Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μπουτάρης: Νέα Ιερουσαλήμ θα κάνω την Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα...

Ύπουλη επίθεση φίμωσης προς την ιστορία την ιδεολογία και τον πρόεδρο του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.

Στις 29.11.2010 και ώρα 16:00, στην παρουσία τριών γυναικών και δύο πρωτοετών φοιτητών, τα πρωτοπαλίκαρα του Φ.Κ.Κ. Μετώπου Αθήνας (Ε.ΛΑ.Μ) εισήλθαν στο οίκημα της μοναδικής, αγνής, αντιομοσπονδιακής παράταξης της Αθήνας και κτύπησαν τον πρόεδρο του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

Του άνανδρου αυτού κτυπήματος, προηγήθηκε ένα άλλο περιστατικό. Την προηγούμενη μέρα (28.11.2010 η ώρα 23:30) οι ίδιοι ΄΄πατριώτες΄΄, μπήκαν στο οίκημά μας και με απειλητικές διαθέσεις στην θέα τριών γυναικών, άρχισαν να πετούν και να σπάνε πράγματα.

Έχει καταστεί σαφές πλέον, μετά και τα τελευταία γεγονότα, ότι παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι με πολιτικές σκοπιμότητες, εναντίον του αντιομοσπονδιακού χώρου. Αυτό δεν μας αφήνει η 43 χρονών ιστορία μας να το επιτρέψουμε. Γι αυτό σας ενημερώνουμε ότι θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, εντός πάντοτε νομίμων πλαισίων, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Ο Έλληνας γεννήθηκε ανυπότακτος. Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. δεν πρόκειται να γίνει πιόνι κανενός.

Αυτοί που κτυπούν το κίνημά μας, από όποιο χώρο και να προέρχονται, πρέπει να έχουν κατά νού ότι το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. δεν κλείνει. Το κίνημά μας δεν είναι μαγαζί. Το ΔΡΑΣΙΣ είναι άυλο, είναι Ιδέα.

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Διαβάστε περισσότερα...

Μούφα των δημοσιοκάφρων η είδηση ότι η Hadid θα σχεδιάσει δωρεάν το τζαμί στην Αθήνα

Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε σε διάφορες σελίδες ότι η γνωστή Βρετανοιρακινή αρχιτέκτονας Zaha Hadid προσφέρθηκα να σχεδιάσει δωρεάν το τζαμί που θα κτιστεί στην Αθήνα. Η ίδια το διαψεύδει κατηγορηματικά και κάνει ρόμπα τους παραπληροφορητές δημοσιογράφους που διέδωσαν την είδηση θέλοντας να παρουσιάσουν την κατασκευή τζαμιού σαν ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό γεγονός.

«Το γραφείο μας δεν έχει δεχθεί κρούση από την ελληνική κυβέρνηση ή άλλη οργάνωση σχετικά με την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα. Οι ειδήσεις που αφορούν την εμπλοκή της Zaha Hadid είναι αβάσιμες» δήλωσε το γραφείο της διάσημης, για τις υπερμοντέρνες κατασκευές, αρχιτέκτονος.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος σε καφετέρια στο Π. Φάληρο - Υπέκυψε στα τραύματά του ο 37χρονος άνδρας - Ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή

- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα είναι Έλληνας 37 ετών
- Οι δράστες μπήκαν στην καφετέρια σε κεντρικό δρόμο και άρχισαν να πυροβολούν
- Πανικός στην ευρύτερη περιοχή με τους κατοίκους να έχουν κλειστεί σπίτια τους

http://www.newsit.gr/files/Image/30-11-10/resized/asthenoforo_peripoliko_478_355.jpgΤρόμος προκλήθηκε σε κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, όταν λίγο μετά τις 19:00 δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν μέσα σε μία καφετέρια και άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να πέσει νεκρός.

Στην οδό Αχιλλέως 65 στην περιοχή του Π. Φαλήρου, δύο άνδρες χωρίς να έχουν πάνω τους κάτι που να κινήσει τις υποψίες, μπήκαν μέσα στην καφετέρια και χωρίς δεύτερη κουβέντα, πλησίασαν έναν θαμώνα και άρχισαν να τον πυροβολούν...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 46χρονος τούρκος υπήκοος με βεβαρυμμένο μητρώο και βαρύ οπλισμό στην Θράκη

Συνελήφθη 46χρονος τούρκος υπήκοος Τασκιράν Μαχμούτ μαζί με ανήλικο γιό του στην επαρχιακή οδό Αβδήρων-Αβάτου ενώ κινείτο με το αυτοκίνητο του και για τον οποίο εκκρεμούσε προς εκτέλεση από το 2005 δικαστική απόφαση απέλασης.  Τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου οι δυο άντρες, καθώς οδηγούσαν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησαν να ξεφύγουν από  τους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο 17χρονος γιός του Τασκιράν Μαχμούτ άρχισε να πετά όπλα και πυρομαχικά από το παράθυρο. Πιο συγκεκριμένα ο γιός του Τούρκου υπήκοου πέταξε αρχικά στο οδόστρωμα ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα υφασμάτινο γιλέκο κυνηγετικού τύπου, τέσσερις γεμιστήρες για το ανωτέρω όπλο και εκατόν δεκαπέντε σφαίρες που ήταν μέσα στους παραπάνω γεμιστήρες. Οι δυο άντρες συνελήφθησαν, και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντός του αυτοκινήτου, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων διάρρηξης.
Ο Τασκιράν Μαχμούτ έχει καταδικασθεί και εξέτισε στο παρελθόν πολυετή κάθειρξη για τα αδικήματα : της απόπειρας ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικής ουσίας, αντίσταση, οπλοφορία – οπλοκατοχή, κατοχή πολεμικού όπλου, απόδραση κρατουμένου, σύσταση συμμορίας, στάση κρατουμένων, παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ηταν κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας όπου αποφυλακίστηκε το 1989, των φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίστηκε το 1990, Κέρκυρας όπου δεν επέστρεψε μετά από άδεια και συνελήφθη το 2001, των φυλακών Μαλανδρίνου όπου και αποφυλακίστηκε το 2005. Από την προανάκριση προκύπτει ότι έχει διαπράξει κατά το παρελθόν σωρεία κλοπών στην περιοχή της Αττικής, Ξάνθης, Καβάλας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Έδεσσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίμωση και τρομοκρατία στη Γενική Συνέλευση των Κυπρίων Φοιτητών στα Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ


Ιωάννινα, 28 Νοεμβρίου 2010

Φίμωση και τρομοκρατία στη Γενική Συνέλευση των Κυπρίων Φοιτητών στα Ιωάννινα:
Χθες ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων (ΣΚΦΣΙ), όπου θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά η νεοσύστατη Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «ΤΟΛΜΗ». Δυστυχώς, πριν ακόμα ξεκινήσει η Συνέλευση, ομάδα 60 περίπου αγνώστων, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα θεσμικά όργανα του Συλλόγου, στράφηκε προς τα 4 άτομα που εκπροσωπούσαν την Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ εκείνη τη στιγμή και απαίτησαν να φύγουν από τη Συνέλευση, διαφορετικά θα ακολουθούσε η βία. Πρόφαση για αυτή τους την πράξη, ήταν οι, σύμφωνα με αυτούς, φασιστικές, εθνικιστικές και ακροδεξιές ιδέες της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ. Μάταια προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε την καθαρά δημοκρατική και αντιομοσπονδιακή φύση της κίνησής μας. Τα παρευρισκόμενα μέλη της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ αποχώρησαν τότε από το χώρο της Συνέλευσης αφού δεν υπήρχε καμιά εγγύηση για τη σωματική τους ασφάλεια από το Σύλλογο ενώ τυχόν επεισόδια μπορεί να έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και μελών του Συλλόγου από άλλες παρατάξεις που παρευρίσκονταν στο χώρο εκείνη τη στιγμή.

Δυστυχώς, η Συνέλευση ξεκίνησε μετά από κάποια καθυστέρηση. υπό το καθεστώς, όμως, τρομοκρατίας και εν τη απουσία της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ της οποίας η φωνή φιμώθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο. Ο Σύλλογος όφειλε να προστατεύσει κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες τα μέλη του, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινούνται. Αντί αυτού μας εξέθεσε ακόμη περισσότερο μέσω της Προέδρου του η οποία, όταν ρωτήθηκε από τους γνωστούς άγνωστους γιατί αφήνουν «φασίστες» να μιλούν στη Συνέλευση απάντησε με τον εξής ανήκουστο τρόπο: «Μα γνωρίζουμε ότι είναι φασίστες, αλλά τι να κάμουμε, τους αφήνουμε να μιλούν». Είναι ντροπή η Πρόεδρος ενός Συλλόγου που υποτίθεται εκπροσωπεί όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του, να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα. ΖΗΤΟΥΜΕ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της, γιατί φάνηκε ανάξια των περιστάσεων και συμπεριφέρθηκε ως κομματικός εκπρόσωπος αντί ως πρόεδρος του ΣΚΦΣΙ...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ανεκδιηγητος και αμετανοητος πολιτικος.......

από το ellinwnafipnisis

Θελησα χθες να σας ενημερωσω αμεσα για την κατασταση που ειχε δημιουργησει η σταση,η συμπεριφορα και τα λεγομενα ενος ανεκδιηγητου και αμετανοητου πολιτικου,στην εκδηλωση-συζητηση,στην αιθουσα της Παλαιας Βουλης,με θεμα τον "Νεοοθωμανισμο και τη Θρακη",μα δυστυχως δεν ειχα το χρονο να αναφερθω καθολου στην αυτου καθε αυτου εκδηλωση,μα ουτε να μεταφερω και τη συνολικη εικονα και κλιμα..
Σημερα λοιπον,θα προσπαθησω να σας δωσω τη συνολικη εικονα της εκδηλωσεως μαζι με τα "παρελκομενα" της...

Η εκδηλωση,ειχε ως συντονιστη τον Στρ.Αλευρομαγειρο και ως βασικους ομιλητες τους,Κ.Καραισκο(εκδοτου του ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ στη Θρακη),Π.Σγουριδη(πρωην αντιπροεδρο της Βουλης),Γ.Καραμπελια(εκδοτη του ΑΡΔΗΝ) και τη Χαρα Νικοπουλου.


Το ακροατηριο πολυπληθες και μαζεμενο απο νωρις ειχε κατακλυσει την αιθουσα της Παλαιας Βουλης και τους διαδρομους της.Ανθρωποι ολων των ηλικιων,κυριως ομως ανθρωποι μεσης ηλικας αλλα και αρκετοι ακομα και τριτητς ηλικιας,προερχομενοι απο διαφορετικες πολιτικες αφετηριες μα με ελατηριο την κοινη τους αγωνια για το μελλον της Θρακης μα και γενικοτερα της χωρας μας...


Η εκδηλωση ξεκινησε με την εξαιρετικη και αναλυτικη τοποθετηση του Κ.Καραισκου,και εδειχνε πως θα ηταν μια εκδηλωση με μεγαλο ενδιαφερον,μιας και το ακροατηριο,με ζωγραφισμενη την αγωνια στα προσωπα του,ακουγε με εκδηλο ενδιαφερον τις τοποθετησεις....Συνεχιστηκε με την τοποθετηση του Σγουριδη(γι αυτον εχουμε μιλησει και στις προσφατες εκλογες και δε θα θελαμε καν να επανερθουμε)...Εκει καποιοι απο το ακροατηριο αρχισαν να δυσφορουν μιας και η προσπαθεια αναβαπτισεως των χρονιων ενοχων,να αναβαπτισθουν στην κολυμπηθρα της αθωοοτητος,αρχισε να φαινεται....Καπου εκει,αιφνης προσηλθε στην αιθουσα και καθησε ο πρωην Προεδρος της Βουλης Απ.Κακλαμανης....
Προσφωνηθηκε μαλιστα απο το συντονιστη Στρ.Αλευρομαγειρο,χωρις καμμια περαιτερω αντιδραση απο το κοινο.....
Η εκδηλωση συνεχιστηκε,με την ομιλια του Γ.Καραμπελια ο οποιος γλαφυρα ανελυσε κι αυτος με τη σειρα του,τις αποψεις που απεδειχθησαν κοινες χθες,για τη Θρακη και το ρολο του Τουρκικου Προξενειου στη Θρακη...


Το λογο λοιπον πηρε κατοπιν η Χαρα Νικοπουλου,μιλωντας με τη σειρα της για την εμπειρια της στα πομακοχωρια,για τους Ελληνες Πομακους μα και για το ρολο του προξενειου στην περιοχη....Το ακροατηριο ξεσπουσε σε συχνα χειροκροτηματα για τη νεαρη δασκαλα,δειχνοντας πως οι πραγματικοι αγωνες,τιμουνται ακομα σε αυτη τη χωρα.....
"....νεοοθωμανισμος ειναι να υπαρχει και να κουμανταρει μια περιοχη ολοκληρη,το τουρκικο προξενειο,και νεοραγιαδισμος ειναι να μη μιλαει καμμια πολιτικη ηγεσια ποτε.......νεοοθωμανισμος ειναι να κλεινει το η Ανωτατη σχολη απο την οποια εκπαιδευονταν οι μειονοτικοι δασκαλοι,και νεοραγιαδισμος ειναι να δεχομαστε να ερχονται πλεον τουρκοι δασκαλοι στα σχολεια μας......νεοοθωμανισμος ειναι να αντιδρα το προξενειο σε καθε εθνικη εκδηλωση και νεοραγιαδισμος ειναι καποιες να διδουν εντολες απο το Ελληνικο Υπουργειο Παιδειας,να μην τολμησουμε να κανουμε παρελαση τις ημερες των εθνικων μας εορτων......νεοοθωμανισμος ειναι να στηνετε στον πενταδακτυλο μια τουρκικη σημαια ιση με 20 σταδια και νεοραγιαδισμος ειναι να πληρωνουν οι Ελληνες Κυπριοι για το φωτισμο της......."
ηταν καποια απο τα λογια της νεαρης δασκαλας....και το ακροατηριο συνεχισε να ξεσπα σε χειροκροτηματα επιβραβευοντας το θαρρος και την παρρησια της.....


Λιγο πριν κλεισει η εκδηλωση,η Χαρα Νικοπουλου,ζητησε να κανει μια ακομα παρεμβαση μιας και στην αιθουσα υπηρχε ο Απ.Κακλαμανης......Ο συντονιστης Στρ.Αλευρομαγειρος μαλιστα απευθυνομενος στον Κακλαμανη,πηρε (τροπο τινα)και την "αδεια" του,εαν θα επιθυμουσε να απαντησει.....Χαμογελαστος και με υπεροπτικη διαθεση ο πολιτικος δεινοσαυρος,κουνησε το κεφαλι καταφατικα..... Διαβάστε περισσότερα...

Παρ΄ολιγο να λυντσάρουν τον Κακλαμάνη στην παλιά βουλή

Χθες έγινε μια εκδήλωση στην παλιά βουλή για την Θράκη, με συντονιστή τον Στρατηγό Αλευρομάγειρο, και ομιλητές τους , Κ. Καραϊσκο έκδοτη του Αντιφωνητή, Παναγιώτη Σγουρίδη βουλευτή, ,Γ.Καραμπελιά εκδότη του ΑΡΔΗΝ, και την ηρωική δασκάλα ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε στην αίθουσα όπου έσφυζε από κόσμο, και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ του οποίο έσπευσε ο συντονιστής Κος Αλευρομάγειρος να αναγγείλει την παρουσία. Πριν το τέλος της εκδήλωσις σηκώθηκε η...
ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και ζήτησε από τον συντονιστή της όλης εκδήλωσις μέσω αυτού, να απευθύνει μια ερώτηση στον παριστάμενο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ,και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Απευθυνόμενη λοιπόν στον πρώην πρόεδρο της βουλής τον ρώτησε, «μέχρι ποιου σημείου πρέπει για να φτάσουν οι πράξεις και ενέργειες των Ματατζη, Ιλχαν, και Χατζηοσμάν, για να τους διώξετε από το ΠΑΣΟΚ;».

Απαντώντας ο ανεκδιήγητος Κακλαμάνης με το γνωστό, «άρες μάρες κουκουνάρες »,και κουβέντα για την ταμπακιέρα, έκανε τους παριστάμενους να εξαγριωθούν ,να του απευθύνουν λέξεις υβριστικές, τέτοιες που δεν τολμούμε ούτε να τις γράψουμε. Ο δε παριστάμενος ΝΑΞΑΚΗΣ εξαγριωμένος από την κοροϊδία, του είπε ότι εσείς παραδώσατε και τον ΟΤΣΑΛΑΝ, και βλέποντας οι διοργανωτές ότι η κατάσταση πάει να εκτραπεί από τους διαμαρτυρόμενους για την κοροϊδία και να γίνει ανεξέλικτη, αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Τώρα τι ήθελε να πάει σε μια τέτοια πατριωτική εκδήλωση ένας συμμετέχων στο γενικό ξεπούλημα της χώρας; Aγνωσται αι βουλαί του …παρ΄ολιγο…. λυντσαρισμένου.

Λυπούμαστε μόνο που δεν ήμασταν εκεί, για να του χώσουμε κανένα γιαουρτάκι για να ….φτιάξει δέρμα..

πηγή

Ενώ σύμφωνα με σχόλιο στο olympia 
1. Η Χαρά Νικολοπούλου χαρακτήρισε την ερώτησή της καλοπροαίρετη και την διατύπωσε ως εξής : «μέχρι ποιου σημείου πρέπει να φτάσουν οι πράξεις και ενέργειες των Ματατζη, Ιλχαν, και Χατζηοσμάν,για να τούς διαγράψη η Βουλή από μέλη της για εσχάτη προδοσία ??” .
2. Πράγματι ο Κακλαμάνης αιφνιδιάστηκε σε βαθμό αδιανόητο αλλά θρασύς όπως κάθε παλιοκαραβάνα πολιτικός ανέβηκε στο βήμα ν΄απαντήσει ….για να μην απαντήσει και πράγματι σαλιάριζε για ένα περιστατικό που ο Νάιλς, κάποτε εν Αθήναις Αμερικάνος Πρέσβης τόν …”παρατήρησε” που ο Σγουρίδης και τρέχα γύρευε….έψαχνε απεγνωσμένα να βρεί γέφυρα αγωνιστική για την Θράκη πρός τόν Σγουρίδη αλλά η γιούχα έπεφτε σύννεφο και οι μισοί παρευρισκόμενοιι άρχισαν να αποχωρούν εις ένδειξη περιφρόνησης πρός ένα ”ξερο-χούφταλο” που κάνει δημόσια γαργάρα την ανικανότητά του.
3. Πάντως η εκδήλωση έτσι κι αλλιώς τέλειωνε όταν κατέφθασε ο ..”βετεράνος” της Βουλής.Δεν επεσπεύσθη εξ αιτίας των ανοησιών του και δεν εκινδύνευσε κι η σωματική του ακεραιότητα ενώ η αποδοκιμασίες ήταν από ”ολούθε τα πευκάκια” εφαρμογή του ”η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κοκαλλα τσακίζει”.
4. Κατα την γνώμη μου ,κακώς εκλήθη, από τούς διοργανωτές της εκδήλωσης και ομοίως εάν δεν εκλήθη κι ήρθε αυτοβούλως, κακώς ο κ. Αλευρομάγειρας που συντόνιζε τις ομιλίες, , αντί να τον αγνοήσει ως παρουσία ,μιας και ξέρει πολύ καλά για τό τί θα μπορούσε να κάνει ως Πρόεδρος Βουλής ο Κακλαμάνης τον υποδέχθη περίπου πανηγυρικά! Σημειωτέον ότι ήρθε πρός τό τέλος της εκδήλωσης μάλλον επειδή δεν ήθελε να έρθει σε δύσκολη θέση ακούγοντας τόσο τόν Καρακίτσο και τήν Νικολοπούλου αλλά κυρίως των Εμφιεζόγλου και δή τόν Σγουρίδη να περιγράφουν τό χρόνιο πρόβλημα της Θράκης. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP