Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Το να ζει κανείς σήμερα στην Πλατεία Βάθη, αποτελεί εφιάλτη!

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
Μετά από πρόσκληση των κατοίκων της Πλατείας Βάθη, παραβρέθηκα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην περιοχή τους, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της γειτονιάς τους και της ζωής τους.


Το να ζει κανείς σήμερα στην Πλατεία Βάθη, αποτελεί εφιάλτη!Παρέστησαν περίπου 100 πολίτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ μοιράστηκαν στους περαστικούς προκηρύξεις με τις θέσεις των κατοίκων. Είχα καιρό να περάσω από τη συγκεκριμένη γειτονιά. Δεν ξέρω αν η φράση «μαύρο χάλι», αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση. Ορδές λαθρομεταναστών παντού, οι οποίοι αναμειγνύονται με αστέγους (ναι, υπάρχουν πλέον και αυτοί...) και τοξικομανείς, μια γενικότερη ατμόσφαιρα παρακμής και αυτό που οι Γάλλοι θα αποκαλούσαν «decadanse».Αλλά, χωρίς την παραμικρή αισθητική, έστω και της τελευταίας. Η απόλυτη κατάρρευση, με το μόνο που απομένει, να είναι σκηνές παρόμοιες της ταινίας Mad Max...Η Πλατεία Βάθη έχει καταντήσει λοιπόν μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που κάποιοι κουβαλάνε με... λεωφορεία (!) από τον Έβρο.

Σκουπιδότοπος... Πολυπολιτισμικότητα... Φυσικά, η εγκληματικότητα εκεί έχει πιάσει οροφή. Αδύνατον να κυκλοφορήσει κάποιος το βράδυ χωρίς αστυνομική συνοδεία και χωρίς να φορά πανοπλία. Οι δε επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων γυναικών, αμέτρητες, μέρα μεσημέρι. Η ΕΛΑΣ είναι απούσα, λένε οι κάτοικοι. Αλλά, κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται... Το σύστημα, με τη συνδρομή της Πολιτείας, δίνει τα ρέστα του για να διώξει τους κατοίκους και να βάλει στο χέρι μισοτιμής τα ακίνητά τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Φόροι: Τί αλλάζει σε ΦΠΑ, ΙΧ, τσιγάρα, ακίνητα, επιχειρήσεις, εφορίες

-To καλό νέο: Ερχονται μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων, στις τιμές των φαρμάκων και των ξενοδοχείων
-Kαι το κακό: αυξήσεις σε...τσιγάρα, προϊόντα διατροφής, εισιτήρια μέσων μεταφοράς και λογαριασμούς ρεύματος..

 

Οι ρυθμίσεις για τις ανακατατάξεις στη φορολογία θα περιέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και η κατάργηση 80 Εφοριών, αλλά και τελωνείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, και πιθανότατα στις αρχές Ιανουαρίου, σειρά θα πάρει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου θα προβλέπονται τα ακόλουθα:

•Από 1ης Ιανουαρίου ο συντελεστής 11% ανεβαίνει στο 13% και έτσι θα προκύψουν αυξήσεις στα είδη διατροφής (κρέατα, γαλακτοκομικά, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά, φρούτα, αβγά, ξηροί καρποί κ.ά.), τα αναψυκτικά, τα εμφιαλωμένα νερά, τα σερβιριζόμενα φαγητά, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου και στα κόμιστρα των ταξί. Υπολογίζεται ότι η άνοδος του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσουν αυξήσεις στην αγορά από 1,5% έως και 2%. Παράλληλα ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 5,5% που επιβαρύνει τις τιμές βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών καθώς και τα εισιτήρια του θεάτρου θα αυξηθεί στο 6,5%.Αντίθετα, για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια προβλέπεται μετάταξή τους στον χαμηλό συντελεστή 6,5% από το 11% που βρίσκονται σήμερα.

•Με στόχο την τόνωση της παραπαίουσας αγοράς αυτοκινήτου προωθείται η μείωση των τελών ταξινόμησης για τα μικρά και μεσαίου κυβισμού ΙΧ και η αύξηση του ορίου εργοστασιακής τιμής πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο φόρος πολυτελείας. Το πιο πιθανό σενάριο από αυτά που εξετάζουν αυτές τις ημέρες υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου προβλέπει τη μείωση των τελών ταξινόμησης έως και 50% για αυτοκίνητα που ο κυβισμός τους δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.
Εναλλακτικά εξετάζεται ένα μοντέλο κλιμακωτής μείωσης με μεγαλύτερα οφέλη για τα ΙΧ μικρού κυβισμού και χαμηλότερα για τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού.

Αν τελικά περάσει η εισήγηση για τη μείωση των τελών ταξινόμησης κατά 50% αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η φορολογική επιβάρυνση για παράδειγμα ενός ΙΧ 1.600 κυβικών εκατοστών που σήμερα έχει τέλος ταξινόμησης 3.800 ευρώ να μειωθεί στο μισό δηλαδή στα 1.900 ευρώ...
Διαβάστε περισσότερα...

Γκάφα ολκής, του Οικουμενικού Πατριάρχη--ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΑΡΧΕΣ

Φωτογραφήθηκε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής σε θρησκευτικό συνέδριο στην Κων/πολη.  Μια εικόνα που ταξίδεψε στο διεθνή χώρο
Δεν δικαιολογείται να μην γνώριζε  ο ίδιος ή το περιβάλλον του…
Τι σηματοδοτεί η φωτογραφία; Ότι κάποιοι ετοιμάζονται να μας τους επιβάλλουν ως «θρησκευτική αρχή»;

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Πολλά τα ερωτηματικά που γεννιούνται με την  φωτογραφία που είδαμε να ταξιδεύει σε ιστοσελίδες τουρκικών ΜΜΕ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τον αγώνα του οποίου υποστηρίζει σύμπας ο ελληνισμός,  φωτογραφίζεται εν μέσω των δύο κίβδηλων ψευτομουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ,  που φορώντας τις λευκές στολές των ιερωμένων της Τουρκίας καμαρώνουν εμφανώς για το «επίτευγμά τους».  
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα αύριο για την απέλαση των λαθρομεταναστών

 Ας μην τρομάζουν οι εν Ελλάδι “αντιρατσιστές” – Στην Ελβετία θα γίνει το δημοψήφισμα

Αύριο θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την άμεση απέλαση των ξένων εγκληματιών. Πού; Είναι σίγουρο ότι αφού η λέξη δημοψήφισμα μπαίνει στην συνάρτηση, τότε αποκλείεται να μιλάμε για την Ελλάδα. Στην Ελβετία, λοιπόν, διεξάγεται δημοψήφισμα σχετικά με τους αλλοδαπούς που εγκληματούν. Όπως είναι εντελώς φυσικό όλα τα κόμματα της αριστεράς και του κέντρου στέκονται αλληλέγγυα στους αλλοδαπούς καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει όχι για “ανθρωπιστικούς” λόγους και λόγους “δικαιοσύνης”. Ο Ελβετικός Λαός, βέβαια, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι έτοιμος για άλλη μία φορά να τους γυρίσει την πλάτη, αφού το “Ναι”, δηλαδή η άμεση απέλαση των αλλοδαπών εγκληματιών προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό ο Ελβετικός Λαός είπε ένα περίτρανο ΟΧΙ στην ανέγερση νέων μιναρέδων. Στην “δημοκρατική” Ελλάδα βέβαια δεν πρόκειται να δούμε ποτέ και για τίποτα δημοψήφισμα. Στην αφίσα της φωτογραφίας γράφει “Ιβάν Σ. Βιαστής και σύντομα Ελβετός;” και προτρέπει τον κόσμο να αντισταθεί σε αυτό το έγκλημα εναντίον της πατρίδας τους.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών εξαιτίας του μνημονίου.

  • Άνεργοι άλλοι 61 συμβασιούχοι
  • κλείνουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά
  • Με εθελοντές κρατιούνται προσωρινά οι υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες
Η Αθήνα παρόλα τα προβλήματα της είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσω του παντοπωλείου, του κέντρου σίτισης, του κοινωνικού φαρμακείου και πολλών ακόμη υπηρεσιών πολλοί από τους συμπολίτες μας έβρισκαν μια βοήθεια στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η σκληρή πραγματικότητα του μνημονίου όμως ήρθε να βάλει τέρμα σε όλα αυτά. Συγκεκριμένα από το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίου τύπου:

Με δικαστική απόφαση της 22ας Νοεμβρίου 2010 απορρίφθηκε ακόμη και το αίτημα για προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων του Ιδρύματος Αστέγων, το οποίο λειτουργούσε όλες τις δομές του με 85 άτομα, εκ των οποίων 61 συμβασιούχοι.
Κατόπιν τούτου δεν θα λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά, αφήνοντας άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα.
Με την αρωγή των εθελοντών του Ιδρύματος, αλλά και ορισμένων συμβασιούχων, που εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ίδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά.
Οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές θα πραγματοποιηθούν, ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη συμπαράσταση εθελοντών και χορηγών του Ιδρύματος.
Καλούμε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθειά μας να κρατήσουμε όρθιο και ανοιχτό το Ίδρυμα Αστέγων.


πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP