Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ''

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΛΑΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
''ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΕ BLOG TΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ;'' ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ O YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
Κοινώς παίρνουμε μια άποψη, τη βαφτίζουμε ακροδεξιά και την απαγορεύουμε ''δημοκρατικότατα''.

Οι Πασόκοι έχουν χάσει πραγματικά κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Τρέμουν την οργή του λαού και αναρωτιούνται τι θα συμβεί αύριο αν το φαινόμενο ''Άγιος Παντελεήμονας'' εξαπλωθεί και σε άλλες πλατείες και σε άλλες γειτονιές, πράγμα που συμβαίνει βέβαια αλλά αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... Η ψευτοδημοκρατικότητά τους είναι τέτοια που φτάνει στο σημείο να διαμαρτύρονται γιατί άκουσον άκουσον:
''Σήμερα, απόψεις ακροδεξιών, αναρτώνται σε blog της πόλης μας.
Αύριο τι θα συμβεί;''

διαβάζουμε στο ιστολόγιο του υποψηφίου δημάρχου Περιστερίου Κώστα Λαλένη και σχολιάζουμε.

Κ. Λαλένης: Ανέλαβαν δράση οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, ερωτηθείς για ανάρτηση σε blog αναφορικά με τη συμμετοχή αλλοδαπών στο ψηφοδέλτιό του και για ενδεχόμενη κατασκευή τεμένους στην πόλη, δήλωσε:
«Μπροστά στη διαφαινόμενη νίκη μας, ανέλαβαν δράση οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές. Αφού, διαπίστωσαν ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπό μου προσκρούουν στις θετικές γνώμες του Περιστεριώτικου λαού, βάλλουν εναντίον μελών του συνδυασμού μας. Αντιλαμβάνομαι και περιμένω τον πανικό όσων αναρτούν ψεύδη και μάλιστα ανώνυμα, προκειμένου να πλήξουν την παράταξή μας, μπροστά στην αναμενόμενη νίκη μας.

Το μόνο όπλο που απέμεινε στα χέρια τους είναι η προβοκάτσια. Δεν έχουν επιχειρήματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα βάζοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. (Τα προβλήματα από την παρουσία των λαθρομεταναστών προφανώς εννοεί...) Η τακτική τους όμως ανήκει σε άλλες εποχές. Στο χθες. Εκεί που ζουν οι ίδιοι.  Οι τακτικές του Γκέμπελς (πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει) ανήκουν στο παρελθόν. (στο παρόν ανήκουν. π.χ. πες πες τους κατοίκους ρατσιστές, ακροδεξιούς, φασίστες κτλ κτλ κάτι θα μείνει!) Στις μέρες μας, το μόνο που καταφέρνουν οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές είναι να γίνονται αστείοι. (Θα δούμε παρακάτω ποιος γίνεται αστείος..)
Προφανώς ξεχνούν πόσα ελληνόπουλα σπουδάζουν στο εξωτερικό.  (Τι σχέση έχουν οι ορδές λαθρομεταναστών με τους Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μόνο ο Λαλένης και το συνάφι του μπορεί να ξέρει, προφανώς καμιά λέω εγω)
Ξεχνούν πόσοι Έλληνες εργάζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Όχι πια σαν μετανάστες της δεκαετίας του 1960 αλλά ως επιστήμονες, σε νοσοκομεία, σε εταιρείες υπολογιστών κ.α. (Πάλι το παραμύθι με τους Έλληνες μετανάστες...σχετική απάντηση εδώ)
Ξεχνούν ότι κάποιοι από όλους αυτούς έχουν επισκεφτεί κάποιον αλλοδαπό επιστήμονα ή κάποιο κατάστημα αλλοδαπών. (βλέπετε η χώρα έχει γεμίσει αλλοδαπούς επιστήμονες σ.σ στη κλεψιά, στις δολοφονίες, στους βιασμούς πράγματι έχουν γίνει επιστήμονες)

Και ρωτώ: Εάν έρθει ο Γιακούμπ στη χώρα μας, να τον διώξουμε; (Στον Αιγύπτιο γιατρό Μαγκντί Γιακούμπ αναφέρεται. Μήπως ο διακεκριμένος καρδιολόγος πήγε στη Μεγάλη Βρεταννία ως λαθρομετανάστης και δεν το ξέρω; Aφήστε που δεν έχει καμιά σχέση αυτό το παράδειγμα με τις ορδές των λαθρομεταναστών)

Να αμφισβητήσουμε τον μουσουλμάνο Ορχάν Παμούκ, ο οποίος, το 2006 πήρε Νόμπελ λογοτεχνίας;
(Για τους λαθρομετανάστες μιλάμε ή για τη συγγραφική αξία του Παμούκ;)

Εάν ζούσε ο Πακιστανός, θεωρητικός φυσικός και Νομπελίστας Αμπντούς Σαλάμ, σίγουρα θα γελούσε. (Για τους λαθρομετανάστες υποτίθεται ότι μιλάμε πάλι;)

Εάν ζούσε ο Ευγένιος Σπαθάρης, σίγουρα θα τους έκανε πρωταγωνιστές σε παραστάσεις του.
(Μάλλον εσένα θα έκανε μ αυτά που γράφεις)

Θέλω να υπενθυμίσω την αλήθεια για το τζαμί στην Αττική, σε όλους αυτούς, που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, με στόχο να πιάσει τόπο η λάσπη που ρίχνουν.

Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι η ίδρυση τεμένους, είναι θέμα και απόφαση της κεντρικής διοίκησης και αφορά περιοχή της ανατολικής Αττικής.( Εδώ πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα για να μην εκτεθούμε εν όψι εκλογών)

Τα ψεύδη τους δεν «πουλάνε» πια. Ανήκουν στην εποχή τους. Στο χθες. Εκεί που τους κατέταξε ο ελληνικός λαός.( Να δείτε εσάς που σας έχει κατατάξει...)

Επίσης, για όσους εσκεμμένα ξεχνούν την άποψη μου για τη μεταναστευτική πολιτική, τους υπενθυμίζω τη δήλωσή μου στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.(για να δούμε, για να δούμε)

Η δήλωσή μου είναι η εξής: ‘’Όταν η Ελλάδα άρχισε να υποδέχεται μετανάστες, ως άπειρη χώρα, βρέθηκε σε σύγχυση και έκανε λάθη. (Η Ελλάδα γενικώς όχι οι κυβερνήσεις που τους έφεραν εδώ χωρίς να μας ρωτήσουν...) Είχε να αντιμετωπίσει πολλές κατηγορίες μεταναστών. Ήρθαν οικονομικοί μετανάστες, άνθρωποι που ήθελαν να αποφύγουν τον πόλεμο στην πατρίδα τους (λιποτάκτες και προδότες δηλαδή) και βέβαια κάποιοι που είδαν την Ελλάδα, ως αγορά εύκολου πλουτισμού από προϊόντα παρανομίας. Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να είναι αποτελεσματική, ώστε να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη. (Θυμάστε τη μπαρούφα: Oι μετανάστες έχουν βοήθησει στην οικονομική ανάπτυξη;) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει μετανάστης και να γίνει διαχωρισμός από τον αλλοδαπό κακοποιό.(Από τη στιγμή που όλοι είναι λαθρομετανάστες είναι παράνομοι αλλά τους νόμους τους εφαρμόζουμε όπου γουστάρουμε ''δημοκρατικα'' πάντα )
Να ληφθούν αποφάσεις για τον αριθμό που αντέχει η χώρα,(καλά ξυπνητούρια)  να οριστούν οι όροι για την ένταξή τους (όχι να τους απελάσουμε αλλά να τους εντάξουμε) και αφού συμβεί αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας. (δηλαδή δικαίωμα ψήφου, δικαίωμα να πηγαίνουν στο στρατό και να γίνονται αξιωματικοί, να μπορούν π.χ. να γίνουν αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ, να μπουν στην ΕΥΠ κτλ κτλ ) Οι τοπικές κοινωνίες δυστυχώς περιθωριοποιούν τους μετανάστες.(γιατί άραγε;)  Πρέπει λοιπόν να αναπτύξουμε ένα δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας που να εγγυάται τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματά τους ( τα παραπάνω όπως καταλάβατε μεταφράζονται ως στοιχειώδη, για τα πραγματικά στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων μούγκα στη στρούγκα)

Επιθυμούμε η μετανάστευση να γίνεται από επιλογή και όχι από ανάγκη (σπουδές κ.α.).
(Άρα να εξακολουθούν να έρχονται ορδές)

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέκος Αλαβάνος, δέχτηκε επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα από ακροδεξιά στοιχεία.( το λέγε λέγε κάτι θα μείνει που λέγαμε προηγουμένως)

Σήμερα, απόψεις ακροδεξιών, αναρτώνται σε blog της πόλης μας.
Αύριο τι θα συμβεί; 
(Να τα καταργήσετε δημαδή τα ιστολόγια που δεν γουστάρετε και να τους απαγορεύσετε να σχολιάζουν....Ζήτω η δημοκρατία!!!)

Οι προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν να είναι αργά.(Οι ''προοδευτικές δυνάμεις'' που ζητάνε να μην εκφέρουν άποψη όσοι διαφωνούν μαζί τους...Άλλα η πρόοδος!!!)

Στις 7 Νοεμβρίου πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτά τα στοιχεία.

Επαναφέρω την πρότασή μου για την ανάγκη νέας δημοτικής συνεργασίας, προκειμένου να τροχοπεδήσουμε φαινόμενα και συμπεριφορές σαν αυτές που βιώνει ο Άγιος Παντελεήμονος. (Προφανώς δεν μιλάει για την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα των λαθρομεταστών αλλά για τους ....ακροδεξιούς, είπαμε: ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ) Πρέπει να βάλουμε τέλος στον πολιτικό και οικονομικό κατήφορο του Περιστερίου. Η πρότασή μου, για μια νέα δημοτική συνεργασία γίνεται πλέον πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

ΥΣ. Ο υπογράφων το κειμενο δεν έχει σχέση με τα ...ακροδεξιά σχόλια που αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος σε blog του Περιστερίου και αγνοεί το γεγονός αυτό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP