισι χρόνια» και για αυτό, είπε, «κάθε μέρα μετράει για να ενισχυθούν οι προσπάθειες και να εφαρμοστούν πραγματικά τα υπεσχημένα».

«Είπα ότι τα λόγια πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις. Αλλά τα λόγια επιδρούν διαφορετικά μπροστά σε αυτές τις τεράστιες αλλαγές και για αυτό η παράκλησή μου...
Διαβάστε περισσότερα...

Ληστεία με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι, αλλά η αστυνομία προστατεύει λαθρομετανάστες





Διαβάστε περισσότερα...

Απαντάμε στις αντιφασιστικές π@π@ριές της "Αυγής"

Μεταφέρουμε το άρθρο απο την φυλλάδα της νεοταξικής αριστεράς . Ο κατήφορος των νεοταξιτών προδοτών των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχει τελειωμό .

Σε συνέχεια των δικυκλιστών με τα μαύρα, που είδαμε να σκορπούν τον τρόμο κυνηγώντας, στην Αθήνα αρχικά και, στη συνέχεια, και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, μετανάστες και πρόσφυγες,
Μόνο αυτοί είδαν το κυνήγι που λένε . Γενικά η φαντασία των νεοταξιτών ραγιάδων της Κουμουνδούρου είναι πολύ πλούσια . Βλέπουν μόνο αυτοί και κανείς άλλος εκτός απο αυτούς ή τους ισλαμιστές συνοδοιπόρους τους που προερχόενοι απο τα πιο αυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη βρίσκουν έλλειμα δημοκρατίας στην...Ελλάδα.
 είδαμε την Πέμπτη τα "τάγματα εφόδου" της Χρυσής Αυγής...
Διαβάστε περισσότερα...

Αργεντινή: Ο απολογισμός του ποδοσφαιρικού «εμφυλίου»

Τέσσερις τραυματίες, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός του εμφύλιου πολέμου που ξέσπασε ανάμεσα στους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς.

Οι διαφορές των «Μπαραμπράβας», έτσι όπως είναι γνωστοί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχουν να κάνουν με το πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία τους.

Έτσι έδωσαν ραντεβού στην πόλη Σάντα Φε, πριν την έναρξη του αγώνα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την τοπική Ουνιόν.

Στη διάρκεια των συμπλοκών έπεσαν πυροβολισμοί, από τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Pussy Riot: Δύο μέλη του συγκροτήματος διέφυγαν από τη Ρωσία

Την κοπάνησαν . Βλέπετε η "αντίσταση" στην Ρωσία του Πούτιν είναι επάγγελμα που εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά...

Δύο μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που είχαν καταφέρει να αποφύγουν τη σύλληψη μετά τη συναυλία σε εκκλησία της Μόσχας, που οδήγησε στην καταδίκη σε δύο χρόνια φυλάκιση τρία άλλα μέλη την προηγούμενη εβδομάδα, εγκατέλειψαν τη χώρα.

Την αποκάλυψη έκανε ο σύζυγος της μίας από τις καταδικασθείσες, αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα διαφυγής δεν είναι χώρα με την οποία υπάρχει συμφωνία για την έκδοση κρατουμένων με τη Ρωσία: «Οι δύο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ομογενής βυθίστηκε σε ποταμό από το βάρος του νυφικού της

Μία νεαρή γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, πνίγηκε σε ποταμό του Κεμπέκ, 75 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ, την ώρα που πόζαρε για φωτογραφίες του γάμου της. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η 30χρονη Μαρία Πανταζόπουλος από το Λαβάλ πνίγηκε κατά τη φωτογράφιση με το νυφικό της.
 Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Μαρία Πανταζόπουλος στεκόταν 15 με 30 εκατοστά από το ποτάμι καθώς πόζαρε για φωτογραφίες.
 Παραπατώντας έπεσε στο ποτάμι αλλά δεν μπόρεσε να κολυμπήσει γιατί το νυφικό της με τα βαριά στολίσματα και το πλούσιο ύφασμα την κράτησε κάτω...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου

 " η πλειοψηφία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, πλέον, είναι αλλοδαποί ανασφάλιστοι. «Είναι άδικο και καθόλου ηθικό οι Έλληνες να είναι άνεργοι και οι αλλοδαποί να δουλεύουν, μένοντας σε οικτρά δωμάτια για ένα κομμάτι ψωμί. Να δουλέψουν κι αυτοί, δε λέμε, αλλά αφού καλυφθούν πρώτα οι Έλληνες", τονίζει ο κ.Γ. Αρετίνης πρόεδρος του συλλόγου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

Το 35% ξεπερνά η ανασφάλιστη εργασία στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου των ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής κ. Γ. Αρετίνης όσο και ο πρόεδρος...
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφουν οι «Δεν Πληρώνω»

Με το πρώτο φθινοπωρινό κάλεσμα και τους λογαριασμούς να περιμένουν τις οικογένειες επιστρέφουν και οι ομάδες πολιτών που αντιδρούν ομαδικά στα χαράτσια της κυβέρνησης.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης «Συμμετοχή» ενημέρωσε με ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τον αγώνα της ώστε φέτος να μεγαλώσει...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η κωμωδία της χρονιάς "Ξένια παπάτζα"


Πάνε να θολώσουν τα νερά τα μπατσάκια εν όψει των λαικών κινητοποιήσεων που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τον λαό. Ασφαλώς και δεν κάνουν τίποτα οι μπάτσοι, απλά κερνάνε καμιά τυρόπιτα τους λαθροέποικους ενώ είναι κι σούζα όταν τους μιλάνε.

Στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το Σάββατο σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Προσήχθησαν 339 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
• Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο απολογισμός της Πυροσβεστικής: Συνελήφθησαν πάνω από 80 εμπρηστές

Δικογραφίες εις βάρος 250 ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις σχηματίσθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τις οποίες οι 24 αφορούν εμπρησμό από πρόθεση και 224 από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας συνελήφθησαν σύμφωνα με τα ανακριτικά του Πυροσβεστικού Σώματος, 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέα κρίθηκαν δύο εκ των παραπάνω ατόμων.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23/08/2012 και ώρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Λαχτάρισαν μεσοπέλαγα 2.462 επιβάτες πλοίου!

Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες πλοίου Φαιστός, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, λόγω ενός απότομου ελιγμού του πλοιάρχου με αποτέλεσμα το πλοίο για λίγη ώρα να λάβει κλίση.

Το πλοίο με 2.462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11.00 το πρωί. Σύμφωνα με το flashnews.gr, λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP