Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Διαβάζουμε στο army- alert
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!
ΤΗΝ 25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ, ΩΡΑ 11.00π.μ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Να μη λείψει κανένας!
Μετά την κατάργηση των 13ου και 14ου μισθών (Δώρων), την αύξηση του ΛΑΦΚΑ μέχρι και 10% και την περικοπή του επιδόματος υψηλής ευθύνης, οι μισθοί και οι συντάξεις των Στρατιωτικών έχουν μειωθεί κατά 20% μέχρι σήμερα, επί των συνολικών ετησίων αποδοχών.

Εάν επιβεβαιωθούν και υλοποιηθούν οι πληροφορίες των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση, εφαρμόζουσα το Μνημόνιο της Τρόϊκας, θα περικόψει και θα καταργήσει μέρος από τα επιδόματα των εν ενεργεία και τα μερίσματα των Αποστράτων, τότε οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν 30% και πλέον. Και για του λόγου το αληθές το μέρισμα των Αποστράτων, το οποίο έπρεπε να χορηγηθεί στις 4 Οκτωβρίου του 2010, από το Μ.Τ.Σ., δεν έχει χορηγηθεί ακόμη. Μετά τις παλινδρομήσεις χορηγήσεως, απεστάλει έγγραφο από τους αρμοδίους στις Τράπεζες αναστολής του μερίσματος επ΄αόριστον χρόνον, που σημαίνει, ίσως και την κατάργησή του.

Για ακόμη μια φορά, γνωρίζουμε στους αρμόδιους Υπουργούς, ότι τα χρήματα για τα μερίσματα είναι χρήματα των Συνταξιούχων Στρατιωτικών, τα οποία έχουν καταβάλλει καθ΄όλη την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας τους. Η περικοπή ή η κατάργηση του μερίσματος είναι παράνομη και καταχρηστική.

Μετά τα προαναφερθέντα:

* Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε Συγκέντρωση των Αποστράτων Στρατιωτικών έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ) για να διαμαρτυρηθούν, την 25η Νοεμβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00π.μ.
* Καλεί τους Αποστράτους Στρατιωτικούς μαζί με τις οικογένειές τους να συγκεντρωθούν έξω από την Πύλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί της Λεωφ. Μεσογείων, για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συνέβησαν και για όσα πρόκειται να συμβούν εις βάρος μας.
* Φθάνει πια. Τις ρεμούλες, τις διαπλοκές, την διαφθορά και την ανικανότητα των αρμοδίων δεν θα τις πληρώσουμε εμείς. Οι υπεύθυνοι να πάνε στη φυλακή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Πανταζόπουλος Δημήτριος Σταφυλάς Φώτιος 
Αντιστράτηγος ε.α. Ταξίαρχος ε.α
.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

* Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου
* Υπουργό Εθνικής Άμυνας – Αναπληρωτή Υπουργό
* Αρχηγούς Κομμάτων
* Αρχηγούς Ε.Δ. και Σ.Α.
* Ενώσεις – Συνδέσμους.
Σχόλιο egersis: Ρε σαπιοκοιλιάδες της κακιάς ώρας που μόνο για στιφάδο κάνουν οι κλάρες σας. Θα πάτε να διαδηλώσετε για τα οικονομικά σας έξω από το Υπουργείο αλλά για τα ξεπουλήματα στα Εθνικά θέματα το ράβετε καλά το στοματάκι σας. Για τις μίζες στα εξοπλιστικά το βουλώνετε. Για την κατάργηση των τεθωρακισμένων από τις παρελάσεις κάνετε μούγκα.
Ε καλά κάνουν λοιπόν και σας γαμάνε στο Υπουργείο. Γιατί εσείς δεν είστε απλοί μεροκαματιάρηδες. Είχατε δύναμη να πιέσετε, να αλλάξετε πράγματα και διαλέξατε το δρόμο της σιωπής και της ανέλιξης στο στράτευμα. Είχατε εξουσία κύριοι. Και τώρα που αποστρατευτήκατε βγαίνετε πολλοί από εσάς και κάνετε τους ειδικούς και φωνάζετε. Τώρα υποκριτές και φαρισαίοι. Σαν τους πολιτικάντηδες  που όταν τελειώνει η καριέρα τους βγαίνουν και σχολιάζουν τα κακώς κείμενα. Ρε ουστ λαμόγια που θέλετε και υποστήριξη.

ΥΣ. Είμαι βέβαιος ότι σοβαροί Αξιωματικοί που πονάνε την Ελλάδα και πάλεψαν τουλάχιστον να αλλάξουν κάποιες καταστάσεις δεν συμμετέχουν σε τέτοιες γελοιότητες. Αυτοί που δεν έγλυψαν για να πάρουν βαθμούς και δεν μάσησαν τα λόγια τους. Γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα...
Διαβάστε περισσότερα...

Αθάνατοι Γίγαντες (Ιωάννης Μεταξάς) και Σύγχρονοι Νάνοι...

Το ΟΧΙ είπε ο Μεταξάς όταν ο Ελληνικός λαός εκοιματο τον ύπνο του δικαίου…

Metaxas.jpgΒεβαίως είναι πανθομολογούμενο τοις πάσι...
Μολονότι το όνομα του Εθνικού κυβερνήτου, Ιωάννου Μεταξά, δέν αναφέρεται ούτε από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία μας, αλλα ούτε και απο τα Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων- που κάθε επετειο της 28ης Οκτωβρίου, το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι - στη συνείδησι του Ελληνικού Λαού αλλά και στις επίκαιρες σηζητήσεις, ο Μεταξάς, κατα γενική παραδοχή, πέρασε το κατώφλι της Ιστορίας περισσότερο για την απάντησι που έδωσε στον ιταλό πρέσβυ, Εμμανουέλε Γκράτσι.
Οταν δέκα λεπτά πρίν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, εκείνος κτύπησε το κουδούνι της φτωχικής οικίας του πρωθυπουργού , με την εντολή να παραδώση το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940.
''Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει'' αφηγείται ο Γκράτσι. «Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε: "Alors c'est la guerre." (Λοιπόν έχουμε πόλεμο).»
Είναι τόσο περιττό να πούμε ότι εκείνη την ώρα και οι πιό ξενύχτηδες Αθηναίοι, θα ήσαν ήδη στον πρώτο τους ύπνο. Την συνάντησι, τον χρονο και τον λόγο προώρισε, για καλή μας τύχη, η Ιστορία, εκείνη την στιγμή, στον Ιωάννη Μεταξά. Ουδείς δύναται να το αρνηθεί. Μόνο να το αποσιωπά με την γενναιότητα των δειλών...
Διαβάστε περισσότερα...

''ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΡΩΣ'' ΛΕΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ Ο TV STAR ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ....





ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

9% ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι… Φταίνε οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές!!

ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ''ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ''

Θυμάστε τι είχαμε γράψει προχτές για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι κ.Λαλένη; Του έφταιγαν οι ρατσιστές και οι προβοκάτορες, οι απόψεις των ''ακροδεξιών'' στα blogs και ο Άγιος Παντελεήμονας. Στo άρθρο του για τη μετανάστευση είχαμε απαντήσει με το δικό μας τρόπο καθώς δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η μπουρδολογία του. Δείτε εδώ σχετικά.

Σήμερα επιβεβαιώνεται αυτό που από καιρό φαίνεται καθαρά. Ότι ο Λαλένης πατώνει δημοσκοπικά και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Κελάφας τον περνάει άνετα και απειλεί να εξελιχθεί σε νέο Δημαρά.

Γράφει χαρακτηριστικά το olympia

O Δημήτρης Κελάφας, υποψήφιος Δήμαρχος στο Περιστέρι, που ως γνωστόν αποτελεί γνωστό μέλος της Κου Κλουξ Κλαν και έχει κάνει …μαύρη τη ζωή του Λαλένη!

Διαβάστε τώρα τον ογκόλιθο Λαλένη που ανακάλυψε ότι έχει γίνει στόχος ρατσιστών, προβοκατόρων, νεφελίμ και χερουβείμ που ως γνωστόν διατηρούν blogs και επιτίθενται κατά των …προοδευτικών του μνημονίου.

Κύριε Λαλένη, μετά από αυτήν την επική παρέμβαση, εμείς στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα σας. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα έκαναν και ο Πατρις Λουμούμπα, ο Μανιτού, το Λάο Τσε και ο Ναβουχοδονόσορας. Κρίμα που δεν ψηφίζουν στο Περιστέρι…

Για τον ...Δημαρά του Περιστερίου γράφει σχετικά το kourdistoportocali


Ο Δημ. Κελάφας βάζει φωτιά στα (κομματικά) φρένα!...

Στα χνάρια του Γιάννη Δημαρά βαδίζει ο Δημήτρης Κελάφας, υποψήφιος Δήμαρχος στο Περιστέρι.

Μιλάμε για ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι είναι "άνδρο" της εργατικής τάξης και εκλέγει δεξιό δήμαρχο, τον Παχατουρίδη!

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, gallop που έχει στα χέρια της η Ρηγίλλης δίνει στον Παχατουρίδη ένα 33% και στον Δημήτρη Κελάφα που κατεβαίνει σαν ανεξάρτητος με το συνδυασμό "Περιστέρι για όλους", ένα ποσοστό 27%.

Ο Λαλένης με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, που λειτουργεί πλέον σαν καντεμιά, περιορίζεται στο 9%, παρότι έσπευσε να τον βοηθήσει ακόμη κι ο πρωθυπουργός.

Αν ο Κελάφας, καταφέρει όπως όλα δείχνουν να κερδίσει τις εκλογές, θα πρόκειται για μεγάλη ήττα των κομματικών μηχανισμών τόσο της Ρηγίλλης, όσο και της Ιπποκράτους, που δεκαετίες τώρα αντιμετωπίζουν τις τοπικές κοινωνίες σαν τσιφλίκια τους.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι οι εκλεκτοί των κομμάτων στη τοπική αυτοδιοίκηση είναι στη πλειοψηφία τους, βουτηγμένοι στη διαφθορά επιχειρώντας ν αντιγράψουν τα πλουσιόπαιδα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο Κελάφας έρχεται να βάλει φωτιά στους κομματικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να τον αγκαλιάζει η τοπική κοινωνία.

Για να δούμε, αν θα έχουμε στο Περιστέρι, τη τρίτη μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών: Η πρώτη είναι η αυτοχειρία Παπανδρέου με τη διακαναλική, η δεύτερη ο Δημαράς και η τρίτη-όπως όλα δείχνουν-ο Δημήτρης Κελάφας!...
.........................................
Ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση έκπληξης στις εκλογές που έρχονται.
Το σύστημα ΠΑΣΟΚ καταρρέει και φαίνεται ότι και ο μοναδικός ''σίγουρος'' αυτοδιοικητικά αλλά και ο μοναδικός υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ που στηρίζει το ΛΑ.Ο.Σ κατά δήλωση Καρατζαφέρη, ο Ασκούνης στη Καλλιθέα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Κάρναβου που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Αναμένεται μαύρη 7η Νοεμβρίου στην Ιπποκράτους...

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ

"Καποτε 300 πέθαναν για την Ελλάδα, τώρα όλη η Ελλάδα πεθαίνει για τους 300..."



Είναι η ώρα για το δικό μας ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ το δικό μας είναι πάνω από οικονομικές διεκδικήσεις, απεργίες, λιγότερο χρόνο δουλειάς και εξασφάλιση. Είναι το ΟΧΙ το απόκοσμο της νεολαίας του '40 που δεν δεχόταν ούτε εποίκους, ούτε εισβολείς, ούτε χαράτσι. Είναι το ΟΧΙ του στρατιώτη με την πείνα στο στομάχι και είναι αντίθετο με το ΝΑΙ του στρατηγού και του ναυάρχου του σήμερα με τις φουσκωμένες κοιλιές και τα προγούλια. Εμείς δεν θα γιορτάσουμε σήμερα με τις δηλώσεις του κάθε ξενόδουλου πολιτικού, δεν θα ανεχτούμε παραμύθια για συνταγματικούς πατριωτισμούς και φυλλάδες οδηγιών που μας στέλνουν οι Γκράτσι του 2010. Θα γιορτάσουμε το ΟΧΙ του '40 που είναι ματωμένο και το λένε οι Έλληνες σε κάθε γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα και όλης της Ελλάδος. Δεν θα γιορτάσουμε γιατί ο εχθρός δεν είναι στα βουνά μας. Είναι στις πόλεις μας. Δεν θα γιορτάσουμε γιατί το '40 ο αρχηγός μας είπε ΟΧΙ και το 2010 αυτοί που το παίζουν αρχηγοί λένε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ το δικό μας δεν είναι ΟΧΙ γιορτινό, είναι ΟΧΙ αγώνα και μάχης. Είναι ΟΧΙ για το οποίο θα ματώσουμε και θα ματώσετε κι εσείς.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΧΙ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΕΝΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ 
κείμενο από την Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή για το εσωτερικό της Ελλάδας

Η Ελληνική Χακινγκ Σκηνή ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρέμβαση της σε 850 σελίδες διατρανώνοντας με τον δικό της τρόπο τα δίκαια της πατρίδας μας

Greekalert Διαβάστε περισσότερα...

Τα χωσε όπως έπρεπε ο Άνθιμος στο Μπουτάρη που πήγε μετά από δεκαετίες σε εκκλησία για ψηφαλάκια

''Είναι δυνατόν να με αποκαλείς Μουτζαχεντίν και μετά να έρχεσαι εδώ για ευχές;'' είπε στο Μπουτάρη και τους άφησε όλους σύξυλους

Ήταν αμέσως μετά την πρωινή Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο, όταν, ως είθιστε, οι επίσημοι λίγο πριν αποχωρήσουν, κατευθύνονται προς τον Μητροπολίτη Άνθιμο για τα καθιερωμένα "Χρόνια Πολλά". Το δρόμο των πολλών ακολούθησε (κατά παράδοξο τρόπο) και ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος όμως έκπληκτος είδε τον Μητροπολίτη Άνθιμο να τον αποστρέφεται και με ύφος μάλλον οργισμένο να του λέει:
"Πρώτα να μου ζητήσεις συγνώμη για τις αήθεις επιθέσεις εναντίον μου και μετά να μου δίνεις το χέρι. Είναι δυνατόν να με αποκαλείς Μουτζαχεντίν και μετά να έρχεσαι εδώ για ευχές;", του είπε φανερά εκνευρισμενος...
Σύμφωνα με αυτόπτεις και αυτήκοους μάρτυρες, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα εκνευρισμένος είπε στο Γιάννη Μπουτάρη ότι εάν επαναλάβει τα όσα πρόσφατα είπε εναντίον του τότε θα του απαντήσει με πολύ σκληρό ύφος...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Άνθιμος έκανε τα παράπονα του και τον πρωθυπουργό για τον κ. Μπουτάρη, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα αγενές και απρεπές πολιτικοί για τους δικούς τους λόγους να επιτίθενται εναντίον ιεραρχών, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ιδιαίτερα ανοίκειες εκφράσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε να χαμογελάσει συγκαταβατικά...
Φαίνεται ότι η πρώτη μετά από πολλά-πολλά χρόνια επίσκεψη του Γιάννη Μπουτάρη σε εκκλησία δεν είχε και το ευτυχέστερο τέλος που θα ανέμενε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης...

taxalia

Πληροφορίες που θέλουν το Μπουτάρη να μπήκε κρυφά στο ιερό και να ήπιε όλη τη θεία κοινωνία εξοργίζοντας τον Άνθιμο  φαίνεται πως δεν ευσταθούν!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP